Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szeméremajax

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jégkorong Fehérvár–Vienna 4-2 2009.12.22 23:26:00
Kétszer vezetett az örök mumus Vienna Capitals a Sapa Fehévár AV19 otthonában, mégis a magyar bajnok diadalmaskodott. Góljainkat sorrendben Sofron, Ackeström, Sofron és Vas Márton szerezték, utóbbi az üres kaput vette be két másodperccel a vége előtt, 4-2. Ladányi két gólpasszt…..
szeméremajax 2009.12.23 08:47:16
@kiralyfi: Egyetértek veled, sőt gyakorolhatnánk némi szelíd pressziót a bírokra azzal, hogy amikor megjelennek a meccs kezdetén a jégen megtapsoljuk őket, ez tulajdonképpen egy udvariassági gesztus is. Talán ezzel a jól eső érzéssel egy kis jó értelmbe vett részrehajlást is kicsikarhatunk tőlük. Ezzel együtt az elmúlt évhez képest lényegesen lojálisabbak a bírók velünk.
Elérkeztünk az EBEL-alapszakasz feléhez, három teljes kör, azaz 27 forduló lement a 2009/10-es szezonból. Összeállítást készítettünk, részben az idei statisztika adatokra támaszkodva, részben összehasonlítva azokat az elmúlt két esztendővel.Kezdjük a legfontosabbal, amit…..
Nem lett túlontúl eredményes a Sapa Fehérvár AV19 második hazai meccse a Red Bull Salzburg ellen. Az ellenfél négyet ütött kezdetnek, aztán előbb Sofron, majd Vaszjunyin szépített, mindez azonban semmire sem volt elég. A vége 2-6 lett, az ellenfél alighanem először mutatta meg a…..
szeméremajax 2009.10.30 09:24:11
@waldy71: Jó hát értem én, hogy mindenkinek lehet véleménye meg természetes,hogy sokan sokféleképpen látjuk a dolgokat és ettől érdekes a világ stb.,de azért lélektelennek nevezni a csapat tegnapi játékát (keresem a szerintem ideillő viszonylag szalonképes jelzőket)úgy gondolom ostoba és együgyü érvelés,amivel szemben bármilyen ellenérvet meddőnek és feleslegesnek tartok annak a számára,aki ezt így látta.
Háromszor vezetett a Sapa Fehérvár AV19 az Olimpija Ljubljana ellen, mégis csak egy pont jött össze a végén. Nagy lendülettel kezdtünk, Vaszjunyin megszerezte első gólját a szezonban, úgy nézett ki, letaroljuk a riválist, de összeszedték magukat a szlovénok, egyenlítettek. A…..
Szeretnénk a játékunk alapritmusát felgyorsítani, és a régóta problémát jelentő sok kiállítás számát csökkenteni, mondta blogunknak Énekes Lajos edző. A Sapa Fehérvár AV 19 az EBEL újoncát, a Medvescak Zagrebet fogadja a péntek esti tévés mérkőzésen. Ha nyer a magyar…..
szeméremajax 2009.10.02 13:46:25
@KCs: A labdarúgás jégkoronggal szembeni nagyobb népszerűsége révén ez nyilvánvaló. Magas a nézőszám és az érdeklődés vonza a tv közvetítéseket, a reklámmegjelenést, tehát van bevétel, így van miből fizetni. De mindez a színvonal, az eredményesség következménye, enélkül ott sem lenne másként. Míg nálunk ez pontosan fordítva működik. Nincs színvonal, se eredményesség mégis magas az anyagi támogatás.
Én azt hiszem kis hazánkban a jégkorong méltó riválisa lett a labdarúgásnak, s ami korábban elképzelhetetlen volt, mára valósággá vált, hogy az itthon is egyre több szurkolót vonzó hoki látogatottságban már le is körözte a futballt. A múlt egyértelműen a foci mellett szól, de a jövő - és már egy ideje a jelen is - a jégkorongé. Na hát ezt kellene méltóképpen elismerni.
szeméremajax 2009.10.02 13:54:14
@Borsy: Nincsen szó a labdarúgás támogatásainak megvonásáról. Én mindössze a befektetett energia, a teljesítmény és az eredményesség oldaláról közelítve igyekeztem azt megfogalmazni, hogy nem érzem az arányokat helyénvalónak.
szeméremajax 2009.10.02 14:04:21
@KCs: Nem értem hol itt a közhely. Sőt ellentmondás sincs hiszen ilyen köztes sikerek korábban is voltak a fociban (egy-két váratlan válogatott siker, FTC BL vitézkedése, Vidi UEFA döntője)amik átmenetileg kivitték a nézőket a stadionokba. Én csupán azt mondom, hogy egy-egy magyar bajnoki nézőszámát összevetve pl. a Volán nézőszámokkal talán nem túl blőd dolog arra vágyni, hogy igazán változhatna a jégkorong anyagi elismertsége.
Indulásunk óta úgy gondoljuk, a posztjaink alatti kommentek munkásságunk szerves részei, ezért is van, hogy bár kesztyűs kézzel, de irtjuk a durván ide nem illő tartalmakat. A Fehérvár EBEL-szereplése kapcsán nagyon sok probléma halmozódott fel az olvasói vélemények vonalán…..
szeméremajax 2009.09.23 13:41:36
Stimmel, a cikk jó, pozitív, korrekt.F.Kapus korábbi írásaiból is látható a jégkorongot szerető, értő emberről van szó. Megállapításainak döntő többsége mindig helytálló, és így van ez most is. Ezzel együtt én nem érzem a cikk címében megfogalmazott hangulatot. Károgó és örök elégedetlen emberek persze mindig voltak, vannak, lesznek. Számomra azonban inkább úgy tűnik, hogy a kritikusabb vélemények íróinak nagyobb része leírva vagy anélkül tudja és elismeri mindazt amit a cikk tartalmaz. A megállapítások túlnyomó többsége jószándékú és inkább egy jóértelembe vett türelmetlenséget sugall, mint bántást, vészharang kongatást, "Mohácsot". Jómagam az 1983-as budapesti C csoportos VB siker óta vagyok feltétlen és elfogult rajongója a sportágnak. Számtalan VB, Olimpia, Izvesztyija Kupa, bajnoki és EBEL meccs végig kísérése bátorít fel, hogy véleményt nyilvánítsak. Természetesen nem tekintem magam szakembernek és gondolom sokan mások sem akik kritizálnak. Az igazság örök keresése nélkül csupán afféle félművelt emberként igyekszünk olyanokat írni, mondani, amelyek őszinte meggyőződésünk szerint igazak lehetnek és talán mint "a nép hangját" valahol, valakik még figyelembe is veszik.
Szóval összegezve, tudom hogy F.Kapus nem a kritikus kommentekről akar lebeszélni, hanem inkább talán egy reális helyzet vázolásával újra világossá tenni a jelenlegi valóságot és kímélni mindnyájunkat az alap nélküli álmoktól.
A Fehérvár a szezon eddig meccsein elég sok gólt kapott, panaszkodtak is a szomorú szurkolók, kedd este viszont csak egyet engedett az ellenfélnek a zseniális formában védő Tommi Satosaari. Pedig a tavalyi bajnok Klagenfurt nagyon elhatározta, hogy véget vet pocsék sorozatának –…..
szeméremajax 2009.09.23 11:06:26
@exL:1: Nagyon kritikus írás, amivel hellyel-közzel magam is egyetértek. Én elsősorban a saját kapunk előtti helyezkedési problémákat és az emberelőnyök jobb kihasználását érzem sürgősen javítandónak. Infarktus közeli állapotot okoz nekünk szurkolóknak és persze minden bizonnyal szegény kapusunknak, hogy sorozatosan a kapu szájában áll egy-egy ellenfél játékos és csak méterekre tőle a védőink. Jól megfigyelhető a riválisainknál(nem is beszélve az NHL-es csapatokról),hogy ezt a védők, de sokszor maguk a kapusok is nagyon határozottan, néha a szabályok adta kereteket is súrolva akadályozzák meg úgy, hogy baromi szorosan a nyakán lógnak a csatárnak és folyamatosan "aprítják" és taszigálják onnan kifelé. Úgy gondolom, ha ezzel mi is hatékonyabban élnénk jó néhány góltól megkímélhetnénk magunkat.
Az emberelőnyökben túl sok időt elvesz míg felállunk.(kiváló ellenpélda a Klagenfurt tegnapi előnyeinél a gyors pozícionálás)Nem elég pontosan járatjuk a korongot és úgy érzem nem elég koncentráltan és türelmesen játszunk. Látva azt a fajta bírói mentalitást, hogy egyre gyakrabban kisebb vétségekért is kiszórnak (bár tény, hogy a tegnapi játékvezető sajátosan értelmezte a szabálykönyvet)erre több figyelmet kell fordítanunk.
Ezzel együtt bizony vannak ilyen meccsek. Erősebb, gólratörőbben játszó, gyorsabban korcsolyázó csapat,mégis alulmaradt, mert nálunk volt egy kiváló napot kifogó kapus, egy fantasztikus közönsége előtt bizonyítani akaró csapat és két pontos "szétlövő". Ha a játékban is javulunk meg lesz az az 5-6. hely a végén.
A saját munkájából mindenki annyit próbált megspórolni, amennyiről azt gondolta, hogy az még belefér, és úgysem lesz baj belőle, emelte ki a súlyos jesenicei vereség fő okát Énekes Lajos Fehérvár-edző. Az EBEL-ben ilyet nem lehet gondolni, mert nagyon hamar bekövetkezik a…..
szeméremajax 2009.09.21 19:44:02
@igazmondó1170: Edzőváltás? Ugye ezt nem komolyan gondoltad? Olyan a világon sehol sincs, hogy 4 tétmeccs után (a 7-8 előkészületi meccset nem sorolnám a mértékadó mérkőzések közé)elköszönjenek valakitől.Képzeld el, ha te a munkahelyeden néhány hét után nem vagy rögtön a spiccen miként élnéd meg, ha megköszönnék a ténykedésed. Nyilván nehezen tudnád elfogadni, hisz még meg sem melegedtél, még bizonyítani sem tudtál. Véleményem szerint meddő,értelmetlen és indokolatlan erről beszélni.Tolvanen a szakemberek szerint is ismert és elismert edző, az a legkevesebb, hogy az esélyt megkapja a bizonyításra.
szeméremajax 2009.09.21 19:59:27
@KCs: Így van, tökéletesen egyetértek.
szeméremajax 2009.09.21 14:03:16
@Horiko: Abszolút egyetértek, mert magam is úgy érzékeltem, hogy a pályán nincs pillanatnyilag olyan játékos, aki összetartaná, játékával, "félmondataival", egyáltalán személyiségével átlendítené a csapatot a nehéz pillanatokon. Akárhogyan is,de Tokaji szerintem erre, mint csk. soha nem lesz képes.
Az első fordulóban a Graztól, a negyedikben a Jesenicétől kapott hat gólt a Fehérvár. A harmadik harmad közepéig még minden rendben volt, a hazaiak kétszer előnyhöz jutottak, a vendégek kétszer egyenlítettek – előbb Vas Márton, utóbb Palkovics Krisztián volt eredményes…..
szeméremajax 2009.09.21 10:33:54
@Raon: Sok mindenben egyetértek veled és tennék még egy kiegészítést. Úgy gondolom egy kicsit egyszerűbben kellene jó néhány szituációt megoldani különösen a kapuk előtt. Az idei három hazai meccsen is többször veszítettünk korongot (amiből gól is lett) hátul a felesleges "tologatásokkal" (és ebben az általam is nagyra tartott Satosaari is jeleskedett néhány hajmeresztő könnyelműsködésével)elöl pedig a jónál is jobb lövőhelyzet érdekében túl lett bonyolítva jó pár akció. Nem a látványos, szép kombinációk, jól felépített támadások ellen szólok, csupán amellett érvelnék, hogy az ellenfél harmadában az első kínálkozó lehetőségnél törekedjünk kapura lőni, hiszen - hogy valami eredetit említsek - a lövésből lesz a gól. Hátul pedig ne kényszerítsük hibára magunkat azzal, hogy körülményesen hozzuk ki a korongot.
Ezzel együtt bízom abban, hogy nem a "gyenge kezdés után erős visszaesés" szindróma fog bekövetkezni, hanem folyamatosan javuló játékkal az 5-6.hely valamelyikét csípjük majd meg tartósan és a végén is.
szeméremajax 2009.09.21 11:26:25
@drukker60: Én nem a lövések minőségére tettem megjegyzést, mert valóban azok jelentős része pontatlan (kék-zöld has stb)volt eddig, inkább azt hiányoltam, talán nem elég egyértelműen, hogy számos helyzetben a lövés helyett csel vagy szükségtelen passz volt a megoldás, holott célravezetőbb lett volna egy lövést megereszteni.Pl. Elomo megoldása a Salzburg ellen, amiből ugyan kiállítás lett, mert akasztották, de abból a helyzetből nem cselezni kellett volna neki, hanem lőni, mert az több volt mint ígéretes helyzet. Aztán a kiállítást persze már nem tudtuk gólra váltani viszont sikerült túlizgalmassá tenni az utolsó perceket.
szeméremajax 2009.09.21 12:16:39
@Leo945: Én nem hiszem, hogy így lenne, mert ha gól lesz a lövésből, akkor is lehet cserélni. Az egyszerűen nem lehet cél, hogy egy bedobást, cserét ilyen módon próbálnának erőltetni.