Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mákospacal

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Skull Island előzetesének zárósnittjét napok óta nem tudom kiverni a fejemből. Nem azért, mert annyira mélyen megindított volna a kék éjszakába mosódó narancsszínű robbanás a felordító óriásmajom mögött, hanem mert ennél látványosabb példát keresve sem lehetne találni a mozifilmek fantáziátlan…..
Na mi van, mi? Aszittétek, hogy, közbe'meg dehogy! Mehhehhehhee... Olyan kis cukik vagytok ti mind ezekkel a hülye kérdéseitekkel. Komolyan azt hiszitek magatokról, hogy éngemet bármikoris zavarba tudtok hozni? Azt hiszitek van bennem egy szikrányi morális gátlás, ami legalább néha elnyomja azt az…..
Kattints ide... Itt még több szebbnél szebb lányokat találsz..
mákospacal 2016.10.02 21:47:37
Biztosan téged is gyötört már kétségérzet azzal kapcsolatban, hogy vajon az előtted álló „útkereszteződésben” a megfelelő elágazást választottad-e, és hogy valóban ebből kifolyólag úgy alakul-e a jövőd, ahogyan azt te megálmodtad.Ezekhez a helyzetekhez adunk nektek néhány tippet.  ..
mákospacal 2016.10.02 21:46:15
Melegedő Mire gerjednek a nők? 2016.09.20 19:30:15
Előző, nagy vihart kavart cikkünk arról szólt, miről hazudnak a nők az ágyban. Mivel férfi olvasóink részéről közfelháborodás övezte állításainkat, megkérdeztük a hölgyeket a szexuális szokásaikról. Íme a kérdőívünkre kapott válaszok, amikből minden kiderül!..
Baráti, ismerősi és saját ingatlanügyek során összegyűjtött, csupa megtörtént sztorit tartalmaz a lista: Akkor is felhív, ha odaírod a hirdetésed végére: Ingatlanosok ne hívjanak És többnyire a vasárnapi ebéd utáni alvás alatt hív Nem is egyszer hív fel, hanem egymást követően többször Majd…..
mákospacal 2016.09.01 17:09:01
@forter:
"szerencsétlen érdeklődő a megtekintés 1. percéig nem is tudja pontosan, hol van az ingatlan. Egyik érdeklődésem alkalmával nagy nehezen kihúztam a szimpatikus szakemberből az utcanevet, aminek hallatán egyből vissza is vontam az időpontkérést"

Ezen gondolkodj még egy kicsit. Saját kérdésedre a választ te magad adtad meg a végén.
De segítek is.
Játsszátok itt a szentet, de a tulajok és a vevők inkorrektsége - annak mennyisége és mértéke (ingatlanos megkerülés, "mégsem adom el" utolsó pillanatban, ezerféle rafkózás, stb...) simán döntetlenre hozza ki a játszmát.

Egy olyan zsebbenturkálós, "az én zsíromon ne hízzon senki" országban, ahol apróhirdetik az ingatlanokat (normális kultúrákban ezt közvetítők végzik, rájuk bízzák, mert érdemes szűrni a turistákat, betörőket, stb...), nem értem min csodálkoztok.

Elfogadni, hogy meg is érheti szolgáltatásokért fizetni, ez szemlélet kérdése. Ez a társadalom még nem tart ott. Így az ingatlanos szakma egy szűk része (a kóklerek) sem tartanak ott.
Természetesen szar szolgáltatásért nem szabad fizetni.
Az megvan, hogy a dunahouse/otthoncentrum-nál (egykutya), a vevővel is fizettetnek jutalékot, hogy a magas jutalékuk kevesebbnek tűnjön?
Úgyhogy vigyázzatok kivel mentek megtekinteni :)))
mákospacal 2016.09.01 22:35:56
@Pink Petsch:
"Ja, és őpláne ne sértődjön meg, ha az utcanév hallatán elállok a megtekintéstől, mert nekem nem szimpi az adott utca vagy környék. Ha kiírta volna, fel sem hívom. "
Félreérthettelek, mert én arra gondoltam, ha valaki tudakozónak használja az ingatlanost: kérdez, megtudja mi a cím, úgy tesz mintha nem érdekelné, de mégis kimegy... gyakorlat...

@forter
"Kérjetek pénzt profi hirdetések gyártásáért a tulajtól, segítsetek belőni az árat, és slussz, mindenki jobban jár."
Lásd félszázalék.com. Ott meg az a rinya, hogy mire fel kér el fél százalékot? Hogy felteszi a hirdetést? "Háazt én is meg tudom csinálni"...
Na ott valóban alig van hozzáadott érték, de előre fizetsz (lehet hogy a semmiért).
A klasszikus közvetítés szerintem korrektebb, mert sikerdíjas, de addig semmi költség.

"Az érdeklődők szűrése megkockáztatom, bullshit, vagy legalábbis nem hiszem el, hogy egy közvetítő bárkinek nemet mondana."
Ez nem igaz. A turistát (pénz és valódi vásárlási szándék nélküli nézelődő) simán elküldöm.
Egy élethelyzet: magánhirdetésedet felhívja valaki, mert a fotóidon látja a milliós értékeidet a lakásodban, vagy ha ügyesen fotózol nem látszanak az értékek, de a profi tolvaj kikövetkezteti. Már tudja mikor vagy otthon, kimegy hozzád, első kérdése van-e riasztó. Megmondod neki nem igaz? És a lakóközösséggel kapcs is információkkal látod el. Aztán rá 2 napra kipakol.
Az ingatlanos viszont dokumentálja, akit kivisz, de a tolvaj fel se hív ingatlanost.
Nem tudom, én tulajként nem merném apróhirdetni a lakásom, házam.

@Kazinskyteo
"Pont az említett cégeknél nincs a vevőnek semmilyen költsége, kivéve "kikerülés" esetén."
Inkább csinálj egy próbamegtekintést, próbáld ki

@Jobagio
"Azzal hogy az ingatlanos is hirdeti, nem ér el több vevőt, mint a tulaj."
Ezt így exkatedra tapasztalatból írod? Mert nem igaz.

Az a baj, hogy a másik oldalról nem igazán tudtok semmit, csak az ilyen gyűlölködő "cikkekből" hergelitek magatokat.
A normális ingatlanosok meg tudnak élni, egyik ügyfél adja a másiknak tovább a névjegyét, tehát működik a dolog, de a legfontosabb: az együttműködéshez KÉT FÉL kell...
Mi, kissé cinikus szabadelvű polgáriak különös anyagból vagyunk gyúrva. Különcségünk okán - miközben átlátunk rajtuk - értetlenül, hüledezve figyeljük a ballibeket, jobbosokat, a hol nemzethyieskedő, hol baloskodó közpénztolvajokat. Most a Bayert kitüntetése miatt támadó ballib idiótákat nem értjük.…..
Magyarország veszélyes útra lépett. Ez nem újdonság, hiszen miniszterelnöke külön ösvényt próbál taposni (és vágni) a történelem dzsungelében, ám a járt utat a járatlanra cserélni rendkívül veszélyes. Most azonban lépjünk ki a szimbólumok és közhelyek világából, és fogalmazzunk világosan, amit Orbán…..
mákospacal 2016.05.18 10:49:41
@Ballib Cenzúrázók Réme 2:
Kinek a kárán nyereséges az mnb?
A forint gyengítésén nyerészkedett.
Nem csak a dev hiteleseken és az eus forrásokon, hanem mindenkin, aki bármilyen import terméket vásárol, esetleg tankol és fűt.

De ha ezt kedvenc retardáltjaid károsítanak meg, akkor rendben van igaz? Szerencsétlen szervilis fasz.
mákospacal 2016.05.18 16:53:54
@Ballib Cenzúrázók Réme 2:
"Járai mint Gyurcsány szarházi túlfizetett beépített embere..."

Jézusom
Vendégszerzőnk, Szabó Gergely, a Pénzriport szerzőjének írása Azzal szeretném kezdeni, hogy saját oldalam, a Pénzriport sem a jegybanktól, sem más külső forrásból soha semmilyen támogatásban nem részesült. Szakmai nézeteink is részben eltérők: míg a jegybank a múlttal folytonosságot vállaló, jövőre…..
mákospacal 2016.05.06 10:38:21
@Ballib cenzúrázók lidérce 1:
próbálj meg olvasni:

"Az előtt kezdett forintgyengítésbe, hogy a dev alapú hiteleket forintosította volna."

"jaja, Surányi már 2011-ben letette a fidesznek a forintosítás éceszét, de azoknak fontosabb volt a 2015-ig a maguk meg a családtagjaik na meg a maffiájuk zsebére forintosítani a közpénzt. Vagonokban.

Kurva nagy mákjuk volt, hogy ennyi évi semittevés után nem vártak még 2 hónapot a Surányi módszer megvalósításával."

De ha mindenképpen 1 bites mantrát akarsz, akkor:
A fidesz teremtette meg a devizahitelezés törvényi alapjait. És pont a törvényi alapjaival volt elsősorban a gond.
Aztán természetesen a libsik alatt futott fel a hitelezés, nem vitás, azonban a matolcsy volt az a rafkós főgeci, aki rájött, hogy ezen (forintgyengítés, forintosítás, eus források forintra váltása - gyenge forint árfolyamon) kurva nagyot lehet keresni.
mákospacal 2016.05.06 11:05:50
@kewcheg:
"(Egyébként..mikor lesz euró???) "

Ez ugye csak költői kérdés a jelenlegi árfolyampolitika mellett? :)
Komolyan nem gondoltuk, hogy egy hirdetés még meg tud lepni minket, de igen. Ugyanis az aranyhegyi villát legalább hat nyelven hirdették meg, már amennyit meg tudtunk különböztetni, 10 szobájával 550 millió forintért. Ebből elég egyértelműnek tűnik, hogy a közel milliós négyzetméterárú ingatlant…..
mákospacal 2016.04.24 21:53:50
Amikor felüléseket végző túlsúlyos embereket látok az edzőteremben, mindig meg kell állapítsam, hogy milyen sokan járnak tévúton a fogyás és szálkásítás témakörében.  Mert feltehetően nem az a céljuk, hogy a zsírpárnák alá izmokat építsenek – kivéve, ha erőemelő az illető – hanem kockás hasra…..
A jegybank közlése szerint 2 millió (!) adós lehet Magyarországon Még mindig van majd' 200 ezer jelzálog-hitel adós Magyarországon - állapítható meg az MNB legújabb statisztikai adatai alapján. Még megdöbbentőbb az az adat, amely szerint több, mint 2 millió (!!!) nem teljesítő…..
A banki elszámoltatás valószínűleg a legrosszabbul kommunikált és egyben legtöbbe került program lesz a rendszerváltást követő időszakban. Összesen ezermilliárd forintot sajtoltak ki a bankokból - ez a GDP majdnem három százaléka, szóval azért nem két fillér -, ehhez képest…..
mákospacal 2015.05.21 14:18:54
@WildBear:
"Mivel a többi adófizető pénzéből "mentik meg" őket, ..."
A kérdés továbbra is az, hogy miért abból? Vagy inkább úgy kérdezem: pl a beszedett bankadót miért tapsolják el, miért nem az adósokat konszolidálják?
Ez így a magyaros zsebben turkálás és a más faszával csalán verés minősített esete.

"Dehogynem. A HUF X%-os kamatlábához képest spekuláltak a nyereségre (alacsonyabb kamatra)."
Jesszus. Két termék közül az olcsóbbat választották. Milyen nyereség? Mutasd meg, hogy egy hitelben hol a nyereség?
mákospacal 2015.05.21 14:57:16
@konrada:
"Így ha valamiért olcsóbb volt, az csak úgy lehetett, hogy a bevételt máshol akarták realizálni, és ez volt az árfolyamkockázat, amelynek változása boritékolható volt, figyelembe vée azt, hogy a devizahitel idején a forint inflációja 5-8% körül mozgott, a franké meg 1% körül..."

Tiszta sor. Tehát a bank nyerészkedik, nem a hitelfelvevő. :)
A hitelfelvevő csak bukik eleve az egészen, persze, hogy nem akar nagyot, inkább csak kisebbet. Ezzel mi a baj? :)
mákospacal 2015.05.21 18:29:32
@Noti 100%:
Most inkább a forint kamat kockázat miatt aggódj, mert ha nem fix kamatozásút vettél fel akkor téged is átbasztak okoskatörp :)
Az Oscar Awards legszánalmasabb résztvevői közé két nőt szavaztam be az egyik egy Brandi Glanville nevű hölgy, valami háziasszonyos valóságshow résztvevője, és mint ilyen, úgy tűnik egyik neves divatház sem szándékozott a számára semmilyen ruhát felajánlani, így hát maga…..
mákospacal 2013.02.26 11:21:55
Ma délután a Kossuth térbe torkolló Alkotmány utcában volt az Éhségmenet végcélja, ahol tiltakozást tartottak. A Közmunkás Szakszervezet által szervezett és az MSZP által támogatott menetet egy fideszes molinó várta. A mindkét oldalán feliratozott transzparens közölte:…..
Van abba némi gyomorrontás érzés amikor egy fejlődő és elméletileg demokratikus országban feljelentik az online újságok híreinek kommentelőit. Na nem mondom, hogy ez nem szánalmas egy picit, de viccesnek sem nevezném. Valahogy fenyegetve érzem magam, az meg olyan kellemetlen a szabad…..
A devizahiteleseket nem lehet megmenteni - legalábbis úgy biztosan nem, ahogyan a kormány nekiállt. Sem a végtörlesztés, sem az árfolyamgát egy-kettő nem jelentett megoldást, a kedvezményes forinthitelre váltáson pedig összességében csak röhögni lehet. És teljesen mindegy, hogy…..
mákospacal 2013.01.17 11:16:54
@nevem van:
Természetesen a kormányra gondolok elsősorban.
Mára már nyíltan be is vallják.
mákospacal 2013.01.17 11:56:33
@Zabaalint: Tudom. Akkor viszont hajrá! Legyen 400. Mer annyinak kéne lennie.
Ha semmisnek tekintik a devizaviheteleket, vagy 250-es eur-huf-on kiváltják, akkor nem gond.
Ha nem, akkor 3M ember kerül utcára és döglik éhen 2 hónapon belül. Aztán államcsőd. Mert "hülyék voltak."

Értem én az egészet, csak....
mákospacal 2013.01.17 19:24:53
@tundefold:
Én szívesen venném, köszi ;)
Ez az egész rezsicsökkentés ügy jól megmutatta, mennyire igaza van Viktorunknak, amikor a legócskább, leghitványabb, legértelmetlenebb lépésekkel áll elő a nép boldogulását megsegítendő. Januártól csökkennek a rezsidíjak tíz százalékkal, aztán áprilisban (meg szeptemberben…..
mákospacal 2013.01.03 23:19:54
Tisztelt magyar Állampolgárok! Kedves Barátaink! 2012 a megújulás éves volt. Az év eleji spekuláns támadások, majd Brüsszel akadékoskodásának ellenére a kormánynak sikerült megújítania az „elmúltnyolcév” kárhozatában szenvedő Magyarországot. Bár a pénzvilág kalózai…..
mákospacal 2012.12.28 20:06:14
@kela-bá:
"FELJELENTÉS!!!!... http://www.hunnio.com"

aztakurva
hajrá!
Ez volt 2010 októberében: A Medián közvélemény-kutatása szerint évek óta nem volt ilyen magas azok aránya, akik szerint jó irányban haladnak az ország dolgai. A felmérés szerint 47 százalék szerint jó irányba mennek az ország dolgai, 39 százalék azonban továbbra is…..