Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gázmester

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Hé, paraszt! 2010.01.11 12:00:00
Kedves barátaim – illetve maradjunk inkább az ismerősnél –, ezúton üzenem, hogy megkaptam a rénszarvast. És a szamarat, a pizzát, a forró csokit, meg a felkérést, hogy csatlakozzak a moszkvai maffiához. Nagyon kedves, igazán, azelőtt sohasem kaptam rénszarvast, és…..
Gázmester 2010.01.12 08:58:24
Hello!

Nem reklám, de a facebook szét tudja választani az ocsút a pelyvától.

Erre reflektálnék:

"Tóta W. Árpád ·
w.blog.hu 2010.01.11. 13:12:55
@Agyalap: de rinyálok, és ha jobban megnézed, nem minden szar miatt, mert a farmville csak apropó. a megosztáskultúra szerintem aggasztó, és nemcsak adatvédelmileg. eleve az, hogy a fb és a wiw is defaultból homogén csoportként kezel mindenkit, aki "friend", széthasítja az intimitást, a személyes burkot, aminek pedig az a lényege, hogy erősen korlátos. hogy nem beszélsz meg mindent mindenkivel, és itt nemcsak arról van szó, hogy a prosztatarákját nem mutogatja az ember, hanem arról, hogy ezt az intim szférát eleve azzal is alakítod ki, hogy bizonyos kis személyes semmiségeket csak a szférán belül osztasz meg. nem feltétlen sötét titkokat."

Az elején volt vagy 300 facebook ismerősöm...aztán rájöttem ugyanerre, amit Árpi az idézetben ír, és levettem kb 270 ismerőst. :) sokan megsértődtek, bár a facebook nem jelez vissza, ha valakit kiveszel az ismerőseid közül.... DE egy idő után rájöttem, hogy kár volt.

A facebook ismerősök között lehet csoportokat csinálni. Az adatvédelmi beállításokban pedig be lehet állítani, hogy ALAPBÓL minden megosztott dolgodat ki lássa (nálam: melyik csoport... ez nálam az a 30 közeli ismerős aki eredetileg maradt a 300-bol). Aztán ha valamiért tágabb közösségnek szeretnék megosztani valakit, minden postnál állítgatható, hogy azt ki is lássa (de defaultból csak a szűk kör).

Igy ujbol elkezdhettem ismerősöket gyűjteni, de ők nem sokat látnak. :)

Én viszont látom őket, mert nem ismerik a fenti dolgot, höhö. :D

bakker, most elszóltam magam.

G.
 Blassius művész urunk pedig folytatja, mindannyiunk óriási örömére. Valójában Jutkát nosferato nemdohányzó posztja alapján raktuk össze, együttes erővel. Ma ugyanis a késő negyvenes-ötvenes-hatvanas éveikben járó nagyhangú, szabadszájú dohányos hölgyeket fogjuk…..
Kommentár nélkül és a folytatásban reménykedve következzék Viplex összeállítása. Csudálatos témakör: a gourmet/gourmand (igen, tudjuk, mi a különbség) és a viszkis után itt egy újabb alkoholos, ismét sommelier-poszt! Borászat, eme nemes hagyomány és tradíció, mint…..
Gázmester 2009.09.21 16:26:58
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: "ott vagy a szeren" :)

Talán már nem annyira aktuális, reggel akartam írni, csak sok volt a meló. Szóval: szerintem ez az egesz AKKOR modoroskodas, ha nem megfelelo kornyezetben hasznaljak. Azzal nyilván nincs gond, ha borászok egymás közt így beszélnek, azzal sem annyira, ha ilyen jellegű TV műsorban, rádióban stb ezt a nyelvet használják: hallgassa akit érdekel, ill. akit érdekel, ezért hallgatja stb.

Talán az a nem mindegy, ha egy olyan társaságban beszél így valaki, ahol annyira nincs képben az átlag arról, h mit takarnak a különféle kifejezések pontosan stb.

Nekem is vannak ilyen barátaim, akik így okoskodnak, ha megkóstolnak egy "szép bort" :) "erős barrique-os íz" és néznek okosan. Csak annyit kellene máshogy tenniük, hogy így fogalmaznak: "tudod, Gázmester, erre szokták mondani, hogy barrique bor, mert ezt tölgyfahordóban érlelik"

Szakmabelieknek tudniuk kell, hogyan magyarázzanak meg dolgokat olyannak, aki nem ért hozzá... emberi nyelven.

Rokonságban vannak egészségügyi végzettségűek. Ha egy beteg családtag állapotáról kérdezem őket, akkor gyakran képesek arra, hogy "MINDKÉT SZÍVREKESZ-SZÖGLETBEN FOKOZOTT PERIBRONCHIALIS KÖTEGEZETTSÉG" ahelyett, hogy azt mondanák, szívritmuszavar (TUDOM, h ez nem azt jelenti, csak úgy kerestem vmi orvosi jelentés szöveget a neten ehhez a példához!)......

Tényleg nem értem ezeket.
Közgazdász vagyok, de nem azzal megyek haza a bevásárlásból, hogy "Drágám! Mikroökönómiai feszültség volt a boltban, tartósodott a keresleti piac", hanem hogy picsába, elfogyott a kenyér.

G.