Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LiFeX

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oysterzene Kicsit repültünk... 2010.09.13 11:00:53
Így a borongós hétfőre jöjjön egy kis nyugalom az angol duótól, akik már keresztül-kasul utazták az elektronikus zenét, szét is mentek, össze is jöttek megint, aztán Bukemmel találtak egymásra-szerencsére.Tegnap a várban kóstoltunk sok jót, és néhány mellényúlást…..
LiFeX 2010.09.16 14:19:13
A kellemes csalódásban abszolút egyetértünk. Jó volt látni a sok mászkáló, borral ismerkedő embert/fiatalt/külföldit.. bár ilyenkor mindig találkozik az ember a "másik fajtával" is, értsd: fontoskodó, minden üveg bort lefotózó, mindenkit névről ismerő, bennfenteskedő f..*.. szóval polgártárssal.
Én is Hozzátok hasonlóan kezdtem, sok fehér és rosé, aztán a végére egy kis vörös. Bár voltam szombaton és vasárnap is.. a szombati esőben kicsit jobban csúszott a bor, vasárnap már csak óvatosan kóstolgattam (másnap meló ugye =).
Mostanában abszolút Szekszárd a kedvenc, mivel júniusban egy igen jól sikerült hosszú hétvégét töltöttünk ott, belátogattunk, elbeszélgettünk magával Heimann Zoltánnal és Bodri Istvánnal is pl.. igazi jó házigazdák, vendéglátók mindketten. Tehát nem maradt ki most sem a Heimann Viognier és a Fuchsli (az egyik kedvencünk, fröccsnek is zseniális), Bodrinál szinte mindent végigittunk a könnyedebb szortimentből, volt Kati, Rozi, Orsi, SB és Olasz Selection. Szerintem zseniális a 2 utóbbi.. az Olasz egy kicsit talán túl fás, mondjuk nem véletlen, 1/3-ada elsőtöltésű barrique-ban volt.. valószínűleg most ez volt a cél, de a sauvignon blanc mesteri.
Most Villányt kicsit mellőztük, csak a Polgáréknál ittunk 1-1 Sillert és Ficánkát (ez egy új Siller rosé habzóbor, szerintem kellemes, igazi nyári, koraőszi darab), Eger is nagyjából kimaradt, egy Demeter 1/2 8 kivételével.
Voltunk még Lelovitsnál, ő is egy igen barátságos srác, még emlékezett a Bacchus-os, botrányba fulladt, ifjú villányi borászok kóstolójára =) ..és nem mellesleg szépek a vörösei is a rosé mellett.
Ami viszont nekem teljesen új volt, egyrészt a Kárpát-medencei borászok, itt kóstolgattunk mindent vegyesen, általában kifejezetten jó borokat.. és Luka Enikő. Na őt tudom még ajánlani.. ha jól emlékszem nem olcsók a borai, viszont kifejezetten jó ivású, de tartalmas vörösök.
..alig várom a következő lehetőséget, amikor lehet menni muslincáskodni =)