Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajnalpor

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy közeleg a maják által megjövendölt 2012 december 21-e, szaporodnak és sokasodnak az idők végezetének jelei. Összeszedtünk tíz jelenséget, amik miatt Spengler újra beájulna – és a mostani popszámokba beerőszakolt ironikus szaxofonszólók még csak fel sem fértek a…..
Jezsuita bloggerek Péter atya fái 2011.10.29 16:32:00
Csak két fa az út mentén. Sőt nem is annyira mentén, van az vagy háromszáz méter is. Egy karcsú égbetörő és egy köpcös terebélyeskedő. Pátyról Zsámbékra menet az újmarjori bekötő út után kell balra nézni. Jártam már ott kocsival, busszal, kerékpárral, de nekem még nem tűntek fel. Most hallottam…..
hajnalpor 2012.10.05 16:24:06
hajnalpor 2012.10.06 18:28:36
@borazslo: igyekszem, de nem ígérem... remélem pár napig nem viszik el...
hajnalpor 2012.10.08 18:34:19
elment a férj is... Holtomiglan, holtodiglan. Talán a tegnapi vihar, talán a szántóvetők? Ki tudja... @borazslo: így már nem sok értelmét látom a fotónak, mert az üres szántóföld már nem adja vissza azt a hiányt, mint az eldőlt "asszony" és a mellette még délcegen vigyázó férj...
Kedves család és barátok!A blog átköltözik a következő címre:http://csengebende.blogspot.comA régi blogot megpróbálom majd átköltöztetni szintén, addig ezen a címen elérhető. Tartsatok velünk!..
hajnalpor 2011.07.22 11:35:40
www.google.com/support/blogger/bin/answer.py?hl=en&answer=97416 Itt van leírás arról, hogyan tudsz oda importálni. Már csak az a kérdés, hogy innen lehet-e exportálni...
hajnalpor 2011.07.22 11:38:45
Többek között azért szurkolunk az olaszoknak, mert ilyen emlékeink vannak!   Tardelli, 1982       Paolo Rossi, 1982      Az 1986-os mexikói emlékképeink valami miatttörlődtek közös…..
  Valahogy sikerült nem bekerülnie a hivatalos programba, de azért segítünk az ügyön: fiatal és izgalmas erdélyi költők-írók a Könyvhéten, vasárnap.   Június 6-án, vasárnap délután 3-kor a Ráció Kiadó standjánál (a Deák utcában) dedikál László…..
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Mandiner blog Te kire szavazol? 2010.04.06 07:01:00
  Tegnap a tumblr-közösségben már végigszaladt a mém Bede kérdése nyomán, miszerint ki kire szavaz vasárnap?  A magunk részéről kíváncsian várjuk a Mandiner olvasóinak válaszait is a kérdésre: kire szavaztok egyéniben, illetve listán - és miért? (S másokra miért…..
  Fekszik az ágyán, mintha aludna. Mintha mindjárt felkelne, és köszöntene minket. De tudjuk, nem fog felkelni. Alszik. Örökre. Isten magához szólította.   Néhány napja, mikor beszéltünk vele, boldogan ült és nézte két dédunokáját, a gőzmozdony rajongót, és az…..
B-oldal Visszatér a Roxette 2009.05.11 07:34:00
Hékás, visszatér a svéd popduó, a Roxette! Per Gessle és Marie Fredriksson 2001-ben jelentetett meg utoljára sorlemezt (2001 után csak válogatásokat, pl. 2006-ban a Rox Box-ot), de mivel 2002 környékén a tüsi énekesnőnél agydaganatot diagnosztizáltak az orvosok, így szóba sem…..
Nem akarom én mindenben szándékosan a hibát keresni, de erről az új IWIW dizájnról jót sajnos nem tudok mondani. Szokatlan még, de rossz is. És nem is akarom megszokni, mert bántja a szemem. Kezdjük a legelején:Netbookon megnyitom a kezdőlapot, és mit látok? Legalább 200 pixel…..
Vasárnap, hétfő      ..
hajnalpor 2009.04.21 12:48:33
@hunor76: criticalmass.hu/blogbejegyzes/20090420/cm-es-politika

Egyébként a videoban is benne van a rátelepedési szándék. Az eredmény a fenti linken.

Srácok, ezt most nem kicsit, nagyon.
Szegény Bendének éjjel ennyi volt a láza. A kúp nem használt, 5-kor beült a kádba, én meg hűtöttem a vizét. Kicsit furcsállotta, hogy éjjel pancsizunk, kicsit játszott, aztán kómásan üldögélt, amíg én mindenféle mesékkel szóval tartottam, és tereltem a figyelmét a hóna…..
Atyám, / Reád hagyatkozom, / tedd velem, ami Neked tetszik. / Bármit teszel is velem, / megköszönöm. / Kész vagyok mindenre, / elfogadok mindent, / csak akaratod teljesedjék bennem / és minden teremtményedben. / Semmi mást nem óhajtok, Istenem! / Kezedbe ajánlom lelkemet, / Neked adom,…..
Vajon létezik reinkarnáció? A hinduk és a buddhisták szerint: minden esetre (az pedig minimum összesen kb. 1,3 milliárd ember). No persze az igazság nem többségi szavazás kérdése (meg ugyebár amúgy sincsenek többségben! :) Minden esetre elgondolkoztató, hogy a reinkarnáció…..
Voltam Gryllus koncerten. Jót mászkáltam, ettem-ittam, elsősorban az előtérben :) Ugyanis a zsúfolásig megtelt meleg, levegőtlen sötét teremben nem érezem jól magam. Anyáék arra számítottak, hogy legalább nem kell végigülni az egészet, hanem előre lehet menni a színpad elé…..
Arra gondoltam, hogy Bende már elég nagy ahhoz, hogy ne beszéljek a nevében mindenfélét. Ha nem nagyon zavaró a váltás, ezentúl a magam nevében írnám le a velünk történteket. Így végre a saját gondolataimat is le tudom írni. Ha Bende nevében írok, akkor lesz színes és telt a…..
Ma olyan gyönyörű idő volt, hogy anyával hosszú idő óta először átsétáltunk a szigetre. A nagyréten rengeteg óvodás futkározott tőlünk kissé odébb, élvezettel bámultam őket. Nagyon tetszett, ahogy a lábam alatt zörögnek az elszáradt platánlevelek, sokáig gázoltam…..
Tegnap kaptam egy új babakocsit, mert a réginek a fékje kezdi felmondani a szolgálatot. Szép narancs-fehér-fekete színű, kényelmes, könnyű, anya könnyen emelget majd engem benne, mert csak 5 kiló.  A délutáni alvás után el is mentünk vele Misihez, hogy odaadjuk a karácsonyi…..
Mivel is lehetne stílszerűbben lezárni azt az elnökválasztási kampányt (és elkezdeni az érdemi munkát), amit az internet és a globális médiának nevezett izé támogatásával nyert meg Barack Obama, mint egy fasza tévéműsorral az HBO-n? Persze nagyszabású eseményről van szó,…..
hajnalpor 2009.01.07 13:16:17
Népben-nemzetben gondolkodó hétfői napunk második darabja azoknak szól, akik a "román" szó hallatán szeretik a fogukat csikorgatni, a sóhajtozásról nem beszélve. Ádám trükkje, hogy az ősi hegyek bús dalát nemzetközi hangszeren képes megszólaltatni, fülsüketítően…..
hajnalpor 2008.10.13 11:02:12
Update 1: A műsor vágatlan felvétele kábé egy óra múlva, vagyis fél hét táján felkerül ide a blogra. Update 2: Persze nem került föl, de este 8-9 táján, még polgári időpontban, remélhetőleg tényleg ki tudom tenni, műszaki csapataink, bocsánat, gárdáink harcban…..
hajnalpor 2008.10.09 15:29:23
 Kerelőszentpál, Marosugra, Ecsellő, Nagybabóca, Bősárkány. Települések a Kárpát-medencében. Miről híresek? Különösebben semmiről. Egyszerűen csak jól esik kiejteni a nevüket. Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy átutazott egy-egy falun vagy városon, amelynek a…..