Regisztráció Blogot indítok
Adatok
belgarian

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három és fél hónapig dolgoztam Ausztriában Baden-ben, mint garfikus és szórólap terjesztő. Ez idő alatt a munkáltató az ígérete ellenére nem jelentett be és mivel ki sem fizetett illetve részben (kaját szállást sem tudtam megoldani, csak önerőből) így otthagytam harmad…..
belgarian 2010.03.08 09:22:34
 Végtelen téma a külföldre szakadtak világa: volt már sima emigráns, volt asszimiláns, cserediák - mégis folytatnom kell egy kis tipizálással, méghozzá a rosszindulatúbbnak tűnő műfajban. Mentségül annyit, hogy mind saját tapasztalaton alapszik.Na de milyen nemzetek…..
Ma jó kislány voltam, és írtam egy rövid posztikát nektek a picurit zavaró csajos nyelvhasználatról és attitűdökről. Léccike, egészítsétek ki a saját ötleteitekkel is háeszek formájában. Annyira köszi! - Te, most mi a baj? - Semmi. - De látom, hogy valami nincs rendben. -…..
belgarian 2009.11.27 15:51:37
@Mitya Ivanov: :) igen, es az afro-amerikai csajok szeretnek igy beszelni, es kozben a fejuket mozgatjak hozza (vertikaliasan). Mindenkinek megvan, mire gondolok? :)
Viselkedése ünnepekkor    A kreatív hobbyt űző nő az ünnepek közeledtével érzi igazán elemében magát. Ekkor mutathatja meg, mit is tud valójában. Kreativitása, eredeti gondolkodásmódja szárnyal, és senki sem állíthatja meg. Születésnapok, névnapok alkalmával…..
belgarian 2009.10.21 09:21:24
@Krisztinca: en voltam eszkimo (ramadtak egy darab, jo budos bundat), kiralyno (egy darab piros, fodros haloing), Doktor Bubo (ezt mar irtam).
Aztan altalanosban az oszt.fonok jokat talalt ki az egesz osztalynak:
- lakodalmas menet
- veresegyhazi asszonykorus

Jon a Halloween, itt beoltoznek ilyenkor is, mar lehet kapni mindenfele jelmezt es maszkot.
Nekunk annyibol allt a Halloween tavaly, hogy vettunk egy darab szemgolyo alaku gumicukrot es mondtam az embernek, vicceljuk meg a nagyobbik kolkot:
az ember bement a szobaba, a szemehez kapott, mintha fajna neki, kozben persze a tenyereben volt a szem, majd egy ovatlan pillanatban kiejtette a kezebol, es az szepen gurult a foldon.
Sajnos nem jol sult el a dolog, mert egyreszt ramjott a rohogogorcs, masreszt a nagyobbik gyerek nem ertette, mi van, harmadresz a kicsi megnezte, mi a banat gurul a foldon es ugy megijedt, hogy elkezdett bogni.
Szinte már levélpárbajok alakulnak itt ki, de mi somolyogva figyelünk. Modoros Emigráns jelentkezik, akit Szálkás Gerenda oly szépen megfestett. Telitalálat, a szerzőt ezúton is csókoljuk Luxembourgból, magunkra ismertünk. Méltó válaszra vár, alább egy…..
belgarian 2009.10.16 08:41:25
belgarian 2009.10.16 11:23:06
@oriza triznyák: nem megyen nekem az iras olyan stilusban, hogy az egy poszton keresztul elvezheto legyen. Meg nincsenek is ekezeteim :).

Sajnos vannak ilyenek is. De nem csak ilyenek vannak, es nem csak magyarok, szoval remelem, ez megint csak az emberi butasag megnyilvanulasa nemtol, kortol, nemzetisegtol fuggetlenul.
belgarian 2009.10.16 22:18:38
@flymazs: kicsi specifikusabban, ha lehetne :)
_Nem harap a neni!_

(vagy csak azt akarod, hogy: noooormalis?)
Modorosblog A kommentelő 2009.10.08 08:39:00
Régóta és sokan kéritek, hát tessék. Nagyon nehéz rádöbbennünk, hogy a kommentelők csak egy kis hányadát teszik ki az állandó olvasóknak: ez a legutóbbi felmérésből is kiderült. Míg a legcsöndesebb, posztmentes szombatokon is közel ezren felnéznek ide, a posztonként…..
belgarian 2009.10.08 09:18:46
@Zsömle: meg a feltételezés is sértő, hogy csak azért irok ide, hogy párszavas, idétlen kommentárommal próbáljam gagyi vállalkozásomat népszerűsíteni!
Mostanában hanyagoltam az izgalmasabb kommentek publikálását, ma mégis egy hozzászólás következik Saffranektől, aki belefáradt a hazai áldatlan állapotokba és külföldön próbálna szerencsét.8 éve vagyok a szakmámban, értek hozzá - DTP operátor vagyok (kiadványszerkesztő).…..
BL gondolt egyet, és megírta a smasszerok méltó párját, olvassátok: HRita nagyon szépen körülírta a férfinem egy részének jellegzetességeit, következzen akkor egy tipikus mai magyar nő,   Az ösztönnő. Az ösztönnő 20 és 30 közötti dolgozó fiatal…..
belgarian 2009.09.28 08:49:06
@szotyika: biztos 5-os ikrek voltak (ezert meg en bocs...)
α-tól ω-ig Szinkronkérdés 2009.09.27 10:36:00
Nagy dilemmát jelent általában a nézőknek és a külföldi filmek honosításáért felelős szakembereknek is, hogy az adott produkciót szinkronizálják, vagy feliratot tegyenek a mozgóképre. Nos, ahány ház, annyi szokás, így ez esetenként eltérő, mégis ez a tabu Damoklész…..
belgarian 2009.09.27 18:30:24
@Wywern: pontosan! Belgiumban is ez a helyzet. Minden film eredeti nyelven megy, alatta holland (flamand) felirat. Moziban flamand ES francia felirat. Az emberek pedig megtanultak angolul.

Szoval szerintem is: le a szinkronnal (de konyorgom, legalabb a filmek magyarra "forditasaval"), eljen az eredeti nyelv + jol megirt magyar felirat.
Esküdni mertem volna, hogy a KFT-nek volt egy hasonló (itt: azonos) című száma, de sehol nem bukkanok rá, még csak hasonlóra sem, na mindegy. Ha esetleg valaki tud segíteni, hogy honnan idéztem, az királycsávó. (frissítés: Szigi.-nek köszönjük szépen: a Z'zi labor…..
-Apám, ezt nem hiszem el, ma megint felvonulnak ezek a majmok, nem is értem, hogy mit képzelnek magukról. Én bazmeg, mint normális adófizető állampolgár - nem elég ám az szja meg a tébé: súlyadó, regisztrációs adó, még a hetedik bőrt is lehúzzák az emberről - próbálok…..
belgarian 2009.09.23 16:12:37
@Modor Tibi: a multkori probalkozasom olyan verszegenyre sikeredett, h elveszitettem az osszes onbizalmamat, de lehet, megprobalom.
Ezt a cikket az expressz.hu weboldalo találtam. Egy pórul járt ember írta, aki ad egy pár hasznos tanácsot, ire figyelj, ha angliáb akarsz menni dolgozni."Amire figyelni kell mielőtt kimész vagy már kinn vagy: 1.Nyelvtudás nélkül ne menj ez aranyszabály. 2.Magyar cégen…..
Modorosblog Az Asszimiláns 2009.09.17 14:16:00
Írtam már a külföldre szakadt hazánkfiairól jó régen, volt (és lesz!) olvasói levél is, de még korántsem merítettük ki a témát. Mindenképpen ki szeretnék térni a görcsösen beépülni, alkalmazkodni kívánó bevándorlókra - a megfelelési kényszeres külföldire. Az első…..
Az utolsó 6 négyzetméter, amire sürgős megoldást kellett találnunk, az a kutyaházak körülötti rész. Na persze ez nem jelenti azt, hogy utána nincs több meló, hanem azt jelenti, hogy ami nagyon kellett, az kész. Innentől minden csak extra... és hát álmok vannak bőven. Szóval…..
belgarian 2009.09.19 18:47:27