Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MB_A

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van néhány axióma az erőemelésben, amit mindenki vita nélkül elfogad. Senki nem emlékszik rá, hogy honnan ered, de senki soha nem vitatja. Ilyen például az, hogy a felhúzás a legmegterhelőbb gyakorlat, amit nem szabad csak hetente vagy kéthetente egyszer végezni, és akkor is csak…..
Kedves Squatting Stingray és Lokál Patrik! Nehogy hülyének nézzetek: nem most jöttem a falvédőről, tisztában vagyok azzal, hogy ez csak két ilyen kamu művésznév lehet, hogy az ismeretlenség homályába burkolózva folytathassátok áldatlan tevékenységeteket - azt az igazi…..
MB_A 2013.02.08 12:25:00
@Viktor H: Jól látod. Némi találékonysággal a kettlebellel majdnem ugyanolyan jól lehet edzeni, mint egy pár sima kézisúlyzóval. Csak a kézisúlyzó köré nem épitettek szektát. Még.

Érdekes, hogy a trx-et nem véditek, pedig azzal is lehet pl. húzódzkodni és fekvőtámaszt csinálni. Igaz nélküle is, így majdnem annyit ér, mint egy vízszintes vascső plusz a semmi. Ráadásul a kettlebellel ellentétben, ami, ha lóbálják, károsíthatja a csukló-, könyök- és vállízületeket, a trx valóban hasznos lehet rehabilitációra és gyógytornára, csak nem ér 30 000ft-ot.

Írom mindezt testnevelőként és kosárlabda szakedzőként. Nem vagyok guru, de több mint tíz éve vagyok a szakmában és igyekszem a véleményemet tisztelettel leírni, hátha más is tanul belőle...
MB_A 2013.02.08 14:17:24
@Viktor H: Győztetek.

Búcsúzóul annyit, hogy véleményem szerint, aki erősödni és/vagy izmosodni szeretne, netán kiegészítő sportágként, az próbálja ki a testépítést, erőemelést vagy a súlyemelést.

A többieknek jó lóbálást:)
Alapvető emberi berögződésünk, hogy szeretünk mindent leegyszerűsíteni - így talán jobban érthetővé válnak elvek, minták, összefüggések. A legtöbben - középiskolai természettudományos oktatás ide vagy oda - nem jutnak tovább az egyszerű lineáris összefüggések…..
MB_A 2013.01.27 20:03:08
@Juci SFG: Szerencsés genetikád van, adj hálát érte.
Kettlebell oktatóként nyilván azt is látod, hogy ami neked elég az egészséghez és fittséghez, az az emberek döntő többségének nagyon kevés.
Angéla csodás ajándékot eszelt ki nekem: beváltotta a legalább egy éve tett ígéretét és lement hídba. Tornászlány volt egykor a szentünk, pár év kihagyás után is simán hozta a gyakorlatokat. A fotókat nézve ugyan nem volt teljesen elégedett: „görbén áll a lábam, nem…..