Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Akkarin

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A harcművészet sokoldalú fogalom. Valójában rengeteg elemből tevődik össze, és mindenkinek más dolgok fontosak. Ha az ember meg akarja határozni, mit ért harcművészet alatt, rendszerint hosszú felsorolás lesz a vége. De akárhonnan csűrjük, csavarjuk, egyvalami kihagyhatatlan…..
Akkarin 2011.04.17 11:12:20
@Gekko: Ezzel kapcsolatban eszembe jut az a törtenet, amikor az egyik Yagyu (azt hiszem Munemori, de nem vagyok benne biztos) megelegelte, hogy mennyire elidegenedtek a harctol az uj iranyzatok, es ezert felapritott egy egesz kendo-iskolat a mesterrel együtt.
Ök ugye gyakoroltak a szep mozgast, ö pedig inkabb azokat a technikakat, amiket harcban is lehet hasznalni.

Egyebkent az, hogy kinek mi a harcmüveszet, illetve mi nem, az szerintem sem egy nagy eredmennyel kecsegtetö elmelkedes. Meg ha abbol is indulunk ki, hogy a szo a martial arts forditasa, akkor sem a budoe. De meg ha a budo forditasa is, akkoris ott marad a kerdes, hogy vajon mi pontosan a budo... :) Mi tartozik bele? Illetve mennyire lehet levezetni a regi harci technikakbol? (lasd Yagyu) Mennyire harc ez meg akkor, amit nehany iranyzatban/helyen csinalnak?

De emellett a harcmüveszetet is lehet különbözö beallitottsaggal is gyakorolni. Van, aki a harci reszet keresi, es van, aki csak a mozgast, illetve a tarsasagot. (optimista vagyok, ezert a rosszabb lehetösegeket most nem vazolnam fel) Es akkor ugye felmerül, hogy most az harcmüveszet akkor, illetve dojo, ha a gyakorlok igazabol csak mozogni jarnak be?