Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andre2

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Boros Tamás rendező, blogunk olvasója Jégbe zárt csoda címmel dokumentumfilmet készített a magyar jégkorongról. Aztán benevezte a 2010. évi Magyar Filmszemlére, és az úgynevezett információs vetítések között műsorra tűzték. A 33 perces film, amelyben ismert hokiszakértők…..
andre2 2010.02.03 13:27:07
Elmentem az Urániába megnézni a filmet, úgyhogy írok egy kis élménybeszámolót róla.
Tegnap, ahogy elolvastam a blogon ezt a posztot, szinte egyből foglaltam is jegyet a 11 órai vetítésre. Akkor már 2-3 jegy el volt adva, és egy hely le volt foglalva az én helyemen kívül. Ennek ellenére rajtam kívül egy, a moziban dolgozó srác nézte végig a két filmet (ugyanis a 33 perces film előtt volt még egy 20 perces természetfilm, és erre a kettőre együtt lehetett jegyet venni), valamint még valaki bejött a 20 perces film felénél, és még a hokis film vége előtt ki is ment. Szóval gyakorlatilag egyedül néztem a filmet. :)
Valahogy úgy éreztem, hogy túl sok információ akart belezsúfolódni 33 percbe, így a filmnek egy egységes keretet adni majdnem csak lehetetlen küldetés volt. Volt szó mindenről, utánpótlásról, anyagi helyzetről, klubokról, jövőképről. Sok rövid megszólalás tarkította a filmet (többek között Kangyal Balázs, Kercsó Árpád, Id. Ocskay Gábor, Ifj. Ocskay Gábor, Kóger Dani, Vas Jankó, Balogh Tibor, Spiller István, Egri János, M.Lac, a blog egyik szerkesztője – sorry a nevet nem tudom. :) ), ami nekem tetszett, valahogy így is képzeltem el. Úgy jelemmezném, hogy egy reális helyzetértékelést ad a film a mai magyar jégkorongról, megemlítve, hogy mi(k) vezetett/vezettek az A-csoportba jutáshoz; és mikre figyelni, ha továbbra is magas szintű jégkorongot és egy sikeres válogatottat szeretnénk. Egy dolog volt csak, ami nem tetszett: szerintem id. Ocskay elég kevésszer szólal meg, 1-2 nála jóval jelentéktelenebb szereplőhöz viszonyítva. De ez legyen a legnagyobb probléma. Ami beleférhetett 33 percbe, az benne is volt. Külön öröm volt viszont, hogy Kiscsicsó sokszor megszólalt, és a végén egy külön megemlékezés is volt róla.
Összességében tetszett, jó volt, gratula a készítőknek, mert sok olyan emberre lenne szükség a magyar jégkorong körül, akik idejüket és energiájukat áldozva próbálják népszerűsíteni a hokit itthon.
A playoffig hátralévő időben változik a szakmai program, közölte Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. A csapat ma Linzbe látogat, ahol idén még nem szerzett pontot. A sorok háromnegyedében és kapusposzton változás van az előző fordulóhoz képest. "Normálisan…..
andre2 2010.01.31 13:19:04
@F.Márk: És mi lesz akkor, ha 8.-ak leszünk az alapszakasz után? Megmondom neked: siker, hogy bekerültünk a playoff-ba. Hogy milyen szakmai előrelépésről beszélhetünk? Hát pont erről. Talán minden idők legerősebb kerete, és minden idők legjobb eredménye.
Azt nem ártana figyelembe venned, hogy az Olimpija közel sem a pénteki keretével játszotta végig a szezont idáig...
Drukkoljon mindenki, hogy minél jobb helyen jussunk be, és ennyi. Hajrá Volán!
Újabb biztos győzelmet aratott a klagenfurti kisiklás után a Sapa Fehérvár AV19. Az ellenfél a Ted Sator által edzett Medvescak Zagreb volt, és a fehérváriak úgy vetették magukat a mérkőzésbe, ahogy azt az ínyenc szurkolók is elvárják, pillanatok alatt vezetést is szereztek…..
Todd Bertuzzi pénteken az Anaheimnek, szombaton a Nashville-nek is két-két gólt lőtt, mindkétszer ő döntött a hosszabbításban, írtuk a minap. Ebből a négy találatból hármat egészen biztosan érdemes megnézni. A Detroit csatára elképesztő kunsztokat csinált, mindegyik…..
andre2 2009.12.16 10:53:20
@Thomas_AV: Írtam neked a freemail-es címedre. Majd reagálj rá valamit, pls :)
Arra kértük kedves olvasóinkat két napja, tervezzék meg a Winter Classic logóját. Már eddig is szép számban kreatívkodtak, de még mindig van idő, szombat éjfélig lehet elküldeni a terveket a fenti link alatt olvasható módokon. Ízelítőül, egyszersmind kedvcsinálóul három…..
Ha ebben a mezőnyben bárhol idegenben öt gólt tudunk lőni, akkor vagyunk olyan jó csapat, hogy az ellenfél által lőtt hat gólról azt gondoljuk, leginkább rajtunk múlt a vereség, értékelte a Klagenfurt elleni 6-5-öt Énekes Lajos. A Sapa Fehérvár AV19 edzője hozzátette, a…..
andre2 2009.12.08 11:20:15
@csatoimi: Az meg a másik, amivel már nem is akartam előhozakodni... Ugyanis, ha a végén mondjuk egyenlőre jönne ki egy DAB-bérlet és egy Volán-bérlet ár/meccs összehasonlításban; akkor nem kérdés, hogy hol kapja érte az ember a minőségibb hokit. Ezzel persze nem megbántani akarom a DAB-ot, mert nekem egyébként szimpatikus a csapatuk - és a különbséget legnagyobb mértékben nem is a két csapat közti különbség adja, hanem a két liga többi csapatai közti óriási differencia.
andre2 2009.12.08 12:12:09
@KCs: Hát Palkó és Godó nélkül egyészen más kávéház lenne.
Szuper Levente teljesítménye szinte hibátlan azóta, hogy megérkezett új riválisa, Travis Scott. A legutóbbi DEL-fordulóban a magyar válogatott kapus Mannheimben vezette győzelemre csapatát. 40 lövésből 38-at megfogott, az 56. perc végéig shutoutra állt, a végén 3-2-re nyert a…..
Jarmo Tolvanen szerint mindhárom harmadban jól játszott a Sapa Fehérvár AV19, míg Johann Strömwall, a Villach mestere csak az első játékrésszel volt elégedett. A 6-2-es siker után a finn mester kiemelte Hetényi Zoltán kapusteljesítményét és a csapat védekezését. A harmadik…..
andre2 2009.12.05 16:10:26
@bagyula: Igen, 8.-án hatkor van.
A héten megint volt kis időnk, hogy a fizikummal foglalkozzunk, kezdte a Villach elleni meccsfelvezetést Énekes Lajos. A Sapa Fehérvár AV19 edzője így folytatta: Amikor nincs kedden mérkőzés, akkor van módunk erre. Muszáj néha ilyen jellegű munkát végeznünk a szezon közben…..
Egy pontot sikerült elhoznia Bécsből a Sapa Fehérvár AV19-nek. A magyar bajnok 1-0-ra és 3-2-re vezetett, az utolsó harmadban 1 perc 1 másodperc alatt ütöttünk két gólt. Az előnyt sajnos nem sikerült megtartani, a ráadás utolsó pillanataiban pedig a hazaiak szerezték meg a…..
Jégkorong Villach–Fehérvár 5-3 2009.11.27 21:58:00
Az utolsó harmadot 2-0-ra nyerte a Sapa Fehérvár AV19 a Villach otthonában, ám ez a felzárkózáshoz sem volt elég. Az első húsz percben ugyanis a hazaiak három góllal megléptek, onnantól tehát csak a kapaszkodásról szólt a mérkőzés. A magyar bajnok legeredményesebb…..
Peterdi Imre visszakerül eredeti helyére, Ladányi Balázs és Vas Márton mellé, tudtuk meg Énekes Lajostól a villachi mérkőzés előtt. A Sapa Fehérvár AV19 edzője úgy érzi, van esélyünk a fontos idegenbeli csata előtt. Mindenki pontot, pontokat vár a csapattól."Kedd óta…..
andre2 2009.11.27 20:40:32
@Leo945: :)) Még nem hallottam.
andre2 2009.11.27 21:01:29
@csatoimi: Lehet véleménye bárkinek. De akkor szögezzük le azt a tényt is, hogy ezeket a dolgokat minden vesztes vagy vesztesnek tűnő meccs után / közben olvassuk itt. Már ezredjére.
A hokiban nincsenek változatlanul működő csapatszerkezetek, mint a labdarúgásban – mondta blogunknak Jarmo Tolvanen arról, miért variálja gyakran a sorokat. A Sapa Fehérvár AV19 edzője úgy érzi, az a legjobb, ha megtanulom és megértem a magyarok mentalitását. Tolvanen szerint…..
andre2 2009.11.26 17:14:25
@bagyula: Ha holnap Tommi véd, akkor ez azt jelenti, hogy Hete nem kapja meg a lehetőséget? Hol itt az összefüggés? (feltételezve, hogy mindenki úgy érti a lehetőség megkapását, hogy nem 1-2 meccsben, hanem komplett szezonban gondolkozik)
Még mindig nagyon sok van hátra az alapszakaszból - konkrétan a felénél sem vagyunk. Lehet, hogy most véd pár meccsen Tommi, aztán jön majd Hete.
A tények: eddig megkapta a lehetőséget Zoli. Lehet, hogy azért, mert Tommi sérült volt - de megkapta. Akkor lehet szidni Tolvanent, ha mondjuk 10-15 meccs múlva ott tartunk esetleg, hogy addig Zoli 1 meccsen se védett innentől kezdve.
A magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfő délután elrepült Zágrábba, hogy átvegye az EBEL-csapat szakmai irányítását. A keretében jelenleg 19 nem Horvátországban született játékost tudó csapat edzőcseréje némileg meglepő, hiszen rájátszást érő helyen áll Enio…..
Kettős emberhátrányban ütött góllal duplázta meg előnyét a Klagenfurt elleni meccsen a Sapa Fehérvár AV19, Ladányi Balázs volt így eredményes a második harmad közepén. Első gólunkat Kovács Csaba ütötte, az utolsót Nagy Gergő, a vendégcsapat 0-2 és 1-3 után is…..
andre2 2009.11.23 16:34:37
@KCs: akkor megtennéd, hogy küldesz egy mail-t az andre2@citromail.hu-ra? Akkor utána elküldeném az email-címedre.
andre2 2009.11.23 17:47:34
@KCs: Nekem még nem jött meg a mail, de ez a citromail hibája lesz. Ha megjön, küldöm is.
(ha netán nem, akkor adok egy másik mail-címet)
Nem lesz könnyű dolga a Sapa Fehérvár AV19-nek vasárnap sem. Az Olimpija Ljubljana eddig mindhárom hazai mérkőzését megnyerte, míg Palkovicséknak idegenben egyelőre nem megy a játék. Ráadásul a Hala Tivoli amúgy sem az a hely, ahová két pontért szokott járni a magyar…..
A csapatjátékkal nem, de a küzdeni akarással elégedettek voltunk, mondta blogunknak Énekes Lajos az osztrák bajnok KAC elleni 2-1-es győzelem másnapján. Kapusunk extra teljesítményt nyújtott, de a többiek is hozzátették a magukét, folytatta az edző. Egy huzamban negyedszer is…..
andre2 2009.09.24 11:11:11
@KCs: Köszi!
Pedig úgy emlékeztem, hogy pont a hivatalos honlapon olvastam két hónapot, de akkor ezek szerint nem. :)
Mindenesetre kíváncsi leszek, mi sül ki ebből a dologból. Nagyon nehéz szerintem ilyenkor egy, az EBEL-ben is kimagaslót nyújtani képes centert találni. Ha sikerül is, akkor is kell majd 5-6 meccs mire beilleszkedik egy új játékos. (más kérdés, hogy ez még mindig a jobbik verzió lenne)

Azért remélem, hogy a Linz és a Ljubljana ellen még megkapja az esélyt Elomo. Nem csak úgy,h ogy pályára lép, hanem ténylegesen is.
andre2 2009.09.24 18:14:29
@Dreamliner25: Ki ájult el tőle? Pont ezen ment a vita, s valaki meg is jegyezte, hogy ha szép játékkal vesztünk, akkor a vereségen szokott lenni a hangsúly; ha pedig rossz játékkal nyerünk, akkor pedig a rossz játékon. Igaz is.
Nem kell elájulni. De elájulni akkor sem kell, ha a következő pár meccsen brillírozva nyernénk. Szépen csendben gyűjteni kell a pontokat, hogy amikor 10-12 meccs után meg lehet alkotni az első részletes értékelést, akkor minél jobb legyen a szánk íze.
Jelentős változásokat eszközölt a Fehérvár szakvezetése a csapat sorösszeállításában a Klagenfurt elleni keddi mérkőzésre. Ladányi első soros lett, Fekete hosszú idő után ismét a szélen játszik, a két Vas társa Benk lesz. Az előző szezonban hatból hat pontot szerzett a…..
Egyszer minden sorozat megszakad, a következő alkalom új lehetőséget jelent, mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV 19 edzője. Ugyanis még nem nyert az EBEL-ben a magyar bajnok a Vienna Capitals ellen. A szakvezetés pozitív folyamatokat lát a csapat életében, beteg és…..
andre2 2009.09.18 12:29:57
@brunzwik: Hagyjuk már ezt pls...

Nagyon remélem, hogy mindenki teljes koncentráltsággal játszik majd, nagy akarással, hajtva, küzdve; mert sokkal nehezebb meccs lesz, mint a 2 héttel ezelőtti az emléktornán. A Capitals két hazai vereség után az utolsó leheletéig küzdeni fog a pontokért.

Hajrá Volán!