Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vontod75

1 bejegyzést írt és 1013 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napok egyik legnagyobb szenzációját a magyar válogatott franciákkal szembeni döntetlene szolgáltatta a labdarúgó Európa-bajnokságon. A hatalmas siker (pontosabban az arra adott reakció) ihlette meg Martint, aki az Egyesült Királyságból küldte el írását. A magyar gól szerzője, Fiola Attila..
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
Kilenc hónapnyi magánrendeléses terhesgondozás után szabadságáról, éjszaka behívott szülészorvosodnak adsz-e hálapénzt? Ez a hálapénz eleve olyan rosszízű szó, és nem a jelentése miatt, tudniillik hálás vagy azért, hogy életed legmeghatározóbb bevetésénél veled van…..
Kisebb is, zöldebb is, de a miénk! Valójában a szerencsés svájciaké, de nem zárják be, szívesen mutogatják saját canyonjukat és elképesztő színű tavukat a szigetekkel. Míg az amerikai Grand Canyon 446 km hosszú, addig a Rajna szabdalta szurdok Svájcban csupán 13 km. Na de Amerikában minden olyan…..
Határátkelő Úgyis hazajönnek 2018.06.05 06:30:00
A jelek szerint kommunikációs váltás történt a magyar kormány környékén a külföldi munkavállalás kapcsán. Míg korábban (igaz, nem túl sikeres) programmal is próbálkoztak a határátkelők hazacsábítására, most az a mondás, hogy ilyesmire már semmi szükség, hiszen akik…..
vontod75 2018.06.05 18:06:58
@Horthy Miklós cselédje: soxerencsét hozzá! Remélem nem.jársz úgy hogy 3-4 év múlva rájössz hogy odahaza sem jobb a szociális életed mint pár hazaköltözött ismerősömnek. Egyébként meg idekint is lehet barátokat szerezni. Én pl szerveztem egy túra csoportot amiből végülis egy komoly baráti társaság alakult ki. Szóval mégegyszer soxerencsét és ne égess.fel mimdent idekint.
Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor…..
vontod75 2018.04.23 22:02:42
@funtom: azt az aprócska kis tényezőt felejtés csak hogy ott mondjuk jobb ellátást kapsz a befizetéseid után plusz lesz nyugdíj, ami otthon nem. De te tudod. Senkit nem akarok rábeszélni hogy kerülje el a szár hazai egészségügyi ellátást.
Orbán Viktor egy zseni! Lassan itt van a 2018-as év, a Választások éve. Ilyenkor felbolydul a politikai élet. Még azok is véleményt formálnak, akik a korábbi években egy pillanatig sem foglalkoztak a hazai politikával. És mindenki érzékeli, hogy az élet ma Magyarországon rosszabb. Nem gazdaságilag,…..
vontod75 2017.12.28 14:23:54
@aleksz róz: oké. Romlanak. De nem ez volt a kérdés. Basszus mehetnétek az alföldre a juhász mellé, mert terelni azt tudtok. Tehát az alapkérdés az volt hogy van-e olyan szám amiben jobb volt a szocik alatt. Van. Pl. Áfa.
vontod75 2017.12.28 14:25:41
@Netuddki.: Tök felesleges megpróbálni.segíteni rajtuk. Ezeknek akik itt brekegnek tökéletesen megfelel a mocsár amiben dagonyáznak...
Sokan vágnak bele felelőtlenséggel kevert vakmerőséggel a határátkelésbe (bár remélhetőleg egyre kevesebben vannak olyanok, akik nem tájékozódnak előzetesen), nyelvtudás és/vagy megfelelő információk híján. Pedig nem árt tudni, hogy a munkavállalás külföldön sem feltétlenül diadalmenet. A következő…..
vontod75 2017.11.17 06:38:27
Kicsit elszállt az agyvizem a poszttól. Negyedik éve élek Németországban, NRW-ben. A rabszolgatartás témához. Az egyik legnagyobb német munkaadónál a német postánál dolgozom. Jó pár statisztikában az egyik leginkább munkavállalópárti cégként szerepel. Itt nincs sumákolás, nincs kiskapuzás. Minden szépen le van írva a munkaszerződésben és nem nem gázolnak át az embereken. A szabadságot inden év október végéig le kell adni, de én nem találkoztam olyan emberrel aki ne kapta volna meg. Nagyon indokolt esetben még nyári szabit is módostottak. Erről ennyit. Póbaidő... Most komolyan tényleg HR-es lenne a posztoló? Basszus pont arról szól, a próbaidő, hogy gond nélkül búcsútvehessenek a nem megfelelő munkavállalótól, illetve másoldalról én mint munkavállaló mondhassam azt, hogy bocsesz de nem ezt a lovat akarom. Ennek ellenére ismerek olyat aki próbaidő alatt betegedett meg és nem rúgták ki.
Híres német precizitás, valóban kezdenek elkeletiesedni, de nálunk még mindig a legjobbak a német kollégák, aztán jövünk mi kelet-európaiak, majd a Balkán, mediterrán országok és az arabok zárják a sort.
Ha leállnának a külföldiek az tényleg katasztrófa lenne. A lakosság 8,5 %-a külföldi hátterű és több mint 23 %a külföldi gyökerekkel rendelkezik:
www.welt.de/politik/deutschland/article167245133/18-6-Millionen-Einwohner-mit-auslaendischen-Wurzeln-in-Deutschland.html
A német ember nem buta. Vagy lehet én élek egy ritka szerencsés helyen, de nálunk a buták a nápolyiak, az albánok és a románok. Az amire van szabály azt tökéletesen megoldják. Mivel ez egy jól szervezett és leszabályozott ország elég könnyedén veszik az akadályokat. (persz ha rendkívüli helyzet van akkor jól jön a keleti jól megélünk a jég hátán is mentalitás :) )
Azt írja a posztoló, hogy a "munkahelyek száma mostanra eléggé korlátozott". Ez annyira nincs így, hogy rekordmagas a betöltetlen állások száma:
www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/arbeitsmarkt-zahl-der-offenen-stellen-in-deutschland-so-hoch-wie-nie-a-1146810.html
Egészségügy. Hát mit mondjak a magyar és a német egészségügy relációja kb olyan mint a teológia és a geológia viszonya, ég és föld. Rettenetesen sokat invesztálnak az eü-be, a megelőzésre és úgy általában figyelnek az egészségükre . Ez látszik is a várható élettartamban: Németország: férfiak 78 év nők 83 év, míg odahaza férfiak 71 nők 78 év. Emellett jól kiépített az eü, a rendelők szépek, a személyzet mosolygós és mivel mindig mindenhová időpontra mész nincs felesleges várakozás.
Lakásbérlés. Enyhe csúsztatás, hogy azokat amit odahaza is megnézünk az úgy van itt elővezetve mintha ez csak itt lenne jellemző. Pedig ha én adnám ki a lakásom én is megnézném ki fia borja a jelentkező. Érdekes, hogy kimaradt a posztból a SCHUFA is, pedig az egy külön fejezetet is megérne. Az meg természetes, hogy mondjuk én németül beszélőként, leinformálható korábbi bérlői jogviszonnyal esetleg egy erkölcsi bizonyítvánnyal, meg egy több éves munkaviszonnyal, negatív schufa bejegyzés nélkül előnyösebb helyzetben vagyok mint egy most érkező.
Nincs napközi, fizetős a bölcsi, ovi.” Van napközi. Igen fizetős a bölcsi, ovi kivéve ha Düsseldorf Hanau Heilbronn Kaiserslautern Koblenz Ludwigshafen Mainz Salzgitter Trier városokban élsz,mert ott meg ingyenes.. Bővebben a fizetős oviról:
www.eltern.de/kleinkind/kinderbetreuung/kindergarten/kindergartenbeitrag
Ha már oktatás, akkor lehet hogy költségesebb, de cserébe jobb is: Pisa eredmények:
www.businessinsider.de/pisa-worldwide-ranking-of-math-science-reading-skills-2016-12?r=US&IR=T
Na azt hiszem nem fogok több outpoken julcsit olvasni, mert káros az egészségemre.
Gwen, Björk és Dolores, három csodás baronesz. Anneke, PJ, és Tarja, mindenki őket akarja. A rock legdögösebb istennői belőlünk is előcsalták a botcsinálta költőt, lényük rímfaragásra késztet, de ígérjük: alább inkább a képek beszélnek a csacska szavak helyett...
Ha szeretsz kirándulni és aktív pihenésre vágysz, már kezdhetsz is csomagolni! Augusztusban egy hetet töltöttünk Szlovéniában és megfogadtuk, hogy ide amint tehetjük visszatérünk. Hogy miért mondom ezt? Nézd meg a videót, amit augusztusban forgattunk, aztán jöjjenek a részletek: Tippek utazni…..
Egy 18 éves srác ismerte fel először a BKK által frissen bevezetett jegyrendszer hibáit és jelezte is a BKK-nak. Cserébe feljelentették, a rendőrség éjjel ment érte. Tüntetés szerveződik mellette és a T Systems és a BKK FB oldala tele lett kritikus kommentekkel. Közben a bkk.hu elérhetetlenné vált...
Túl sok mindent nem lehet még tudni a Trónok harca július 17-én induló, következő évadáról, de a Wrap legalább egy dolgot kiszúrt a sorozat Los Angeles-i premierbuliján. A nézők között a legkevésbé meglepő arcok - producerek, főszereplők - mellett ott ült Joe Dempsie is, aki Robert Baratheon…..
vontod75 2017.07.14 19:15:24
Időről időre felmerül bennem, hogy egyszer meg kellene nézni Montenegrót, amit valamiért nagyon hangulatos helynek képzelek. Ezt az érzést csak erősítette bennem Zsuzsi most következő beszámolója is, azzal együtt, hogy pár hónap kintlétet követően még ő sem biztos benne, hogy…..
vontod75 2017.06.11 17:49:14
@Shenella: Hát igen. Nem véletlenül. Elég széleskörű a használata. youtu.be/sdWlspF3B2M
Ma olyan jövőt látok magamnak, amiről álmodni sem mertem, és talán holnap ezt is túlszárnyalom – írja a mai poszt szerzője, Orsi Kölnből, aki párjával most három éve költözött Németországba, szóval éppen itt volt az ideje egy kis számvetésnek. Jöjjön hát ez, a képeket pedig köszönöm neki!..
vontod75 2017.05.02 18:08:35
Hát nem tudom, de Kölnbe nem költöznék vissza. Laktam Poll-ban, Rodenkirchenben és Chorweilerben. A leginkább multikulti város távol s közel. Első körben egy kis katolikusok által lakott faluban éltem Schmitzhöhe-ben. Nekem tetszett. A lakcímbejelentésnél eldumálgattunk az ügyintézővel a világ nagy dolgaival meg Viktor Orbanrol. :) Jó tudni kellett valamennyire németül, de annyira pedáns volt a csóka, hogy kikereste az É és Á betűket a karktertáblából, hogy tökéletes legyen a nevem :D Azóta közelebb költöztem a munkahelyemhez Bergisch Gladbachba. Itt sem volt semmi gondom a helyiek által szidott német bürokráciával. (jah kérem én a magyar változaton szocializálódtam)
Hazai ízek. Relatíve gyakran (havonta) járok haza így annyira nincs gondom ezzel, de a neussi közértben lehet rendelni mindent és házhoz is viszik (két hetente szállítanak) Régebben volt egy lángosos lakókocsis de már egy másfél éve nem aktívak.
Magyarok. Én nem kerülöm a magyarokat, sőt inkább keresem a társaságukat. Rendszeresen járunk túrázni (Facebookon: Túrás Batyu néven megtalálhatóak vagyunk) egész NRW területén néha Rheinland Pfalzba is.
Aztán azért ne lepődj meg ha Istenes Bencével vagy Csobot Adéllal összefutsz a Rudolfplatzon :)
A grillezés itt is eléggé szabályozott, egy csomó parkban tiltott, viszont ahol lehet ott nem is szórakoznak veletek. Egyszer a Rajna parton a közteresek osztogattak szemeteszsákokat hogy legyen mibe összeszedni a szemetet.
Kb. két éve jelentették be, és most végre előzetest is kapott a Kacsamesék rebootja. Sőt, a trailer megjelenésének napján a Disney már a második évadot is bejelentette. Az első évadról egyelőre annyit tudni, hogy valamikor a nyáron fogják bemutatni, illetve, hogy 21 félórás epizódból áll majd, meg…..
vontod75 2017.03.08 19:39:39
@sunny_days: Hasonló élmény, mikor Brezsnyev, vagy Gromiko távozott az élők sorából, akkor meg a Bors (Máté) aktuális epizódja maradt el.
Turner Marianne (Muráti Lili) repeszt. Szószerint repeszt, mert 120-as tempójával felszántja a budapesti aszfaltot - s néha egy-két járókelőt is. Marianne őrült sebessége menti meg Levitzky Tibor (Básti Lajos) állását is, aki Richter (Kabos Gyula) tanácsára a lehető legrosszabbkor és a legrosszabb…..
Üdvözlöm! Nevemet nem szeretném felfedni, mivel nem szeretném, hogy ha ez a levél esetleg a későbbiekben előkerülne, engem hátrányos megkülönböztetés érne. A rendőrség kötelékében dolgozok, immár több mint egy évtizede. A migrációs helyzet miatt, minket rendőröket az…..
vontod75 2016.10.04 18:50:19
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Bocs Svájcban például népszavazáson utasították el az alapjövedelmet...
vontod75 2016.10.04 18:54:42
@5perc: Emléxem anno az egész megyéből ketten mentünk el a szakszervezet által meghirdetett demonstrációra...
Greg öt éve él Frankfurtban, ám mai írása nem Németországról, hanem térben is időben is teljesen másról szól. (Vagy talán mégsem teljesen, de az majd a végén derül ki, miért írom ezt.) Mindenesetre a történet gerince egy nagy időugrás, az is hamarosan kiderül, miért. (A…..
vontod75 2016.09.19 14:13:59
@Buchhalter: Im Januar 1946 begann die staatlich verordnete Vertreibung in die amerikanisch besetzte Zone Deutschlands (Nordwürttemberg, Nordbaden, Bayern und Hessen). Als erster Ort war Wudersch (Budaörs) bei Budapest betroffen. Die US-Militärregierung verweigerte ab dem 1. Dezember 1946 die Übernahme weiterer Transporte. In einem Bericht der Ministerpräsidenten der amerikanischen Besatzungszone von 1947 wird die Zahl der aus Ungarn aufgenommenen Deutschen auf 176.000 beziffert. Auf Ersuchen der ungarischen Regierung an die UdSSR wurde die Übernahme von weiteren 50.000 Ungarndeutschen in die sowjetische Besatzungszone Deutschlands genehmigt und ab 1947 bis Sommer 1948 gingen die Transporte dorthin. Insgesamt wurden rund 49.300 Personen in die sowjetische Besatzungszone, darunter 46.300 nach Sachsen, vertrieben. Viele flüchteten von hier in die Westzonen, einigen gelang es, in die Heimat zurückzukehren.
Vendégszerzőnk, Gágyor Péter írása Amikor kopognak és beléphetnek/belépnek, hagyományosan következik a jó szó: Adjon Isten! A válasz is köszöntés, amúgy hagyományosan, némi népmesei mellékízzel: Fogadj Isten! De hol vagyunk mi már ettől? Sem Isten, sem adjon, sem fogadj…..
vontod75 2016.07.27 20:35:11
@Diorella Queen: Relatíve egyszerű a válasz. Hatalom, pénz. Egy rakat vesztes, vagy magát vesztesnek érző remeg a lehetőségtől hogy megmutassa, hogy ő valaki, élet és halál ura.
vontod75 2016.07.27 21:20:43
@GNDL: Én a gyűlölködés miatt (is) jöttem el ide a hanyatló Nyugatra...
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca 6. évadának 9. epizódját. Kibeszélőnkben spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
vontod75 2016.06.21 21:28:17
@Jozeph Pelikahn: Biztos nem lőttek volna utána egy felhőt...
vontod75 2016.06.21 21:38:25
@Quasar111: Cannae. egy nap alatt 50.000 rómait vágtak le. Bekerítve. Na ott hullahegyek voltak.
vontod75 2016.06.21 23:36:05
@Meridian74: Ez nem fajzsfal. Az a viking módszer. Ez a falanx (phalanx). Nem látszólag hanem ténylegesen előny a hosszú lándzsa. Ja és hogy miért nem húzogatták ki belőle a lándzsákat? Kérdezd a perzsákat!
A Folyóvidéken Valaki nagyon kovácsol valamit, mások meg építenek egy magas izét, magtárat vagy templomot, ki tudja, a szerkezet jelen állapotában legfeljebb bábszínháznak jó, se fala, se mennyezete csak szerkezete, az is fából. Mindenesetre akik melóznak, nem panaszkodnak, nincs az a károgás, ami…..
Júliustól mindenki köteles a eltartani nem csak a gyerekeit, hanem a szüleit is. Ha valaki nem teszi, a szülők, de akár a nyugdíjas otthon, vagy kórház is perelheti és behajthatja a pénzt. Farkas András nyugdíjszakértő szerint a teljesen fenntarthatatlanná váló nyugdíjrendszer…..
vontod75 2016.06.07 22:23:52
@midnight coder: Tessék mondani géprombolás is lesz? Ez most luddizmus?
Hétfő este újabb Trónok Harca epizódot sugárzott az HBO, úgyhogy itt az ideje átrágni magunkat a hatodik rész történésein. Spoilerek a tovább mögött...
vontod75 2016.05.31 14:35:02
@vészmadár (pica pica): Ja nyelvtannáci on: LANNISTER nem Lennister. gameofthrones.hu/hazak/nagy/lannister
vontod75 2016.05.31 14:35:46
@D-verse: Ebben a sorozatban még az is kiderülhet, hogy Margery férfi :) :) :)
vontod75 2016.05.31 16:26:39
@kalbász: +100 upvote!