Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Robz

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsére ritkán, de előfordul, hogy egy Keyence eszköz meghibásodik.Mi ilyenkor a teendő?1. Ki kell tölteni az alábbi linken található formanyomtatványt   angolul: http://www.keyence.de/company/rma.php   németül:…..
Fogyasztóvédelmi szervezetek és piaci szereplők bejelentései nyomán mézhamisítókat leplezett le az elmúlt két évben az élelmiszer-ellenőrző hatóság. Egy tetten ért mézfeldolgozó koncepciós eljárással vádolja a hatóságot és az országos főállatorvost, az ügyészség is…..
Robz 2009.10.23 11:14:13
@margaritt: Igaz, nem engem kérdeztél, de már Bükk is leírta jópárszor: keress egy méhészt a közeletekben. Mindenhol vannak, csak meg kell találni őket. Én is a garantáltan tiszta miatt kezdtem el méheket tartani, kizárólag a családom részére, csak a felesleg kerül eladásra. (csak 8 méhcsaládom van) Az biztos, hogy a boltok polcain túlnyomó többségben máshogy néznek ki a mézek, mint ami itthon van az üvegekben.
Amiben viszont igazat adnék okoskának is: a kristályos mézek biztonságosabbak ebből a szempontból, mivel szinte az összes eredeti méz kristályosodik! Nálam csak az akác a kivétel, de én nem vándorlok, tehát más tájnövény lehet még ilyen, de nem jellemző. Ezt mondanám irányadónak a vegyes mézeknél, feltéve, hogy nincsen melegítve. (akkor visszaolvadnak)
Én sosem melegítem a mézeket, letisztulás után mennek az üvegbe, nem érdekel, hogy kristályosodik. (így is használjuk fel otthon)
Ami az elején érdekes volt: az ismerősök, amikor elkezdtek vinni tőlem mézet furán nézték, hogy miért kristályos. Tuti nincs benne semmi cukor...? Volt érdekes nézés, amikor megtudták, hogy a MÉZ az kristályosodik. :-)