Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Intelligensmosópor-jogi aktivista

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pszichoterápia boszorkány módra...
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2021.02.28 10:54:59
@Kage kyōi: Chthon a démonszerűség a Darkhold nevű varázskönyv mögött a képregényekben. Plusz attól függően hogy mit olvasol (van arra vagy 5 különböző magyarázat) lehet, hogy ő a felelős Wanda káosz-mágikus képességeiért.

Na most a Darkhold az MCU-ban több különböző helyen megemlítésre került (Agent's of Shield, Runaways, talán a Doctor Strange-ben is de abban nem vagyok biztos). Ez úgy kötődik a WandaVision-hoz, hogy Wanda és a mágiája lényeges eleme a sorozatnak, és az is elterjedt nézet (találgatás) hogy jelenleg Agatha Harkness birtokában van a varázskönyv is.
Méghozzá egyetlen kötetben összegyűjtve...
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2021.02.18 18:20:51
@doggfather: Lehet. De eléggé válogatniuk kell ha lesz.

A cikk nem viccel hogy vagy 14 sorozat indult ebből a "Dawn of X" címke alatt. Elég vegyes felhozatal volt ahogy hallottam.

Aztán volt egy ABAB crossover* úgy kb. az összes között (X of Swords). Aztán jött a "Reign of X" címke indult vagy indulni fog még eddig vagy 4. Ha hihetünk Hickman-nek 3 fázist tervezett ennek az egésznek, és ezek szerint ez lenne a második.

* Vagyis 1. füzet egy sorozatban, 2. egy másikban, 3. harmadikban és így tovább, vagy ezt ismételve.
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2021.02.20 12:41:18
@doggfather: A legkorábban indult sorozatoknál már most közel 20 füzetnél járunk (még 10 füzetes omnibusz kiadásban is 2 könyv) és hol van még a vége. Szóval ha nem válogatnak és mondjuk 2 kötet/év sebességgel számolok... nos, majd beérjük úgy 2040-re. XD
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2021.02.20 12:42:24
@Intelligensmosópor-jogi aktivista: A 2021-es állapotokat persze.
Kicsoda Marc Spector? És Jake Lockley? És Steven Grant?..
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.11.05 17:31:01
@Lady Scarlett: Ööööö. "Teljes agymenés" elég pontosan jellemzi az amerikai képregények 80+%-át. Akik szeretik pont ezt bírják bennük. A film/sorozat feldolgozások keményen vissza szoktak venni a furcsaságokból (részben mert nem lenne rá pénz, részben meg mert a nézők kevésbé fogadnák el*).

Ami a tanulást illeti... pl. a mentális betegségek destigmatizációja nem lenne ördögtől való dolog. Már ha egyáltalán abba az irányba mennek el és nem csinálnak belőle mondjuk simán misztikus Batman-t.

* OK. Most képzelj el egy kémfilmet amiben a gonoszok végső terve, hogy ellopják isten (a rendező) kameráját! (Létező képregény (Secret Agent Deadpool), bár abban isten író volt és ceruzát akartak ellopni tőle.)
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.11.05 18:23:49
@Lady Scarlett: Ugye tudod hogy mondhattam volna nem Deadpool példát is agyament dolgokra? Csak Deadpool-ból általában könnyű.

Pl.:
- A Marvel képregényekben létezik cica-dimenzió (tele van cicával, és mióta erről tud Wolverine soha többé nem lehet igazán boldog).
- Vagy van egy füzet ami szinte teljesen arról szól hogy az Ördög (Mephisto) bemegy egy bárba.
- Vagy van egy teljes "crossover event" amiben hogyha mindent elolvasol kiderül, hogy a gonosz abba bukott bele hogy valaki (Loki) meghamisította az történetét.
- De létezik egy sorozat egy X-men nagyon mellékszereplővel (Doop) aminek egyik füzetéből kiderül, hogy egyszer legyőzte a sátánt (Mephisto) a rock erejével.
- De akár a Soul Stone (Infinity Ston-ok voltak a filmekben)-ban van egy világ amiben minden szereplő két "normál" Marvel szereplő keveréke (pl. Moon Knight + Spider-Man = Arachknight),
-- vagy a Reality Stone-ban egy könyvtár ahol az összes Marvel képregény megtalálható.

... Tudom folytatni. :3
Újabb Marvel-karakter is debütál a filmben...
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.10.20 13:59:26
@doggfather: Öööööö... Gondolj rá úgy hogy: Avengers + Utánpótlás csapat Avengers.

Az én problémám abból adódik, hogy YA-nak a legutolsó felállásában egy azaz 1(!!!!) darab heteró csapattagja volt (Kate Bishop), sőt az összes csapattagjuk közül talán csak 2 volt aki nem tartozott valamilyen kisebbséghez vagy volt lány (Speed, és Iron Lad... Jonas/Kid!Vision kérdőjeles de legalább nem is emlékszik rá senki).

Fapapucs legyek ha ezt a Disney be meri vállalni (legjobb esetben bejönnek majd a nevek aztán jól sose említik majd meg, hogy Wiccan pl. zsidó... és meleg).
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.10.20 14:03:04
@L. J. Wesley: Lásd válaszom doggfather-nek.
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.10.21 12:12:56
@doggfather: Tekintve hogy az a sorozat megbukott az Inhumans-ról mint csapatról (vagyis a királyi családról és kapcsolt dolgokról) ha jól sejtem mindenki úgy fog tenni mintha sose létezett volna.

Én X-Men-re se számítok még legalább egy évtizedig (egy-két mutáns karakterre meg utalgatásokra talán) F4-ra meg aztán főképpen nem.

... Túl gyorsan kipörgetnék a szuperhősöket? Én emiatt nem aggódnék amíg nem jelentenek be pl. Doop filmet/sorozatot. :3
A szuperhős, aki megszállottan rajong a szuperhősökért...
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.10.07 12:52:05
@doggfather: ÚRISTEN! KIS SZEGLETÜNK LEMARADT A DRÁMÁRÓL!

Ok, kontextus:

A Marvel-Disney és a FOX közötti feszültség a filmjogok miatt az elmúlt évtizedben egyéb Marvel kiadványokra pl. képregényekre, merchandizing-ra stb. is kiterjedt. Ennek következtében a Mutánsos címek kissé visszaszorultak (még így is volt minimum 5 havonta, nem számítva a Deadpool kapcsolt vackokat), míg az Inhuman címek előtérbe kerültek (még így SE volt 5 havonta).

Na mármost ezt az anglofón rajongói tábor (és a képregényes "sajtó") úgy kezelte le, hogy ha bármi történt (újraindítás, event akármi) elkezdte a paranoid összeesküvés-elmélet gyártást és az Inhuman címekre/karakterekre/rajongókra való fröcsögést. Vagyis kb. ez ment minden 2. 3. hónapban:

>szélirány változik< A MUTÁNSOKAT MIND KI FOGJÁK NYÍRNI AZ ÖSSZES KÉPREGÉNYÜNKET LEÁLLÍTJÁK!!!! >odafordulnak az Inhuman képregények és olvasóik felé< ÉS EZ MIND A TI HIBÁTOK! BÁR MEG*cenzúrázva*!!

Most hogy a House of X/Powers of X-el a Mutánsos címek visszanyerték "méltó helyüket" (vagyis havonta vagy egy tucat van), és kívánságuk is teljesült mivel tavalyelőtt a Death of the Inhumans sorozattal a Marvel megölte az Inhuman címeket (már csak a Ms. Marvel maradt)... elkezdődött egyes elvakultabbaknál annak a pedzegetése is hogy kapják meg amit a céges harc "elvett tőlük" de nekik "jár". Vagyis visszamenőlegesen minősítsék az előző évtizedben megjelent népszerűbb szereplőket mutánssá. Egyik kedvence célpontjuk? KAMALA KHAN.

Na ezek után azt feltételeznem hogy ha MCU Kamala mutáns lenne annak örülnének mint majom a farkának nem túl valóságtól elrugaszkodott. :3
Nem lesz eseménytelen az október a hazai képregénypiacon...
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.10.05 17:51:25
@doggfather: Minden hónapban átnézem mi jön ki épp (OK, 3 hónap múlva) az amcsiknál*, ez itt légyfing ahhoz képest. Csak a Marvel-nek van vagy 50 címe (nem számítva a licencelt vackokat meg az egyfüzeteseket) havonta, plusz a több tucat gyűjteményes.

* kepeskeptelensegek.wordpress.com/ <- A blogom, a "Szemezgessünk" cikksorozat szól erről "Hírek" alatt.
A stílusos megjelenésű sorozat első száma hamarosan a polcokra kerül...
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.08.29 15:30:09
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.08.31 12:34:19
@doggfather: Ja. És addig se voltunk Rozsi nélkül (volt AU-ból vén Rozsomák, meg ott volt Rozsomák fia, AU másik fia, klónja, meg a klón klónja... sőt még egy igazi rozsomák is).
Egy új korszak veszi kezdetét a két világ számára...
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.07.03 10:39:50
A Marvel továbbra is segít elviselni a koronavírus okozta helyzetet...
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.05.06 12:33:30
@Intelligensmosópor-jogi aktivista: Eh... benne van a cikkben. Miért siklottam át rajta? O.o
Ő persze még csak egy a számtalan jelölt közül...
Intelligensmosópor-jogi aktivista 2020.01.09 19:51:39
"Jason Aaron, a The Mighty Thor-sorozat írója"

VOLT írója. Decemberben jött ki az utolsó füzete (King Thor 4. szám). A jelenlegi író Donny Cates.

"Dario Aggerre tette le a voksát, aki a képregényben a vitatható hátterű Roxxon Corporation éles eszű vezérigazgatójaként ismert."

Viszont Agger csak akkor működik jól ha a Földön maradunk mivel egy földi üzletember nem az a galaktikus veszedelem amit MCU Thor vonzani szokott. (Ráadásul már most többet használta Al Ewing Immortal Hulkja kevesebb mint fél év alatt, mint Aaronnak sikerült 7 alatt.)

"a karakter első megjelenése a Thor: God of Thunder 19. számához köthető – ekkoriban kezdett Aaron"

Hujj. Azon a ponton már több mint egy éve írta Aaron a Thort (Thor: God of Thunder 1.-től).

"az asgardi félistennel foglalkozni."

Ennél jobban Gaea-t még nemigen sértették meg. Thor anyukája a képregényekben egy ősi isten (elder god) akin keresztül a Marvel kozmológiában minden panteon rokon. Magyarul: Ő az ÖSSZES földistennő.

"Beta Ray Billt"

Ha valaha kapunk, valószínűleg motion capture CG vacak lesz.

"nem lenne-e sok egyetlen a filmben a pörölyt ragadók száma."

Aaron Thorjában vagy 10 volt (még 'Throg, the FROG OF THUNDER' is).

"az már biztos, hogy Aaron Thor-képregényei a Love and Thunder inspirációjaként szolgálnak majd"

Sajnos. Nem szerettem Aaron Thorját különösebben. Ha körül kéne írnom olyan fogalmakat használnék például "elvesztegetett lehetőségek", "narratív katyvasz", "parasztvakítás" stb,. Nagyon szép, és mélynek hangzik... ha belegondolsz még a legjobb esetben is szétesik. (Rosszabban? Pl. bántalmazó mosdatás.) Vagyis így visszatekintve pont olyan sz@r mint Matt Fractioné, csak az nem hazudott a szemembe így előbb feltűnt.