Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsejek

9 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom kedves Anyukák, hogy Ti hogy vagytok vele, de én már keresgélem a legjobb és legpraktikusabb ajándékokat a kislányomnak és a család többi gyermek tagjának! Óriási  a választék ezért nehéz megtalálni, hogy ár-érték arányban melyek a legtökéletesebbek, arról…..
A tanszerek, iskolatáskák mellett a megfelelő iskolai ruházatról sem szabad megfeledkeznie a szülőknek! Új nadrágok, pulóverek, pólók, kabátok és még számtalan kiegészítőre van szüksége a kicsiknek, hiszen nőnek, mint a bolondgomba! Ezek a költségek, ha egyszerre jönnek,…..
A könyvben két tavaszi mese szerepel. Az első történet húsvét ünnepéhez kötődik, lesz benne locsolkodás, tojásfestés, végre főszerepet kap Ugri, a szöcskelény és a Barlangi pók. A második történet témája a társasjátékozás, győzelem, vereség, duzzogás,…..
Az alábbi recept az egyik kedvenc reggelink mostanság.  Tej- és tojásmentesmentes kakós/karobos/fahéjas csiga recept40 deka tk liszt1,5 dl zab/rizstejszín1-1,5 dl növényi tejFél csomag sütőporFél tk szódabikarbóna10 dkg Liga margarin7 dkg barna cukorcsipet sóA töltelékhez:1-2…..
Utolsó fordulójához érkezett az MKbaby nyereményjáték!  Milyen a Tökéletes Pelenka? Ha összegyúrhatnátok az általatok kipróbált pelusokat, mi az amit megtartanátok belőlük, mi az amit nem? Hogyan nézne ki a számotokra ideális mosható pelenka? Egy vagy…..
Novemberben is folytatódik az MKbaby nyereményjáték!    Decemberig minden hónapban két márka vagy pelenkatípus verseng a kegyeitekért, és a nyertes döntheti el melyiket választja! A megmaradt versenyző a következő hónapban újra versenybe száll egy másik…..
Gyerekszoba Ősanyáknak 2011.11.21 16:52:00
Lefogadom, nagy hatást gyakorolt a szülést követő hurciba-korszak az alábbi babák spanyol ajkú megálmodójára... A színpompás, egyedileg kreált, gyapjúból készült játékszerek kívül-belül egymásba tehetőek, bár az összerakás ezen folyamatát látva jó néhány Matrjoska…..
Októberben is nyereményjátékkal vár az MKbaby!  Keressük a 'Láthatatlan pelust'!  Hogy egy kicsit érdekesebb legyen a játék, októberi ingyen pelenkánkért egy fotóval lehet versenybe szállni!  Most, hogy megérkezett a hideg idő és el kell takarni a gyönyörű…..
Folytatódik az MKbaby nyereményjátéka!  Nyerj egy pelenkát vagy pelenkázási kiegészítőt :) Decemberig minden hónapban felajánlunk a nyertesnek nem csak egy nagyszerű pelenkát vagy pelenkázási kiegészítőt teljesen ingyen, hanem még választási lehetőséget is…..
Folytatódik az MKbaby nyereményjátéka! (kiegészítve részletes játékszabályzattal)  Nyerj egy pelenkát vagy pelenkázási kiegészítőt :) Decemberig minden hónapban felajánlunk a nyertesnek nem csak egy nagyszerű pelenkát vagy pelenkázási kiegészítőt teljesen…..
magyar szűretlen világos búzasör A Szalonon kívül csak az Ilzer nevű cég gyárt Magyarországon búzából sört, de egybehangzó vélemények szerint azt kár komolyan venni, így megint ugyanott vagyunk, mint a barnával tegnap: kevés az alap összehasonlítani. Percről percre…..
Nyereményjátékkal vár az MKbaby!  Ajándék pelenka vagy pelenkázási kiegészítő! Decemberig minden hónapban felajánlunk a nyertesnek nem csak egy nagyszerű pelenkát vagy pelenkázási kiegészítőt teljesen ingyen, hanem még választási lehetőséget is adunk! Minden…..
Ígéretemnek megfelelően igyekszem bemutatni eddigi növényeimet (no meg nagyon rám jött a blogolhatnék, s mostanásg elég sok időm is van). Mivel szegény bazsalikomom van a legrosszabb állapotban mind közül, ezért vele kezdem a sort, hátha böngészés közben valamilyen eddig…..
A tegnapi beszámolóból kimaradt paradicsomok ma kerülnek sorra. Márciusban vetettem el a magokat.  Március elején otthonról kaptam magokat. A nagymamám minden évben tesz félre minden nővényéből magnak. Mivel ő már évtizedek óta foglalkozik növényterméesztéssel, s a…..
Már jó pár hónapja megkezdtem a friss tavaszi ízekre való felkészülést. Bazsalikomot, rozmaringot, metélőpetrezselymet és édesköményt ültettem, előbbi három már vígan él a virágládában az erkélyen, míg utóbbi egy tejfölös dobozban várja, hogy végre eljussak egy…..
Ha elkezdtük, hát folytassuk az LMP cigányprogramjának elemzését. A Magyar Gárdánál hagytuk abba, annál a gondolatnál, hogy ez rossz válasz a valós kérdésre. Ezt követően a program korrekt helyzetértékelést ad a magyarországi cigányok „problémás” részéről. Majd…..
zsejek 2010.04.28 18:47:45
Kedves Gábor!

Az általam tanultakkal (szociális) és tapasztaltakkal egészítenélek ki, illetve pontosítanék néhány dolgot - beleértve az LMP programjának csúsztatásait is:
„Mindenekelőtt biztosítani kell, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek, köztük a romák, három éves koruktól óvodába járhassanak.” - a magyar állampolgárságú gyermekek szocializációjának elősegítése érdekében az óvodába járás kötelező, ha nem is három éves kortól, de az iskola megkezdése előtt legalább egy éven keresztül. Az óvodalátogatás viszont a törvények szerint minden, a harmadik éetévét betöltött gyermek számára biztosított a harmadik születésnapját követő naptól, a bejelentett lakóhelyhez területileg tartozó óvodában. Vagyis nem teheti meg egy óvoda sem a hatályos jogszabályok alapján, hogy esetleg azért nem vesz fel egy gyermeket, mert az ránézésre cigánynak tűnik - legalábbis én ezt olvasom ki az idézetedből. De éppen hogy nem azzal van a gond, hogy nem veszik fel őket, hanem hogy még a kötelező egy évet sem hajlandóak óvodába járatni a gyermekeiket. Ezért is volt kiváló a Fidesz anno bevezetett oktatásért családi pótlék-rendszere.

A vidéki óvodák, iskolák és a gyermekjóléti központok egyaránt azzal a problémával küszködnek, hogy nincsenek eszközök a kezükben arra, hogy a családokat kötelezzék a gyermekeik iskoláztatására (legyen az akár óvoda). Van ugye a pénzbírság, súlyosabb esetben elzárás, ám a pénzbírságot szociális helyzetre való tekintettel a jegyző törölheti, a letöltendő büntetés pedig eddig még soha nem vált jogerőssé, abban az egy esetben, amikor azzá vált volna, Sólyom László egy tollvonással elintézte, hogy a teljes hazai jegyzői rendszer tekintélye végleg odavesszen a cigányság szemében - a szociális munkásoknak így már a fenyegetés sem maradt meg eszközként, mert "az elnök majd úgyis kegyelmet ad." Természetesen a célszerű az volna, hogyha ezek az asszonyok, ahogy írod, ők lehetnek a meggyőzhetők és a hangadók is a cigány családi viszonyok ismeretében, maguktól jönnének rá, hogy a szocializációval gyermekeik boldogulását segítik elő - de nem tudják, hiszen ők sem jártak iskolába és ez egy ördögi kör... Egy-két generáción keresztül muszáj lesz kötelezvényekkel ebbe az irányba terelni a dolgokat, különben semmi nem fog változni.

„Az általános iskolába való belépéskor vissza kell szorítani a szociális és etnikai szelekciót."
Az egész cigánysággal kapcsolatos kérdéskör alapjait vizsgáva inkább azt kellene megnézni, mi a jobb nekik, nem a pesti kávéházakban diskuráló libsi jogvédők szerint, hanem tényleg nekik, az ő véleményük, az ő kultúrájuknak, és nem mellesleg cigányságuknak fennmaradása szempontjából.
Nem lenne jobb nemzetiségi oktatásban részesülni, mely akár a tanterv részleges változtatását is magában foglalná, anyanyelven, cigányul (is) tanulni bizonyos tárgyakat, a saját kultúrkörükből is származó tanárokkal, akik tisztában vannak a hagyományaikkal? (Olyan iskolákban, ahol kifejezetten a saját hagyományaik megélését és újjáélesztését tekintenék alapnak.) Persze ott van a másik oldal is, személyes tapasztalatok alapján,a nyelvvel nehezen boldoguló, a társadalmi együttélés és a civilizált viselkedés elemi részeit nélkülöző kisgyermekek - akik néha még a saját anyakönyvezett nevüket sem tudják, mert otthon cigányul hívják őket, teljesen máshogy -, hogyan is szerethetné meg a tanulást, hogyan is figyelhetne oda órán, hogyha benne van egy jó adag szégyenérzet, mert ő nem ezt tanulta otthon, otthon nem úgy viszonyulnak egy problémához, azt sem tudja, miről van szó - aminek pedig a tanár, a diákok ellen irányuló agresszió lesz előbb-utóbb az oka, hiszen szocializálatlansága okán nem tudja, hogyan kell a feszültséget levezetni.

Egyszer az egyetemen felvetettem egy kisebbségszocilológia órán, ahol az integált oktatás hátulütőit vizsgálta a társaság, hogy miért is ne lehetne szegregáltan oktatni a cigány gyermekeket cigány oktatói gárda vezetésével, hiszen erre nem egy nemzetiségi iskola jó példát mutat szerte az országban. Hogyha az itt élő szlovákoknak, románoknak, németeknek lehet saját iskolájuk és az nem az emberi jogok ellen való, miért is ne lehetne a cigányságnak is hasonlóképp, hiszen ők is ugyanolyan nemzetiség - majdnem megköveztek a szaktársaim és az oktató.
Hozzátenném, hogy ezekből az emberekből lettek-lesznek a következő generáció szociálpolitikusai, szociálpedagógusai, szociális munkásai - akiknek majd le kell vezényelni a cigányság helyzetének javítását célzó rendelkezéseket. Csak hát senki nem lát tovább a saját orránál, ami előtt ott van a saját szemüvege is, amin keresztül csak azt látja, amit a saját szemeivel láthat...

Kíváncsian várom - ha lesz -, a harmadik részt is!

üdv:
Petra
Régóta tartozom pár kedves ismerősömnek egy igencsak érdekes recepttel. Hagymalekvárról volna szó, ami első hallásra igencsak bizarrnak tűnik, ám amióta először volt szerencsém megkóstolni, rajongok érte! Kiváló körítés pirított kenyér, sajt, sült-párolt-főtt húsok…..
zsejek 2009.11.16 23:32:06
@StopSzmog: ó igen, a balzsamecet kimaradt a receptből! én is tettem bele, javítom is mindjárt!
zsejek 2009.11.16 23:40:05
@Zsola777: Ha nem teszel bele tartósítószert, a hűtőben is eláll jó ideig. "Sajnos" ez irányú tapasztalataim nincsenek, mivel nálunk meglehetősen gyorsan fogy, viszont többen is azt mondták, egy hónap múltán sem romlik meg. Azért is készítettem ilyen sokat egyszerre, mert nincs időm mindig frisset főzni, tartósítani pedig azért muszáj, mert a hűtőmben nincs elegendő hely több üveg számára.
Hogy miért is egy ilyen - látszólag - haszontalan témakört választottam naplóm témájául? Panelben élek immár húsz éve és tudom, hogy nem lehet megszokni. A panel több szempontból is életellenes. Kisméretű (a szerencsésebbeknek talán nem annyira) szobák, apró konyha, sokszor…..
Akárhogy csűrjük-csavarjuk, technikai vívmányaink nagy része hadi fejlesztésként, háborús ösztönzésként keletkezett. Állami pénzekből minden kutatás olajozottabban megy, nem csoda, hogy máig profitálunk nem egy náci vagy bolsevik találmányból.Gondoltuk volna, hogy a motoros…..
zsejek 2009.11.17 00:05:23
Október közepén az egyik Fő utcai virágárusnál fűszernövény-magvakra bukkantam. Petrezselyem, snidling, bazsalikom, levendula, és még számtalan más fűszer magvaira. Úgy döntöttem, hogy próbát teszek velük, ugyanis a manapság egyre gyakrabban látható, szupermarketek…..
Ha már az idén nyáron szeretnénk learatni első saját termesztésű zöldségeinket, itt az idő cselekedni. Május végén még pont van elegendő idő arra, hogy saját, leendő paprika- és paradicsompalántáink nyár közepére termést is hozzanak!Magot kis zacskóban szinte bármelyik…..
A bodza egy igazán kultikus növény. Már a hazatérés előtti időkben is bodzás területeken lakhattunk, hiszen a bodzabokor genetikai központja valahol Ázsia és Európa határán, a sztyeppevidéken található. Nem kizárt tehát, hogy maga a növény őseinkkel együtt vándorolt…..