Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ticsör

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha hétfő, akkor Közgép. Ha pedig korrupcióellenes világnap, akkor is Közgép. A Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép, valamint konzurciumi társa, az A-Híd Építő Zrt. közösen nyerte el a 3-as számú főút hatvani vasúti felüljáró hídszerkezetének felújítási…..
ticsör 2013.12.09 17:12:28
@baldoc: Kádárnak még volt lelke, az még egy másik korszak volt. Ezeknek már nincs. Legfeljebb a túlvilágon jöhet nekik valami meglepi...
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
ticsör 2009.09.17 08:55:28
Hitelválság van, csökkenő gazdasági teljesítmény, növekvő munkanélküliség, megingott a bizalom a gazdaság iránt, az euró és egyéb árfolyamok időnként jócskán megszaladnak, egyre többen nem tudják törleszteni a (sokszor felelőtlenül) felvett hiteleik törlesztőrészleteit, a végeredmény kilakoltatás, elárverezés, életszinvonal-vesztés szinte minden vonalon, BKV-botrány, stb.
Ezek azok a körülmények, amelyek közvetlenül oda vezetnek, hogy a hisztéria és az érzelmi alapú okoskodás veszi át a józan ítélőképesség és mérlegelés helyét. És ez a "betegség" a társadalom egyre szélesebb rétegeit fertőzi. Ezen ne csodálkozzunk! Ez így volt mindig is a világtörténelem folyamán.
A 30-as évek Németországában, amikor a gazdaságot a padlóra küldték, az ország menzetközi tekintélyét a legmélyebben megtépázták, hirtelen szinte az egész nemzet (állítólag 90 % körül - persze a számokat vitatni lehetne) a náci párt lelkes híve lett. Azonnal szertegágazó elméletek születtek, hogy mi lesz a legjobb az országnak gazdaságilag-politikailag vagy társadalmilag. És e legbutyutább-ezer sebből vérző, demagóg elméletek mögött százezrek tették le a voksukat, köztük a kor intellektuális elitjének képviselői.
Nincs ebben semmi különleges. Az ember éppen akkor válik különösen esendővé, amikor a létbizonytalanság érzete hatja át.
Egy ilyen helyzetben két dolog történhet egy országban: a vezetést vagy egy szélsőjobbos (vagy szélsőbalos) diktatórikus vezér, vagy egy demagóg paprikajancsi veszi át.
Az országot persze mindketten tönkreteszik (amennyire ez még egy ilyen helyzetben egyáltalán lehetséges). Csak ezek a problémák nem 5, hanem 20 vagy éppen 40 évre fognak visszavetni.
Ezzel együtt én bízom benne, hogy nálunk a papírforma szerint az utóbbi lesz a befutó... :-(