Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JimBeam

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint az előző posztban ígértem, folytatom a közmunka bemutatását, hisz abban a szerencsében részesülhettem, hogy személyesen is megismerhettem egy ebben a "munkakörben" dolgozót. Köztük is a problémásabb "fajtát", mivel óvodás gyermeke van. Fiatal anyuka, gerincbeteg, ez jutott…..
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..
JimBeam 2012.03.04 19:15:21
@tölgyes: Köszönöm, de míg a gravitáció tudományos tény, egy vers, vagy akár egy egész irodalmi életmű olyan dolog, ami az olvasóban egyedi érzéseket vált ki. Nem egyetemes, nem bizonyítható, nem megcáfolhatatlan. Művészet, persze. Katarzist vált ki. Csak a katarzis milyensége változik egyénenként.Nem szerencsés a fizikát a művészettel keverni, nem összehasonlítható dolgok. Kertész műveit szerettem, munkásságára felnéztem, de ezzel örökre elvágta magát nálam, és sok más embernél is.
JimBeam 2012.03.04 19:16:42
@kolbászoszsömle: Kössz, az már csak a hab a tortán. Azt nem értik ezek az okosok, hogy felőlem írthatott akármit, ha emberileg egy nulla volt...........
JimBeam 2012.03.04 19:17:51
@knausz: Pedig mindkettő művész, a maga területén nem rossz, emberileg pedig nulla. Mi a probléma?
Valahol Dél-Magyarországon az arany háromszögben, egerek martaléka lett 80 millió forint.   Igaz vagy nem igaz nem tudni, de körbejárt a pletyka vagyonkezelői körökben, hogy valahol Dél-Magyarországon az arany háromszögben, egerek martaléka lett 80 millió forint. Egy…..
 „A gyermek és a tanuló nem vethető alá testi fenyítésnek, kínzásnak, kegyetlen, embertelen megalázó büntetésnek vagy bánásmódnak”. – áll a mondat a törvényben amit Michl Ferenc a KDNP képviselője törölne. Természeten odáig nem merészkedik…..
JimBeam 2011.11.30 18:26:20
@komment2010: 1 alsó tagozatos fiam van. Mivel láttam azt, hogy az osztályfőnök megbízható, szavahihető és a munkáját alázattal végző ember (hozzáteszem ritka sajnos az ilyen) felhatalmazást adtam, hogy adott esetben inkább egy kokit kapjon a gyerek, mint egy beírást, ami amúgy a magatartás jegyét is lerontaná. Nem kellett még igénybe vennie, ebben talán az is közrejátszott, hogy a beszélgetés a gyerek füle hallatára zajlott, valamint, hogy megkapta a megfelelő nevelést itthon. Természetesen adott helyzetben védje meg magát, de az idősebbeket, főleg a tantestület tagjait feltétlen tisztelet kell hogy övezze.
JimBeam 2011.11.30 18:49:32
Még vakami: Régebben volt rossz gyerek meg jó mgyerek, okos gyerek meg buta gyerek. Ma van okos gyerek, meg diszlexiás, diszkalóliás gyerek, jó gyerek meg hiperaktív, hátrányos helyzetű gyerek.
Könyörgöm, miért nem lehet azt mondani, hogy kéremszépen, ez a gyerek ehhez konkrétan hülye. Miért kell hangzatos szavak mögé bújni, amik azt sugallják, hogy valami baj van, beteg a srác, ahelyett, hogy beismernék, hogy az adott tantárgyhoz lövése sincsen, vagy hogy rossz mint a bűn.
Nekem sem mutatott jól a 3 kitűnő + az összes többi 5ös érettségi mellett a matek kettes, de ez van. És nem voltam diszkalkóliásnak kikiáltva, szimplán matekból hülyének. Ezt vállaltam is, és nem származott károm belőle azóta sem. Plusz még bejátszott a magatartás kettes, mert őrült rossz gyerek voltam, viszont a kitűnő tanulmányaim miatt nem igazán tudtak mit kezdeni velem. Gimnáziumban nem, általánosban kaptam 1-2 sallert, amit ezúton is köszönök, nélkülük talán nem lennék ott ahol. "Sajnos" gimnáziumban már nem volt divat, észérvekkel pedig nem lehetett meggyőzni, mert mindenre volt válaszom, és általában lealáztam a tanárokat a vitákban. De soha nem agresszíven, káromkodva, vagy tiszteletlenül. Erre pedig az a pár pofon tanított meg. Életemben a szüleimtől 2 db-ot kaptam, a tanáraimtól pedig kb ugyanennyit.
Fenntartom, hogy ez kell, és adott esetben elkerülhetetlen. (kellene hogy legyen)
Vastagbőr Az országvédelmi terv 2011.09.12 14:18:00
Újabb parlamenti ülésszak nyitány, újabb akcióterv, a sokadik a sorban. 1. Zéró tolerancia és hajtóvadászat az uzsora ellen. Törvénybe kívánják foglalni, hogy 30 százalékos THM felett ne lehessen hitelt nyújtani. Az uzsora elleni fellépés jegyében csökkenteni fogják…..
Sziasztok! Én egy 21 éves ápoló hallgató vagyok, jövőre diplomázom. Dolgoztam már segédápolóként onkológián, intenzív osztályon, krónikus belgyógyászaton (értsd: elfekvő), sebészeteken. Az egyetemet nappali tagozaton végzem, emellett félállásban dolgozom, általában…..
JimBeam 2010.07.18 18:09:34
Nem gondoltam volna, hogy indulhat ilyen szarul egy nap... (Több éves sztori, de én ma szembesültem a tényekkel.)Egy félnótás, semmirekellő "art" mozis banda pornót forgatott a Hősök terén. Nem rendhagyó eset, hisz pornóban a világ elitjéhez tartozunk, de gondolom…..
Vannak olyan dolgok, amiket mindenki tud, de soha senki nem tesz ellenük semmit, és nem is beszél róla szinte soha. Ilyen például az, hogy a magyar kéményseprők nem néznek bele a kéménybe, hanem csak elkérnek egy szerény összeget, és aláírnak. Azaz nyilván létezik olyan…..
Hosszú ideje állást keresek. Sajnos több munka helyen érdeklődtem már és elutasító válaszokat kaptam.  Én intézetben nőttem fel közel 24-éves koromig. Megtanultam írni olvasni, befejeztem az iskolát, sőt még egy szakmunkát is sikerült kitanulnom. Angol tanfolyamra járok…..
Norah fantasztikus lelete a fenti szabadkézi hirdetés Dömsödről. A cucc első olvasásra elég vicces, de az olvasó joggal kérdezheti, hogy mire föl ez a mindenidőközés. Hát arra föl, hogy ha jobban megnézi az ember a táblát, úgy tűnik, mintha valami kosz vagy árnyék lenne az…..
Meghökkentő esetről írt nekünk Bender: egy fórumba írt hozzászólásai nem tetszettek az internetszolgáltatójának, a Dunawebnek, ami ezért hirtelen szerződést bontott vele. A sztori előzménye annyi volt, hogy Bender egy korábbi ügyben saját bevallása szerint is "elég…..