Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mázsás

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem nagyon macerálták a rendőrök eddig a járdán kerékpározókat, a többség nem is tudja, hogy lehet-e a gyalogosok között kerekezni, vagy sem. A tisztázatlan helyzet részben a fővárosi vezetésnek is köszönhető, hiszen a budapesti kerékpárutak jelentős része a járda…..
mázsás 2009.10.06 14:41:49
@galoooshka: Ááááá, teljesen mindegy mit mondott anno. Mindenre van ideológiája/magyarázata. Ha ezt az életben is igy csinálja, egyszer összetalálkozik az emberével, aztán majd rájön, hogy inkább vett volna repülôt :)
mázsás 2009.10.06 14:46:51
@lápi lidérc: Kiváncsi vagyok neked mi a melód? Egész álló nap a járdákon koslatsz fel-alá?
mázsás 2009.10.06 14:54:06
@Húzzunk bele!: Semmit se szól, csak ökörségeket sütöget. Mondjuk annyit, hogy simán egy iskola is jól tudna lakni belôle. 30as táblánál 45-el 100ezer, meg hasonlókat. Vicces srác, az biztos, csak kár, hogy az ô "logikájával" 20 percnyi bringaúton, méterenként fetrenghetnének a félholt gyalogok.
Az idei Critical Mass legfőbb érdekessége az volt, hogy rendőrök büntettek meg néhány lámpa nélküli biciklistát, és másik néhányat, akik piroson mentek át. A rendőri fellépéssel egyébként nem is lehet vitatkozni.   A mostani demonstráció lényege ugyanis nem a…..
mázsás 2009.09.23 10:07:17
@Szakadás: Osztom a véleményed.
Én a körúton lakom, az ablakból néztem a végig vonulókat.
Azt hiszem egy autóban ülve és onnan szemlélve a dolgokat, egyáltalán nem szimpatikus egy ilyen felvonulás. Mert kb csak az anarhiát látják, hogy össze-vissza tekeregnek az emberek. Azt, hogy ôk is ugyan úgy beleállnak keresztezôdés közepébe mint az autósok.
Igazi csürhe szindróma volt a tegnapi megmozdulás is. Voltam néhány CMen, de már pont ezért (is) nem megyek.
Igazából, én jövô évtôl kezdve csak olyan napon rendezném meg a CMet, amikor esik az esô. Akkor asszem kiderülne mennyien bringáznak valójában.
10bôl jó ha 4 bringán volt lámpa, de csengô az az összesen volt. Aki forgalomban közlekedik annak ugyan minek csengô, az autós úgy se nagyon hallja. Szerintem ôk teszik ki a csengôhuszárok és szlalomkirályok nagy részét. Nagyjából az ilyen arcok miatt lettek rendôrök a margiton.
mázsás 2009.09.23 17:32:11
Eurobike Global Show zajlik éppen Németországban. Több gyártó is a biciklis kiállításra időzítette új cuccainak premierjét. Az előzetesek szerint a show egyik sztárja a YikeBike nevű szerkezet lesz. A sikert garantálja az erős dizájn és a nagyon megkomponált pr-kampány, ami…..
Húszezer forintos pénzbírság lesz a vége, ha a tilalom és az erőteljes rendőri felügyelet ellenére valaki mégis arra ragadtatja magát, hogy a lezárt Margit híd járdáján felül kerékpárjára.   A bringaúttábla eltűnt. Hétfő óta minden nap folyamatosan este 20-21 óráig…..
mázsás 2009.09.17 10:25:36
@Roltii: de a legszebb az, hogy nem tűntek el, bent ülnek a kocsiban, mert nem futja a rendőrségnek esőkabátokra.
mázsás 2009.09.17 11:44:21
@Roltii: Ezt a kártérítés dolgot szerintem annyira ne feszegessük. Legutóbb mikor a körúton rányitották egy bringásra az ajtót, aki ettől beesett a mögötte jövő és a követési távolságot biztosan betartó kisteherautó alá, akkor az aki rányitotta simán elhajtott. Aztán valami oknál fogva mégis visszament idővel. Ugye az egyik kérdés az, hogy a ti biztosítótok fizeti e az arcplasztikáját, a bringáját stb. gyógykezelését? Legjobb tudomásom szerint nem. Megint csak az arányokról ne feledkezzünk meg. Arról nem beszélve, hogy nagyon komoly tempóval és elég komoly súllyal kell rendelkezni ahhoz, hogy egy bringás letörje egy kocsi tükrét. Az, hogy esetleg bereped az üveg, az más kérdés.
Viszont azt hiszem, hogy semmiképp nincs egálban azzal, hogy valakinek szétnyilik a feje arcban és ezek után még el is gázolják hátulról.
mázsás 2009.09.17 12:30:57
@Roltii: Mert a kresz azt nem irja elő, hogy kiszállás előtt miképpen kell meggyőződni arról, hogy esetleg egy bringás helyett nem véletlenül egy pótos ifa jön e.
Arról ugye nem beszélve, hogy milyen szinten kezdenek el dudálni az emberre, ha a körúton pl betartja az ajtónyitási távolságot, ezáltal a sáv közepén mer haladni.
Minden nap eljátszák velem pl, hogy a Rökk Szilárd utcában végig jönnek velem párhuzamosan és amikor beüvöltök az ablakán, hogy ajtónyitástávolság, minimum, hogy rám se bagózik, rosszabb esetben elkezdődik a szájkarate. Szóval szerintem ezt is hagyjuk. És nem kezdtem el azon sem kukacoskodni, hogy mekkora egy suzukinak és mekkora audi a8nak az ajtónyitási távolsága.
Egyébként pedig, az autósok mennyire szokták betartani ezt a távolságot? Kb semennyire, mert akkor minden ilyen utcában max 30-cal menne minden 4 kerekű. Nagyon egyszerűen arról van szó, hogy nagy általánosságban az autósok nem hagyják betartani az ajtónyitási távolságot.