Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anobisz

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon létezik reinkarnáció? A hinduk és a buddhisták szerint: minden esetre (az pedig minimum összesen kb. 1,3 milliárd ember). No persze az igazság nem többségi szavazás kérdése (meg ugyebár amúgy sincsenek többségben! :) Minden esetre elgondolkoztató, hogy a reinkarnáció…..
anobisz 2011.03.14 15:08:03
@jabbok:

1 Volt a farizeusok között egy Nikodémus nevű ember, a zsidók egyik vezető embere. 2 Ő egy éjjel elment Jézushoz, és így szólt hozzá: "Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul, mert senki sem képes megtenni azokat a jeleket, amelyeket te teszel, hacsak nincs vele az Isten." 3 Jézus így válaszolt: "Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát." 4 Nikodémus ezt kérdezte tőle: "Hogyan születhetik az ember, amikor vén? Bemehet anyja méhébe és megszülethetik ismét?" 5 Jézus így felelt: "Bizony, bizony, mondom néked, ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába. 6 Ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az. 7 Ne csodálkozz, hogy ezt mondtam neked: Újonnan kell születnetek. 8 A szél arra fúj, amerre akar; hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hova megy: így van mindenki, aki a Lélektől született."

**
Nos egy ötéves vagy tízéves gyerek meghal és nem született újjá hova jut? Jézus világosan megmondta mi a feltétel , hogy mennyországba jussunk. Egy ötéves vagy tízévesnek mekkora esélye van rá hogy haljon erről.

Hányszor látunk csontváz gyerekeket ahol nem volt eső és éhen-haltak. Hát ezek hova jutottak?
Mi ez a protekció istenél egyik éhen-hal másik meg gazdagon él egy másik országba 80 van évig is. Isten tán egy szadista állat?
Egyiknek ad 5 évet másiknak meg 80 évet.
Egy öt éves gyerek ugyan mit tud felfogni az evangéliumból?

Egyik ember már úgy születik hogy vak a másik pedig lát mi ez a protekció az istennél? Egy vak ugyan hogy olvassa el a bibliát? Egy látó meg csak leül és elolvassa. Mi ez az megkülönböztetés, hogy Isten nem ad mindenkinek egyforma feltételt. Ugyan a vak mit tett, hogy vakon kell leélni az életét teszerinted ha csak egy életünk van? Akkor az egyik mért vak a másik meg mért láthat?

Mért van, hogy vannak akik már születésüktől fogva betegek, mások meg úgy élik le életüket, hogy nincs semmi betegségük?

Csak egy kicsit gondolkodni kéne de a papok 2000-éve csak népbutítást végeztek, gondolkodni nem tanították meg az embereket, mert nekik birkák kellenek nem bárányok.
Isten a végtelen szeretet, de engedi hogy a pokolba jusson egy 10 éves gyerek mert nem született újjá,nem hinném hogy isten egy szobatiszta állat lenne. Én nem buddhista vagy ezoterikus értelemben vet reinkarnációról beszélek, én arról beszélek amiről Jézus beszél az evangéliumban.
Ahogy mondja Jézus azért jöttem, hogy a vakok lássanak és akik látnak vakok legyenek. Ha te nem akarsz látni az a te bajod. De akkor mond ki nyíltan, hogy isten egy szadista állat, nem pedig végtelen szeretet. Lelkek öröké a pokolba lesznek de azt mondjátok hogy isten a végtelen szeretet. Itt valami nagyon nem stimmel.
anobisz 2011.03.14 18:40:46
@Virágoskert:

Én semmiféle keresztelésről nem beszéltem. A keresztelés egy szertartás eszköz ezzel pecsételem le, hogy Isten mellet akarok dönteni. Eszköz de nem mindenható. Én ilyet soha nem mondtam, hogy az jut be a mennyországba aki megkeresztelkedik. De ilyet sem az evangéliumban nem olvashatsz de még a papok sem mondanak ilyet. Te nagyon félre vagy informálva.

Azért mert valaki megkeresztelkedik még nem jut be a mennyországba. Te valamit nagyon félre olvastál. Olvasd el még egyszer mit mondott Nikodémusznak Jézus, semmiféle keresztelésről nem beszélt.

Mit mond Keresztelő János: én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de aki utánam jön hatalmasabb nálam, és még arra sem vagyok méltó, hogy saruját hordozzam. ő szentlélekkel és tűzzel keresztel majd meg titeket. ... Te összetéveszted keresztelő János keresztelését Jézuséval. Te ennyire nem ismered az evangéliumot?

Keresztelő János vízzel keresztelt. Jézus nem erről beszélt Nikodémusznak. Jó Isten! Hány éves vagy, hogy ezeket összetéveszted? Ezt még egy pap is meg tudja mondani, hogy ez a kettő nem egy. A rokonom bibliaórára jár megvan keresztelve. Ő is említette, hogy a pap beszélt az újjászületésről. De a rokonom is tudja mint a pap, hogy a kettő nem egy.
Senki nem jut be a mennyországba csak azért mert megrekeszelték. Te tudod egyáltalán miért született le Jézus? Szerintem nem.

"Hogy Isten azt tesz velem amit akar" Ez már megint csak azt jelenti, hogy azt sem tudod ki az Isten. Istennek mi nem vagyunk a bábui.

Ja és nem utolsó sorban. Jobb lator mikor keresztelkedett meg? Mit mondott neki " Még ma velem leszel a paradicsomban.
anobisz 2011.03.13 16:41:12
Vannak utalások a bibliában csak szem kell a látásra fül a hallásra.

Jób könyve: 1; 21

21Így szólt: "Mezítelenül jöttem ki anyám méhéből, és ruhátlanul térek oda vissza. Az Úr adta, az Úr elvette, legyen áldott az Úr neve!" 22Mindezek ellenére nem vétkezett Jób, és nem szólt dőreséget Isten ellen.

*********************

Máté 17;12

9A hegyről lefelé jövet Jézus rájuk parancsolt: "Ne szóljatok a látomásról senkinek, amíg az Emberfia föl nem támad a halálból!" 10A tanítványok megkérdezték: "Miért mondják az írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljönnie?" 11Így felelt: "Illés ugyan eljön és helyreállít mindent. 12Csakhogy én azt mondom nektek: Illés már eljött, de nem ismerték fel, úgy bántak vele, ahogy akartak. Így szenved majd tőlük az Emberfia is." 13Ekkor a tanítványok megértették, hogy Keresztelő Jánosról beszélt nekik.

ehhez a evangéliumi magyarázat:

Jézus parancsot ad a három tanítványnak, hogy a látomásról a feltámadásig ne szóljanak, s kérdésükre megmondja, hogy Illés már eljött Keresztelő János személyében.

********************
Márk 9; 13

9A hegyről lejövet megparancsolta nekik, hogy ne mondják el senkinek, amit láttak, amíg az Emberfia fel nem támad a halálból. 10A parancsot megtartották, de maguk közt megvitatták, hogy mit jelenthet: A halálból feltámad. 11Azután megkérdezték tőle: "Miért mondják az írástudók, hogy előbb el kell jönnie Illésnek?" 12Ezt válaszolta: "Igen, előbb eljön Illés, és mindent helyreállít. De az is meg van írva az Emberfiáról, hogy sokat kell szenvednie és megvetésben lesz része. 13Azt mondom nektek, hogy Illés már eljött, de kényük-kedvük szerint bántak vele, ahogy előre megírták róla."

*******************

1. 'A szűk kapun menjetek be! Tágas a kapu és széles az út, amely a romlásba visz - sokan bemennek rajta. Szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre vezet - kevesen vannak, akik megtalálják. (Mt 7.13-14)'

'Én meg, ha majd fölmagasztaltatom a Földről, mindenkit magamhoz vonzok. (Jn 12.32.)'

Kevesen találják meg Jézust, de mindenkit magához vonz. Ez reinkarnáció.

*****************

Máté: 11.14

Keresztelő János küldöttsége
2 Közben János a börtönben hallott Jézus tetteiről. Elküldte tanítványait, hogy kérdezzék meg: 3 "Te vagy az eljövendő, vagy mást várjunk?" 4 Jézus így válaszolt és mondta: "Menjetek, s adjátok tudtul Jánosnak, amit hallotok és láttok: 5 Vakok látnak, sánták járnak, leprások megtisztulnak, süketek hallanak, halottak feltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az evangéliumot. 6 Boldog, aki nem botránkozik rajtam." 7 Amikor azok elmentek, Jézus Jánosról kezdett beszélni a tömegnek: "Mit mentetek ki látni a pusztába? Széltől hajladozó nádat? 8 Vagy mit mentetek ki látni? Finom ruhába öltözött embert? Aki finom ruhában jár, királyi palotában lakik. 9 Miért mentetek ki? Prófétát látni. Igen, mondom nektek, prófétánál is nagyobbat. 10 Ő az, akiről az Írás szól: Nézd, elküldöm követemet előtted, hogy előkészítse utadat. 11 Bizony mondom nektek: asszonyok szülöttei közt nem született nagyobb Keresztelő Jánosnál. De aki a mennyek országában a legkisebb, az nagyobb nála. 12 A mennyek országa Keresztelő János idejétől mindmáig erőszakot szenved, az erőszakosok szerzik meg. 13 A próféták és a törvény Jánosig mind ezt jövendölték.

**
14 S ha tudni akarjátok, ő Illés, akinek el kell jönnie. 15 Akinek van füle, hallja meg!

**
16 Kihez hasonlítsam ezt a nemzedéket? Hasonlít a tereken tanyázó gyerekekhez, 17 akik odakiáltják a többieknek: Furulyáztunk nektek, de nem táncoltatok, siratót énekeltünk, de nem jajgattatok. 18 Eljött János, nem eszik, nem iszik, s azt mondják rá, hogy ördöge van. 19 Eljött az Emberfia, eszik is, iszik is, s azt mondják rá, lám a falánk, iszákos ember, a vámosok és a bűnösök barátja. A bölcsesség azonban igazolja magát tetteivel."

Egy az egyben kijelenteni, hogy a bibliában nincs utalás a reinkarnációra ez tudatlanságra vall.

Azt mondja Jézus azért jöttem, hogy a vakok lássanak és akik látnak vakok legyenek.

A bibliát egy kicsit jobban kellene ismerni azoknak akik tagadják a reinkarnációt. Ja akkor nem tagadnák.
 Dombi Ferenc  Egy katolikus pap párbeszéde égi lényekkel A 43 Hang kötet szerzője Dombi Feri bácsi, aki 1927 november 25-én született (Hont.m.) Szob községben, egy tizenkétgyermekes család ötödik gyermekeként, mint első fiú. Tanulmányait Székesfehérvárott…..