Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antiquark

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért nem megoldás az atomenergia az energiaválságra?A Föld felmelegedése továbbra is a legsürgetőbb tünete annak, hogy az emberek rosszul bánnak a technológiai civilizációnkkal. Elkeseredetten kutatva egy szén-szegény energiarendszer után, néhány megfigyelő egy „nukleáris…..
antiquark 2011.08.04 15:33:44
@otapi: Talán azért mert bizonyos gazdasági köröknek érdeke hogy fennmaradjanak a szénerőművek? Olyan országok érdekeire gondolj ahol jelentős a szén kitermelése. Van néhány ilyen Európában.
Gondolj csak bele, a zöldek akcióit is valaki pénzeli, vajon honnan jön a támogatás?
Szép lassan szembesülünk az Orbán kormány keleti irányvonalával. Bár valami azt súgja, nem pont így akarták ezt ők sem. Csak azok a fránya pénzügyi minősítők ne lennének, akik nem osztják Matolcsy Szent Jobb lelkesedést az államosítás iránt. Leminősített a Moody's,…..
Magyaridióta Kinek a pénze? 2010.10.14 01:05:00
Jól van geci, bazmeg, elveszed azt a nyolc százalékot, amit magamnak gyűjtöttem, pontosabban a megjelölt örökösömnek, mert hogy nem fogom megérni a nyugdíj-korhatárt, az több mint valószínű.De hát ez már régóta egy elfogadott deal közöttünk kisköcsög, hogy én befizetem…..
antiquark 2010.10.14 14:22:25
Tisztelt hozzászólók!

Úgy tünik sokan nincsenek tisztában a dolgok mibenlétével és súlyával. A magánnyugdíj rendszernek egyik eleme csak hogy a felhalmozott tőkénk a nyugdjkorhatár elérésével kifizetésre kerül akár havi kifizetéssel akár egy öszzegű kifizetéssel a biztosított kérése szerint. A másik fő tulajdonsága az ÖRÖKÖLHETŐSÉG!!! Vagyis ha a szerződő fél idő előtt meghal, akkor a számlán lévő teljes összeget adómentesen örökli a megnevezett kedvezményezett. Namársmost mindenkinek figyelmébe ajánlom hogy a mostani világtrend az hogy szinte minden orszában kitolják a nyugdíjkorhatárt, ami hol 65, hol 67 év, ugyanakkor a magyar férfilakosság átlag életkora ezt meg sem közelíti. Vagyis csak nagyon kevés férfiember fogja megérni a nyugdíjkorhatárt. Ebben a helyzetben kulcskérdés a magánnyugdíjpénztári befizetés örökölhetősége! Minden felelősen gondolkodó családfenntartó férfi úgy érzi hogy kötelessége gondoskodni családjáról , gyermekeiről. Gondoljon bele mindenki hogy például lesz vagy van két vagy három felsőfokú iskola előtt álló gyermek a családban és a családfő meghal, akkor miből is fognak majd a gyerekek iskolába járni??? Vegyük már észre hogy a felsőoktatás ma csak formálisan ingyenes, a ponthatárok úgy vannak meghúzva hogy csak a gyerekek töredéke jár ingyenes képzésre és a nagy hányad fizeti a tandíjat ami fél évente 250-300 ezer forint! Az emberek nagyon nagy hányada pont az örökölhetőség miatt lépett be a magánnyugdíj rendszerbe! Milyen ország az ahol egyik pillanatról a másikra lenyúlhatják a lakosság megtakarított magánszámlákon lévő pénzét?? És milyen agymosott ország az ahol ezt a lakosság hagyja? Más országokban ilyen lépés után az utcán tüntet a tömeg. A magánnyugdíj magntulajdon. A magántulajdon elvétele lopás! Amit most tervez a kormány az vissza a kommunizmusba. Tényleg ezt akartátok????
Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédében köszönetet mondott a bölcs és kitartó magyar választópolgároknak, akik „nem gondolják, hogy egy csapásra minden jóra fordulhat Magyarországon”.  Az utóbbi napokban az a politikus látott hozzá tudatosan és…..
antiquark 2010.09.16 14:19:34
@lanyi: "Izzadságszagú ahogy az mszp irányába egyre inkább elkötelezett."

Ez érdekes hozzászólás. Nekem TG elemzéseiből inkább Ovi és a Fidesz folyamatos mentegetése cseng ki. Valahogy mindég azt érzem, bakizik nemzetünk megmentője , de ezt el kell néznünk nekik mert...
A Köztársaság téri emberdaráló emléke kísérti a Magyar Szocialista Pártot. Az alant olvasható dokumentumgyűjteményből - indirekte - mintha az derülne ki, hogy a párt új, Jókai utcai székházának valamelyik helyiségében egy ártatlan, fiatal leány testére elektródákat…..
antiquark 2010.08.04 09:13:37
@dzsolesz: Az MSZP már eltűnt!! A gond az hogy nincs ma az országban olyan párt amely hiteles lenne, és valóban az ország és az emberek többségének az érdekében polititzálna! Magyarországon ma is és az elmúlt 12évben politikai karrierizmus vezérel minden pártot!
antiquark 2010.08.04 12:55:32
@vicsigabi: A válasz a kérdésedre nagyon egyszerű: Az emberek nagy része nem racionális, hanem érzelmi alapon politizál. Az érzelmi beállítódása pedig valahonnan jön, elsődlegesen a környezete alakítja, család,baráti kör, munkahely, stb. Ha megfigyeled, számtalanszor olyan emberek kommunistáznak, fasisztáznak zsidóznak, rasszistáznak akik valójában nem is találkoztak ezekkel a társadalmi jelenségekkel, pusztán felveszik s magukénak vallják ezeket az elveket. Ráadásul kevés ember változtatja meg élete során a felvett politikai meggyőződését. Valójában ez az oka az itt folyó anyázó, mocskolódó hangnemnek is. Az emberek ahelyett hogy meghallgatnák egymás véleményét, érvelnének, vitatkoznának, inkább vagdalkoznak, szitkozódnak. Sajnos ez a mai közélet.Hogy mitől változna meg mindez, az egy hosszabb történet..
antiquark 2010.08.04 16:29:21
Visszatérve a blog témájához: a parlamenti demokráciákban az ellenzék dolga az hogy rávilágítson a kormány hibáira, tévedéseire, kritizálja vagy támadja azt,
esetleg alternatívát mutasson, javaslatokat tegyen. A hatalmon lévők persze mindezt általában figyelmen kívül hagyják a NÉP által adott felhatalmazásra hivatkozva.
Így volt ez eddig is és így lesz ezután is. Azért jó egy országnak ha van egy hatékonyan működő ellenzéke mert pusztán a jelenléte kordában tarthatja
a hatalmon lévőket,az ellenzék képezi a társadadlmi kontroll egy részét.Ha azért szurkolunk hogy ne legyen ellenzék, ne legyen kritikus hang,
ne kérje számon senki az ígéreteket, hogy a hatalom kritka nélkül tehessen bármit, akkkor a demokrácia csorbul és megyünk a diktatúra felé.

Mindenki tudja hogy ebben az országban választást nyerni ígéretekkel osztogatással lehet. Ígéret szép szó , ha megtartják , úgy jó!
De ha valaki úgy ígér hogy előre tudja hogy az ígéretet sosem tudja majd betartani az hazugság. És a hazugság minkét oldalon hazugság!
Az pedig hogy, ha az egyik hazudott nem jogosítja fel a másikat a hazugságra!
Szerintem ezért sántítanak azok az érvelések hogy, dehát a szocik nyolc évig loptak, csaltak, hazudtak.
Ez azt jelentené hogy akkor az újonann jövőknek is azt kell tenniük? Az új kormánynak bizalmat kell adni. Rengeteg ígéret hangott el, és rengeteg ember bízik.
Akik tárgyilagosan szemlélik az eseményeket azok elismerik hogy már becsúszott pár baki.A baj csak az hogy ezek a bakik tényleg súlyos milliárdokat jelentenek,
amit akár hisszük akár nem, az emberek fizetnek meg.A szoci kormány jókora adósság állományt hozott össze. Ezt nem kéne még teténzni "melléfogásokkal".
Mint korábban már irtam, én nem hiszem hogy feltámad az MSZP, és azt gondolom, nem is baj.A Gyarmati Tímea féle stílussal biztosan nem!:-)
Eljárt felettük az idő, menjenek békével.Viszont az országnak jót tenne ha lenne egy szociálisan érzékeny, nem a hatalmat, hanem a közjót akaró gyűjtőpártja,
olyan párt aki nem megoszt, hanem összefogásra buzdít, azért hogy végre ez az ország ne az örök vesztesek közé tartozzon, ne a magyar a magyarnak legyen ellensége,
hanem végre Mi is egy fejlett gazdaságú Európa élvonalához tartozó ország legyünk!
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
antiquark 2009.09.17 11:42:18
Az emberek elhiszik, hogy a demokrácia arról szól hogy, az egyén, a kisember beleszólhat a politikába, a kormányzásba, hogy irányíthatja az eseményeket. Elvileg igazuk is van, hiszen a demokrácia papíron erről szól! Csak, mint a történelemből már láttuk, eddig mindég voltak szép ideológiák a nép számára, lásd.. szocializmus, kommunizmus stb..mindben ott a "szép új világ" ígérte.. s aztán ráfogtuk, hogy az ember gyarló, kapzsi, hataloméhes és ezért ezek az ideológiák nem válthatók valóra. A demokrácia azt az érzetet kelti hogy az egy személy, a kisember is szabadon elmondhatja véleményét és ezzel beleszólhat a világ dolgaiba, befolyásolhatja azokat. S valóban... ha a sok kisember egyet mond, egyet akar, egy irányba húz, akkor elérheti hogy megváltozzanak a dolgok, megváltozzon az életük, megváltozzon a világ. Csak egy dolgot nem vesznek észre: hogy a mai világban játékszerek. A hatalmon lévők és a hatalomért tolakodó, politikából megélő tülekedők játékszerei, akiket a szép szavakkal, a demagógiával, a médiával manipulálva, egy irányba lehet terelni s el lehet érni hogy éveken , évtizedeken keresztül egy szűk politikai elit kezében összpontosuljon minden ami a mai világban fontos: pénz, és politikai hatalom. Elég csak az USA demokráciáját szemlélni.. hosszú idje csak két politikai párt adogatja egymás kezébe a stafétát s közben elhitetik hogy ők a demokrácia egyetlen és igaz letéteményesei. Vagy hazánkban ahol az egyik csapat foggal, körömmel ragaszkodik a székéhez, még akkor is, amikor a politikai támogatottsága , a néptől jövő felhatalmazás már szinte a nullához konvergál, akkor sem áll tovább, hanem tovább feji a jól tejelő tehenet (a BKV csak egyetlen emlője ennek a tehénnek), a másik csapat pedig már dörzsöli a tenyerét, hogy rövidesen övé a tehén és tejben-vajban fürödhet nyolc éven át. Tekintsünk vissza a rendszerváltás óta eltelt évekre, s arra hová jutottunk? A többpárti demokrácia illúzió, már csak két párt osztogatja egymás közt a birtokot, a vagyont, a hatalmat s a nép közben annyira megosztott, hogy barátok, kollégák , családtagok mennek egymásnak, mindenki gyűlöl mindenkit, piros a kéket, fehér a barnát a vallásos a hitetlent és oda vissza.
A választások alatt aktivisták jönnek a kopogtatócédulákért, s ha azt mondod Te már odaadtad, van merszük s megkérdezni hogy: kinek? és a neved mellé egy jelet tesznek egy füzetbe...Aki nem velünk az ellenünk! Aki nem ide szavaz az nem magyar, nem fehér, nem keresztény stb..A politikacsináló elit nagyon jól tudja hogy az emberek nagyon nagy hányada érzelmi alapon szavaz. Arra szavazunk, ami a vágyaink valóra válását legnagyobb eséllyel beteljesíti. Ezért van az ,hogy rengeteg ember vevő az osztogató politikusokra, ellenzékből könnyű a hatalmon lévő tárcájából pénzt ígérni a népnek s ezzel szavazatokat nyerni. Az érzelmi alapon történő szavazás olyan erős hogy a már kialakult, bevésődött meggyőződését az ember nagyon nehezen adja fel, a legtöbb esetben még akkor sem ha már nyilvánvaló hogy tévedett amikor voksolt. Ezek az emberek a következő választáskor vagy nem mennek el szavazni, vagy úgy szavaznak hogy tudják , mit nem akarnak. A választásokon az nyer majd aki ezeket az embereket a maga oldalára tudja állítani. Az lenne a jó ha az emberek tudnák hogy mit akarnak! Az lenne a jó, ha lenne olyan párt amelyik nem piros vagy kék alapon vonzza az embereket hanem azzal vonzza hogy olyan elveket, nézeteket közvetít melyek az emberek, a társadalom széles rétegeinek kínál elfogadható értékrendet, ami tartalmazza az egyén a család a nemzet a haza érdekeit, egy emberi és erkölcsileg tisztább értékrendet. Azt hiszem ez csak illúzió...de illúziók nélkül élni sem érdemes!