Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szinda

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma délelőtt a nyugdíjpénztárak képviselőit az NGM-be hívta Matolcsy György. Vajon miről volt szó, mi fog történni? Ott voltunk, összefoglaló:   ..
szinda 2010.11.26 06:44:58
@anton.chigurh: Ha én a tulajdonosa vagyok a pénztárnak, mint tag, akkor miért nem én határozom meg, hogy az állítólag ezek szerint "nekem dolgozó" pénztárkezelőknek mennyi fizetést adok? Hogy az nekem megéri-e vagy nem? És ha tulaj vagyok, miért "kötelező"? Mármint még egy hónappal ezelőtt kötelező volt "tulajdonosnak" lennem. Ez nekem sántít.
"Amikor húslevest főzök, a víz forrása után nem sokkal valamilyen hab, fehér tajték jelenik meg a hús körül. Általában a nagy részét le tudom szedni, a maradék pedig gyorsan eltűnik. Mi az a cucc és helyesen teszem-e, ha leszedem?" Az a cucc a húsból kicsapódott…..
szinda 2010.05.27 13:53:08
@feketenap:
Jó, hogy ezt felhoztad! Szerintem nem kéne. Nem is értem, hogy nem veszik észre, hogy ezzel kiöntenek nagyon sokat az ízanyagokból és a többi tápanyagból is. Inkább arra kellene figyelni, hogy ami lehet, minden benne maradjon.
Elképzeltem a szabályozót, amint reggel felkel, kimegy fogat mosni, felöltözik, reggelizik és közben „alfából” előjövő gondolataiba réved és az aznapi teendőit fontolgatja: „Eljött az ideje, hogy rendbe tegyük a tőzsdét. Túl sok itt a kockázat, a…..
szinda 2010.04.14 17:09:22
To be or not to be...
Tök jól hangzik, de ez nem az a kérdés, amit egyáltalán normális ésszel föl lehet vetni. Ugyanez igaz a tőzsdére is. Nem dönthetünk arról, hogy szabályozzuk-e a tőzsdét vagy ne. Még arról se dönthetünk, hogy legyen tőzsde vagy ne legyen. Amikor bizonyos feltételek kialakulnak, akkor létrejön egy azoknak megfelelő formáció. Igazából ilyen lenni vagy nem lenni kérdésekről nem dönthetünk. Csak arról, hogyan kezeljük azt, ami van. A társadalom, az összes szerveződési szintjeivel együtt (mint pl. a tőzsde), a természet része, ebből adódóan szerintem egyértelmű, hogy nem is tud másként működni, mint ahogyan a természet egyébként működik. A működésnek az a feltétele a természetben mindenütt, hogy a rendszer ne legyen homogén. Amikor nem homogén, akkor mindenféle különbségek vannak benne. Ezek a különbségek erőhatásokban nyilvánulnak meg, amik mozgatják a rendszert, vagyis akkor működik. A tőzsdére vonatkoztatva ez azt jelenti, hogy vannak emberek, akiknek van pénzük, és vannak, akiknek meg van részvényük/árujuk/valamijük, és ez a különbség indítja el a pénz- és (részvény/áru/valami)-mozgást. Ezután a szabályozásnak különböző szintjeit lehet még beiktatni. Eleve, a rendszer alapelemei között meglévő eltérések önmagukban szabályozók, mivel a működés (mozgás) ezeknek a hatására és ezeknek a mértékében jön csak létre. Ezután a szabályozás következő szintje lehet, hogy a cserék nem akárhogy történnek, hanem valaki létrehoz plusz szabályokat, pl. hogy be kell menni egy bizonyos helyre, és csak ott lehet cserélni - tőzsde. A vita itt indul. Aki azt hiszi, hogy ez az alapvető, de lényegében már második szintű szabályozás nem is szabályozás, hanem csak valami, ami a tőzsde "sajátja", az gondolhatja, hogy na, akkor szabályozzunk, vagy hogy inkább ne szabályozzunk. A valóság az, hogy nem tudunk nem szabályozni. A kérdés csak annyi, hogy milyen tranzakciókat engedjünk meg és milyeneket ne: a szabályozás szintjének a kérdése.