Regisztráció Blogot indítok
Adatok
catsanddogs

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog A kommentelő 2009.10.08 08:39:00
Régóta és sokan kéritek, hát tessék. Nagyon nehéz rádöbbennünk, hogy a kommentelők csak egy kis hányadát teszik ki az állandó olvasóknak: ez a legutóbbi felmérésből is kiderült. Míg a legcsöndesebb, posztmentes szombatokon is közel ezren felnéznek ide, a posztonként…..
catsanddogs 2009.10.08 10:25:42
Na, hogy a nem kommentelők is megszólaljanak egyszer, ha már érintve lettünk, elmondom én kiket látok.

A kedvenceim az ÉN-központúak. Azért írom naggyal, hogy érzékeltessem az ÉN-jük tespedt rávetülését mindenre. Mindenre, amit látnak, hallanak vagy meg sem értenek.

Ők azok akiknek mindegy miről szól a blog, lényeg, hogy azonnal pozitív ellenpéldát hozzanak - magukkal.

"nem szokásom sokat beszélni / irogatni az én "munkám" megtörni a makacsokat. Hogy ezt jól tudjam végezni az életem nagy részében edzem magam különböző sportokkal. Ezek között van a kerékpározás is. Végtelenül jámbor szabálytisztelő vagyok, az ésszerű határon belül, de ha olyan emberrel hoz össze a sors aki szándékosan tesz keresztbe, lép elém húzza rám az autóját, azt kíméletlenül elintézem."

vagy pl.: "Így elolvasva, én meg szoktam vizslatni, hogy mit teszek a kosaramba, főleg, ha számít az ára is... Mehet a SÜN az Auchannak, viszont legalább akkorát érdemel a naiv ügyfél is."

Kedvenc szavaik: "én", "szoktam", "nem szoktam", "a múlkor is", "párommal" stb. Ezek után jön a blogoló, kommentelők vagy bármi más lealázása: "az ilyen megérdemli", "aki hülye..." stb.

Ismerős?
Na, ezeknek az ego embereknek azt kellene észrevenniük, hogy saját magukra leginkább saját maguk kíváncsiak.

Ez utóbbi átvezet a másik típushoz, a közhelyeshez. Felszedi a legdivatosabb aktuális közhelyeket és nagy lelkesedéssel puffogtatja őket.
Ezel alfajai:
-elsőzők
-SÜNözők
-az -e kérdőszó fanatikusai (Bunkó-e vagy?) stb.
Miután ezekből a poénokból már minden humort kifacsartak, na akkor látnak munkához a közhelyesek és valódi kultuszt csinálnak ezekből. Erőltetett kultuszt.

Legalábbis számomra ez már az.

A harmadik kedvenc kommentelő típusom az aberrált káromkodó.
Ez magáért beszél és különösebb példálózást nem kíván. Sokszor párosul ez az alfaj a CAPSLOCK megszállottakkal.

Nos, ennyit szerettem volna megosztani innen, a partvonalról.
Életminőségem jelentősen javult, amióta lakóhelyem közelében megnyílott az Aldi. Azelőtt alig hallottam róla, sőt összekevertem a Lidllel, amiről viszont annyit tudtam, hogy terrorizálja és kukkolja az alkalmazottjait. Baloldali érzelmű állampolgárként tehát eleve gyanakvóan…..
catsanddogs 2009.09.15 10:54:37
Nagyon örülök, hogy Árpád felvetette az élelmiszerek minőségének kérdését!

A magyarországi átlagos élelmiszerkínálat minősége SILÁNY. Nagyon silány. Ez a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy kevesen vannak tisztában ezzel.

Például: a csokoládé, amiben kakamasszán, cukron, kakaóvajon és vanílián kívül más van az már nem igazi csokoládé. (Étcsokiról beszélek.)
A "növényi zsiradék" felirat nyíltan közli, hogy ez egy olcsósított csokiszerű dolog, amivel be lehet tömni a gyerek száját, anélkül, hogy elgondolkoznánk mi lesz vele később (mármint a gyerkőccel).
Ez igaz a sajtokra is: növényi zsiradékból nem csinálnak sajtot. Mert az már nem sajt. Tejszín dettó.

Sokan nem tudtuk, hogy ugyanazok az élelmiszerláncok Ausztriában (és gondolom nyugaton máshol is) sokkal jobb minőséget árulnak, míg mi azt is elfelejtettük, hogy mi is az a minőség.

Nekem az Árpi-féle élményt a Lidl hozta meg. Bevallom, nem ismerem a kizsákmányolási folyamataikat, amikkel a dolgozókat kifacsarják, én ilyesmit nem láttam, de a kajáik megleptek.

Például a "DJ Gross" csokoládék. Kiváló minőségű, valódi (ráadásul nem kevert masszából, hanem tájegységenként gyűjtött kakaómasszából - nem ám sovány kakaóporból - készült) étcsokoládék. Mindenkinek javaslom.

A másik meglepetés a "JóKenyér" (
www.jokenyer.hu) márkájú kenyerek, bucik. Nagyszerű magyar cég gyártja őket. A minőség kifogástalan, pedig sokáig otthon sütöttem kenyeret, mert annyira válogatós vagyok e téren. Tehát mégis lehet lisztből kenyeret sütni, annak ellenére, hogy évekig az ellenkezőjéről próbáltak meggyőzni a pékségek.

Javaslom a tejszínt (friss, de sokáig eláll, nálam akár 4-6 hétig is bontatlanul). Összetétele: míly meglepő - tejszín. Se guargumi, se növényi zsír, se furcsa ismeretlen vegyületek.

Egykor jó volt a vajuk is, amit a bizarr "Pilos" név alatt árulnak. Viszont a magyar gyártó, aki ezt készíti, fifikás. Rájött, hogy az üzleti modellje ott hibázik, hogy a vaj az vaj. No, ügyes lévén ezt korrigálta, és elégedetten nyugtázta a vaj és margarin közti mutánsának megszülettét. Ezt nem javaslom.

Viszont a 100 gr-os teavaj, az a nevével ellentétben tiszta vaj. És ez jó. :D

A friss tejtermékek terén, amik szintén "Pilos"-ok nem homorít a cég. Talán mert magyarok a beszállítók. A tej so-so, a joghurt és kefír úgyszintén.
Viszont ami lengyelországból jön: krémsajtok (és sajtból van! hihetetlen!), túrók egész jók! Na a német termékek pedig a nyugati utazásokból ismert színvonalat hozzák: kiváló penészes sajtok, drága, de remek alpesi típusú sonkák stb.

A nemzeti termékek (olasz, görög, spanyol, francia, amerikai és távol-keleti) szintén megvannak. Többségük elég jó (amerikai mogyoróvaj!!!), bár a görög antipastikat (töltött paprika, fetás oliva) nem ajánlom - gagyik.

Viszont nagyon jó olivaolajok vannak és a bogyók se utolsók.

Tehát végre beszivárogtak a jobb minőségű élelmiszerek az országba, mégha nem is érik el a nyugati színvonalat.

Még egy megjegyzés:
Akinek háziállata van és van annyi esze, hogy magának nem vesz mű-és vegyipari tápot, ne vegyen olyat az állatkának se (állatkába bele van értve az utcai vegyes macskusztól a rotiig minden szőrös négylábú).

A bolti állatápok egyirányú út az állatorvoshoz; nem a ha a kérdés, hanem a mikor.
Az állatorvos pedig nem lesz olcsó mulatság, nem beszélve az idegekről és a sírás-rívásról.

És nem, a 130 ft-os kutyakonzerv nem számít jónak. Inkább akkor a cupák.
Aki többet szeretne tudni a témáról: www.rawmeatybones.com/

Árpádnak meg javaslom, próbálja ki azt a bizonyos DJ Gross étcsokit, addiktív egy dolog!