Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robertnem

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Róka és Kisherceg megállíthatatlanul tart a könyvesboltokba, onnan pedig kinek-kinek az otthoni polcára. Nézd meg, milyen lesz a borító és a fülszöveg!..
Tegnap felfedtük a borítót (és az új cím is teljes nyilvánosságot kapott), ma pedig hozok néhány érdekességet a hamarosan megjelenő, új regényemről...
Szóval idáig is eljutottunk. Leleplezték a harmadik regényem borítóját, és most már én is elhozhatom, mesélhetek kicsit róla. Következzen egy a bejegyzés arról, hogyan várom a megjelenést. A tervek szerint decemberben, még karácsony előtt megjelenik a Kezdjetek el élni!, lesz…..
Mivel tömeges igény mutatkozik arra, hogy további részletekkel szolgáljak a minapi vacsoráról, folytatom. A munkahelyről indultam két másik kollégával. Kocsival mentünk, mert úgy sokkal hosszabb és tovább is tart. És parkolóhelyet találni is nehéz. De elegánsabb, vagy nem tudom…..
Mindent el kell egyszer kezdeni. Úgy adódott, hogy a héten két társasági eseményen is részt vehettem. Az első, amikor az igazgatónőm három másik kollégámmal vacsorára invitált, ahol az előzetes bejelentés szerint nagykövetekkel és feleségeikkel, valamint helyi magas rangú…..
Az első hó. Az első hógolyó. Az első cél. Az első mellélövés. Az első találat. Az első álmodozás. Az első álom. Az első felébredés. Az első hó...
Tegnap munka után a Bárka folyóirat fogadott a postaládában. Már jó ideje vártam rá, ugyanis egy bő évvel ezelőtt fogadták el a Bárkánál az Ígéret című novellámat. Persze egy ilyen folyóiratnál meglehetősen hosszú várakozási idő, mire az ember bekerül az újságba –…..
Kelet-északi történetek Otthon 2013.11.24 20:18:53
Régen írtam már ide a blogra, de mostanában semmi vicces nem történik. Sok volt a héten a munka és örültem, amikor végre haza értem. Tehát azt gondoltam, hogy most lakásbemutatót tartok. De még mindig csak belülről, mert kívülről elég elvarázsolt ez a ház. Tehát itt jön a…..
A minapi nagy székelyföldi körülállásról jutott eszembe, hogy errefelé is volt nevezetes emberlánc, csak nem leválasztó, hanem összekapaszkodó. 1989. augusztus 23-ra, a Molotov-Ribbentrop-paktum aláírásának ötvenedik évfordulójára szervezte meg a már működő ellenzék a még…..
De mielőtt valaki meggyanúsítana, hogy alkoholista lettem, azonnal tisztázom, hogy felsőbb utasításra tettem. Ma az egész intézet részére kötelező közös program volt. (Azért a nagyfőnökök nem voltak jelen, szóval kicsit arra emlékeztetett a dolog, mint amikor az iskolában…..
De nem is így kezdődött. Hanem úgy, hogy még az első héten, amikor szállodában laktam, magamtól megtaláltam az egyik legtutibb helyet a városban, a Šnekutist. Később kiderült, hogy az alternatív térkép (az, amit helyi fiatalok állítanak össze, és olyan helyeket is javasolnak,…..
Két hét  kultúrsokk, akklimatizáció, csodálkozás után tán el tudom kezdeni a blogot. Azt ígértem ugyanis magamnak és mindenki másnak, hogy az itteni élményeimről blogot írok, mert az majd milyen vicces lesz. Mármint az élményeim és ennek következtében a blog is.…..
Cicanapló Minden lyukba belefér! 2010.10.18 14:20:00
Hatalmas élettani feldezést tettünk: az egérlyuk csakis a macskák kedvére létezik. Teljesen egyértelmű, hogy mivel a macskák - a világ urai, mellesleg - úgy szeretnek a legjobban játszani, hogy játékot betuszkolják a leglehetetlenebb helyekre, majd onnan kirángatják, ezért az…..
Cicanapló Tisztaságügyi felelős 2010.09.07 14:50:00
Ismét hosszú órákon keresztül hírét sem hallottam a macskáknak. Aztán egyszer csak felálltam a géptől, és megláttam őket összekucorodva a fotelen. Naná, hogy azonnal megsimogattam őket. Kosztya lelkesen dorombolni kezdett, de Naoko nem tudta elviselni, hogy már megint…..
Cicanapló Menjek vagy maradjak? 2010.08.06 17:20:00
Amióta kiderült, hogy milyen gyávák, egyre kevésbé féltjük a macskákat attól, hogy megérezzék a szabadság illatát. Ezért Kosztya ma megszemlélhette az ablakból a zuhogó esőt. Nem köteleztem erre, magától üldögélt ott, és figyelte a vizes világot. De azért hátrébb…..
Naoko ül a földön. Az asztal alatt, vagy a szekrény mellett,  esetleg a fürdőszobában, de szigorúan a padlón – nem szőnyegen! –, szigorúan ül – nem heveredik le! –, és néz maga elé. Ha felveszem, nyávogva ellenkezik, alig egy másodpercet marad meg az…..
Cicanapló És te mit olvasol? 2010.05.26 09:00:00
Említettem már, hogy mi a macskáinktól a könyvek iránti feltétlen rajongást várjuk el. Mondhatni, ez afféle beugró, amelyet a macskának teljesítenie kell, ha teljes jogú tagjává akar válni a családnak. Kosztya például annak idején még a macskaszittert is kitúrta a könyv…..
Cicanapló Félelem és reszketés 2010.05.17 08:30:00
Naoko teljesen hülye. (Igaz ami igaz, gyakorlatilag az összes bejegyzést kezdhetnénk ezzel a mondattal.) Tudomásunk szerint ugyanis az elmúlt napokban kivételesen és csodával határos módon éppen nem csinált semmi rosszat – azon a papíron, ami hossza alapján első ránézésre…..
Ahány macska, annyiféle beépített motor. Van, amelyik csendesen zümmög, szinte nem is hallod, és olyan is van, aki a vízforralót is túlharsogja, ha olyanja van. És van, aki mindig dorombol, és olyan is akad, aki soha. Hát, nekünk mindkettő típusból lett egy-egy. Kosztyába valamikor…..
Cicanapló Újabb búvóhely 2010.05.06 08:00:00
Akik rendszeresen követik életünket a macskákkal, azok tudják, hogy Naoko másfél hete meghódította a legnagyobb magasságokat, és Kosztya után vetette magát a szekrény tetejére. Ezzel az eredményével csak azért van baj, mert Kosztya azt a helyet arra használta, hogy kiélvezze a…..
Cicanapló Újra egyedül 2010.05.04 08:00:00
Pénteken még nagyjából jól voltunk, de egyre csak gyűlt és gyűlt a feszültség a gyomrunkban; szombat reggelre a szívünk már a torkunkban dobogott, némaság vett erőt rajtunk és félelem. A hétvégét ugyanis újra távol terveztük tölteni a házi ragadozóktól – még…..
Cicanapló Tappancsok 2010.04.28 11:25:00
Kommentár nélkül két kép az alvó cukiságok cuki tappancsairól. (A részletek kedvelői nagyban is megtekinthetik a fotókat, ha a képekre kattintanak.) Kövesd a Cicanaplót a Facebookon…..