Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trezegé

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Gyomorszorítóan közhelyes, mindennapos történet, szinte említésre sem érdemes. Budapesten az I. kerületben egy nő a mozgáskorlátozottak helyére parkolt. A parkolóőr még az autónál volt, amikor a nő visszaért, de akkora már a…..
A diplomás felperes megsértődik az ítéleten, sajátos módon felpiszkálja a bírókat, akik még sajátosabb bosszút állnak az elégedetlenkedő felperesen.Tisztelt Zugügyvéd!Cikkem a „Bírói műhiba – büntetlenül” c. írás folytatása, de nem azzal végződik, hogy a…..
trezegé 2012.04.03 00:17:11
@kukalojudit: Te kis nyomoronc.
Remélem legközelebb rabosítanak egy életre.
Az ügyészségi törvény kiszivárgott tervezete tovább erősítené az ügyészség közjogi pozícióját, valamint jelentősen megnövelné az ügyészi béreket. Ez a megoldás Európa egyik legnagyobb hatalmú ügyészi szervezetévé tenné - a legfőbb ügyész hierarchikus irányítása…..
trezegé 2011.10.11 12:36:24
@Rwindx: Pedig így van, bármilyen furcsán hangzik is ez.
Ha ezt nem látod át, akkor vagy nem tudod, hogy hogyan működik egy ügyészség, vagy mindent "ballib" szemszögből közelítesz meg (mint hűséges elvakult fideszfan).
A Fidesz délelőtti frakcióülésén döntött, nem enged egyet sem az ellenzéknek az 5 új kinevezendő alkotmánybíróból. Balsai István Fideszes országgyűlési képviselő, Pokol Béla jogász, Szalay Péter ügyvéd, Szívós Máriát, a Fővárosi Bíróság tanácselnökét és…..
trezegé 2011.06.15 00:41:14
@popocatepetl: Inkább a hozzád hasonló nímand agyatlan zombikat kell eltiporni.
A Zugügyvéd nemrég volt olyan tárgyaláson, ahol 2 kilométer eltérés miatt tett fellebbezést a tanú a költséget megállapító végzés ellen.Egy Pécsett kitűzött formális tárgyaláson kizárólag az OIT Hivatalának alkalmazottja jelent meg, a további 3 fél távollétében kérte…..
trezegé 2011.04.14 23:08:56
@ColT: Halvány fogalmad sincs a bírói fizetésekről.
trezegé 2011.04.24 19:18:38
@j311:
Az alapilletmény még talán stimmel is.
De ezzel nagyjából ki is fújt, nyelvpótlékot senkinek nem fizetnek, ruhapénz ezer éve megszűnt.

Az "egyéb adható juttatások" szintén csak dísznek van, nincs ma már egyetlen bíróság sem, ahol fizetnének ilyesmit, mivel gyakran már a működési költségeket is alig sikerül kifizetni.

Úgyhogy az internet nem mindenható, itt pl. nagyon nincs képben ez a link.
Valami miatt a bíróságok most nagyon elkezdtek kommunikálni. Tegnap Gatter László FB Elnök a NOL-nak  nyilatkozott a bírói műhibákról. A nyilatkozat egyik érdekes megállapítása, vagyis beismerő vallomása, hogy néha az ügy vezeti meg a bírót.A büntetőügyekben pedig…..
trezegé 2010.06.06 14:08:15
@Iustizmord: Felesleges ítéletet kérni tőle, csak fröcsögni tud a kedves kommentelő.
A végrehajtási eljárások egy hajmeresztőbb történeteket  produkálnak, a Zugügyvéd tud olyan konkrét esetről, amikor valakinek egy tízezer forintos tartozás miatt árverezték el a feje fölül a lakását, mert minden papírt rossz címre kézbesítettek. Kedves…..
trezegé 2010.06.02 16:11:30
@milike47: Hát ez nem így van. Összekevered a polgári jogot a büntetőjoggal.
A tartásdíjat nem "ülheted" le.
Ha bevisznek, az azért van, mert már közben jogerősen elítéltek tartás elmulasztásának vétsége miatt is, és már kiadták ellened a bv. elfogatóparancsot.
Ettől a tartozás még ugyanúgy fennmarad, és ugyanúgy végrehajtható, ha nem fizetsz.

Sőt, ha kikerülsz a börtönből és továbbra sem fizetsz, az már egy új bűncselekmény.
Jó, mi? :)
Ritkán fordul elő, hogy egy nagy közérdeklődést kiváltó ügy - jelen esetben a Balla Irma per -   bírája interjút ad az ítélethozatal után, ezért a Zugügyvéd is belinkeli ezt a jeles alkalmat. Az igaz, hogy egy bírósági perről az emberek a média információi…..
Az alábbi ügy, bár szerencsésen végződött, méltóképp tükrözi az igazságszolgáltatásunk egyes képviselőinek mentalitását. Már az eljárás megindításának ténye is megdöbbentő.Jogerősen felmentették a rágalmazás vádja alól a bíróságokat kritizáló HVG-s…..
trezegé 2010.05.09 17:01:58
@Fehérszakál: Paragrafusokat eszelnek ki,meg törvénytervezeteket dugnak ogy képviselők orra alá??
Hát te nagyon el vagy tévedve.
A Zugügyvéd minden politikai hátsó szándék nélkül posztolja ki Morvai doktornő parkolási ügyét. Vajon mi mindenre hiszik, hogy kiterjed a mentelmi jog, a HÉV-en való bliccelésre is?  Majdnem kerékbilincset kapott Morvai Krisztina a pesti belvárosban, de épp autójához…..
trezegé 2010.03.26 00:32:36
@m.logic: Kurucinfo mint hiteles információforrás?
LOL, ismét jót kacagtunk...
trezegé 2010.03.26 13:25:59
@individuum: Az tényleg nem valószínű.
Egyszerűen csak nem igazán tudok hinni Hiszti Krisztinek. :)
 Füredi kolléga beküldött egy érdekes adalékot a Bosszúálló bíróság bejegyzéshez, hogy néz ki az ügy bírói szemmel.  Zugikám!Bár magam voltam az, aki többször allergiás rohamot kaptam a szennyvíz-saga újabb és újabb epizódjaitól, remélhetőleg zárásként…..
trezegé 2010.02.18 21:31:18
@népbíró: Akkor pereskedj tovább még egy pár évtizedig, jó szórakozást hozzá.
Azért ha a megismételt eljárásban megint nem neked adnak igazat, akkor lehetőleg ne kezdj el megint törni-zúzni a tárgyalóban, és a magnót se tüntesd el.
trezegé 2010.02.18 23:14:04
@népbíró: Te beszélsz nehéz felfogásról?
Amikor rendszeresen telespammelted a Zugügyvédet a hülyeségeiddel, annak ellenére hogy kb. ezren küldtek már el a búsba??
Ne mondd, hogy az nem te voltál, jó?
Ugyanolyan hazugság, mint amit a magnóról adtál elő.
Ja, és ha nagyon bántja valami a kis mimóza lelkedet, akkor ne válaszolj.
Ha meg hülyeséget válaszolsz, akkor ne sírjál, ha kapsz az arcodba.
Szerencsére a drága idődbe nem férek bele, így most már nem kell tőled újabb agyatlan választ olvasnom... :-)
trezegé 2010.02.21 18:23:40
@besúgó: Te meg a népbíró, hubeba, IgazságosMesike, Ludas Matyi, Jóska Pista, tökömtuggya stb. vagy.
Ezzel persze Csanna elméletét támasztod alá.
Szerencsére ez a topic most már végleg elsüllyed. Én is baromira meguntam ezt a faszságot, ígérem hogy többet ide nem írok, és nem is olvasom.
Miközben a büntető jogrendszerünk egyik legmegkérdőjelezhetőbb intézménye az előzetes letartóztatások jelenlegi gyakorlata, és alig lehet alternatív megoldásokat kijárni, mintha a rendörség direkt arra játszana, hogy a házi őrizet miért nem biztonságos megoldás.M. Róbert…..
trezegé 2010.01.26 16:43:43
@KarbatettKezűZoltán: A jogokat a jogalkotó biztosítja, nem a bírák, nem az ügyészek, és nem az ügyvédek.
Egyébként a házi őrizet betartatása a rendőrség feladata (lett volna).
trezegé 2010.01.26 23:38:05
@KarbatettKezűZoltán: Igen, sajnos bűnözőnek lenni ma nagyon kifizetődő Magyarországon.
A gazdasági bűncselekményekkel hatalmasakat lehet kaszálni, miközben lenyomozni annyi ideig tart őket, hogy mire ítéletet lehet hozni, már annyi idő eltelt, hogy nem kap letöltendőt a delikvens.
Aztán jót röhög a markába...
A jogalkotó egy dolgot tett ez ellen: 4 évre emelte a maximális előzetest.
A házi őrizet igazi betartatása meg szerintem lehetetlen anélkül, hogy a rendőrségen nagyon komoly anyagi fejlesztést hajtanának végre, és lenne kapacitás a 24 órás őrzésre.
 Az alábbi - egy civil jogvédő szervezet által megfogalmazott -  levél sok érvényes megállapítást tartalmaz a bíróságok működésével kapcsolatban, de ez, hogy a Zugügyvéd közzé teszi, közel sem jelenti azt, hogy a tartalmával egyet ért. Kíváncsi, hogy egy ilyen…..
A Zugügyvéd reménykedik, hogy nincs összefüggés a nyomozás megindítása, és a blogon megjelentetett kritika között. Bár az igazságszolgáltatás némely résztvevője hajlamos a bosszúra, erről korábban írt is a Zugügyvéd egy publicisztikát.Kedves Zugügyvéd!Gratulálok a…..
trezegé 2009.09.23 19:09:13
@MichaelK: Volt már olyan időszak Mo-n, amikor hozzád hasonló fellógatás-mániás jómunkásemberekből népbíróságokat állítottak fel, aztán hasraütés alapján ítéltek halálra mindenkit. Na az igazán szép világ volt.
A Másodfokú műhiba és a Rabosított felperes bejegyzéseket próbálja más szemszögből megvilágítani az alábbi levél. A Zugügyvéd természetesen nem tud igazságot tenni az ügyben.  Kedves Zugügyvéd! Felhívom a figyelmedet egy/több sorozatra, amelyek célzatosan…..
Érdekes fotókat készített Lajos egy bírósági épület előtt a járdán, ahol is - levélírónk forró nyomon utánaérdeklődött - legalább az egyik szabálytalanul parkoló autót egy bírónő használja. Jó (és egyben leginkább költői) kérdés, hogy ha adott esetben egy…..
trezegé 2009.09.14 18:28:59
@Gera: Hol néztél utána????
Ez egy baromság! Ennyit csak egy 50-60 év közötti táblabíró, valamivel többet meg az LB bírók keresnek!
Ez összesen (max) jó ha 100 ember!

Hol van ehhez a magyar kezdő (tehát városi!) bírói fizetés? Jóval lentebb! Abból te A BÜDÖS ÉLETBEN nem veszel ML Mercit! (Corsát igen) Ne szítsuk már hülyeségekkel a hangulatot!
trezegé 2009.09.15 08:29:15
@Gera: Biztos nem hazudik, de a forrásaival ezek szerint baj lehet. Vagy csak a forint volt olyan 2006-ban, arra én most nem emlékszem.
Mindenesetre hidd el, a bruttó 660 ezer (jelenleg!) mese, a helyes adatot porch monkey írta néhány sorral feljebb. Biztos tényleg összeadtak mindent, csakhogy a kezdő bírónak ma már csak a ruhapénz maradt, abból ez meg nem jön ki. Jutalom már rég nincs, az állam spórol.

Egyébként tökmindegy, az a Merci lehet bárkié, akinek van otthon nyomtatója. Vagy éppen a bírónő férjéé, aki esetleg sikeres maffiózó, vagy bármi.