Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Drindrin

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapanyél Lúdtollal a tetvek ellen 2012.05.23 08:30:00
Zsenge hajtás, meleg és nedves környezet – ilyen a levéltetvek édeni kertje. A kellemetlen kis dögök szerencséjére mostanában arany életük van: vidáman sokasodnak, és máris sorakoznak a hajtások éppen növekvő zsenge végén. Nem szabad szünetet tartani az ellenük…..
Nemrégiben kisfiam alsós osztálya kirándulást szervezett Delhiben egy utcagyerekeket mentő alapítványhoz. Mivel ott még én sem jártam, jelentkeztem kísérőnek, és el is fogadtak. A Salaam Baalak Trust egyik otthonába mentünk. A kirándulás fő célja az volt, hogy növelje a…..
Na mi? (kiegészítő kérdés? melyik része?) ..
Drindrin 2011.11.22 23:07:12
Ez egy kicsit szakmai poszt, de talán annak is érdekes lesz, aki nem sokat foglalkozik a makroökonómiával.     A csütörtöki újságban olvashattátok volna (ha járna nektek a kb. 40 forintba kerülő MINT című indiai gazdasági napilap), hogy a miniszterelnöki  tanácsadó…..
Zsuzsi ugyan már írt a közlekedésről itt Indiában, de gondoltam az sem árt, ha valaki olyan is nyilatkozik, aki a volán mögött is szokott ülni. Az első dolog, amit érdemes elmondanom, én élvezem az itteni közlekedést, annak ellenére, hogy első látásra valóban nagyon kaotikus.…..
Sűrű elnézést a rendszeres blog-olvasóktól, az elmúlt két hétben nem volt időm leülni a gép mellé. Mentségemre talán annyit tudok felhozni, hogy sokakkal találkoztam, mikor otthon voltam :-) A korábban már említett indiai-magyar gazdasági vegyes-bizottsági ülés rendben…..
  Hétvégén meglátogattuk a Vörös Erődöt, amely Delhiben a mogul uralkodók székhelye volt. 1639-ben kezdték el építeni Janan Shah parancsára, és kilenc év alatt el is készültek vele. Ez, annak fényében, hogy milyen hatalmas, az akkori technológiai színvonalat ismerve…..
 A Neemrana Fort Palace erkélyén kezdem a posztot írni, ahova eljöttünk Guru Nanak születésnapja alkalmából. Guru Nanak a sikh vallás alapítója. Mivel Észak-Indiában sok sikh lakik, Delhiben az ő születésnapja is ünnep. (Indiában államonként változik mi munkaszüneti nap,…..