Regisztráció Blogot indítok
Adatok
midway

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi napokban úgy tűnik a tandíj bevezetésének az ellenzői azt szeretnék, ha egyáltalán nem kellene fizetni a felsőoktatásért. Az előző rendszerrel csak a diákok jártak jól, az ország lehet, hogy nem. Az elmúlt években sokat lehetett hallani arról, hogy az egyetemeken a…..
midway 2012.12.14 11:14:28
A Fidesztől elfogadhatalan, hogy a jelenkezési hatátidő előtt akarja bevezetni a "nem_tandíjat", azután hogy az 2008-ban az ugynevezett szociális névszavazáson ezt elvetették. A Fidesz-KDMP ma szembeköti önmagat. Elöször is önvizsgálatot kellene tartani, bevallani, hogy korábban csak önző hatalmi érdekek miatt kampányoltak a tandíj ellen. Természetesen szükséges lenne egy átfogó felsőoktatási reformra. Az egy hazug állítás, hogy 8-10 évig ingyen tanulhatnak, tanulhattak a hallgatok. Az állam csak egy meghatározott ideig támogatta a tandíjmentes felsőoktatást, utána automatikusam fizetős lett. (Például a BME-en kreditpontokként 9.000 Ft, azaz egy szemeszter átlagosan kb. 270.000 Ft-ba került, azaz évenként 540.000 Ft-ba) Ezért hazug a Kereskedelmi és Iparkamra elnökének és a kormányszóvívőnek azon állitása, hogy a hallgatók 8-12 évig ingyen tanulhattak. Természetesen a szabályokon lehetne szigorítani, a jó tanulók még több kedvezményt kapjanak, míg a rossz nem teljesító hallgatóknak még többe kerüljön az egyetem. De az ország végzetes kettéosztása, hogy csak a gazdagoknak mindent, a szegény dögöljön meg, nem járható. A társadalmi mobilitást biztosítani kell. Ebben az országban rengeteg pénz van. Mindenre van amire az ország vezetése akar. (Egy kulcsos adó, MOL részvény vásárlás, foci stadionok építése, osztogatás a csokosoknak stb.) A jövő szempontjábol kiemelt jelentősége van az oktatásnak, ezért abba beruházni érdemes és szükséges.
Úgy tűnik, vannak dolgok, amiken még a kétharmad sem változtat. A Fidesz-kormány sem mer az öregségi nyugdíjasok juttatásaihoz nyúlni. Ismét egy kicsit több konkrétumot tudtunk meg a Széll Kálmán-tervről. Sajnos tényleg csak egy kicsivel többet, hiszen Matolcsy György…..
midway 2011.04.14 12:59:11
@Zabalint: Az hogy mennyi a járulék azt a mindenkori kormány mondja meg. Tehát ha a 2/3 azt mondja, hogy a járulék honaptól kezdve adó (amit tulajdonképpen már meg is tett) akkor ebből a nullából nem kell nyugdíjat fizetni. Tehát a nyugdíjasok forduljanak fel. Kell a pénz a Lézer Janiknak (még jobb és gyorsabb autóra) kell új ingatlan és autó a különböző kormánybiztosoknak és szóvívőknek. Mert ez "jár" nekik. Aki nem tartozik a brancsba, föként ha nyugdíjas az forduljon fel. Mind ezt az alkotmányban bocs alaptörvényben is rögzíteni kellene. A nyugdíjasokat táborba kellene gyüjteni. Mint ahogy ez már más népcsoportokkal megtörtént. Így el lehetne venni tőlük nemcsak az életüket, hanem a javaikat is. Ez lenne az igazi "Endlösung".
A kormányzó pártszövetség támogatottságának valamennyi közvélemény-kutatásban érzékelhető csökkenését olvasva többen is eljutottak a következtetésig, hogy immár (egy következő vasárnapi választáson) nem lenne meg a Fidesz-KDNP kétharmados többsége az Országgyűlésben.…..
midway 2011.04.06 17:28:27
midway 2011.04.06 17:48:29
@ben2: Nem gondolom, hogy a korábbi ballib kormányzat jó (jobb) volt. Éppen itt volt az ideje, hogy elmenjenek. De az ember mindig reménykedik, hogy a következő garnitura jobb lesz. De azért én nem gondoltam azt, hogy ezek az új fiúk ennyire "éhesek". Sajnos nem elsősorban a FIDESZ-ben csalódtam, hanem az egész politikai eliben. A hatalom romlottá tesz. (Tévedhetetlenné, hazuggá, korruptá.) A hatalom birtokában megváltoznak a nézetek. (Függetlenül attól,
hogy bal vagy jobb oldali.) Az a tapasztalatom, hogy a politikai pártok igazán csak ellenzékben tudják a tutit, de ha hatalomra kerülnek, akkor csak egy foglakoztatja őket, hogyan lehet minél többet harácsolni, hatalmat megtartani, bebetonozni. De végül kiderül, hogy perc-emberkék.
(Természetesen a jelenlegi KDNP-nek nagyobb támogatása van mint az egykori SZDSZ-nek?! Ezért a KDNP hirdetheti az igét.)
midway 2011.04.07 11:46:30
@radala: Semmi sem jogosít fel senkit, hogy arra hivatkozva tesz bármit, mert a másik őt megsértette, nem "úriemberként" viselkedett. - Mint ahogyan egy focimeccsen sem csökkenti egyik játékos szabálytalanságát sem mert az ellenfél játékosa elözőleg felrúgta. - Le szeretném szögezni, hogy a baloldallal szemben sincs illuziom. Sőt sajna a jobboldallal szemben volt illuziom. De rá kellett jönnöm, hogy ők sem különbek. És ez a legnagyobb baj. Engem nem vigasztal, hogy már ilyen a világ, a demokrácia. (Ha már Antall J.-t említetted Ő "úriember" volt. De ez a fajta már mára kihalt.) A legnagyobb gondom jelenleg OV-vel és a kommunikációjával, hogy hülyének néznek. Ezt régen is, most is nehezen viseltem, viselem el.
A rendeletben meghatározott egyösszegű kifizetés miatt már nagyon várták a múlt hét pénteket a nyugdíjasok. A számok láttán azonban többen azt hitték, hogy ez a kész átverés!Egyik olvasónk azt írta, hogy 94 ezer forint a nyugdíja és most kapott mellé 568 forint/hó…..