Regisztráció Blogot indítok
Adatok
loska

4 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre ismét van egy kis időm beszámolót írni kisautóm hogylétéről, mellyel megint csak nagyon sokadt haladtunk az utóbbi időben.Előző postomban említést tettem az oldalfalak felkerüléséről, szerencsére lehetőségem volt eljutni a tett helyszínére, és készítettem pár…..
loska 2011.01.16 20:52:30
@Pety@:
Bizony, szép lassan haladunk! :) Nyárra tervben van, hogy készen legyen, de ez sajnos sok mindennek a függvénye... Mondjuk eddig eléggé biztató, hogy a lakatos munka is viszonylag gyorsan, 4 hónap alatt lezajlott. De sajna amíg ennyi a fizetés, addig nem nagyon tudok tovább haladni... :/
Nyári talira pedig már jó lenne ismét Pityuval menni! :)
loska 2011.02.07 18:54:04
@Zotyó:
Köszi! :) Az illesztés szerintem is tök szép lett, bár nekem úgy tűnik, mintha az egyik oldalon egy induripindurit nagyobb lenne a hézag. Persze én nem értek hozzá... :)

@kisbödi:
Köszi neked is! :) Egyelőre még nem vagyunk annyira boldogok, de most már legalább közelebb van, és gyakrabban látom! :)

@csajoska1982:
Jaja, már elhoztuk, Gyuszi garázsában tanyázott le, ahol így ránézésre senkit sem zavar. :)
A fényezést elvileg az csinálja, aki Robert Gedeon metálzöld póckiját is fényezte, valami rokoni kapcsolat van köztük, de nem tudom pontosan micsoda. :) Asszem a sógora. :) Szerintünk ő nagyon szépen dolgozik, és ígéretesnek tűnik a munkája.
Kék: beékelve a felbakolt Suzuki mögé, így akkor sem tudnék vele mozdulni, ha akarnék.Narancs: ugyan nem volt semmi gyanús jel és az előző tulaj szerint nemrég volt vezlánc cserélve, mégis úgy döntöttem, hogy cseréljük. Csere önmagában nem egy nagy durranás, de a főtengely…..
Nos, sajnos azóta, hogy elvittük Pityut a lakatoshoz, szintén nem volt túl sok időm írkálni, mivel idő közben lediplomáztam és felköltöztem Budapestre, otthagyva ezzel a barátaimat, és a világ legszebb és legjobb városát: Egert. :(Mivel pesti életem kezdetét vette, ezért…..
loska 2010.11.22 12:11:12
@bobirobi903:
:D:D:D Sajnos amúgy nem hiszem, hogy ez az oka. Az, hogy 5 éven át egyszer sem állt garázsban, valószínűleg rendesen odab....szta a bódét... :(:( Az esetből tanultam, és ha kész lesz, egyből garázs! :)
Amúgy köszi a biztató szavakat!
loska 2010.11.24 16:27:28
@Pety@:
Miért ne lennél? Még kép is van rólad!!! :):):)
Macis felni szerintem így is-úgy is baromi jó, persze ha kész lesz, ezerszer nagyobbat fog ütni.
Köszi amúgy! :)
loska 2010.12.22 21:19:03
@csajoska1982:
:) Köszi! :)
Hát a szín-kérdés most pont aktuálissá vált, hiszen kiderült, hogy lesz még egy gyöngyházfehér pócki a klubból, ami hamarabb lesz kész mint az enyém, így az "ütősségével" kapcsolatban kétségeim lettek... :( Nem is tudom mit csináljak...
Macis felni szerintem is tökre illeni fog Pityukámhoz! :)
Én és a Kisautóm Ronika 2010.09.26 12:09:00
 Sziasztok! Remizmenti Buflák Ronald vagyok, de hívjatok csak Roninak! :) 8 hetes vagyok éppen, július 29-én születtem! A Remizmenti Buflák Kenelből (tenyész család) jöttem, igazi szüleim Remizmenti Buflák Hurrikán, és Remizmenti Buflák Zéta. Ők nagyon sok díjat nyertek,…..
loska 2010.11.24 16:31:49
@Csajoska1982:
Hallod, pont tegnap hallottam, hogy mi történt... Bakker, bocsi, pont szar volt az időzítésem, de eskü nem tudtam! :( Sajnálom nagyon! :( Csak annyit tudok mondani, hogy azért próbáljatok meg erősek lenni, és az új kutyit is legalább annyira szeretni, mint Ronit, hiszen ő nem tehet semmiről... És bocsi még egyszer... :(
Nos, mivel igencsak régen jutott időm a blogolásra, és mivel most elég nagy változások lesznek kisautómmal kapcsolatban, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom röviden összefoglalni, mi is történt velünk az elmúlt jó pár hónapban.Kezdeném talán ott, ami viszonylag…..
loska 2010.09.21 20:01:25
@ogy:
Szerintem aranyos, és lényeg, hogy vidám!!! :)
loska 2010.09.22 19:15:25
@csajoska1982:
Szerintem eggyel azért jobb helyzetben vagy ám... Szóval én inkább azt kívánnám, hogy úgy csináljanak meg egy autót, hogy még nem nőtt annyira az ember szívéhez...

Pityuval már 5 éve jártuk az utakat, és így még nehezebb ám elengedni... :( Persze, vigasztal, hogy tök szép lesz, meg minden, de bakker, rendes tud hiányozni... És rossz maga a tudat is, hogy szétszedik, meg ki tudja miket csinálnak vele...
Szóval azért neked szerintem kicsit azért könnyebb volt, hiszen ha még nem is vezetted, igazából nem volt az a megszokás, meg ilyesmi, úgyhogy ennek örülj, és innentől kezdve élvezhetsz minden együtt töltött percet! :)

Versenyekről annyit, hogy a tavalyi szlalom, illetve egy-két ügyességi verseny kivételével én sem toltam még soha. Szóval szerintem nem ezen fog múlni, rutinom nekem sincsen egyáltalán. :) Ha az ember érzi, akkor úgy is érzi, ha nem, akkor annyira jól úgy sem fogja soha szerintem...
(Mellesleg jövőre meg még lehet, hogy nekem nem lesz kocsim... :D :( )
loska 2010.09.23 15:06:02
@csajoska1982:
Nem tűnt el, bizti bug-os volt a net. :)
Igen, a te esetedben én is fosnék, hogy úgymond vadi új autóba beülni...Főleg Pesten... :/ Para...

Majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő! :):)
Eljött az idő, amikor már annyi minden történt Pityuval, hogy én is nekiláttam, és elkezdtem blogot írni róla. :) Így megpróbálom összeszedni utolsó emlékeimet, és összefoglalni, mit is csináltunk vele az utóbbi időben. Először is hozzátenném, hogy valahányszor…..
loska 2010.09.22 19:08:34
@csajoska1982:
Valóban az volt... :) Amúgy azért van ilyen kevés komment, mert eredetileg Gyuszi blogjához írtam, de baz beszólt, hogy neki fel sem tűnt, hogy más a szerző, így áthoztam ide az egészet, ez az akció kb 2-3 napja történt.

Amúgy köszi neked is, hogy benéztél. :)
loska 2010.09.23 15:04:17
@csajoska1982:
Na igen, ez az, amire én sem jöttem rá. Pont nálad láttam, hogy oldalt ott vannak, de én nem tudom ugyan ezt magamnál megcsinálni. :)
Majd rájövünk valahogy. :)
Azért köszi. :):):)
 Az első képen valami gyönyörűséges a színe, pont olyan, amit elképzeltem!     ..
loska 2010.09.20 23:41:51
loska 2010.09.21 15:07:22
@csajoska1982:
:):) Igen, már ott van Ferkónál, de egyelőre még csak van... :) Váltót még ki kellene szedni, de amúgy már egészen üres. Amúgy ezeket jó, hogy mondtad, hogy volt probléma a lakatolással, hiszen Gyuszi meg volt róla győződve, hogy a Te kocsid a legfaszásabb... Így akkor ezekre is majd odafigyelünk, köszi még egyszer. :)

Amúgy alapvetően én is úgy vittem el hozzá, hogy ráér, hiszen a pénzt még össze kell gyűjteni rá, viszont ha az kész van, akkor a fényezés nem fog magára annyit váratni, mint a Te esetedben. Legalább is remélem. :)

Amúgy losi126.blog.hu-n tudod megnézni, hogy mi zajlik. :) Nem olyan régóta van, így még nincs sok minden rajta. :)
loska 2010.09.22 19:05:39
@csajoska1982:
Hát nagyon remélem, hogy az enyém is jól fog sikerülni, bár annál biztos szebb lesz, mint most, hiszen nem lesz lyukas... :/

Örömmel tettük, kíváncsi voltam én is a kisautóra, és szerintem ne keseregj a napfénynélküliségen, szerintem amúgy is tökre jó színe van, nekem tényleg mindig tetszett az a fajta zöld is. (Más nem, majd mindig világítjuk zseblámpával, ha valami van... :):) )
Polski Fiat 126 felújítás 1977 2010.01.16 16:15:00
Szinte minden polszkis egyik dédelgetett álma, hogy beszerez egy szép állapotú kúpos Polskit, amit meghagy teljesen gyárinak, esetleg korhű extrákkal csinosítja. Számomra is szimpatikus dolog a veterán Polskizás, de nem sok követ mozgattam meg érte, egészen amíg használós Polski…..
Losi Pityuja volt terítéken, az ő felnijei és hátsó futóművéhez tartozó alkatrészek kerültek elő. Az új gyári lengőkart homokfúvattam, a felniket gyöngyöztettem, majd megvettem mindkettőhöz a festéket, a lakkot és a fillert. Lengőkarok gyorsan meg is kapták a fillert, hogy…..
loska 2009.10.13 21:17:23
@polski rider:
@KG126:
A felnim természetesen így a szebb, ahogyan én szerettem volna! :)

Viszont a felrakása sajnos megint sztornózva lett az időjárási viszonyoknak köszönhetően... :(:( Pedig jó lett volna Pityuval menni Kaposvárra, de sajnos ez van... :(

@ogy:
Nyugi apa, lesz itt még jó idő, amikor műszaki is lesz, és a Pityu is kész lesz! :):)
Amúgy már megköszöntem ezerszer, de azért köszi megint, hogy oly' sokat dolgoztál a hátsó futóművemmel! :) (És még milyen sokat fogsz... :D:D )
Úgy tűnik jót tesz az autó épülésének, ha mindenféle ígéretek teszek itt a blogon, ezért ismét ezen a fórumon írom le a következő tervemet. Jelenlegi körülmények közt az érvényes műszaki vizsga az elsődleges cél, amit legkésőbb október utolsó napjáig szeretnék…..
loska 2009.09.22 13:37:14
@ogy:
Ha már a szavazásnál tartunk, én a ne rakd fel a ködlámpát-ra szavazok! :):) (Bár úgyis felkerül, de szerintem nem áll olyan jól neki...meg semelyiknek sem...)De személy szerint nekem nem tetszik!:) (mondjuk ez szerintem csak az én véleményem..:) )

Pityu futóművét természetesen szívesen fogom takarítani, mint ahogy azt a motortérrel is tettem legutóbb.:)

@polski rider:
A malacokért én is odáig voltam, főleg, hogy nekem is van 2, fogyatékosak mint állat, de az a jó! :) Rendes elgondolkoztam, hogy beadom őket az állatkertbe, mert nagyon jó soruk lenne ott!
loska 2009.09.23 16:02:01
@Zotyó:
Bár nem az én blogom, de válaszolok, mert hamarabb olvastam! :) Meg az én autómról is szó van.. :)
Az ülések, illetve a kárpit kérlekszépen ultradermmel és körömkefével lettek lepuculva.

Pityu motorja azért olyan tiszta, mert azt is letakarítottam szépen! :) Amúgy sajnos nem túl jó a tömítőpaszta, így pár helyen szivárog az olaj, ezért muszáj takarítgatni, de tavasszal elvileg újra lesz csinálva.. :/

Az alkatrészek pedig szinterezve vannak! :) Majd a lengőkar lesz fényezve, amit Gyuszika csinál ügyesen! :)
Régóta ne postoltam, de szép csendben azért haladtak a dolgok. Nem akarok unalmas felsorolásokba kezdeni, hogy mik lettek végre készen, egyedül a hengerfej, ami megint kiemelt figyelmet érdemel, mert kitépődött a már megjavított menet. Sebaj, már csukott szemmel találok el a…..
loska 2009.09.15 12:49:48
@ogy:
Nekem tetszettek azok a dolgok, amiket csináltam, tudod, hogy szeretem a takarítós, és főleg a takarítással elért látványos melókat! :) Szóval az ülést is és a kárpitot is szívesen csináltam, mert látszott rajta a különbség, és az a jó! :) Az alkatrészpucolások sem okoztak nehézségeket számomra, egyik sem szívatott be annyira, mint az én vez.fedelem :) Úgyhogy tényleg szívesen segítettem, és fogok is a továbbiakban! :) Csak azt ne felejtsd el, hogy vagyok, és létezem! :D:D