Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lesco

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szegény Kubica, vajon mi várja majd itt jövőre, ha visszajön? Akciót akarnak a fontos emberek, csak közben annyira öntözték a káposztát, hogy a kecske beledöglött. Vélemények az azonos című írásunkról...
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
Lesco 2011.02.02 12:15:52
@Balt: Ha a személyes döntésem okára vagy kíváncsi, akkor egész konkrétan:

1. Nem látom a nyugdíjmentő koncepciót a manyup lenyúlás mögött. Mivel ez nem oldja meg a problémát, sőt, hosszú távon növeli. Jövőre minden új nyugdíjas és egyben ex manyup tag nyugdíját be kell szépen szorozni 1,33-al. És ez így fog menni innentől minden évben. Akkor is, ha a manyup pénz már rég nincs sehol.

2. Mivel 35 éves vagyok, sok van még a nyugdíjig. Mire nyugdíjas leszek, Orbánék nyugdíj trv-i sehol nem lesznek, de még az 1 millió plusz munkavállaló és a számukra megteremtett 1 millió új versenyképes (!) munkahely is necces :)

3. Hosszú távon a várható állami nyugdíj és a tőkefedezeti nyugdíj közötti értékbeni különbség szerintem csak nőni fog. Két adalék ehhez mondjuk a demográfiai statisztikák illetve kilátások, valamint a BUX index 20 éves trendvonala.
Sárdobáló Mese a kifliről 2010.12.06 12:00:00
Azt mondta a szenátorasszony (Schmitt Pál nevű kedves olvasónknak: Szenátorasszony, a forraszték kedvéért), hogy a magánnyugdíjrendszerből az államiba való visszalépés során nem kell adózni, kivéve "ha valaki a reálhozamát, tehát nyereségét egy összegben kiveszi a…..
Lesco 2010.12.07 10:24:44
@midnight coder:
De miből teszi be állambácsi a felosztó-kirovóba?
Ugyanúgy az én adómból.
A manyupban azoknak van pénzük, akik az elmúlt 12 évben fizettek adót és járulékot. Ergó mindent ők fizettek ebben a k... országban. MINDENT! Ezekre mondják most itt a többiek, hogy "ajándékba kapták a pénzt", meg hogy "összelopkodták"... Cserébe lemondtak a majdani, Orbán szerint egyetlen tuti nyugdíjuk 25%-áról.
A skizofrén helyzet az, hogy a lelkem mélyén szurkolok ennek a bagázsnak, hogy összejöjjön a varázslat, mert akkor nekem jobb lesz. Csak győzzem kivárni.
A FIA lépett, Hamilton szombati időmérős leállása volt az utolsó, hogy nem büntették, ha valaki szándékosan megáll a levezető körben. A McLaren azzal magyarázta pilótája akcióját, hogy ha nem áll meg, nem marad elég benzin az autójában, így nem tudtak volna mintát adni a…..
w 1981 2009.08.06 07:00:00
1981-ben kezdtem meg óvodai tanulmányaimat Budapesten. Akkor még a szuperbabaképzők nem léteztek, sőt az óvodai tanterv is elég laza volt. Hetente egyszer-kétszer voltak kötött foglalkozások, de az etetésünkön és délutáni altatásunkon felül az óvoda főleg úgy működött,…..
w Magyar atom 2007.05.17 11:15:00
Hát kellett neki adni valami ülőhelyet, azt értem. Erős a pártban. Végül is lehetne honvédelmi miniszter, vagy akár gazdasági, ott több kárt tudna okozni. De ne higgyük, hogy a Környezetvédelmi Minisztériumban nem tud. Különösen akkor, ha bevonja a munkába a hazai aktivistákat.…..