Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gegii

7 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gegii Az elmúlt pár napról 2010.02.10 12:12:30
Na megint itt vagyok. Nem volt kedvem eddig irogatni, most rámjött. Persze nincs is olyan létfontosságú dolog - bizonyosoktól eltekintve - amit le kéne írnom, hiszen mint már korábban is leírtam elég feleslegesnek érzem eztaz egészet. Viszont kétségtelen vannak új dolgok, amik…..
Gegii 2010.02.10 14:29:43
@borosjano: nemkicsit!:)
Gegii 2010.02.11 11:16:29
@Píííííít: ejj de szép hangod van!:) Látom készülsz te is.:)
Gegii Péntek és szombat 2010.02.06 20:09:00
Na megint itt vagyok. Tegnap épp mélyponton voltam, így nem bloggoltam. Nem tudom mi volt velem, de egyszerűen rámjött, hogy elegem van az egészből. Igazából a legnagyobb baj az volt, hogy ugye hamarosan lesz Valentin nap és haza akartam utazni egy hétvégére, mert hát mégis csak…..
Gegii Szabályok 2010.02.04 18:47:49
Ma vagyok először teljes napot az egyetemen. Ennek örömére délelőtt kutattam egy kicsit, de kaja után annyira ellustiztam, hogy belevetettem magam ebbe a bloggolásba. És ha már így van, akkor összefoglalásszerűen leírom mi a szitu valójában ezzel az egész külföldi cuccal, meg…..
Gegii Első meeting 2010.02.04 16:32:00
Jött a szerda. Reggel mentem be az egyetemre, mert aznap reggelre volt megbeszélve az első meetingem Jossal. Nagyon normális, rendes volt. Elmondta a lehetőségeket, semmit nem eröltetett. Nagyjából az van amit vártam: tojnak rá mit csinálok. ha lesz valami ok, ha nem nem...a…..
Gegii Folytatás 2010.02.04 16:11:20
Hétfőn reggel 8:15-re jött hozzám Jos, aki az itteni prof. Jófej faszi, megmutatott mindent, csak az volt a baj tolta az infot kegyetlenül, én meg nem tudtam mind megjegyezni, de végülis a lényeg megmaradt. Amúgy meg ha valami nem megy, akkor meg kell kérdezni. Általában megértik az…..
Gegii Kiutazás 2010.02.04 15:40:00
Elöljáróban annyitt kell tudni, hogy egy pályázat keretein belül Leuvenbe (Belgium) utaztam ki és itt kutatok 5 hétig. Vigyázat! A kutatásban nincs benne az hogy talál!:) Nem sok idő, viszont még sosem voltam egyedül ennyi idejig külföldön ráadásul nem közel van a hely! Többet…..
Gegii Bemutatkozás 2010.02.04 15:02:00
Sziasztok!Először is essünk túl egy apró, de fontos formai dolgon. Még soha nem írtam bloggot, ez ugye önmagáért beszél.:) Aki hatalmas ódákat és szépirodalmi alkotásokat vár, az itt biztosan nem fogja megtalálni, de persze ez nem is baj, mindenkinek más az izlése.:)A…..
Természet szerint irtózom a fenyegetőzéstől és a dörgedelmes hangvételű megnyilatkozásoktól - sokkal jobban szeretem a párbeszédet, a konszenzust, vagy legalábbis a kompromisszumos megoldásokat. Néha viszont sajnos rákényszerülök az erélyességre.Balekoktatás, neuralgikus pont.…..
Gegii 2009.09.14 00:10:49
Jó szerencsét!

Hasonlóan egy korábban szóló emberhez, én is későn keresztelkedtem meg. Lehet azért volt ez így, mert én sem éreztem át a hagyományok szellemét, lehet hogy azért, mert engem is értek sérelmek, lehet hogy azért mert inkább tanultam az első félévekben...már nem is tudom (tényleg nem!)
Miután végeztem az egyetemen itt maradtam mint PhD hallgató és azóta is folyamatosan résztveszek a tanszékeken, a balekheteken (idein is voltam), szeretek bulizni stb.
Nekem az a véleményem hogy kapásból felügyelettel kéne kezdeni jövőre. Már évek óta megy erről a huzavona, de lépni eddig senki sem mert. Most remélem megtörténik! Egyébként nem értem a Firmákat: miért baj az ha oktatói felügyelet van. Hol sérti ez a Selmeci Hagyományokat? Miért vesznének el a Selmeci hagyománok ekkor?Szerintem az itteni oktatók nagy része képben van a hagyományokról, sokan itt végeztek. Ők is voltak fiatalok, megértik a dolgokat. Én már évek óta (hallgatói koromban is) söröztem együtt a tanáraimmal, és elhihetitek nem egyszer rúgtam be. Na nem mintha erre büszke lennék!:) Mióta PhD hallgató vagyok azóta sem éppen az angyali oldalamról vagyok "híres", de azért igyekszem a határokat betartani! Csupán azt akarom érzékeltetni, hogy ha a Firmák annyira tudják mit csinálnak, akkor mitől félnek? Akinek igaza van az nem fél, hanem kiteríti a kártyjáit. Máshogy is érzékeltetem: aki tudja a vizsgaanyagot, az tuti nem a végére marad a vizsgának, nem fél, hanem minél előbb túl akar lenni rajta, hogy minél előbb mehessen "lazítani". Ráadásul ha az oktatók is látnák hogy mi történik és az valóban jó, akkor meg ilyen "oktatói fenyegetések" sem lesznek és a probléma megoldva. Azonkívül ha egy oktató is lát egy olyan esetet, ami szülői panasszal végződik, akkor pont ő fog védelmezni a szülővel szemben. Megint egy plusz pont a Firmáknak, akik ezután felteszik a kezüket és azt mondják: oktatók is jelen voltak! Mennyi előny!
Szerintem itt másról van szó: arról van szó, hogy valóban van mitől félni. És ez még csak a kezdet. Az egyetemi bulikban is egyre több a verekedés és a kötekedés. Hallgató a hallgatóval. Több ilyen esetnek is voltam szem és fül tanuja, még belém is belémkötöttek, pedig én már akkor az egyetemen voltam amikor ők még az érettségit is csak poénnak tartották, mert még messze volt. Most Firmák lettek, akik isteni fényben tündökölnek. VICC! A tanszékek gyakorlatilag háborúban állnak nem is beszélek a karok közötti ellentétekről. Nem akarok most neveket mondani, aki akarja szívesen elmondom neki. Nekem megvan adva az e-mail címem, a nevem. Ehhez szorosan csatolnám utolsó gondolatomat (egy korábban szóló ember is említette): egyátalán nem tudom hova tenni azokat a kommentezőket, akik nem vállalják a nevüket. Hol marad a tisztelet? Hol marad a tisztelettel járó kötelesség? Ezeket a fogalmakat könnyű leírni...megvalósítani annál nehezebb.

Bencsik Gergely