Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LlamaD

12 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
szirszarjaim Zöld Trabi 2018.04.23 08:00:00
Trabantról már írtam a blogon egy párszor, most mégis egy 2009-es posztot idézek vissza, ebben szerepeltek ugyanis először (és azóta utoljára) Welly Trabik Matchbox-méretben. A bejegyzés legvégén. Elérkezettnek láttam az időt, hogy egy frissített kiadást bemutassak -…..
LlamaD 2018.04.23 13:41:14
- a borító "1. A book made into a movie you've already seen" -szólt a kategória.Mivel egy csomó kézenfekvő művet olvastam már, és ez kéznél volt, alap volt, hogy az Emlékmást fogom elolvasni. A könyvet már a megjelenése után nem sokkal beszereztem, majd pihentettem (mert rákattantam az Ender…..
Szóval megint belevágok, 3 év után, amikor még levegőt venni sincs nagyon időm a baba meg a munka mellett :D. Majd meglátjuk sikerül-e egyáltalán. Mivel vannak olyan kategóriák, amikhez elég kevés könyvet találtam egyelőre, kétséges hogy be tudom fejezni. Úgy tűnik, egy…..
Szóval a címben össze is foglaltam hogy mi a legnagyobb bajom a könyvvel. Az egész olyan mint egy ötletbörze, a cselekmény meg olyan vékony mint egy ágyipoloska. Amiről aszondják h befér oda ahova be tudsz dugni egy papírlapot. "2312-t írunk.A tudományos és technológiai fejlődés rendkívüli jövő…..
Mivel egyszerűen otthon nincs időm leülni írni könyvekről és miegymásról, megpróbálom ismét élvezetesebbé tenni a blogot (meg haladásra bírni) egy kis csapongással. Aki ismer tudja, hogy mennyire fontos nekem a zene mint olyan, és mennyire sokat tudok beszélni mindenről, ami azokhoz a stílusokhoz…..
Július vége felé volt egy komolyabb fuvarom a Mercivel, Szegedről kellett felköltöztetni egy teljes életművet. Az alább látható harmadik kép környékén kezdtem aggódni, hogy elférünk-e, de végül mindent sikerült bepakolni, igaz, a második üléssorban már egy pár dolgot ölben…..
Ha ilyen tempóban írom meg hogy miket olvastam 2015-ben, akkor akár 2025-re is kész lehetek! Komolyan nem gondoltam h 2017-ben fogok írni ezekről a könyvekről, annak is a második felében, mivel ennyire nem jó az emlékezetem. Sok könyvről csak homályos benyomásaim maradtak. Remélem ezek majd…..
Ezt az adást még júniusban vettük fel, részben a kiterjedt téma miatt, részben azért, hogy előre dolgozzunk. És jól megszívattuk szegény vendégünket egy kommunikációs fiaskóval. Eredetileg VR-os témát terveztünk, viszont az utolsó nap változtattunk a terven, és ez nem jutott el a vendéghez. Szóval…..
No, mint ahogy azt tegnap megígértem, a mai könyvet dicsérni fogom :). Némi előtörténet: a könyvet amikor elkezdtem olvasni, még lövésem se volt róla, hogy egy ilyen olvasási kihívásban fogok részt venni, és hogy be kell majd passzintanom valamilyen kategóriába. Ha tematikusan olvastam volna már…..
LlamaD 2017.08.24 20:58:26
@napirambo: Nem tehetek róla de Gáti Oszkár hangján szólaltál meg a fejemben :D.
LlamaDalai Helyzetjelentés! 2017.08.24 20:53:19
Hát igen, eltelt egy év, és nem került fel új bejegyzés. Részben az én hibám, részben a körülményeké. Kiköltöztünk vidékre lassan egy éve. Azt nem mondanám, hogy minden időmet elviszi, mert ez így ilyen formában nem lenne igaz, de az utazással és a melóval azért elég sok elmegy, itthon már nincs…..
IDDQD Checkpoint 3x13: Naughty Dog 2017.07.06 09:25:12
Üdv mindenkinek a Checkpoint legújabb adásában, ami ezúttal egy csibész kutyusról fog szólni. A Naughty Dog korunk egyik legjobb fejlesztőstúdiója, nagy szabadságot is élveznek a Sonynál, de a cég kezdeti sokkal szerényebbek voltak. A közelgő Uncharted-kiegészítőre várva végigvettük, hogy alakult a…..
IDDQD Checkpoint 3x09: Amiga 2017.05.21 22:53:56
Először is egy szolgálati közlemény: tovább szeretnénk pimpelni a podcastet, ezért kilőttünk egy Patreon-oldalt, vagyis mostantól pár fityinggel lehet támogatni a Checkpointot, hogy még pöpecebb lehessen. Csomó új tervünk van, és a pénzt visszaforgatnánk a podcastbe illetve a támogatóknak. Itt írtam…..
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
LlamaD 2017.06.24 13:14:37
@Bobby Newmark: Még egészen az eleje felé, ha jól rémlik, amikor kijövünk otthonról, talán egyszer láttunk későbbi mentést is, de kölykök voltunk, játszottunk mással.
Neki kéne ugrani újra, mert szerettem a világát tényleg, meg amikor olvasgattam róla bejött. Felnőtt fejjel menne biztos. Ha meg nem ott a net... :D Kazuár lettem, achievmenteket is már csak telóval a kezemben nyomom AC2-ben.
A második kategória a listán: "2015-ben olvastam egy klasszikus romantikus könyvet". Be kell valljam itt egy kicsit hezitáltam - ha valaki visszakeresi a korábban megírt posztomat az olvasási kihívásról, az láthatja, hogy eredetileg hova írtam be Johann Wolfgang von Goethe Az ifjú Werther…..
No, laza két hónap után ismét írok ide... Hihetetlen, de kb. ez az első nap amikor ide tudok ülni a gép elé foglalkozni dolgokkal. Igazából most is fontos dolgoktól vonom el az időt, de már muszáj volt írni a könyvekről amiket 2015-ben olvastam. Néhány dolog elöljáróban: - Mivel sajnos pontosan…..
Modellautó szempontból pont olyan rossz volt a 2015-ös, mint az azt megelőző 2-3 év. $uper Treasure Huntot (némi segítség arról hogy ez micsoda itt található) egyetlen egy darabot találtam, és azt sem Budapesten, hanem Tatabányán a tescoban. Mondjuk ez illik is az utóbbi évek…..
Aki beszélgetett velem többet az elmúlt évben, valószínűleg hallotta tőlem, hogy próbáltam teljesíteni a 2015-ös kihívást, aminek a lényege az volt, hogy 50 különböző kategóriának megfelelő könyvet kellett az év folyamán elolvasni. A kihívásról ezen az oldalon keresztül…..
Kicsit 2006-os érzésem van, mivel körülbelül akkor blogoltam utoljára aktívan, a szép emlékű korábbi blogomon. Akkor leginkább napi aktuális történéseket foglaltam össze a posztjaimban, és olyan elhivatott voltam, hogy egy hosszabb kocsmázás után is képes voltam leülni és…..
Van egy olyan érzésem, hogy ma ember nem olvassa a blogot, pedig igazi finomságok következnek mára, tovább jelesítve az év utolsó napját. Ha jártok olyan helyeken, ahol Hot Wheels kisautókat árulnak, tudhatjátok, hogy Star Wars-dekorációval ellátott fantáziakocsikat is lehet már…..
szirszarjaim Klasszikus szóköz 2015.03.18 08:00:00
A Lego Classic Space-gyűjteménye révén már többször itt szerepelt Groovebird nem állt le, január végén két új szerzeményét küldte el - ezúttal a Hold árnyékos oldalán fotózva, viszont szokás szerint szöveg nélkül, mert írni nemigen szeret a dolgairól, így az irigykedésen…..
Mert ezek nagyon tetszenek:Na, mára ennyi, az Erő legyen veletek!..
LlamaD 2010.03.11 13:47:11
@RÁJEN: Naja. És még alkalom sincs hozzá... Bár annyiért nem kellene egy ilyen cipő. Csak akkor, ha lehet vele teleportálni, vagy ilyesmi :D.