Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vidoor

3 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Őket a kobuci-kertben ismertük meg és szerettük meg:Folk Error zenekar..
Rájöttem, miért rezzenek össze, amikor azt hallom a bankban, a rádióban vagy akárhol máshol, hogy sváci fran.Nem svájci frank, hanem svájci fran.Egy gyerekkori beszélgetés jut eszembe.Lehettem tizenkettő és valahol azt találtam mondani, hogy francia frank és svájci frank.Egy…..
Vidoor 2009.09.14 10:50:43
@hvuk: Én CéUndÁ-nak ejtem annak az áruháznak a nevét, amelyben első alkalommal német márkával fizettem. És sokáig Nájknak neveztem a cipőmárkát, stb. Összességében egyetértek azokkal, akik az okosabbak kijavítgatásától óvnak. Mindemellett továbbra is csípi a fülemet a "nem-e kell" szóhasználat. Viszont vszg csak azért, mert a pest-széli (kis p?) általánosban belémsulykolták, hogy ez rossz. (Kár volt? Kétlem.) Tényleg le kell nyelnünk, hogy a ker. rádiók érájában fokozatosan eltemetjük, de mininum telegraffitizzük az irodalmi nyelvet?! ( Bakter! :) )
Arról szeretnék összeszedni pár gondolatot, hogy ki követ kit...Folyt köv maholnap..
Elég volt a hallgatásból, mostantól némán bloggolni fogok!Budapesten élek. Ez önmagában vicc. (Ennél fejetlenebb várost, hát... ismeritek a folytatást).Ha máshol élsz, akkor kommentáld ide lszi, hogy mit gondolsz a pesti embörről.Ha itt élsz, akkor megpróbálom neked némi…..