Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tibant

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy FankaDeli Feri is mondta, valóra válik, amit megjósolt Orwell, a WikiLeaks által kiszivárogtatott legújabb dokumentumokból is az derül ki, hogy igaza lesz. Informatikai és biztonságtechnikai cégek tömegei szakvásárokon árulják kormányoknak, hatóságoknak olyan…..
tibant 2011.12.03 01:22:08
Annyit érdemes tudni USA-ról, hogy 2001 szeptember 11 után már októberben - néhány senátor megfenyegetése után - megszavazták a patriot act-et (mondjuk hazafias törvényt), amelyeben legalizálták, hogy bárki bármikor lehallgatható minden engedély nélkül, csak azt kell ráfogni, hogy terrorizmussal gyanúsitják. Ez a törvény 5 helyen sérti meg amerika alkotmányát. (A törvény egyébként még engedélyezi gyanúsitott és védőjének kihallgatását is) Talán a magyar helyzet azért jobb, mert még nincs profi beszédfelismerő rendszer ami az alapja a lehallgatásoknak. Persze angol német francia az már csúcson van. Nemcsak zajos mobil-minőséget, de beszédhibás, illetve tájszólással beszélő emberek beszédét is felismeri. A felismerést HW végzi élő-ben is. Ha pl. A B-vel beszél terrorizmusról vagy merényletről, ez lehet véletlen is, de azért az adatbázis bejegyzi (aztán B beszélhet C vel) - ha ez egy ideig nem ismétlődik, akkor a bejegyzések törlődnek. Ha azonban bizonyos kulcsszavak bizonyos embereknél túl sokat ismétlődnek, akkor az kezd gyanús lenni - ez csak a SW beállitásaitól függ, hogy hol a küszöbérték. Ha valaki elérte a beállitott küszöböt - az addig automata rendszer - figyelmeztet (miközben minden eddigi beszélgetése és azok számai tárolásra kerültek adatbázisokban) elkezdik személyesen is belehallgatni, illetve a számok alapján már egy egész csoportot figyelhetnek, akikkel gyakrabban vagy folyamatosan beszélt az elmúlt időszakban. Ha úgy tűnik egy két embert el kell kapni már egy egész lista készen áll ...
Az összeesküvéselméletek egyik alaptézise, hogy bolygónk valamennyi lényeges (és általában negatív) eseménye mögött egy jól szervezett, önös érdekek által vezérelt, rettenetesen titkos társaság áll. A merítés igen bőséges, az ötletek kimeríthetetlenek: felbukkannak a…..
Noha sokáig húzódoztam a téma megérintésétől, számos olvasói komment és levél meggyőzött arról, hogy - az angol amerikai eredeti verzió után a nemzetközi közbeszédben is simán kilenc-tizenegy (Nine-Eleven) néven elhíresült, ma éppen a nyolcadik évfordulóját ülő -…..