Regisztráció Blogot indítok
Adatok
n_gery

0 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország méz nagyhatalomnak számít, ami a megtermelt méz mennyiségének és kiváló minőségének köszönhető. A világhírű magyar akácméz mellett számos növény ad csodás nektárt csak, hogy néhány példát említsek: a selyemfű, szelídgesztenye, medvehagyma. Emellett ugyanakkor egyre többet hallani a…..
n_gery 2020.04.13 09:45:32
@Márta Egerszegi: Nem teljesen értelek, te is írsz a kommenteidben őszi télre felkészítő etetésről, aztán meg tavasz eleji serkentő etetésről, nekem válaszul meg azt írod, hogy a gondos gazdának virágmentes időben se kell etetnie? Nem teljesen értelek. :) Több generációs méhészcsaládban nőttem fel, most is segítek a munkaigényesebb időszakban a családban. Én beszéltem olyan méhésszel, aki azt mondta, hogy úgy kell méhészkedni hogy az év elején kitűzöd mennyi bevételt szeretnél aztán úgy kell "csinálni" a mézet, hogy az aktuális ár függvényében legyen elég mennyiséged. Simán pergette a feletetett cukorszirupot és keverte a csinált mézet a valódival. Olyan méhész felvásárlóval is találkoztunk aki mondta, hogy szeretné megkóstolni a gesztenye mézet mert még nem evett, holott neki is volt a kínálatában. Kiderült kávéval készült. Szerintem a méhészek közt is vannak csalók, ahogy minden szakmában. Én csak azt mondom, hogy vásárlás előtt nem tudod megállapítani egy mézről, hogy hamis. És vásárlás után se biztosan. Amit írsz a viszkozitásról, attól még lehet eredeti, maximum a víztartalmáról kapsz képet. A sűrűbb méz jobb és értékesebb, ez nem vitás. Viszont a méz víztartalma mesterségesen is csökkenthető. Szerintem ez pl. nem hamisítás. Bár nem csinálnám. A Magyar Élelmiszerkönyv pontosan meghatározza mit tekinthetünk méznek, illetve azt is meghatározza, hogy egy fajtaméz mitől sorolható az adott fajtába. Itt megadnak egy minimum pollenarányt. Ha a magasabb minőségű mézet silányabbal higítod, de úgy hogy a minimális pollenarány meglegyen hamisítasz? Szerintem igen, a hatóság szerint nem. Szóval szerintem a hamisítás kérdés nem egyszerű kérdés. Házi körülmények között nem megállapítható a ténye. Ízleléssel sem. Amit szerintem fontos az emberekben tudatosítani, az a korábban elterjedt téves információ, hogy a kristályosodott méz biztos azért kristályosodik, mert hamis. :D
n_gery 2020.04.13 10:26:29
@Márta Egerszegi: Igen jól írtad. ;) Bocs, akkor én fogalmaztam rosszul amikor virágmentes időszakot írtam. :) Nehéz jól belőni a pontos időpontot amikor pörgetsz, hiszen kaptárak között is van eltérés. A méhész érdeke is, hogy minél alacsonyabb legyen a víztartalom, mert különben erjedésnek indulhat a méz. Nem tudom mit tekintünk fiatalabb generációnak. :D Én idősebbekkel találkoztam, de biztos vagyok benne, hogy a fiatalabb között is van tisztességtelen. Szerintem ez nem köthető generációhoz.
n_gery 2020.04.13 10:30:23
@Márta Egerszegi: Igen jól írtad. ;) Bocs, akkor én fogalmaztam rosszul amikor virágmentes időszakot írtam. :) Nehéz jól belőni a pontos időpontot amikor pörgetsz, hiszen kaptárak között is van eltérés. A méhész érdeke is, hogy minél alacsonyabb legyen a víztartalom, mert különben erjedésnek indulhat a méz. Nem tudom mit tekintünk fiatalabb generációnak. :D Én idősebbekkel találkoztam, de biztos vagyok benne, hogy a fiatalabb között is van tisztességtelen. Szerintem ez nem köthető generációhoz.
Az HBO online videótára, az HBO Go mostantól négy közép-európai országban (Magyarországon, Romániában, Csehországban és Szlovákiában) közvetlenül, azaz médiaszolgáltató nélkül is elérhetővé válik a felhasználók számára, jelentette be hétfőn az HBO. A platformon az HBO összes saját gyártású sorozata…..
n_gery 2017.11.13 21:44:35
@napocskin9: LG TV? A facebook-on egy kommentben leírták, hogy az LG TV-k nem támogatottak a szolgáltató mentes verzióban. És azt írták, hogy nem is tudják megmondani mikor lesz. :(
n_gery 2017.11.14 09:21:07
@napocskin9: Facebookon mintha valaki azt írta volna egy hozzászólásban, hogy Samsung TV-re 2 app-ot tudott volna feltelepíteni, és az egyik neki is TV PIN-t kért, a másik meg jó volt. Nézd meg hátha nálad is ez van. :)
n_gery 2017.11.14 11:18:45
@bobby.ewing: Szolgáltatófüggetlen regisztrációd van? Mert nekem ebben a menüben csak azok az eszközeim vannak amivel bejelentkeztem, a TV PIN meg ugye pont ahhoz kellene, hogy tudja melyik TV tartozik hozzám.
Hámori Péter útirajza Észak-Koreából, a Kommentár folyóirat 2013/2 számából. * „Mi vagyunk a világ legboldogabb gyermekei.” A kép úgy 15 méter széles, 4-5 méter magas. Rajta ragyogóan süt a nap, két gyermek hasal a fűben, egy kisfiú és egy kislány. Utóbbi mellett egy…..
n_gery 2013.08.11 13:03:39
@bbjnick: És ezért nem esznek? :)
Karesz felismerése szerint gyakorlatilag minden küldemény ajánlott levéllé változott, ami vagy ténylegesen vagy az alkalmazottak szerint nem férne bele egy postaládába: A Magyar Posta július 1. szállítási feltételeinek módosításával sok levél esetében lényegében 300%-os…..
n_gery 2013.08.08 15:44:24
@Hurrá Torpedó: A posta most jött rá, hogy milyen sokan adnak fel csomagot levélként. Én amikor így adtam fel csomagot, csak azon csodálkoztam, hogy még mindig átveszik levélként. :)
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Politicus válasza. * 2012 a konszolidáció éve volt. A rendszer-konszolidációé. A 2010 és 2011-ben…..
n_gery 2012.12.28 22:29:19
@gloire: Ezek nem plusz kocsik, hanem a Fordokat cserélik erre, lejárt a lízing. Amúgy meg ha a benzinpénz korlátozott, mindegy milyen autók vannak. Igaz a trafipaxos pénzbeszedéshez nem kell sok benzin.
Új időknek új dalai szólnak, a méltán népszerű Kindle WiFi (újabban Kindle Keyboard WiFi) már csak viszonteladóktól kapható, tőlük is csak használtan illetve újracsomagolva (refurbished). Aki arra a generációra vágyik (én megértem) annak már csak a Kindle Keyboard 3G maradt.…..
Tegnap tárgyalóasztalhoz ült Pintér Sándor belügyminiszter és a fegyveres és rendvédelmi dolgozók nemrég megalakult sztrájkbizottsága, az tárgyalás után pedig szakértői egyeztetés kezdődött. Hogy pontosan miről egyeztettek, arról nem nyilatkoztak ... nem véletlenül.…..
n_gery 2011.05.19 18:52:15
@kvadrillio: Miért csöppennénk vissza? Te is bérrettegő vagy?

A szerzett jogokat el fogják venni, hacsak nem harcolnak érte. Meg lehet nézni a youtube-on például a nyugati tűzoltók tüntetéseit. Nálunk meg háborog mindenki mert a budapesti tüntetésen kinyitottak pár tűzcsapot.

@Virág et.:
Miért nem szerzett jog elvétele, ha a munkaszerződést amit aláírtam módosítják, és az orrom alá dugnak egy módosított szerződést amiben már nem szerepelnek bizonyos kedvezmények? Vagy ha a kollektív szerződést módosítják? Pedig én azokért a kedvezményekért vállaltam a munkát.
n_gery 2011.05.19 19:03:37
@Virág et.: Ok, igazad van.
Azért a nagy többség aláírja. Vajon a munkáltató nem él vissza az erőfölényével amikor a munkavállaló elé tesz egy szerződés módosítást?

Teljesen megértem a rendvédelmi dolgozók tiltakozását a szerzett jogaik csorbítása miatt, de értem a másik oldalt is. Ez egy harc, amit nekik meg kell vívniuk. Sajnos olyan érzésem van, hogy a vezetők le lesznek szerelve valamivel és elhal az egész tiltakozás.
n_gery 2011.05.19 19:08:45
@ZBR: "tudta, hogy útban lesz"

Te tudtad, hogy hajtóvadászat lesz? Ezek szerint meg volt szervezve?
Mandiner blog Nem lesz bocsánat? 2011.04.28 12:01:00
  „Ebben az országban jóravaló magyar emberek vannak, akik élni akarnak, sokféleségükben, ilyenként és olyanként” — hangzik az európai válasz Gyurcsány Ferenctől, a magyar politikai élet egyik leginkább közutálatnak örvendő politikusától. De nagyon úgy…..
n_gery 2011.04.28 13:31:42
@Kettes: Azért az mszp-t sem kell félteni, 2002-ben az egyik nagy magyar állami cégnél osztályvezető szint volt a kirugdosás alsó határa. Most jóval feljebb.
És a Keller féle boszorkányüldözésről se feledkezzünk meg. Csak hát ugye 2002 már régen volt. :)

@TG69: Én ezt a 2006-os fidesz negatív kampányban éreztem a legjobban. 2002-ben az mszp-nek nagyon bejött, hát gondolták kipróbálják.
A csaknem 5 kilométer hosszú "rügeni kolosszus" 20 ezer német munkás gondtalan nyaralását biztosította. A mediterrán  országokba innen induló luxushajókon söröző náci melósokat irigyelte fél Európa kétkezi iparosa. Az egykor 11 ezer szobás üdülőváros ma…..
n_gery 2011.04.10 18:45:59
@homér: Menekülj amíg nem késő! :)

Igazából az egészből a közösségek felbomlása mennyire látszik. Főleg kis hazánkban. Éppen a korábbi turista mozgalmakról olvastam mostanában. Azért az sem volt kis teljesítmény, hogy miket elértek. Tömegsport. Ma már mindenki a saját javát nézi, a közösségért nem akar áldozatot hozni. Természetesen tisztelet a kivételnek.
Mandiner blog Vad Magyarország 2011.04.06 12:01:00
„Kerestem az utat, sirattam a tájat, a patakot, a poros utcát, a nádast, a cserszagú erdőt, mindent, de nem találtam kibúvót, és nem vettem észre, hogy közben - megtaláltam a hazámat.” (Fekete István)  Két év alatt, húsz helyszínen összesen 234 nap forgatás,…..
  A Polgári Magyarországért Alapítvány hétvégi rövid konferenciáján derült ki számomra, hogy a gyermekeknek járó választójog hazai ötletgazdája nem más, mint Mécs Imre, '56-os halálraítélt, az SZDSZ, majd később az MSZP országgyűlési képviselője. Mécs…..
n_gery 2011.04.04 17:22:24
@jan:
Nem akarom elvenni senki szavazójogát, csak azért írtam, mert a szavazók csoportja mellett, mindegyik mellett, felsorolható pro és kontra. Vehetjük az inaktívakat, vagy a kevésbé képzetteket, mindegy. Halmazokat bármilyen alapon képezhetünk.
Itt igazából az lenne a kérdés, hogy a közösség számára hasznos (és nem utolsó sorban költséges) gyermekvállaló réteget ilyen módon is elismerjük-e. Ez a kérdés rengeteg problémát felvet, többek között azt is, hogy egy nagyon könnyen (természetesen illegálisan) befolyásolható réteg szerezhetne ezzel anyagi javakra váltható jogot. Természetesen ne legyen igazam, de eddig akár kivel beszéltem világnézeti hovatartozástól függetlenül ezt hozta fel érvként.
Mi még csak nemrég kezdtük a családalapítást, az első baba már úton van, és nagy családot szeretnénk. Természetesen a döntésben nem befolyásol sem a szavazójog, sem az éppen aktuális családtámogatási rendszer. Vagy könnyebb lesz, vagy nehezebb, de szüleim példája lebeg előttünk, akik 6 gyereket vállaltak szeretetből. És tudom, hogy nem cserélnék senkivel. :)
A fideszes indoklás igaz: az AB komoly gátja lehet annak, hogy az országban fontos és jelentős változásokat hajtsanak végre. De talán nem így kellene megoldani a problémát. A múlt héten bebizonyosodott, hogy a kétharmaddal valóban mindent meg lehet tenni: a Fidesz, ha bármi vagy…..
A Magyar Televízió felhívására egy néző értékes, az 1956-os forradalom napjaiban készített fényképeket bocsátott a köztévé rendelkezésére, melyeket ma kora délután be is mutatnak. A fotók Rötzer Henrik fotóművész alkotásai. Rötzer Henrik neve csaknem ismeretlen a magyar…..
n_gery 2010.10.23 16:05:01
@Corydon_30: Ha vannak ilyen fotóid elő vele. Töltsd fel valahova aztán linkeld. Különben csak feleslegesen huhogsz itt.
n_gery 2010.10.23 16:54:37
@Corydon_30: Vannak fotóid de nem töltöd fel?

:D:D
Az egész ország összefog az árvízkárosultakért, és együtt érez minden felsőzsolcai lakossal,  akik meg nem számítanak arra, hogy pont a saját önkormányzatuk kezdi el őket szopatni. Pedig ... Felsőzsolcán 173 ház vált lakhatatlanná. 173 család vált földönfutóvá, és…..
n_gery 2010.06.28 14:32:19
@mesterseges szinezek:
A legrosszabb az lesz az egészben, hogy a jelenlegi esetből sem valószínű, hogy tanulnak az illetékesek, hogy hogyan is kellene egy hasonló helyzetet kezelni. Az adományok koordinálásától kezdve a károsultak segítéséig. :(
n_gery 2010.06.28 14:33:49
@Kalamona:
A fejetlenséget nem vitatom. Igazad van.
n_gery 2010.06.28 14:35:41
@gorcsev54:
Mondjuk én először lehet, hogy nem a sajtót hívom fel, hanem mondjuk a jegyzőnőt, hogy akkor ez most hogy is van?
Kommentelőink is aggódtak amiatt, hogy mi lesz a "humor nagyágyúival" azután, hogy a Fidesz közvetve betette a lábát az RTL Klubba, de nyugi a Heti hetes megmarad, bár nemsokára nyári szabadságra mennek. Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója szerint felesleges az…..
n_gery 2010.05.06 15:32:04
@zahnstein:
Pont ezt akartam én is írni. :)
Akár fel is hívhatták volna.
  No persze, ne túlozzunk: csak arról van szó, hogy Pokorni Zoltán ma reggeli kijelentése szerint nem Sólyom Lászlót jelöli majd a Fidesz köztársasági elnöknek. A jelenlegi államfő ötéves ciklusa megérdemel majd egy hosszabb elemzést, de mindent a maga idejében. Néhány…..
A Sávoly-ügy a közeljövő magyar demokráciájának lakmuszpapírja. Ha az állami támogatás zöld utat kap, az azt jelenti, hogy a fékek és ellensúlyok rendszere valószínűleg továbbra sem fog működni a végrehajtó hatalommal szemben. A Sávoly-ügy tétje jóval nagyobb, mint az a…..
n_gery 2010.03.10 11:24:52
@gyárvárosi: Szerintem nem az odajutás a legnagyobb probléma. Biztos hogy a sármelléki reptérnek is forgalmat hozna. Ott az autópálya lehajtóval és vasútállomás is van. Ha a MÁV-nak megéri majd megállni az is fellendülhet. Volánról nem is beszélve. Közel a Balaton, Zalakaros és Hévíz. Ilyen értelemben nincs rossz helyen. Az már egy másik kérdés, hogy eredetileg egy komplex turisztikai beruházásról volt szó, 800 munkahellyel. Jelenleg csak a MotoGP pályáról beszélnek 12 állandó munkahellyel. (Nem mellékesen gondolom 1 környékbelit nem fognak alkalmazni. Tehát a környék gondjait nem oldja meg.) Lehet a pálya siker is. De így jelenleg túlságosan is átlátszó. A gazdasági miniszterrel készült legutóbbi interjú pedig egyenesen felháborító. A pályát a magántőkének kell megépítenie. Milyen magántőke. A közel 80%-os állami pénz? Természetesen van jelzálog. Jelzálog? Mi lesz ha bukik a terv? A beruházó és még néhány ember megkapja a készpénzt nekünk meg lesz egy semmire nem használható értéktelen aszfaltcsíkunk néhány épülettel. Hogy a helyi emberek mennyit fognak fel az egészből? Jól illusztrálta az az RTLKlub videó amikor valami okból ott ünnepeltek az épülő pályánál aztán kivezényelték az iskolát, meg kiment pár öreg. A gyerekek csak annak örültek, hogy nem kell suliban lenni, az egyik öreg meg megkérdezte a magyar motoros srácot, hogy hány tehenet lehetne venni a motor árából? Valaki elmondhatná nekik, hogy hány tehenet lehetne venni a 35 milliárd állami pénzből.
 Megtörtént. Mélységesen megalázott bennünket a magyar országgyűlés. Parlamenti képviselőink – a szocialista párt vezetésével, a Fidesz asszisztálásával - tegnap sárba tiporták emberi méltóságunkat, megkérdőjelezték kulturális identitásunkat, megfosztottak…..
n_gery 2010.02.23 14:07:41
@nácivadász tűsarkúban:

Tévedsz, egy demokráciában pont hogy mindenféle nézetnek helye van. Más kérdés, hogy egy egészséges társadalomban nem tudnak az ordas szélsőjobb és szélsőbal ideológiák megerősödni. Mindegy. Ticcsuk be!!!
Újabb politikai szórólapok árasztották el a postaládákat, ezekből kiderül milyen Arató Gergely igazi arca és megnyugodhatunk mert nem kell tovább dolgoznunk kevesebbért! Az első reklámanyag Arató Gergely munkásságát öleli fel. Szerepel a listán a kórházi napidíj, vizitdíj,…..
n_gery 2010.02.03 14:59:47
@perzekutor: Mert a lakosság nagy része annyira agyatlan, hogy mindenféle ajándék fejében, meg nyereményjáték, meg vásárlói kártya kedvéért megadja az összes személyes adatát. Aztán ott azt is aláírja, hogy hozzájárul a személyes adatainak tárolásához és későbbi felhasználásához. Aztán ezek a cégek ilyenkor szépen értékesítik ezeket az adatokat. :)

Szóval ennyit a nem publikus telefonszámokról.
comment:com Hiúságok máglyája 2010.01.31 16:30:00
A Mr. Bean nyaral (18:30) nem a legjobb filmje Rowan Atkinsonnak, de az osztrigás jelenet miatt feltétlenül ajánlom azoknak, akiknek van Cinemaxuk, és ilyen korán le bírnak ülni a tévé elé. A mai napra egyébként csupa olyan ajánlatom van, amihez nyugodtan a tévé tetején hagyhatjuk a…..
n_gery 2010.01.31 18:55:33