Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Medicalweb

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Angliából indult egy kezdeményezés, melyhez, bármelyik ország, város szabadon csatlakozhatott. A lényeg, hogy egy napon – ezúttal szeptember 12-én – ne lehessen eladni semmilyen terméket műanyag bevásárlózacskóban.Mondják, hogy a teknősök a műanyag…..
Medicalweb 2009.09.12 12:35:47
Ez nagyon aggasztó! Én gyógyszerész vok, és próbálok környezettudatosan dolgozni, egy-két doboz gyógyszerhez igenis nem vagyok hajlandó zacskót adni autómatice, azért megkérdezem hogy "Teccet é hozni zacskót?..." és akkor fanyalogva bár, de elrakják a hatalmas(!) nejlontacskójukba azt a pár dobozt... no comment.

Gondoljatok bele, hogy 15 évvel ezelőtt úgy jártunk zöldségeshez, vagy bevásárolni, hogy szépen vittük otthonról zacsit (én ma is így teszek), és szépen belepakoltunk mindent gond nélkül... ma pedig eszement pazarlás folyik; akár egy darab gyümölcsöt vagy zöldséget is képesek vagyunk belerakni egy zacsiba!?!? Nem? Álljatok 5 percet egy hiperszuper bevközpont zöldséges standjánál, aggasztó viselkedési formákat láthattok... Én ott sem vagyok hajlandó így tenni amit lehet, zacsi nélkül leméretem és ráragasztom a gyümire vagy zölire a vonalkódos matricát... lehet így is tenni!

Jah és most a VPOP legújabb mániája, hogy most azért büntetik a patikákat, hogy amit kapunk nejlontacskót promóciós célokból a gyógyszercégektől ingyen, a termékdíj befizetéséről van é nekünk számlánk... anélkül le sem gyárthatnák a zacskókat, de minket azért ezzel frocliznak, újabb ok; amiért lehet büntetni és extra pénzt lehúzni valakiről... jah a termékdíj, ami megy a nagy-nagy kalapba, a költségvetésben eszkalálódva nem kerül környezetvédelmi kiadások finanszírozására, hanem elvész a nagy költségvetésben... csakúgy mint a cigaretta extra magas adójának x hányadát is egészségügyi-megelőzési célokra tervezték felhasználni, de neeeem... megy a nagy kalapba... de hát ez Magyarország...