Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lamas

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban a Walkmaxx-szal foglalkozó cikkemet olvasták a legtöbben. Az eset felkeltette az érdeklődésemet, mert Karácsony óta nem mozdul a cikk az első helyről. Így ma délután, némi nyomozás után, ellátogattam abba a nagyobb boltba, ahol a Walkmaxx-ot is árulják.…..
Lamas 2013.01.31 17:49:10
Gördülő cipő Vége a télnek! 2012.03.11 06:00:00
Jövőre is lesz tél, de inkább ne Walkmaxx-et vegyenek télére.  ..
A korábbi MBT Pont helyén egy új üzlet található a Mammut üzletházban, mely az Active Shoes nevet viseli. Gondolom, hogy senkinek nem kell lefordítani a nevet, ennek a boltnak is az a lényege, hogy egy helyen több gördülő talpas márka termékeit lehet megvásárolni. Az első ilyen…..
"Mállik a talpa a drága lábbelinek" címmel jelent meg egy cikk a délmagyar.hu oldalon, melyet szíves figyelmébe ajánlok minden egyes gördülőcipő tulajdonosnak, kereskedőnek és gyártónak egyaránt. A cikk bár nem mondja ki egyértelmű, hogy a gördülőcipők…..
"Jogutód nélkül szűnt meg az MBT Magyarország" címmel jelent meg a mai napon egy cikk a baon.hu-n, melye egy kedves olvasó hívta fel a figyelmemet. Sajnos ez rossz hír azoknak, akik nemrég vásároltak MBT-t, és esetleg valamilyen minőségi hibát találtak a cipőn, hiszen az…..
A Reebok Easytone a neves márka instabil cipője, mely világszerte nagy népszerűségnek örvend. A gyártó állítása szerint a lábbeli viselete feszesebb, izmosabb lábakat eredményezhet, és a fogyókúrázni vágyóknak is segíthet. Én hosszabb távon is tesztelhettem egy Easytone-t,…..
Lamas 2011.08.14 04:05:01
Néhány évvel ezelőtt a Nike ijesztett ránk a Nike Shox TL elnevezésű űrtechnológiás lábbelijeivel, melyek akkoriban meglehetősen furcsának, csúnyának mégis vonzónak hatottak. Még emlékszem, hogy a reklámszöveg szerint a cipő talpát képző pilléreket az űrsikló…..
Az egyik nagyobb sportboltban akadtam rá a szebb időket is megért márka, a Reebok instabil cipőjére az Easy Tone-ra. Nem klasszikus gördülő cipőről van szó, de a marketing anyaguk szerint ugyanolyan pozitív hatásai van szervezetünkre, mint egy MBT vagy egy RYN. Aki még emlékszik a…..
Lamas 2011.08.12 11:45:58
A cipő marketingje színekkel és formákkal telített, életérzést adnak el vele, viszont érdemi információt a jellemzőkről és alkalmazott technikákról keveset kapunk. Ezért is lehet hiánypótló az alábbi leírás.

REETONE-széria:

EasyTone - gyalogláshoz, sétához
RunTone - futáshoz, kocogáshoz
TrainTone - edzéshez, fitnessterembe
SimplyTone - egésznapos használatra
ResisTone - kiegészítő ruházat

REEBOK EasyTone® fitness- és szabadidőcipő

EVA-köztalpának és EasyTone® rezgéscsillapításának köszönhetően ez a sportcipő szinte egy mobil fitnessterem!
A szabadalmazott EasyTone® rezgéscsillapító rendszer útközben segít Önnek szép feneket és feszes lábakat formálni.
A talp alatt található légpárnák növelik a farizom, valamint a comb, és a vádli izomtevékenységét.
A külső talpban elhelyezett, egymással összekötött két légpárna kis egyensúly-hiányt hoz létre.
A test ezt intuitív módon egyenlíti ki, és közben aktiválja a fenék, a comb, és a vádli izomzatát.
Ezt a hatását pedig a mindennapok minden egyes lépésénél fejti ki.
Lépésről lépésre az álomszép alakért! Az eredmény: szép test és jó közérzet!
Az alsótalpban található, erősített DMX Max habcsillapítás garantáltan tartós komfortérzetet biztosít.
A varrás nélküli SmoothFit forma/kivitel minimálisra csökkenti a dörzsölést, a kidörzsölés veszélyét, és mérsékli a bőrirritációt.
A Women’s Specific Last technológia révén optimálisan illeszkedik a női láb anatómiájához (női modellek).
A kivehető, antibakteriális talpbetétnek köszönhetően ortopéd talpbetétet is bele lehet tenni.
A minőségi anyagoknak köszönhetően a cipő kényelmes, stabil, és tartós.
Szintetikus anyagok, necc, gyöngyvászon, valódi bőr (LUX modellek), stb.
[Forrás: otto]
Lamas 2011.08.14 03:44:57
Ezen a videón bemutatják a légpárnás talp működését:

www.youtube.com/watch?v=igqR7Pcxfmk&feature=related

Itt amúgy még a régebbi talpforma látszik, amely oldalról szerintem jobban nézett ki, mint a mai easytone-ok talpa.

Egy másik videón pedig a testre szerelt, izomtevékenységet mérő vizsgálati eszközöket is megpillanthatjuk:

www.youtube.com/watch?v=OUEHUvS5Ugk&feature=related

Itt már az újabb járótalpformát láhatjuk, ilyen van 2010 óta a boltokban.
Egy újabb érdekes cikk került a kezembe, mely az eredeti, magasabb talpú MBT hatásait vizsgálta:    Kanadai kutatók nyolc egészséges emberen (5 férfi, 3 nő; átlag életkor: 28,0 év, átlag testsúly: 70,1kg, átlagos testmagasság: 169,5cm) vizsgálták az MBT illetve egy…..
A HVG online és nyomtatott (2011. aug. 13.) változatában is olvasható az "MBT-zűr" című cikk, melyben az ismert gördülőcipő forgalmazó cég utolsó napjairól olvashatunk. Egy idézet a cikkből: Végrehajtást kezdeményezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MBT…..
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján elérhető az a sajtóközlemény, melyet a Hatóság a számos megszűnt MBT Pont kapcsán jelentetett meg.Ismeretes, hogy az MBT Magyarország Kft. jodutód nélkül szűnt meg, így a vásárlók az új forgalmazó felé nem tudják…..
Nyaralásom során sok érdekeset láttam, többek között a következő két kínai gördülő talpú szandált, melyeket a Siófoki Aranyparton kaptam lencsevégre. Korábban már írtam ezekről a termékekről, aki részletesebb elemzésre vágyik az olvassa el azt a cikket.  Ne…..
Egyre több olyan olvasói levelet kapok, melyekben egy-egy "új" ívelt talpú cipőre hívják fel a figyelmem. Ezeknek mindig nagyon örülök, egyrészt mert ezek mindig segítenek nekem a listáim (lásd például Olcsó Gördülőcipők) bővítésében, másrészt örülök annak,…..
Lamas 2011.05.02 15:01:11
A cipőn semmilyen márkajelzés nincsen, csak a dobozon szerepel az AO MAI név. A forgalmazót sem találjuk, csak annyit írnak, hogy Bp. Kőbányai út (házszám nélkül).

A fekete cipők anyaga messziről bőr, közelről viszont műanyag. Mivel nem szellőzik, így hamar bemelegszünk és beleizzadunk (vizes lesz a zoknink tőle), a várható szagokról nem is beszélve. Ezek miatt igazán csak télen lehet használható. A típusok csak a felsőrész mintázatában térnek el (van MBT meg Skechers utánzat is), mert a talpuk ugyanaz a gördülőtalp.

De a talp nem teljesen gördül, mert középen van egy holt tér, amelyen stabilan lehet állni, így igazán csak járás közben érvényesül a gördülés. A túlságosan kemény talp miatt ütéscsillapítással nem rendelkezik, oldalirányban pedig nem instabil, csak előre-hátra. Mivel a talpa nem süppedős, így nem számít fiziológiás cipőnek.

A keménytalpú gördülőcipőkre jellemző, hogy a lépés végén a lábujjak "nem érnek le" és nem lehet hagyományosan elrugaszkodni a földtől, így a járást elősegítő elnevezés egy kicsit túlzó. Igaz, meg lehet szokni az ilyen cipőben való járást is, amely idővel tényleg begyorsulhat. Egy másik kereskedőnél biocipő elnevezéssel is találkozunk, természetesen semennyire sem bio az AO MAI.

A talpat belülről szétszedve semmilyen extra ütéselnyelést nem találtam, csak a szokásos rácsszerkezetű talpra ragasztott kartont, rajta a szövettel bevont, teljesen átlagos vékony szivacsbetéttel (nekem fájdalmat nem okozott).

A hipermarketes katalógust lapozgatva már 2010-ben is rábukkanhattunk az AO MAI cipőkre (a LEMAX mellett), és jelenleg a kínai/ázsiai üzletekben is ezek a cipők kaphatóak (a BaoBao mellett). Ez egyeseknek sokat elmondhat e lábbeli minőségéről és egészségre gyakorolt ismeretlen hatásairól.

Az egyik üzletben 40 perc teszthordás során, amely sétafikálást és gyorsabb tempózást, valamint állóhelyzetben végzett gördülőgyakorlatokat tartalmazott, az alábbi szubjekív tapasztalatokat gyűjtöttem. A férfimodell tépőzárja jól tartott. A cipő a láb alsó részének izmait tényleg megdolgoztatta, ami jó érzés volt. (A lábfej vérkeringésének serkentésében talán a hőtartó műanyag is belesegített:) A kezdeti bokakörnyéki fájdalmak elmúltak, majd a térdfájdalom jelentkezett, később a derék/hátalj gerinckörnyéke szúrt be, majd végül a nyakat is érezni lehetett.

A kemény talp okozta sokkot, amely az egész testen végighalad, talán idővel meg lehet szokni, de valószínűleg nem érdemes. (Mivel a domború talp hamarabb és erősebb ütéssel ér földet, mint a lapos talp, ezért a túl kemény gördülő talp kényelmetlenebb és károsabb lehet a hagyományos cipők talpánál.) A talp egy idő után kicsit puhábbnak tűnt, és egyre könnyebben ment benne a járás (minden cipőbe bele lehet szokni), de ez messze nem elég ahhoz, hogy ilyen cipőben kockáztassuk az egészségünket.

Akinek már ilyen cipője van (közlekedve úgy látom, hogy sokan hordanak AO MAI-t), annak egy külön vásárolt "antisokk" betét sokat segíthet, hogy a cipő kényelmesebb, és kevésbé káros legyen.
Manapság szinte minden Kínában, Taiwanon, vagy Thaiföldön készül. Van azonban egy termékkategória, melyet a magyarban egységesen a "kínai" jelzővel illetünk. Ezek általában minőségi és árfekvési szempontból is az alacsonyabb kategóriát képviselik. Az nem kérdés,…..
Lamas 2010.09.13 00:01:12
@szilmon: Ebben az esetben szerencse, hogy nem világosították fel, mert ha ezt a szandált előírásszerűen használná, azzal károsítaná az ízületeit. Legalábbis ez derül ki a blog többi kínaicipős cikkjéből..
Minden magyarázat, vagy hozzáfűzött gondolat nélkül kellene hagynom ezt a cikket: A sertésinfluenza oltással csempészik beléd a chippetami a Független Újságírók Szövetsége weblapján IS megjelent, de nem állom meg, hogy ne tegyek néhány megjegyzést a dologhoz.Szóvel ez…..
Lamas 2009.09.12 12:20:55
A "Tamiflu injekció" nálunk csak tabletta:
www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/TAMIFLU_75_mg_kemeny_kapszula/13810

Egy RFID-chip nem úgy működik, mint "egy számítógép merevlemeze, amin minden lehetésges adatot tárolni lehet". Úgy látszik a cikk írója a technikai kérdésekben sem járatos.

A titokban szült újszülött gyerekeken pedig hogyan segíthetne a chip, amikor titokban szülik a babát és el is dobják? Mikor kerül beléjük a chip? Ez is egy nonszensz.