Regisztráció Blogot indítok
Adatok
polkupyörä

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szolg.közl.: sok vót a hét. Meaculpa. Nem mondom, hogy nem lesz még ilyen, mert lesz. Deres all the way Ha valaki aszitte, hogy majd ebben a részben lesz olyan történés, ami előrébb tekeri a westerosi történelem valíriai acélpánttal megerősített, korhadó kerekét, azon még Vas-szigeteken is…..
Ahhoz képest, hogy tegnap még az volt a narratíva az összes termékükön, hogy jönnek Soros verőlegényei és megbasznak mindenkit, még a fákat is, ma csak a hirado.hu-n van egy mínuszos hír a több tízezres, egyébként békés tüntetésről és a pestisracok stábja ment ki forgatni, ezen túl a címlapokat…..
Cersei inkább az erőszakot választja, Sansa most már a nagyfiúk között játszik, Ser Davos pedig kardot ránt. Csak pár apró részlet az első rendes Trónok harca-előzetesből, amit a hatodik évadhoz készítettek. Ez az évad azért is fontos, mert előbb jön ki, mint a már nagyon várt hatodik regény, így…..
Eszter érdekes pozícióból ír, diákként, akit pillanatnyilag külföldön tanul és dolgozik, de a dolog még nem végleges. Még nem dőlt el az élete, nem született meg a döntés, de ugye egy kapcsolat mindig két félen múlik. Ezért írt levelet Magyarországnak, a Magyarország és…..
polkupyörä 2015.06.25 15:25:18
@esban: Írtam egy kommentet, keresd meg légy szíves, a kérdés hozzád a következő: te személy szerint mivel járultál hozzá, hogy ezt a kollektíve címzett Magyarországot ilyené tedd?

Csak, hogy értsd, nem támadni akarlak, hanem kicsit felnőttebb kontextusba helyezni a leveledet: én korai harmincas, Londonban a saját egzisztenciámmal vagyok elfoglalva és különösebb nyavalygáson illetve alkalmankénti pénzügyi segítségnyújtáson túl gyakorlatilag az égvilágon semmit nem teszek azért, hogy ami most nekem nem tetszik otthon az máshogy legyen. Talán egyszer majd jó mintát tudok adni a gyerekeimnek, ha egyszer otthon laknék, akkor próbálnék vigyázni a természetes és épített környezetemre mint ahogy itt, és talán akkor aktívan is kiállnék dolgok mellett.

Egyelőre viszont tényleg a partvonalon túlról morgok, amikor morgok.
polkupyörä 2015.06.25 16:41:56
@esban: OK, elolvastam.

A passzív hozzájárulásod az ország gyarapodásához valóban, hogy javítottad a népesedési, oktatási, jövedelmi statisztikákat, részt vettél a normális adózás / egy százalék / jövedelemköltés / lelkiismeret megnyugtatás körforgásában, teljesíted a politikai kötelességeidet, gondolom, fenntartod magad, nagyszerű. Egy normális társadalomban ez alapkövetelmény.

Valóban mindent megteszel, hogy hasznos fogaskerék legyél a Magyarország nevű rendszerben, amiben viszont egy csomó dolog rosszul működik. Tettél bármit is, ami segített abban, hogy ez a rendszer jobb legyen? Ne érts félre, nem téged akarlak ostorozni: mi MINDANNYIAN tettünk érte, hogy amit rühellünk megváltozzon?

Nincs mese, ide a passzív hozzájárulás nem elég.
Amit az országért teszel az nem térül meg. Legalábbis nem rögtön és nem neked. Az unokáidnak, talán.

Mit tettél: nem tudom, lehet, hogy semmit?
A határtalan szeretetednek mi a megtérülési formája?
polkupyörä 2015.06.25 18:40:23
@esban: korlátlan jogod van bírálni a rendszert, én arra próbáltam rámutatni, hogy ha abból indulunk ki, hogy amit az ország jelenleg érted tenni tud neked nem elég akkor az én nézőpontom szerint a következő lehetőségeid vannak:

1 - folytatod a gépezeten belüli "jó magaviseletedet": teljesíted állampolgári kötelezettségeidet, termeled a GDP-t és elfogadod, hogy ennyi telik belőle / ellépsz oda, ahol a gépezeten belüli jó magaviseleted kifizetődőbb (lásd határátkelő).

2 - kilépsz a konfortzónából és idődet / energiádat adod ahhoz, hogy ami neked nem tetszik azt saját erőből vagy összefogással megváltoztasd, hogy utána az ország nem csak a számodra hanem mindenki számára élhetőbb legyen. (Nota bene: lásd civiltársadalmi felelősségvállalás illetve manifeszto)

Ez az én dilemmám legalábbis. Jelenleg Londonban az első variáció szerint létezem, mert úgy gondolom, hogy csak akkor tudom Magyarországon elképzelni az életemet, ha anyagilag elég független vagyok. Illetve ez kell ahhoz, hogy tudjak arra is időt szánni, hogy megváltoztassam azt, ami nem tetszik.
Viszont nem állítom egy percig sem, hogy annak ellenére hogy valaha tettem volna a hazámért.
A falon Hideg van, és kurva hideg, de hát ugye #winteriscoming, használnák a hashtaget a varjak, már ha nem lennének elfoglalva a birodalom védelmével, és egymás (virtuális) baszogatásával. Havas komolyan gondolta az északi expedíciót, és Tormundot is viszi magával, amivel…..
polkupyörä 2015.05.26 20:26:11
@Dekatlon: a Tyrion-elmélet egyáltalán nem logikátlan, ha Barristan számára is nyilvánvaló volt, akkor Aerys valószínűleg eléggé látványosan csurgathatta a nyálát Joanna után (és ismerve a későbbieket, nem kifinomult módon / tettlegesen?).

Amennyire emlékszem Tyrion Casterly Rock-on született (Oberyn is ott látja először) jóval korábban annál hogy Tywin ott hagyja King's Landing-et (Tyrion 3 éves volt, amikor Aerys visszautasította Cerseit és 8, amikor Jamie beállt királyőrnek, Tywin közvetlenül ezután (Harrenhall) mondott le)

Viszont, ami miatt szerintem mégis Lannister az egyrészt, hogy akkor az egész apakeresés / Tywin nem tudja elfogadni az ő igazi örökösét (okos, stratéga..) / apaölés problémakör súlytalan lenne, ennél remélem, Martin egy csöppet érzékenyebb.
Nem hogyvoltozunk összefoglalóilag, mert minek, erre van ez a blog, itt a link ez előző négy etaphoz, itt meg a legutóbbi epizódhoz. Na jó ennyire genyó nem vagyok, Tyrion kinyírta a fatert és menekül, Stannis, miután délen hiába ugrált a balettben, elment északra királyt…..
Na jó, ez így nem igazán jó cím, de a "Nem teljesen átfogó és nem is mindig pontos, viszont kurva szubjektív gyorstalpaló azoknak, akik összevissza nézték a Trónok harca első négy évadát" nagyon hosszú lett volna. A lényeg: az HBO megkérdezte, nem akarunk-e egy összefoglaló…..
polkupyörä 2015.04.14 21:05:06
@sixx: hah, remek! madárcsicsergés, alkonyi szellő, hitem visszaállítva!
Ehetsz, ihatsz, egy mázsa szivart elszívhatsz, egy mázsa mogyorót megrághatsz, egy oldalra kialhatod magad, mostmár türelmesek vagyunk. Nem akartam(tunk) erőszakosak lenni, alapvetően magadra vess, keményen elkényeztettél minket az elmúlt évadokban. :)
Határátkelő Bezzeg az írek 2015.03.07 06:49:00
Az ír kormány úgy döntött, megpróbálja hazahívni a határátkelőit, de nem csak a szavak és a Túró Rudi szintjén, hanem konkrét programot kidolgozva. Az elképzelést már be is mutatta a kormány. Szerintetek a magyar kormánynak mit kellene tennie? New Yorkban hagyományosan nagy az…..
polkupyörä 2015.03.08 14:27:22
@Philosoraptor: naná, hogy a szembenézés lenne az első (és legfontosabb) lépés a társadalom önismerete felé, de amikor a különböző oldalakra felsorakozott emberek abban sem képesek egyetérteni, hogy milyen színű a narancs (szigorúan a gyümölcs) akkor ez azért elég reménytelen.
Nekem az a kérdésem, hogy személy szerint én mit tudok változtatni, és nem sokra jutottam. Pláne partvonalon túlról.
Pedig nem ártana végre kitalálni, mitől magyar a magyar (rém különlegesnek hisszük magunkat, holott kívülről nézve pont nem azok az erényeink - szalámi, paprika, Nobel díjasok...- mint amit folyton lobogtatnánk), mitől lehet vonzó Magyarországon élni bárkinek, akinek úri kedve ezt diktálja, és aki szeretné a saját tehetségét/kultúráját hozzáadni az országéhoz.
Braavos Hajót látunk felülről, ahogy bevitorlázik egy öbölbe, egy bazinagy kolosszus lábai között. Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy mégis, hogy a picsába építették fel ezt a nagyterpeszben álló, kétségkívül látványos szobrot az öböl bejáratához a braavosi zsiványok?…..
Eli egy csapat újságíróval kezdi a napját, egyikőjük kivételesen bosszantja: interjút akar Alicia mamájával, Willel és persze magával Aliciával is. Még jó, hogy Peterről ír cikket. Mandynek hívják a bosszantó újságírót, bevallja Elinak, hogy biztos infói vannak egy…..
Alighanem csak kevesen emlékeznek az elmúlt évek talán legbénább politikai kampányára, amelyben a Fidelitas arra kérte az embereket, hogy „Gyurcsány a hibás” feliratú matricát ragasszanak minden helyre, amiről úgy gondolták, hogy az akkor még hivatalban lévő miniszterelnök…..
Liberatórium Polgári gyerekek 2012.12.25 10:00:00
Eredetileg nem akartam Karácsonykor ilyen dolgokkal foglalkozni, de nem tudom magamban tartani a véleményem. Az utóbbi napokban olyan mértékben dőlt a hülyeség a magyar (nem túl jogosan) jobboldalnak nevezett irányból, hogy gyomorfekélyt kapok, ha nem írom ki magamból. Amellett, hogy…..
polkupyörä 2012.12.25 16:42:00
@Schindler Pistája: van egy olyen érzésem, hogy nem ismered a jelentését a szavak felének, amiket használsz. Másrészt ne gondold, hogy nem pont az általad támogatott jobboldalt minősíti, ha nem értelmes érvekkel, hanem káromkodással reagálsz egy teljesen kulturált vitaindító írásra.
polkupyörä 2012.12.25 17:29:29
@HaKohen: nu, lebuktam, hogy nem vagyok elég rutinos kommentelő. akkor most várunk amíg felkel a nap, és kővé válik?
polkupyörä 2012.12.25 21:46:39
@grani: ha a Bokros-csomagra gondolsz, az valóban egy fontos gazdaságpolitikai lépés volt, amit muszáj volt megcsinálni. Horn viszont kevésbé volt nagyformátumú politikus, mint egy miniszterelnök kényszerhelyzetben: Békesi le is mondott, mert H. eleinte nem támogatta a programot, viszont az ország fizetőképtelenségének a lehetősége miatt aztán nem lehetett halogatni, és Bokros neve alatt megcsinálták.

Ha nagyon bele akarsz erőltetni egy párhuzamot, akkor tessék: Horn azzal kampányolt, hogy szakértő kormányra van az országnak szüksége, és legalább ezt a gazdaságpolitikai csomagot komoly gazdasági szakértő csoport rakta össze. Más kérdés, hogy akkor még volt mit eladni, és megint más, hogy mennyire volt jó vagy nem jó a program. Az valóban Orbán személyiségéből fakad, hogy nem tűr meg maga mellett valóban komoly formátumú szakpolitikusokat, vagy nem oszt nekik lapot, és minden egyes gazdasági intézkedésen látszik a kidolgozatlanság és az ötletszerűség.

Viszont az összehasonlítgatásnak nincs sok értelme annak ellenére, hogy a strukturális problémák nagy része pont ugyanaz, mint 2008-ban (túl nagy állam, eü...). Pont pl. Horn személye az egyik ok arra, hogy az MSZP-nek ne legyen erkölcsi alapja a jobbos politikusok susmusait firtatni (plagizáláls, ügynökmúlt...)
Nem unatkozik mostanság a miniszterelnök úr, ez vitathatatlan. Lelki szemeink előtt már-már politikai akcióhőssé látjuk nemesülni őt, akinek ha belefér, nyilván még a világot is megmenti a vasárnap délutáni Videoton-meccs kezdő sípszaváig. Kétségkívül Orbán Viktoré…..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sokan írtak mindenfélét a családon belüli erőszakról, és azt övező büntetőjogi kérdésekről, de sehol sem láttam igazi pszichológiai magyarázatot, valamint megoldási lehetőségeket. Adott két álláspont: a konzervatívok…..
polkupyörä 2012.09.26 18:52:30
@Scala: abszolút igazad van. Mégis úgy gondolom, hogy az, hogy "ügy" lett a tényállásból, hogy bekerült a politikai diskurzusba már egy lépés. A többi meg egy iszonyú lassú tanulási folyamat.
Szerintem nem Hegyeshalom a határ, a törésvonal ennél úgy érzem, sokkal bonyolultabb, és van benne minden: város/falu, főváros/vidék, értelmiség/nem értelmiség kérdésen kívül benne millió más faktor. És egyre többen vannak, akik nem tartják az erőszakot bármilyen probléma megoldás során lehetséges eszköznek, ez pedig mégis biztató.
Sherlock 2. évad, mostantól az m1-en is, nem kell an angol nagybácsinak írogatni, hogy vegye már fel a BBC1-ről és küldje el, és lehetőleg szerkesszen hozzá feliratot is, mert itt van magyarul, és aki eddig nem tette volna, KÖTELEZŐ nézni. Bírom én Guy Ritchie-t is, meg a Robert…..
Még mielőtt teljesen elmerülnénk az olimpiai közvetítésekben, fejezzük be szépen ezt a harmadik etapot, ugyanis itt az évadzáró rész. Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk: Alicia és Kalinda a bárban, kicsit még feszengnek, de barátságos a légkör. Kalinda adóügyi problémái…..
Arry, azaz Arya éppen pisil egy patakparton, guggolva, mint minden rendes lány, de nem sok fiú. Kész lebukás, ha valaki rátalál. Arya visszaigyekszik a többiekhez, amikor a ketreces szekérből rászólnak, hogy adjon már vizet és/vagy sört. Az egyik Falra szánt elítélt szépen kéri,…..
Egy svájci design stúdió, a BERNHARD | BURKARD szerint ha az épített környezet adottságait megfelelően használjuk, mondjuk lábnak, akkor ebből kettő is elég lehet. Szép minimalista gondolat, inkább tanulmány, mint termék, de azért működőképes: a gyufalábak vége…..
polkupyörä 2011.07.17 21:37:53
Szuper. Nekem falhoz dönthető íróasztalom van (www.futoncompany.co.uk/tables-desk-chairs/oak-lean-to-desk-optional-1-2-price-chair-clone.html), nagyszerűen bevált, és alig foglal helyet. Szóval nem csak tanulmány: az ötlet kiválóan működik.
A new jersey-i Cherry Hill-ben nyitunk, Emily, Morgan és Rossi száguld egy kertes házhoz, mert éjfél és reggel 6 között eltűnt egy kisfiú a saját ágyából. Ő már a harmadik a sorban, egy 9 és egy 11 éves fiút megöltek, és egy közeli erdőben hajították ki őket. A ház előtt…..