Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bbbarniii

72 bejegyzést írt és 270 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hollywood egy faszkalap. Egy faszkalap, aki valahányszor hátbatámad minket, vigyorogva zsebreteszi a pénztárcánkat. Ezzel persze csak akkor van gond, ha a pénztárcánk üres, hiszen akkor Hollywood elszomorodik, ami ugye nem nekünk gond, hanem neki. Így volt ez több mint négy éve a…..
bbbarniii 2013.08.02 11:28:23
@:{) MIKI (}:: Sorry, sir. My bad.

Hát, én azért aggódom egy csöppet, mert a First Class 160 millióból készült, és az USA-ban nem is hozta vissza teljesen a költségeit (146 milliót hozott a FOX konyhájára), a DOFP pedig negyed milliárdba került, és nem hiszem, hogy meggyőző marketing, illetve kiváló kritikai visszhang nélkül ki tudná szedni a zöldhasút a legtöbb ember zsebéből. De azért reménykedem, mert ha a 2009-es moslék után képesek voltak ilyen szintű javulást felmutatni, biztos, hogy a rajongók adnak nekik egy esélyt.
Animecritics #54: Blade 2013.05.07 21:23:58
Szakértővel az oldalamon. ..
bbbarniii 2013.05.09 19:32:58
@Member: Eggyé váltam Peter Parker maszkjának démoni szellemével. Talán örökre... ;)
Geekblog Vasember 3. 2013.04.24 13:10:48
(spoilermentes) A Bosszúállókban Amerika Kapitány azt a kérdést vágta Tony Stark arcába, hogy mi ő a páncélja nélkül. A zseni, playboy és emberbarát milliárdos válasza ott vicces volt, de a kérdést most egy megalomán terrorista, a Mandarin teszi fel neki, és nem szavakkal, hanem…..
bbbarniii 2013.05.04 22:09:46
Jobb, mint a második, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó film.

A történet annyira zavaros, és lyukakkal teli, hogy ebből a szempontból még az elődjét is alulmúlja. A színészek viszont nem voltak rosszak: oké, RDJ már megint törpefasznyira volt attól, hogy túljátssza a szerepét, de még így is jobb volt Paltrownál, Kingsley haláli volt, Pierce kellően faszkalap, meg Cheadle is szimpibb volt, mint előzőleg. Az pro oldala volt a filmnek, hogy ezúttal a főgonoszt nem fél perc alatt tették hidegre, de a hidegre tevés módja és körítése megint kritikán aluli volt. A zene... a zene kegyetlen volt. AC/DC helyett kaptunk egy nyálcsorgatásig lebutított sinty popot, ennél a felvonásnál pedig szerintem a film fő háttérmuzsikája sem volt annyira földbedöngölően epic, mint elődeinél. A trükkök faszák voltak (bár ezen már meg sem lepődök), és tetszett a lezárás is - nagyon remélem, hogy Hollywood felemelően seggbebaszott üzleti politikája miatt nem lesz negyedik darabja is a franchisenak, mert ez így jó, ahogy van, és nem kell neki folytatás. A stáblista utáni jelenet ezúttal semmiféle utalást nem tartalmazott, de legalább valamilyen szinten megmosolyogtatott, és... nagyjából ennyi.

Felületes és hamar unalomba fulladó film volt, inkoherens sztorival és komolyan vehetetlen instrumentált dallamokkal, jó színészi játékkal és pazar effektekkel. Jó lesz ez egy 5/10-nek.

*SPOILER*
A Mandarinos csavarral nem tudtam mit kezdeni, de ha jobban belegondolok, az előző filmben is megkavarták Mickey Rourke karakterének eredeti háttértörténetét, úgyhogy megbocsátható - mindensetre halálra röhögtem magam rajta.
*SPOILER*
Miután az 1995-ben mozivászankra került, Sylvester Stallone és Rob Schneider főszereplésével beharangozott Dredd bíró enyhén szólva nem nyűgözött le, kissé visszafogottan álltam hozzá a reboothoz, mely a hazai forgalmazásnak hála fél év csúszással érkezett csak meg hozzánk.…..
bbbarniii 2013.02.24 16:17:11
@Palacsintaxx: Látszik, hogy nem olvastad el teljesen az irományomat. Az EGYIK legszínvonalasabb, nem A legszínvonalasabb. A Kick-Ass valóban szórakoztató volt, a Vasember is elment, de az Amerika Kapitányt nem hiszem, hogy a jobbak közé sorolnám.

@Kvakond: A '95-ös Dredd szerintem egy elképesztően pocsék film. Ennyi. Persze, ez nyilván szubjektivitás kérdése, de számomra az a film maga volt a Förtelem, nagy F-fel. Nem elég, hogy annyi köze volt a képregényhez, mint a golyós számológépnek Mark Zuckerberg bal agyféltekéjéhez, de Stallone mindössze néhány jelenetben hordta a sisakot, Schneider pedig a világból kiüldözött, olyan felfoghatatlanul idiótán játszott. A '80-as évek feeling valóban megvan (hiszen a Die Hard első részének klausztrofóbiku szituációja a film koncepciójának egyik alappilére), de nem mondanám, hogy olyan minőségű is, mint az akkoriban készült akciómozik. Azokat úgy lehagyja, mint Flash az InterCity-járatot.
Membeer Üdvözletem! 2012.12.30 11:05:17
Van már egy politizálós és egy animekritikás oldalam, de valahogy nem illett egyikbe sem a sörözgetős téma. Nem vagyok élelmiszermérnök, sem németbe kiruccanó októberfesztista (de alkoholista sem :)), egyszerűen csak imádom a maláta és komló ezen csodálatos keverékét. Néha…..
bbbarniii 2012.12.31 12:28:39
+ Nagyon jó első videó.+ Vicces és tartalmas a szinkron.+ Jól kifigurázod a játék hibáit, mindezt tökéletes beszéddel.- A webkamerás cuccos nem kell bele. Ha nem tudsz valamit jó minőségben akkor ne csináld, mert lehúzza az egszet. Ha lesz jobb kamerád akkor térj vissza rá.…..
Emlékeztek a Pokémon karácsonyi különkiadására? Nem? Nos, nem csoda, hiszen a sorozat egyik legvitatottabb és legtöbbször cenzúrázott darabja. Suede (a ThatGuyWithTheGlasses.com egyik videósa) eme művével kíván mindent tisztázni a hírhedt epizóddal kapcsolatban, egyúton pedig…..
Jövő májusban mozivásznakra kerül a Vasember 3, mely egyfajta lavinaindítója a Bosszúállók második felvonásának felkészítéseként szolgáló előzményfilmeknek, így úgy döntöttem, megragadom az alkalmat, hogy részletesebben is szemügyre vegyem az első öt előzményfilm alapján készült videojátékokat. Öt…..
bbbarniii 2012.12.25 19:40:58
@Member: :)
bbbarniii 2012.12.26 09:12:00
@viktor900: Távozz Sátán! :D
Anime Manga Palota Jön... 2012.12.25 21:05:03
A - Mangekyo kollégám által prezentált - Szegasztok! című sorozaton belül egy kisebb, mini-rovatot szeretnék indítani, melyben különféle konzolok különféle címeit veszem górcső alá, s a lehető legcinikusabb módon kivesézem azokat. Első ilyen videóm tárgya a Superman 64,…..
Filmdroid Ha nem zavar a reklám! 2012.10.21 08:00:00
AXN 22:00 Bad boys-mire jók a rosszfiúk Will Smith és Martin Lawrence buddy-cop filmje, melyet Michael Bay még azelőtt csinált, hogy a filmjei csak a robbantásokból álltak volna. olyan van benne ami mostanában nem jellemzi a rendező filmjeit: épkézláb történet! Egy trehány…..
bbbarniii 2012.10.21 16:52:36
Filmdroid Ha nem zavar a reklám! 2012.10.14 08:00:00
Film+ 21:00 Kommandó 1985-ös film, Kalifornia kormányzójával (na jó, ex kormányzó). Mark L. Lester rendezte, akinek ez a leghíresebb filmje. Egy visszavonult kommandóst (Schwarzenegger) figyelmeztetnek, hogy a volt egységét sorra elkezdték likvidálni, és félő, hogy ő is és a…..
A horrorfilmek műfaján belül is található számos alműfaj. Vannak az Alfred Hitchcock által prezentált pszichológiai vérfürdők, a George A. Romero véres kezei közt kovácsolódott, élőholtakat szerepeltető, brutális horror-csemegék, valamint a mai napon nagyító alá kerülő…..
bbbarniii 2012.10.07 08:46:32
@REMY: Köszönöm. :)

A Texasi láncsfűrészest természetesen láttam (alapmű, és valószínűleg lesz is egy maratonom azzal a sorozattal kapcsolatban), de nem nevezném a slasherek elindítójának, mert pszichothriller elemeket is tartalmaz. (Elég, ha csak a film elején látható perspektivikus szöveget olvasva rádöbbenünk, hogy mindez valóban megtörtént.)
bbbarniii 2012.10.07 08:48:50
@REMY: De ez persze csak az én szubjektív látásmódom. :)
Persze rengeteg olyan kiadvány van, ami valami miatt a szívemhez nőtt (legyen az akár csak a kedvenc filmjeimnél), de ezekhez van valami kis anekdóta ami miatt rájuk esett a választás. Nektek vannak ilyenek? ..
Ha a Game of Thrones Game of Clones volna... ..
Ezzel az írással új cikkszériába kezdek: klasszikus, szigorúan műfaji (horror és scifi) sorozatepizódok kritikáit olvashatjátok majd Tv Trauma címkével megbélyegezve. És lehet-e halhatatlanabbal indítani, mint Rod Serling Twilight Zone-jával, azzal a sorozattal, amely mintegy…..
A Warner Brothers nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy feldolgozzák a 2006-os, élőszereplős Death Note filmet, felhasználva a manga és anime emlékezetesebb momentumait is. A rendező a Csók, csók, bumm, bumm, illetve a jövő év májusában mozivásznakra kerülő Vasember 3…..
King Kong RoboKong ellen. Eme alkotást nyolc esztendővel ezelőtt édesapámmal tekintettem meg, mikor külföldi nyaralásunk során az általunk és török turisták által megszállt hotelláncolatban kizárólag az ABC és CBS csatornákat fogta be az étkezőben beüzemelt robusztus méretű…..
bbbarniii 2012.08.24 11:51:59
@doggfather: Kaptam. De szívesen elajándékoznám. :D
bbbarniii 2012.08.28 16:17:38
@doggfather: Jelenleg nem rendelkezem internetkapcsolattal (most például a helyi kávézóból írok), de amint újra lesz lehetősem publikálni a kritikáimat, jön a folytatás!
(Kedves olvasók. Eme film nem szerepelt a King Kong-maraton során boncasztalra fektetett filmek listáján, hajnaltájt azonban eszembe jutott, hogy eme alkotás is része King Kong mozgóképes mitológiájának, megosztván Godzilla huszonnyolc filmes repertoárjával.) King Kong Godzilla ellen.…..
bbbarniii 2012.08.23 13:13:07
@doggfather: Az utókor számára értékes nyelvtanlecke lehetett volna. :D
bbbarniii 2012.08.23 14:26:52
@doggfather: Csak hülyülök, nyugi. :)
bbbarniii 2012.08.23 19:01:38
@Dr.Jones: Akkor nézd csak meg a King Kong Versus Robokong-ot. Véget nem érő röhögőgörcsöt kapsz. :D
Sziasztok, Leó vagyok. Ma ismét megragadom a lehetőséget, hogy egy (h)ősrégi animét vesézzek ki, ugyanis a mai rivjúm alanya az Aladdin és a csodalámpa című kultusz anime.                       Történetünk főhőse, Aladdin,…..
bbbarniii 2011.04.24 21:29:16
@Mangekyo22: A projekt bukta. A srác azt mondta, már van elég tag, meg cikk, szóval felejtős. Egyébként belegondolva, hogy ez a MI BLOGUNK, tényleg kár lenne egy olyan nagy kaliberű magazinba belekerülni, mint a Mondo. Az Animeblognak csak annyi köze van a két magazinhoz, hogy kisebb részben szponzorálja, de olyan jelentős mértékben azért nem, mint az Animax csatorna (utóbbi még reklámozza is, de mint atom).
Több dologról ez ügyben nem tudok, maximum annyit, hogy az AS magazin nem önként egyesült a Mondo magazinnal, hanem pénzügyi okok miatt. (Az AS azért szűnt meg, mert a szerkesztőség nem tudta fenntartani, ellenben ugyebár a Mondo magazinnal.)
bbbarniii 2011.04.25 12:46:12
@Mangekyo22: A Mondo-val különösebb gondom nincsen, azt leszámítva, hogy sosem értékelik az adott animét vagy mangát.
@Member: Eddig bukta a projekt, és valószínűleg az is marad. Nem mellesleg, ha minden igaz, a Mondo is meg fog szűnni jövőre, vagy jövő év utáni évre, akkor viszont az otakuk csak neten tudhatják meg, mi az ábra, és kénytelenek lesznek felnézni ide, vagy pedig az Araki-Member-re. :)
bbbarniii 2012.08.23 12:31:57
@m.claudia: Bocsánat a rendkívül későn időzített válaszomért, ígérem, többször nem fordul elő.

Regisztrálnod kell az AnimeAddicts.hu nevű oldalon, ahol a Letöltések menüpont alatt, azon belül is a Magyar szinkronos animék almenüjében letöltheted. Sok sikert és jó szórakozást:)
A King Kong című film minden képzeletet felülmúló látványával, gigantikus monumentalitású zenéjével, valamint katartikus végkifejletével belopta magát minden film-fanatikus és filmkritikus szívébe, így a Universal Studios igazgatósága számára természetesnek bizonyult, hogy…..
bbbarniii 2012.08.22 07:50:27
@doggfather: Az biza'. :D
Minden idők legszínvonalasabb és legmonumentálisabb mozgóképes alkotása. A stop-motion mozgóképes technikájának forradalmasító ékköve. Az 1930-as évtized legköltségesebb és legtöbb pénzbevételt magáénak tudható kalandfilmje. A King Kong egy filmográfiai mérföldkő.…..
bbbarniii 2012.08.21 12:32:30
@doggfather: Úgy legyen! :)
bbbarniii 2012.08.21 14:14:33
@Bruse: A '76-os feldolgozás is boncasztalra kerül majd. :)

@doggfather: Pénteken az is szét lesz szedve. :)
bbbarniii 2012.08.21 15:53:11
@doggfather: Így van. :D

@Bruse: Wow. Ezt nem is tudtam. Köszönöm az érdekfeszítő információt. :)
A Penge éle Kitekintő 1. 2012.08.17 08:00:00
Ezen a címen olyan posztok lesznek, általában pénteken, melyek nem elsősorban Pengével foglalkoznak, sőt lehet, hogy olyan is, amiben meg se jelenik Penge még említés szintjén sem. Amolyan „eszembe jutott” bejegyzések lesznek ezek. De az Újraközléssel szemben újak, itt ezen az…..
A katasztrofális események bemutatására szolgáló mozgóképes alkotásokban rengeteg a spiritusz, különösen, ha egyedi zsenialitású filmrendező kezébe helyezik egy tehetséges író forgatókönyvét. Steven Soderbergh (akinek az újradolgozott Ocean's trilógiát is köszönhetjük)…..
bbbarniii 2012.08.17 19:29:11
@Death/Mortis: Erről szó sincs, az Anime Manga Palotánál is folytatom irományaim publikálását. :)

A műfaji besorolástól való eltávolodás maradéktalan megvalósítása véleményem szerint makulátlanul sikerült, a hosszabb játékidőt azonban jómagam is elviseltem volna.
Animecritics Barnileonidasz: HSOTD 2012.08.09 19:17:03
Örülök neki, hogy teljesen másként értelmeztétek a KVakonddal a kihívást, tetszett és fogok is rá majd a kihirdetéskor válaszolni. :) Amúgy HSOTD és nem HOTD. :P ..