Regisztráció Blogot indítok
Adatok
darkopancsev

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónapja lesz lassan, hogy nagy hangon bejelentettem: olyan meccset nem nézek, amelyen kettőnél több magyar játékos lép pályára. Nyilvánvaló, a legjobb futball és honfitársaink nagyon messze állnak egymástól és bár néha odakerül egy-kettő közülük valamelyik…..
darkopancsev 2007.11.23 23:48:00
Néhány megjegyzés:
1. örülok, hogy itt már nem igazán sirja vissza senki matthaust..akkor járnék erre utoljára.
2. Tőzser szvsz az egyik legtechnikásabb játékosunk, aki ráadásul jegyzett csapatban játszogat. Tudom, hogy frappáns dolog valakit kiválasztani és azt cikizni, de ez ma már elavult dolog. 15-20 éve lehetett jókat vitatkozni, hogy ki legyen válogatott, ma nem igazán. Lehet, hogy hülyeség, de engem mozgásában , rúgótechnikában kicsit Détárira emlékeztet, sajnos nem annyira gólerős (semennyire nem az, gólerőtlen).
3. VP csinálja meg a VB selejtezőket aztán meglátjuk, nem kéne őt hibáztatni a 6. helyért, és egyébként is, van még olyan ember, aki megint a szöv, kapitány kirúgásában látja a jövőt, te jó ég, ezt játszuk 30 éve, itt már volt mindenki aki akart, és sokan, akik nem is akartak (pl Garami Józsi bácsi). Az elmúlt 20 évben nem volt olyan válogatott, amelyiknek bárhová kijutni komoly esélye volt, fogjuk már fel.
4. A dombi féle skót meccs után nem sokkal jött ez, érdekes névsor:
23 July 1996 Miami, Florida
Brazil: Dida - Ze Maria, Aldair, Ronaldo Guira, Roberto Carlos - Ze Elias, Juninho, Flavio Conceicao, Rivaldo(74'Amaral) - Bebeto, Ronaldinho(74'Savio).
Hungary: Safar - Sebok(72'e), Peto, Lendvai, Molnar - Dragoner(46'Madar), Herzceg, Bukszegi, Lisztes(65'Szanyo) - Szatmari, Dombi.

BRAZIL 3 (Ronaldinho 35', Juninho 61', Bebeto 84')
HUNGARY 1 (Madar 58')
A nyolcvanas években felnövő ember kezdődő anglomániája (amely a későbbiekben sokkal inkább dühöt és könnyeket hozott, mint örömöt) két pilléren nyugodott: a focin és a zenén. Az ember rettentő izgalommal követte a misztikus angol bajnokságot (és persze a háromoroszlános…..
A világ labdarúgásában mindig is akadtak kiscsapatok, akik valós esély nélkül indultak el egy sorozatban és számukra tényleg nemcsak közhely volt: a részvétel a fontos. Az idősebbek talán emlékeznek a legendás zairei legényekre. Annak ellenére, hogy magunk nem igazán értjük,…..
Arany (Au): 79-es rendszámmal jelzett kémiai elem, az IMF monetáris rendszerének alapja, évszázadok óta a jólét és gazdagság szimbóluma. Labda: minden bizonnyal az emberiség legnagyszerűbb találmánya, már a XIII. sz.  elején találhatunk tárgyra vonatkozó nyelvi…..
Megint ripityára tört a jénai Torghellénél, Huszti nevét félig helyesen kimondták, Király Gabi szemmel vert, míg Rajczit ritmusérzéke már tizenkét percre alkalmassá tette az ’olasz bére’. Mindez azonban csak száraz kémia disszertáció ahhoz a lüktető tomboláshoz…..
Nou San Trafford Futball és a G14 2007.10.17 02:36:00
Merre halad ez a kapcsolat? Minden bizonnyal ez a második legutáltabb kérdés egy igazi férfi számára, rögtön a - Már megint meccset bámulsz? - azonnali agyérgörcsöt okozó felvetés után, így ezúton is felhívjuk minden kedves hölgyolvasónk figyelmét, hogy tartózkodjanak…..
darkopancsev 2007.10.17 23:43:55
A cikk nem rossz, érint fontos dolgokat de azért bulvárosra sikerült, túl hangzatos. A legfontosabb ok, miért nem lesz foci NBA, amiért Europa nem egyenlő az USAval. Azért az egészen más francia, stb. mezben hajtani örjöngő honfitársak előtt pl egy EB selejtezőn, mint játszani az orlandoban kiknek is ? ja, az orlandoiaknak. Nem ugyanaz és ezért nem fog soha eltűnni a VB, EB jelentősége. Én azért azt látom, hogy egy VB győzelem vagy jó szereplés egy akármennyire milliárdos játékosnak fontosabb mint a BL.
Én a leírt viziónal esélyesebbnek látom, hogy:
1. Az UEFA és a FIFA tényleg megpróbál megtenni mindent, akár az EU támogatásával is, a mostani folyamatok ellen. Nem, nem sportemberi nagyságuk miatt, hanem saját pozícióik és fontosságuk megőrzése miatt. Ide tartozhat a légiósok számának korlátozása, kisebb, pl keleti országok csapatai indulhassanak BL főtáblán, stb.
2. Ha gazdasági szempontból nézzük, a mostani trend könnyen bukásokhoz is vezethet. Egyszerűen nincs ennyi pénz a fociban, amennyi ezeket a fizetéseket kitermeli hosszú távon. Naivitás azt gondolni, hogy csak azért, mert valakik öntik a pénzt valamibe, az biztos hasznot is hoz. Majd amikor az emberek nem akarják megnézni a 28. chelseabarcelonat a tévében, akkor fog ez elkezdődni. Mégpedig megint csak azért mert ez itt Európa: itt van nemzeti kötődés, vannak hagyományok és - az EU példáján látszik - vannak jelentős érdekellentétek, ami miatt soha nem fog NBA, NHL szerű fegyelemmel működni semmi.


"A tulajdonosok vígan meglennének a különböző selejtezők és barátságos meccsek nélkül"

De az egyes országok lakói, mint fentebb írtam, nem lennének meg, márpedig ők egyben nézők és fogyasztók is.

"Mitől olyan bivalyerősek? A G-14 csapatai zsákjában keresendő 41 BEK/BL trófea a megszerezhető 51-ből"

Tehát attól erősek presztizsben is, mert nyertek sok UEFA által rendezett tornát....Vajon a G-14 Cup is hasonló presztizzsel bírna-e, érdekelné-e az embereket, hogy vajon az Arsenal lesz idén a G-14 Champion ? Egy idő után aligha, a foci - pl. klubszeretet - az emberek tudatába az évtizedek alatt megélt események hatására alakult ki, sőt az át nem élt, de könyvekből hallomásból tradiciók alapján szerzett info alapján is. Ezért marad mindig is fontos, ki nyeri a VB-t, EB-t, nemzeti bajnokságot.

Egyébként csörszike mond valamit, egy árnyalattal azért naivabb az ő általa vázolt világ, Amit a szurkolótáborról ír, az pl igaz lehet, de van itt egy fontos dolog: az arsenal szurkolókat azért nem zavarja, hogy nincs egy angol sem a csapatban, mivel nem ezek a szurkolók - szó szerint és társadalmilag is - már nem azok a szurkolók. Ma a foci egy jómódú elit sportjává kezd válni, 100 euros meccsjegy árakkal + ugyebár muszáj megvenni azt az 50 euros zidane mezt is. Jómódüak, de többnyire nem sokat értenek abból, amit látnak, mivel "a foci - pl. klubszeretet - az emberek tudatába az évtizedek alatt megélt események hatására alakult ki, sőt az át nem élt, de könyvekből hallomásból tradiciók alapján szerzett info alapján is."


,
Nehéz volt, tudjuk mi is… annál is inkább gratulálunk mindenkinek, aki megfejtést juttatott el hozzánk, függetlenül attól, hogy az első kérdésre azt a választ adta –e, hogy hangos szellentéssel, vagy komolyan vette meglehetősen gugli-igényes feladványainkat és…..
Nyilván azzal kellene kezdenünk az EB-selejtezőkről szóló összefoglalót, hogy megénekeljük a magyar válogatott jó játékkal elért győzelmét, hiszen az 1-0 lehetett volna sokkal meggyőzőbb különbségű is (huhh, ha Gera lövését egy kicsit lejjebb nyomja a szél…), de…..
Melyik NST-olvasónak ne párásodna be a tekintete, ha a világ sportsajtójának legtöbb címbéli hárompont-felkiáltójel-kombóját felmutató, Gyárfás Tamás-féle Sport pluszról hall...? Mármint remélem, hogy a sportújságírói mezőny leghülyébb (lásd fent), és leghíresebb…..
Feketébe burkolózva, a Sevilla fiatal tehetségét siratva készülnek a La Liga csapatai a második fordulóra. Antonio Puerta tragikus halála miatt természetesen minden mérkőzés néma megemlékezéssel kezdődik a hétvégén és bizony lesz csapat, ahol nem csak a gyász miatt…..
Ma annyi jó és különleges film lesz, hogy jól tesszük, ha idejében felkapjuk a pizsit és berángatjuk a hűtőt, később úgysem lesz rá időnk. Kezdjük mindjárt az öltözékünkhöz való mulatsággal: a Filmmúzeum bemutatja, mi történik akkor, ha a pizsamagyárban fellázadnak a…..
A mai magyar labdarúgás válságban van. Ez a válság viszont nem manapság kezdődött, hanem 1986. június 2.-án egy mexikói városban, Irapuatoban egy világbajnoki mérkőzésen. Ezen a meccsen 6:0-ra kapott ki Szovjetuniótól az a magyar válogatott, amely ugyanezen év márciusában 3:0…..
Kedves futballbuzik! Először is engedjétek meg, hogy gratuláljunk mindenkinek, aki eljuttatta hozzánk a válaszait és megköszönjük, hogy időt és energiát szánt fantasztikusan furmányos kérdéseinkre. Mivel úgy látjuk, jelentősen rágerjedtetek a témára, úgy határoztunk,…..
"Végül is ketten maradnakIsten és a labda"Ideje röviden számba venni, hányféle is a futballista. Alapvetően négyféle. Aki tud és szeret (A), aki tud, de nem szeret (B), aki nem tud, de szeret (C), végül aki nem tud és nem szeret futballozni (D).Az elsővel viszonylag…..
darkopancsev 2007.07.26 23:40:58
jo a cikk alapvetoen, minden ilyennek az a célja, hogy jó kis vitát, nosztalgiát, stb. generáljon, ez sikerült.
Remélem, Eilts nem halott...
Viszont Rehagel első csapata a Dortmund volt, amikor Varga Zoli ott játszott, és egy régebbi sérelme miatt teljesen mellőzte, nem játszatta..de még ő is elismerte később, hogy az ember zseni. Persze lehet cikizni a görögöket, de a többi töketlen balf... élükön az örök lúzer portugálokkal miért nem nyerték meg inkább, ugyebár..
De a cikk alapötlete remek, lehetne - tekintettel az uborkaszezonra is, bár éppen most nézem a dundee-barcelona meccset, a nagy henryvel is 0-0ra állnak... - komplett listát összeállítani a kategóriákban:
csak magyarok közül, nagyjából a magyar szinthez mérve persze a közelmúltból íme az enyém:
A - Aki tud és szeret: Détári, Nyilasi, Törőcsik (azért nem mindig...szeretett), Illés, Koch a fradiból (emlékszik még valaki rá ?), Burcsa, Hannich, Fazekas, Kovács K., Márton (pécs majd honvéd), Kiprich, Vincze pilu, Sándor Tamás, Fodor foci (MTK), Fischer Pali (kis jóindulattal), stb stb

B - Aki tud, de nem szeret: Vincze O., Gyimesi (honvéd, majd győrben egy idényre megszerette..), Tököli, Nagy Imre (szerintem rá csak én emlékszem, pécs, majd egy idényre zalaegerszegen nagyon megszerette, őt is a helyiek), Ebedli, Dékány (a csepelből ! törö utódjának látták néhányan..,), Bácsi, Kenesei, stb. stb.

C - aki nem tud, de szeret: hát, az egykori mezey féle csapat jelentős része, nagy antal, kardos, csuhay, varga, stb. mégis működött valamiért.. , Boda az MTKból sőt szinte a teljes verebes féle mtk és mégis bajnok lett, ebből is látszik, milyen bonyolult játék a foci, Dzurják (ő egyébként, tudtommal, nem volt válogatott), Gregor (honvéd, siófok), Páling, stb.


D - aki nem tud és nem szeret: a maiak nagyon nagy része + Fitos, Hamar, Urbányi, az elmúlt néhány év fradijának jelentős része, Rósa, Nicsenko, stb. stb.
Nou San Trafford Végre vége 2007.06.18 11:59:00
Hiába lett az egyik fél bajnok a másik pedig egy tragikusan sikerült szezon végleges vesztese, egészen biztos, hogy a Barcelona játékosai még vasránap este, a Real Madridéi pedig valamikor hétfő reggel ugyanarra gondoltak elalvás előtt: végre vége. Az évtizedek óta…..