Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beszóló

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi, a Radikális Zebrahasználók Országos Akciócsoportjának (RAZOR) tagjai, megunva azt, hogy, ma, Magyarországon életveszélyes küzdelem átkelni a kijelölt gyalogátkelőhelyen, akcióra szántuk el magunkat... A terv Tagjaink több hónapon át szabályosan (nem direkt balesetekre…..
Beszóló 2009.09.11 11:51:56
@errorka: "...sokaknak egybol ez tunik fel..."

Kik azok a sokak?? Itt ahogy elnézem én tettem szóvá és nem azért mert bele akarok kötni. nekem spec semmi bajom ezzel, guruljon át ha a gyalogosokat nem zavarja, nem veszélyezteti ettől azonban még szabálytalan, és egy szabálytalankodás ellen küzdő felbuzdulás könnyen hiteltelenné válhat az emberek szemében - főleg ha eleve ellenségesen fogadják (lásd hozzászólások az autósoktól)
Beszóló 2009.09.11 12:08:27
@megállnék egy szóra: Egyértelmű definíciót a KRESZ nem ad, valószínűleg azért mert annyira triviális. Ellenben elég egyértelmű, hogy aki nem vezető, vagy utas, az gyalogos:

II. A közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak

a) Jármű: közúti szállító- vagy vontató eszköz, ideértve az önjáró vagy vontatott munkagépet is. A mozgáskorlátozottak közlekedésére szolgáló, emberi erővel tolt vagy hajtott kerekes szék és a gépi meghajtású kerekes szék - ha sík úton önerejéből 10 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes, továbbá a gyermekkocsi és a talicska - azonban nem minősül járműnek. Az ilyen eszközökkel közlekedő személyek gyalogosoknak minősülnek.
Beszóló 2009.09.11 13:17:48
@errorka: jól írtál, egyet értek