Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NEXUS-303

3 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Once you have got the shield, others will develop a spear strong enough to penetrate it...." /Sa Cukang, kínai diplomata/ Lassan már a porszívók is nyugovóra térnek az olimpiai csarnokokban, ideje hát, hogy mi is pontot tegyünk a kínai fegyveres erők helyzetét - a katonai…..
NEXUS-303 2009.11.04 11:07:35
Most teljesen ONtopic leszek.

"Ugyanaz a meggyőződésem, mint a sorozat írójának, hogy Kína világhatalmi szerepétől nem kell tartani."

Serintem ez óriási tévedés.

Ha a taiwan-i probléma eszkalálódik, sajnos eléggé valószínű ez a lefolyás. Gondolj bele, ha 800 000 katona Kínán kívül lesz (csak mondok egy számot) még akkor is több katona lesz Kínán belül mint az USA teljes hadserege.

Nézd, én értem azt hogy egy olyan helyzetben és világban, amikor bemész(most mindegy hogy te vagy más) a boltba Kelet-Közép Európában, árúbőség van, és és a legnagyobb katonapolitikai dolog az, hogy írsz egy blogba vacsi előtt, az usaból ebay-en rendelsz múszaki cuccokat, és örülsz hogy sokakl olcsóbb mint az itteni nagykerekben, és Kína neked főleg a tornacipőket, az olcsó kínai ruhákat jelenti, no és azt hogy majdnem minden elektronikai vagy használati eszközön amit veszel a made in china felírat van.. nos egy ilyen helyzetben igen nehezen elképzelhető egy totális invázió.

De attól hogy a felületes vagy neadj ist*n szakbarbár számára valami nem logikus, vagy elképzelhetetlennek tűnik,még nagyon is előfordulhat.

Apámmal volt egy beszélgetésem a rendszerváltás utánl.

Valamiért a háború került szóba és megjegyeztem valami olyasmit hogy maga a rendszerváltás és az azt követő változások a felszínre fognak hozni európában is olyan erőket és problémákat amelyeket katonai szközökkel fognak megoldani.

Erre apám a hagyományos kincstári optimimust mutatta, összefoglalva kb ez volt a véleménye:

Persze lesznek háborúk, de Európán kívül, valahol Afrikában, vagy a világ végén ahol használják a legyártott fegyvereket , és a hadiipar majd örül, de Európában soha nem lesz többet, (mert annyira magas fokú a kommunikáció, közös érdekek, demokrácia, stb - és hasonló bullshit szövegek)

Azt mondtam, ok - nem egyezik a véleményünk: kiderül mi lesz.

Mindenki tudja mi történt.

Délszláv háború - közvetlenül alattunk. Európa.

Ez csak Vukovar:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0c/Memorijalno_groblje_Vukovar.jpg

Nem csak a halottak száma volt nagy, hanem kb minimum 200 000 menekült Horvát, 200 - 300 000 menekült Szerb részről.

"Ennek megakadályozásáért naivitás lenne csupán egyetlen vallást, népet - mindegy minek nevezzük - megnevezni. Többet tényleg csak privátban."

A mai világ katonapolitikai rendszere egy iszonyatosan bonyullt rendszer, másrészről egy nagyon egyszerű valami: attól függ milyen távolságból nézel rá. Nem hibáztatok senkit, ez egy rendszer. Nem gondolom hogy egy átlag álampolgár az érdekek bonyolult viszonyrendszerének akár csak egy ötvened részét is meg akarja érteni, azért foglaltam össze és emeltem ki Kínát, mert ez lesz valószínűleg az amit az emberek a napi szintű kis életükben is érezni, látni, hallani fognak ebből.

Nem szeretem az "élettér" szót, sokan vagyunk ezzel így, de nem tudom itt van e olyan aki olvasta annak a szerzőnek az írását aki nagyon sok évvel a Szovjetúnió összeommlása alatt szociológiai, demográfiai adatokból egyszerűen levezette hogy össze fog omlani.

Ugyanez az ember véleménye meglehetősen érdekes ha megnézed mit gondol most akár az usa-ról vagy akár Kínáról. Ha megnézed mekkora iszonyatos szociológiai feszültség feszül Kínában, minden Kínai szeretne autót, szines tv-t, hűtőt, nagy házat, ipodot, és mindent ami a nyugati társadalmaknak van. És most itt értem az óriási (Európai szemmel elképzelhetetlen, hihetetlen nagyságú) vidéki tömegeket is, és mindenkit.

Ahol csak egy gyereked lehet, mert megbüntetnek, ha többet akarsz, stb.

És most Jugoszláviához hasonlóan ezek a (mondjuk úggy félig rejtett )vágyak, erők, lehetőségek a különböző pénzügyi és gazdasági változások hatására egyszer ki fognak bukkanni.

A pénzügyi és gazdasági válságból - ami stratégiai célok szempontjából hasonlóan létrehozott mint a 2. vh előtti, de a megoldására (mármint a válság létrehozásának a megoldására - olvasd el még egyszer az utolsó 3 szót) trmészetesen m
ás eszközöket használ a világ.

De egy biztos, ahhoz hogy enynire drasztikus katonapolitikai fejlesmények következzenek be, nos a recepthez szükséges egy erős pénzügyi válság, gazdasági válság, nagy foglalkoztatottsági és szociális problémákkal, belső feszültségek és külső ellenségkép felmutatásával, különböző szélsőséges politikai nézetek...

Nem szeretném, és nem tartom jónak azt ha egy stratégiai kérdést csupán katonapolitikai, vagy még rosszabb esetben simán katonai kérdésként kezeljen bárki, (jó kis szakbarbár szinten) mert ennek a közgazdasági, pénzügyi, emberi, történelmi, stb oldala nélkül lehetetlen megérteni, szimplán a repülőgépek számolása ehhez nagyon kevés.

Persze nagyon helyees hogy valaki koncentrál ez utóbbi kérdésre, és a hasonlókra, de a stratégiának a katonai része még nem adja a teljes képet.
NEXUS-303 2009.11.05 11:28:22
@@ndtomas:

Szerintem nem egyezik a véleményünk, meglátjuk mi lesz.

Ha taiwan beüt, akkor szerintem az a lefolyás amit írtam.

Másrészt újraolvastam a saját kommentemet, és rájöttem hogy nem egyértelmű.

Magyarul én alapvetően nem csak taiwan-ról beszéltem hogy lesz e invázió vagy sem, hanem arról, hogy ha lesz, akkor ez az első lépések egyike, (nem a legelső, és hangsúlyozottan: erről az oldalról) ha meglépik.

Amikor konfliktusról beszélek azon nem kizárólag taiwant értem és a Közel-Keletet. Törökörszág, Dél-Európa, Kelet-Közép Európa is, Németország...

Súlyozottan Francaország déli része.

Talán, ahol valamennyire meg fog álni az Lengyelország.

Irtózatosan erős a dolog gravitációja, magyarul nem tudom hogy lehetséges e innen padlófékezni.

Mindegy, bármennyire tervezett egy ilyen dolog,
Kína taiwan-i esetleges hibája nélkül nem lehet ezt lenyomni az emberek torkán még egy WTC-s akcióban látott globális PR akcióval sem. Kell nekik (usa) egy ok amire ráépítik az egészet, bár ha feltételezzük a másik végletet - hogy Kína nagy ívben tojni fog bármilyen provokációra, akkor az usa a végletekig el fog menni. (Közel-Keleti inváziók, nyersanyagszerzések, stb) Ez az idegek játéka lesz.

Szerintem.

"A lényeg, hogy a háborút sohasem alulról kezdik, hanem van egy politikai akarat, és ha rendelkezésre áll a fedezetéül szolgáló pénz, azután (!) keresnek hozzá ideológiát, és operatív személyeket a köztudatba hozáshoz, tettekre váltáshoz. A "nép" csak statiszta minden esetben."

Ezzel a megállapításoddal viszont messzemenően egyetértek, bár ez már szinte egy axióma, nem hiszem hogy túl sokan vitatkoznának ezen.

Ázsiában élsz. Pontosabban? Nem Kínában?
Erről jut eszembe van pár taiwani barátom, el fogok velük beszélgetni velük mostanában hogy látják napi szinten a dolgokat. Már ha beszélnek...

Szerintem...
NEXUS-303 2009.11.13 10:45:02
@@ndtomas:

"Ez persze nem zárja ki egy régióbeli katonai konfliktus bekövetkezését, de Kína nem fog az USA babérjaira törni soha. A sorozatból kiderül, hogy nem képes rá, más információkból pedig tanúsíthatom, hogy nem is szándékozik. Minden ezzel ellentétes vélemény fantázia-termék csupán. "

A helyzet az hogy nem az újjamból szoptam - a nélkül hogy belemennénk a részletekbe - sajnos.
Noha sokáig húzódoztam a téma megérintésétől, számos olvasói komment és levél meggyőzött arról, hogy - az angol amerikai eredeti verzió után a nemzetközi közbeszédben is simán kilenc-tizenegy (Nine-Eleven) néven elhíresült, ma éppen a nyolcadik évfordulóját ülő -…..
NEXUS-303 2009.11.03 15:27:41
@azazello:

"Tegye fel a kezét, aki 9/11 előtt elképzelhetnek tartotta, hogy egy tucat arab tapétavágó késekkel elpusztít három felhőkarcolót és lemészárol háromezer embert. Na ugye hogy nem. Aztán mégis megtörtént."

Én elképzelhetetlenenk tartottam, most is annak tartom, és a jövőben is annak fogom.

Ilyen nem történt meg soha.

Amit te megtörténtnek vélsz, az egy globális szintű PR tevékenység (mondhatnám csónyábban is propagandának is) ami alapja az hogy felrobbantottak 3 wtc épületet.

...amelyek közül a wtc7 felrobbantása anynira érthetetlen és valószínűtlen hoyg még csak meg sem próbálkoztak azzal hogy hazugságokat találjanak ki róla. Egyszerűen azt mondták "leomlott", és még okot sem adta rá hogy

"_ugyan mi a budös lófaszért omlott le_"

a szipátián, és a jogi kapcsolaton kívül ami a másik két épülethez kötötte.
Érdekes interjú volt Soros Györgyel a Népszabadságos újságíró (egy kollega)  jóvoltából:- Sokan úgy tartják, hogy ezzel a válsággal végleg leáldozott az amerikai gazdasági-politikai vezető szerepnek. Szinte konszenzus van arról is, hogy most Kína évszázada…..
NEXUS-303 2009.10.27 11:47:20
Zbigniew Brzezinski nevével szerintem már mindenki találkozott, akit egy kicsit is érdekel a kül- és biztonságpolitika. Jimmy Carter egykori tanácsadója mára a szakma egyik nagy öregjének számít, ezért érdemes odafigyelni mit mond, még ha első hallásra kicsit meredeknek is tűnik.…..
NEXUS-303 2009.09.27 12:02:47
@NEXUS-303:

(bocs hogy magamat idézem, ez nem válasz inkább folytatás)

Szóval pontosan ezek (előbbiek) miatt kellene mindenkinek, mindenhol, mindenkivel lobbiznia (minnél magasabb szinten) hogy ez ne következzen be.
NEXUS-303 2009.09.27 16:12:39
@SchA:

Én is látom hogy a mai "értelmiségi rétegben" (aki mondjuk nem napszámos, vagy pizzafutár és túl van egy két egyetemen, vagy neadj ist*n publikál valahol, stb...) nos azok jóval inkább hajlamosak elfogadni MA a globális média szólamait mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. És azt veszem észre hoyg csakúgy mint az USA-ban ez a társadalmi réteg is "szakbarbarizálódik",magyarul 1 dologhoz ért a többihez se** huly*.

Ez van, a nem annyira kényelmes témákat ezek az emberek szeretik egy egy jól körülhatárolt dobozba rakni.

Csak van egy óriási probléma.

A WTC-t felrobbantották - PONT.

Ha nagyon objektív akarok lenni, (mert mondjuk tök hülye vagyok a logisztikához, és a robbanóanyagok bevitelének a nehézségeivel, és globális helyzettel is)

...akkor azt mondanám:

NEM TUDOM ki robbantotta fel
NEMTUDOM miért trobbantották fel

Egy dolgot tudok biztosan, mint tűzszerész:

Felrobbantották.
Máshogy fogalmaza: nem hiszem hogy találsz olyan éppelméjű embert aki ért a területhez és benyalja a hivatalos sztorit,ami sokkal inkább konspirációs teória mint bármi.
NEXUS-303 2009.09.27 16:15:14
@SchA:

Amúgy te katonatiszt vagy, vagy inkább műkedvelő? (úgy értem érdekel a terület, de más a munkád)
A szerkesztőség gyanítja, hogy néhanapján a Bem rakpartról is olvasnak minket, de most sajnálatos módon mégis el kell őket küldenem a búsba. Nemrég csicseregték nekem a verebek, hogy a libanoni külképviselet megorrolt ki hazánkra ilyen és olyan okok miatt. Gondoltam,…..
"Our national defence will be consolidated and no imperialist will be allowed to invade our territory again. (...) We will have not only a powerful army but also a powerful air force and a powerful navy." (Mao Zedong) A Népi Felszabadító Hadsereg haditengerészetének története…..
NEXUS-303 2009.09.21 21:31:38
@SchA:

A kínai haderőbe sokan nem látnak bele. A publikus statisztikák nem igazak. És ez még csak durvulni fog. A magánvéleményem az hogy még 2017 el fog kezdődni. 2016, mondjuk.

Addig még van 8 nagyon szép év...

A multkor mentem át az erzsébet hídon autóval,két oldalt magyar és vörös zászlók sárga csillaggal.

Nagyon furcsa érzés volt, kicsit úgy éreztem belassul az idő... Nem kínai zászló volt de akkor is...

Az a baj, hogy (amennyire belelátok) olyan mértékű tehetetlensége van a dolgoknak jelenleg, hogy igen nehéz satufékezni innen... grúzia, izrael, irán, törökország, no és taiwan... és kína. Persze ott van az USA is, a bedőlni készülő pénzével...

Amúgy ismerem a hivatalos usa hozzáálást a sunburn-höz... döbbenetes, nem hiszed el de azt hiszik hogy védhető -úgy értem hivatalosan le van papírozva fake teszt alapján hogy OK minden. De te tudod a legjobban mennyire nem ok...

Nem tudom tudod e hogy az európában lévő kínaiak mekkora része _katona_ bizonyos értelemben... meglepő az eredmény...

Iszonyatos helyismerettel rendelkeznek...
Onlinemarketing blog 9/11 2009.09.11 21:57:47
Amikor 2001-ben ezen a napon ránéztem az Index.hu-ra azt hittem, megint valami hülye amerikai filmet promóznak. Valami katasztrófa-izét. Méghogy repülők a WTC-ben, de baromság ez!Aztán belenézve a cikkbe, már nem voltam meggyőződve arról, hogy ez promó. Azonnali ellenörzés:…..
NEXUS-303 2009.09.19 03:10:17
@Compucius:

Igen BAZMEG, de azért ott vannak a tények is.

A kibaszott WTC épületek nemes egyszerűséggel NEM dőlhettek volna össez az alapjaira (ráadásul majdnem egyszerre a 3 épület)
RÁADÁSUL.. RÁADÁSU... RÁADÁSUL
ű
Van kb 1000 db ráadásul.

Lehet ezek mellett elmenni és ráhúzni egy nagy büdös cimkét amiven megnyugszik a kis lelked, de az igazság az hogy kibaszottul át vagy baszva ha beveszed azt a mesefilmbe illő történetet amit a tömegmédia szajkóz (és amelyet az összes komoly mérnöki és tudományos szaklap teljesen megtagad)
Jegyzet a pénzügyi válságról   Dehogynem! Független elemzők tucatjai, legendás befektetők és az egész blog-szféra évek óta arról ír, hogy az amerikai pénzügyi rendszerben nagy bajok vannak. Még az összeomlás időpontját is elég pontosan előrejelezték. Az ingatlanpiaci…..
Sziasztok! Aki nem ismerné fel ezt a képet annak elmondom....World Trade Center 2001. 09. 11. (911)Bevezetésnek csak ennyit szeretnék írni. Szeretnénk megemlékezni pár mondatban az aznap történtekről. Lehet ez Magyarországot nem annyira érintette mint azokat az embereket…..
NEXUS-303 2009.09.13 17:34:46
@123David456:

NA - ezert lehetett megtámadni irakot az usa részéről(es megölni több tizezer iraki civilt mellesleg) mert mindenki olyan birka mint te.
Összefoglaló video: - A WTC toronyból lejött tűzoltókkal - Szakértőkkel   Ha bármilyen kétségeid lennének arról hogy folyamatosan átbaszták a fejed:    ..
Nyolc éve ezen a napon repült neki két Boeing 767-es a New York-i World Trade Center két tornyának. A gépeket az Osama Bin Laden vezette Al-Kaida tagjai térítették el. Ezután mindkét torony leomlott, mivel az iszonyatos hő megolvasztotta az acélt. Mindkét épület kb. 9 másodperc…..
NEXUS-303 2009.09.13 17:36:22
102 Minutes That Changed Americaamerikai dokumentumfilm, 102 perc, 2008 Pénteken két barátom utazott Amerikába. Egyikük Chicago-ba, másikuk New York-ba repült. Utóbbival még viccelődtünk is mikor elmesélte, hogy az amúgy csak hétfőtől kezdődő üzleti utat muszáj volt…..
Hogy miért használják fel újra és újra az ikertornyok elleni 2001-es támadást különféle reklámüzenetek célbajuttatására? Mert bár tudják, hogy alapvetően ízléstelen ezt előcibálni egy teljsen más témájú reklámban, de egész egyszerűen túl nagy a kísértés. 9/11…..
Valóban annyira más az amerikai tűzoltó? Világszerte emlékeznek, mert a WTC összedőlt, "hála" két (vagy több) evetemültnek, akinek nem számított hogy kit fognak megölni. Nem számít sem család, sem gyerek... semmi.A 2006. augusztus 8-án elhunyt bp.-i műegyetemi…..
Kerestem egy pár linket, ahol a szeptember 11-i WTC összerogyásra magyarázatot keresők fejtik ki véleményüket:magyarnemzet.hu/portal/printableindex.hu/kulfold/911_cnsp_wtc/Az évforduló napján néhány szóban arról, hogy én mit is csináltam aznap. Egy amerikai cégnél dolgoztam.…..
Nincs életem Kilenctizenegyem 2009.09.11 22:56:24
Szomorú évforduló van ma, ugyanis 8 éve már 9/11-nek. Mondjuk a legszomorúbb még mindig az, hogy nem tudunk semmi biztosat a dologról, csak annyit, hogy emberek haltak meg, épületek dőltek össze, és azóta úgy gondoljuk, hogy semmi és senki nincs biztonságban, ha bizonyos érdekek…..
EmceeMike blogja Kilenc tizenegy 2009.09.11 23:08:00
Ma 8 éve történt az azóta is legnagyobb és legmegrázóbb terrortámadás a Világkereskedelmi Központ (WTC) két ikertornya ellen. Már 8 éve... Nagyon rohan az idő azért, ha belegondolunk olyan, mintha most lett volna. Emlékszem még tisztán, hogy mennyire megrázott akkor a hír,…..
Az igazság oldala - Volt katonai tűszerész vagyok, és azért indítottam el a blogot, mert egy ideje már eléggé idegesít az, amit a WTC 9/11-es leomlásának a kapcsán agymosásként tálalnak tények helyett az embereknek. Kapcsolódik ehhez még elég sok más is.Úgy érzem kell egy kis…..