Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Manócs

19 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akkor lássunk neki a blogolásnak :)A Fresher's week... amit most nem részleteznék, hiszen ez mégis csak egy publikus oldal, amit a szüleim és még talán néhány tanárom is olvas :). A lényeg, hogy nagyon jó volt, és szerencse, hogy nem volt tanítás, nem sokan jelentünk volna meg a 10…..
 Teljesen elkapott a nosztalgikus hangulat, plusz még szabadidőm is van (ami jövő héttől kezdve nem lesz elmondható), úgyhogy íme, a legfrissebb bejegyzés egy év után!   Hol is kezdjem, hol is kezdjem…? Már egy hete visszajöttem Aberdeenbe, bár azóta nem sok minden…..
Hát igen, újra itt volnék… Az Isten háta mögötti Aberdeenben, új lakásban (már nem koleszban!), új laptoppal. A nyarat nem ragozom agyon, hisz ez a blog nem az otthonról szól, hanem „Aberdeenről és egyéb nyalánkságokról”! Valamiért a nyár szánalmasan…..
 http://picasaweb.google.com/lilla1213/LastDaysInHectorBoece#5490346709743640642Ezen a linken meg tudjátok nézni hogyan is teltek az utolsó napok a Hector Boece Court-ban... ..
 Ééééés VÉGE! Igen, bizony, ma délelőtt 11-kor véget értek az első évi megpróbáltatások. A következő megoldásra váró probléma a csomagolás és hazajutás lesz hála a BA sztrájknak. Ezúton szeretnék a sztrájkoló legénységnek kellemes pihenést kívánni azon a…..
Beze Cardiffban Ezmegaz 2010.04.15 17:26:00
Megpróbálom összefoglalni, hogy mi is történt az elmúlt három hétben; bár nehéz feladat lesz :)Szóval, miután elmentek a fiúk, még volt két hét a tavaszi szünetből - gondolná az ember, hogy kemény ismétléssel töltöttem. Pedig nem. Sőt, mi több, ennél jobban semmittenni…..
 Bizony, bizony, nem csalás, nem ámítás! Egy Mercivel „gurultunk” keresztül Skócián!   Persze ennek voltak előzményei is: anyuék kijöttek hozzám 5 napra. Elég hirtelen elhatározásból indult a dolog, mert 2 héttel az utazás előtt foglaltunk le mindent és…..
Nem gondoltam, hogy ezt valaha le tudom itt írni: „Üdvözlet a már egy hete napos  Skóciából!” Fogalmam sincs, hogy mi történt az időjárással, mert egy hete nem esett az eső, süt a nap (és már nem csak fényforrásként üzemel) és úgy tudok elmenni valahova, hogy…..
Valahogy ugyanaz az érzésem van, mint az első szemeszterben volt. Amíg nem volt iskola, egyszerűen hihetetlen lassan telt az idő; minden nap hosszúnak tűnt. Most, hogy megint kell órákra járni, még fel sem keltem, már vacsora van. Aztán este, aztán már alvás, hogy megint…..
Igen, a félévi vizsgák már a múlté. Igazából itt nem csinálnak nagy felhajtást a vizsgákból, mert általában, ha az ember lánya (vagy fia, kinek épp mi tetszik) tisztességesen és határidőre megcsinált minden beadandót, akkor gyakorlatilag a vizsga már csak egy színjáték,…..
Manócs 2010.02.03 22:20:11
@Imolka: Nincs! Minimum 2 hét mire megkapod a számot, de egy hónapot szám nélkül is lehet dolgozni. Sőt, elvben, nekünk nem is kéne ez a szám, mert csak part-time job-ra jelentkezünk. Mind1, az jó ha van. És sztem keress rá, hogy natioanal insurance number Edinburgh és akkor kiadja, hogy hova kell menned. Nekem volt egy telefonszámom, azt felhívtam és kaptam időpontot. És mért pont febr. 10-e előtt kell???
Beze Cardiffban Vizsgaidőszak 2010.01.11 12:59:15
Kedves mindenki, bocsánat, hogy az elmúlt héten nem írtam, mentségemre legyen az ezen a héten történő három vizsgám... szóval, hogy mi is történt... kezdeném azzal, hogy elég hamar sikerült visszarázódnom az itteni életbe. Úgy látszik, az agyam tényleg külön mappákban…..
 Szép jó estét/éjszakát mindenkinek!  Sajnos vége az otthon töltött téli szünetnek. Bármennyire is fájt, de tegnap vissza kellett jönnöm. Na nem mintha itt nem érezném jól magam, de hát az otthon az mindig otthon marad...   Bár azt meg kell hagyni, hogy eddig…..
 A tény, amit fáj kimondani: beléptem a harmadik x-be, mostantól kettessel fog kezdődni az éveim száma... Viszont, már csak 6 nap és megyek haza három egész hétre!! :-)Úgy dereng, hogy legutóbb az Afrika hét előtti eseményekről írtam, úgyhogy most épp itt az ideje…..
De mielőtt a tárgyra térnék, csak néhány szó a különbségekről az otthoni és az itten szórakozóhelyek között. Az egyik kedvenc törvényem az az, amelyik tiltja a dohányzást a pubok, disco-k és egyéb szórakozóhelyek épületén belül. Ki lehet menni a legtöbb helyen egy…..
 Már megint elég rég írtam, de egyszerűen vagy nincs időm blogolni vagy nem, történik semmi említésre méltó velem. Most viszont bepótolom az egyhavi lemaradást.  Először is a múlt hét reading week volt, ami annyit jelent, hogy összesen 3 közgáz előadásra kellett…..
Manócs 2009.12.01 13:13:03
@Imolka: Ez megesik, de azert annyira nem lehetett szornyu... ES mar csak 18 nap!!! :-D
Beze Cardiffban Cím 2009.11.29 00:56:44
Hm. Az ember észre sem veszi, úgy elrepül az idő... hihetetlen, hogy szeptember milyen lassú volt; de ahogy több idő telik el, egyre gyorsabban telik. Az utolsó hónap egyszerűen eltűnt, és már ott tartok, hogy kedden le kell adni a 40%-ot érő marketing essayt. Remélem jól…..
 Igen, ezt is megéltem, ugyanis múlt héten volt életem első igazi Halloween-ja! Azt nem tudom, hogy Amerikában mekkora cirkuszt csinálnak belőle, de hogy itt hatalmasat az biztos. Először is, Halloween október 29-én kezdődik és utána vasárnap estig nincs megállás. 29-én este…..
Már kezdtem elszégyellni magam, hogy már milyen régóta nem írtam, úgyhogy ebben a két szabad órában gondoltam blogolok egyet.Amint azt már néhányan olvashattátok, a hétvégét Lillánál töltöttem, Aberdeenben. Nem fogok annyira belemenni a részletekbe, inkább kiegészítem a…..
Na jó, azért nem volt olyan unalmas, mint amilyennek hangzik, mert Imola nálam töltötte a hétvégét! A péntek estét legújabb szokásomhoz híven nem a lakásban töltöttem, bár korán haza akartam jönni, mert ugye reggel kelni kellett, de hát ez nem jött össze. Végül kb 4…..
Beze Cardiffban Időjárás?! 2009.10.14 19:51:00
És még mondják, hogy brit időjárás :P Annyit szeretnék hozzáfűzni a dologhoz, hogy több helyről azt hallottam, hogy Magyarországon orkánszelek fújnak, pulcsiban és kabátban dideregnek az emberek, havat jósolnak a közeljövőre... Cardiffban, ezzel szemben, egész álló nap…..
Szép jó estét Mindenkinek! Még szerencse, hogy olvasom a többiek blogját is, mert csak most tudtam meg, hogy az új Karinthy honlapon is olvashatóak a bejegyzéseim...Szóval ezentúl figyelnem kell, hogy mit írok le. J Igazából nem akartam IB-s kampányt indítani, de ez…..
Manócs 2009.10.10 15:19:33
@Beze: Arra értettem, hogy nem írok kompromittáló dolgokat és/vagy csúnya dolgokat...És nem akarok ámítani senkit: az alkohol igenis része a diákéletnek! :-)
Manócs 2009.10.11 16:31:27
@Imolka: Milyen sok "J"????
Imola in Edinburgh Kirándulások 2009.10.06 15:00:00
Az International Student Centre (ISC) minden hétvégén szervez valamilyen kirándulást. Freshers' week alatt St Andrews-ba mentek, utána Stirling-be, múlt szombaton meg a Culzean (ejtsd: Kulian) castle-höz vittek, amin már én is részt vettem. Csak £10-ba került a jegy. A kastély…..
Ahogy visszanézem a bejegyzéseket elég rég jelentkeztem már. Ennek az a legfőbb oka, hogy az elmúlt héten beteg voltam…Igen, én sem úszhattam meg a "Freshers’ flu"-t, de jobb mindenen átesni, mert legközelebb már nem lesz ilyen jellegű gondom. A másik előnye az…..
Manócs 2009.10.06 23:12:54
@Imolka: Pontosan! 10kor már lehet telefonálni, de nem 9kor, miután fél éjszaka nem tudtam aludni... :-P
Beze Cardiffban Vacsora 2009.10.01 23:19:00
Mit ne mondjak, 10 emberre sütni sültkrumplit (3,5kg) és csirkecombot (cca. 20 db) nem egyszerű feladat. Mármint egyszerűnek egyszerű, viszont két órát vesz igénybe minimum.... :P De a sok köszönet és dicséret kárpótolt minket Jettel, azt hiszem :) Íme néhány kép az…..
Mit ne mondjak, érdekes lesz. Egyszerűen kavarog a fejemben a sok szó: vállalat, cég, profit, teljesítmény, behatás, kihatás, manager... nem tudok lassan különbséget tenni a Principles of BusMan és a Marketing tantárgyam között. Nagyon összefolynak a dolgok…..