Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cartmanland

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Szandika, te vagy az? 2014.03.13 14:26:58
A TV2 mostanában nagyon ráment a környezettudatosságra, már ami az újrahasznosított kiégett zsé kategóriás sztárjaikat illeti. VV Ágica, Szandi, Bálint Toncsi, Baukó Éva, Kelemen Anna után VV Szandikát is sikerült valahonnan kikukázniuk előcibálniuk.  Bár…..
cartmanland 2014.03.14 12:30:41
Lezajlott az első zebra-akció! Először is, köszönet mindazoknak, akik eljöttek, nem sajnáltak rá időt és fáradtságot. Köszönet a sajtó megjelent képviselőinek a normális hozzáállásért. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, sokan egyetértenek céljainkkal. Köszönjük.…..
cartmanland 2009.09.10 13:13:00
Jó kezdeményezés. Nekem 2001 óta van jogsim, de csak 3 éve figyelek oda igazán a gyalogosokra, és vezetek defenzíven. Mázli hogy nem okoztam tragédiát. Persze régebben is átengedtem a gyalogokat - HA észrevettem a zebrát vagy a táblát. De őszintén szólva sokszor figyelmen kívül hagytam. Szerintem a tábla figyelemfelhívó képessége nem áll egyenes arányban a zebrán fellépő életveszéllyel. Figyelemfelkeltő táblák kellenének (más színek, fényvisszaverő régeg, villogók) és a veszélyes átkelőknél automatikus kamerák. Traffipaxot fel lehet állítani olyan helyen ahol zebra van, így nem csak a gyorshajtást, hanem a gyalogátkelőn elkövetett szabálytalanságokat is lehetne rögzíteni és büntetni. Az első havi büntetésekből biztos megtérülne a befektetés! Nem is értem mi ezen a bonyolult.

Más: többektől hallottam és magam is tapasztaltam, milyen jó a helyzet például Bécsben ilyen téren. Én azt vettem észre, hogy ez elsősorban a túristák által látogatott helyekre vonatkozik, ahol nyilván vannak kamerák és sok a rendőr. A külvárosban majdnem elgázoltak a zebrán. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy parasztok mindenhol vannak, de szigorú ellenőrzésekkel és büntetésekkel hamar fel lehet zárkóztatni a közlekedési morálunkat pl. az ausztriai szintre.

Még egy érv a szigor mellett: Oroszországban borzasztó sok a közlekedési kihágás, olyan hogy átengedni a gyalogost ismeretlen fogalom volt, ledudáltak a zebráról :) 2008-ban szigorították a büntetést -> gyökeres változás, az autósok félnek a zebrától mint a tűztől és csak lassan merik megközelíteni.