Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pink Elephant

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt inkább egy vitaindító gondolat, mint hosszabb történet. Ugyanakkor Stacey felvetései, kérdései szerintem nagyon érdekesek és sokat lehet róluk beszélgetni, nagyon érdekesek lehetnek a tapasztalatok is. Ma tehát beszélgessünk gyermekkorunk (és külföldön élő…..
Határátkelő Szírfelirat 2013.08.29 06:48:00
A mai írás kicsit kilóg a blog profiljából, de talán megbocsátjátok majd. Szerzője, Andor pár évvel ezelőtt töltött el némi időt Szíriában, most pedig elküldte története egy részét. Az írás aktualitását talán nem kell külön magyaráznom, ha igazak az előzetes hírek,…..
Pink Elephant 2013.08.29 12:05:08
Pink Elephant 2013.08.29 12:09:33
@Sexual Harassment Panda: szegyen, sajnos hogy sokan nem latnak az orruknal tovabb...es nem is akarnak es en vagyok demagog...nah hagyjuk, megyek vasarolni, legalabb a felvagott nem harcol az ellen hogy megvegyem:)
Pink Elephant 2013.08.29 12:12:04
@Nemzeti Dohányos: ha nem erted nem tudom elmagyarazni
Gyakorlatilag a blog indulása óta próbálom győzködni a határátkelőket ilyen-olyan okokból ilyen-olyan jelzőkkel illetőket, hogy ugyan, írják már meg, szerintük miért jó Magyarországon élni és miért nem mennének külföldre. Válasz, pláne írás elvétve érkezik a…..
Pink Elephant 2013.08.27 18:44:11
@Kovermadar: sajna nem
Pink Elephant 2013.08.27 18:47:44
@Kovermadar: Nem arrol van szo hogy a szerencsetlen gyerek fejebe be akarom tomni a gorog, magyar meg meg ki tudja melyik orszag konyveit, hanem arrol hogy esetleg erdekes es megnezne a gyerek, vagy valamit megmutatnek...vagy csak ugy hogy nezd anyu ebbol tanult anno...ebben nincsen semmi rosz. Amugy egyetertek a folosleges lexikalis tudassal, de azert ha esetleg a nagy tomegnek ugy lenne lexikalis tudasa hogy emlekszik is ra es hasznalni is tudja akkor az nem olyan rosz dolog!
Pink Elephant 2013.08.27 18:49:36
@SilentDreams: en is szeretek utazni, meg szep dolog itt ott eldegelni egy darabig. de lehet egy hazad, utazhatsz es aztan mindig visszaterhetsz haza,, ahol ott van az osszes kis vackod, ahol otthon vagy. Csak ehez kell annyi penz hogy fent tudj tartani egy otthon ugy is hogy nem elsz benne...aztan lehet berelni a mas orszagokban ahol nem maradsz sokaig....
Utódaink joggal teszik fel nekünk azt a kérdést, hogy fejlettebb, modernebb országot hagytunk-e hátra magunk mögött, mint amilyet őseinktől megörököltünk. A kínai munkás a minta, aki olcsó terméket állít elő és keveset „szeret keresni", vagy a jóléti társadalmi modell…..
Pink Elephant 2013.08.21 11:29:53
@bpetya75: felteszi, szoktam en is bbc-s riportot nezni, de igazi ertelmes valaszt ott se kapnak.
Pink Elephant 2013.08.21 11:34:47
@ffüttyfürütty: azert nem valaszolt a kedves allamtitkar ur, mert 1 nem is ertette hogy hogy merik tole megkerdezni, 2 nem ertette miert ot kerdezik errol, 3 nem is ertette hogy o hogyan adhatna valaszt erre, hiszen neki 47 ezer forint az a gyerek havi zsebpenze...
Pink Elephant 2013.08.21 11:58:54
@ffüttyfürütty: ha csak a mondanivalojat akarja elmondani azt nyilatkozatnak hivjuk es nem interjunak!
Egyre több a magyar kisdiák Ausztriában, olyannyira, hogy egyes osztályokban (és nem csak a határmenti településeken, vagy éppen Bécsben, hanem Salzburgban vagy Grazban is) már a gyerekek egyharmada magyar. A következmények beláthatatlanok. Egy igencsak érdekes cikket találtam…..
Pink Elephant 2013.08.07 19:48:06
@Marcus62: Orulok, hogy egyetertesz:) Es Koszonom az otost, majd a gyerekkel alairatom :D
Pink Elephant 2013.08.08 01:40:18
@33621: ok is...he tehetnem mindenkinek adnek enni, ruhat hpgy ne fazzon, es hajlekot hogy legyen hova hajtani a fejet...de vannak akik teljesen tehetetlenek es ezek a gyerekek es az allatok egyikuknek sincs valasztasa....sajnos, bar tobben lennenk..
Pink Elephant 2013.08.08 04:20:14
@cougarcat: orulok, hogy egyetertesz... sokan vannak akik egyertenek, de alig akik tesznek is valamit. Es nagyon sokan vannak akik tennenek, de nincs ra lehetoseguk....
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Görögországról sajnos manapság mindenkinek a válság és a kaotikus helyzet jut az eszébe, így különösen érdekes, miként élik meg az ottani mindennapokat az emberek. Ebbe nyerhetünk ma részletes bepillantást Pink Elephantnek köszönhetően. (A képeket én…..
Pink Elephant 2013.05.24 23:19:56
@M. Péter: jol van....
Pink Elephant 2013.05.26 16:42:15
@onewayticket: Elvezettel olvastam a kommentedet. Sajnos nagyon sok peldat tudok itt is arra, hogy az Eu hogy taszit egesz iparagakat a semmibe. Peldaul vannak varosok amik a cigaretta gyartasra epultek, aztan jott az eu, hogy inkabb ne termeljenek es bezartak a gyarak. Az emberek meg kaptak valami hozzajarulast egy ideig, hogy ne termeljenek...erdekes:) Egyebkent orulok, hogy van meg valaki, aki tudja hogy Go. nem elsosorban a turizmosbol el. Probaltam en is emliteni ezt korabban, de nem hiszem hogy eljutott volna a tobbiekhez...ugyanugy, mint az hogy a gorogok es a tobbi deli nep lusta, ezt is onnan tudjak, hogy ezt halljak mindenhonnan, nem elsokezbol...
Pink Elephant 2013.06.10 15:14:42
@SiDor: Kedves Sidor, nagyon koszonom a biztatast, es orulok, hogy tetszett az iras. Remelem, hogu egy nap lesz meg itt olyan vilag ami az embereket maradasra illetve visszateresre buzditja. Sajnalom, hogy csak azok ertik mi tortenik valojaban, akik benne elnek vagy eltek....valahogy a tobbiek nem kepesek aterezni, hogy mennyire nehez is a helyzet. Tenyleg itt lenne mar az ideje, hogy beismerjek hogy ez igy nem mukodik. Ha belatnak, talan uj eletet.kezdhetnenk vegre kilatasokkal es jovo keppel. A tobbiek azert husznek szerintem meg ebben az egesz cirkuszban, mert oket nem marta meg a kutya. A gorogoket viszont mar igen es ez a seb nagyon lassan fog gyogyulni...
Azert maradtatok a meleg eghajlatnal, hamar a sivatagbol irtal?!:-)
Udv
Lakásom felújítása során rendszeresen, sőt mondhatom minden alkalommal szembetalálkoztam ezzel a tekintettel. Hol kellemesebb, hol kellemetlenebb hangvételben. Volt, hogy a párommal mentünk vásárolni, ilyenkor minden alkalommal ugyanaz a szituáció fogadott: Én tettem fel a kérdést…..