Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lina - Cicanapló

73 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gekkónapló Gyermekáldás 2012.10.05 15:38:20
A mai napon hivatalosan is tenyésztő lettem. Fogságban szaporítottam Phelsuma grandist. Sikeresnek bizonyult a szúnyoghálós óvintézkedés. Na, elmesélem. Bementem a nagyokat megnézni, hogy mi van velük, és látom, hogy egy tücsök van a hálón belül. Mondom, marha jó, mert ha az be…..
A gép mélyére ásva apa talált néhány régi-új fotót Zserbóról, ezek valahogy kimaradtak – eddig. 2009. december: "Amikor én még egyke voltam..." Vannak képek a közelmúltból is, itt van mindjárt Mazsi, aki édesen tud sumákolni, miközben profi módon pózol:…..
Lina - Cicanapló 2010.11.04 12:59:22
Cicanapló Minden lyukba belefér! 2010.10.18 14:20:00
Hatalmas élettani feldezést tettünk: az egérlyuk csakis a macskák kedvére létezik. Teljesen egyértelmű, hogy mivel a macskák - a világ urai, mellesleg - úgy szeretnek a legjobban játszani, hogy játékot betuszkolják a leglehetetlenebb helyekre, majd onnan kirángatják, ezért az…..
Lina - Cicanapló 2010.10.18 16:04:21
@mickie: Látszik, hogy ez általános szokás akkor. ;-)

@Messzenéző Minyon: Valóban, inkább kirángatom a műegeret, mint hogy igaziak szaladgáljanak itt... :-D

@nyúlmama: Na, itt a macskának kutya kötelessége kimászni onnan, ahová bemászott. Habár azóta tiltott terület számukra a konyha, amióta Naoko egszer bevackolta ott magát a legutolsó szekrény mögé, és erővel kellett kirángatni...

@Pilled: Nálunk a legnagyobb raktár a konvenktor alatt van. ;-)
Lina - Cicanapló 2010.10.20 11:55:16
@robertnem: Félek, hogy eltörne a partvisnyél...
Lina - Cicanapló 2010.11.03 16:27:04
@Gala: Most az egerek is elbújtak valahová egy ideje. Szomorú...
Cicanapló Kis helyen is elfér 2010.11.03 14:26:00
Mint tudjuk, sok jó macska kis helyen is elfér. Naoko és Kosztya ma is igyekezett bizonyítani a tézist: Az már más kérdés, hogy azt a tézist, hogy ők jó macskák lennének, még senki sem bizonyította... Kövesd a Cicanaplót a Facebookon…..
A minap shoppingoltam, nagy és fényes bevásárlóközpontban tologattam a bevásárlókocsit, és azon fáradoztam, hogy feltöltsem háztartásom hiányos polcait és azzal a biztos tudattal hajthassam az elkövetkező 1 hónapban minden este álomra a fejemet, hogy jöhet meteoreső,…..
Kispöcs Tetőfokán az izgalom... 2010.09.28 09:18:00
Tudom, tudom, mondani sem kell, így is szégyellem magam nagyon, amiért ennyire elhanyagoltam a Kispöcs-blogot, de most megpróbálom behozni a lemaradást. :) Ha emlékeim nem csalnak (meg persze visszaolvastam, mert egyre szenilisebb vagyok), legutóbb a macskával történő lakásfestés…..
Hihetetlen, de igaz: ez a kis tökmag máris egy éves lett. Lássuk, mi is történt vele ebben az egy évben... Oké, például megnőtt. De mivel Naoko egyedfejlődéséről nemrég írtunk egy posztot - a szomorú barnulás okából -, most nem a növekedésen lesz a hangsúly, hanem azon,…..
Másfél hete lakásfelújítás zajlik a szomszédunkban, fél emelettel lejjebb. (Egészen pontosan ott, ahová Mazsola kiruccant a hétvégén.) Reggel 7-fél 8 táján indul a móka, este, mire mi hazaérünk a munkából, már vége. Ma viszont itthon maradtam a cicókkal. 8 órakor…..
Cicanapló Tisztaságügyi felelős 2010.09.07 14:50:00
Ismét hosszú órákon keresztül hírét sem hallottam a macskáknak. Aztán egyszer csak felálltam a géptől, és megláttam őket összekucorodva a fotelen. Naná, hogy azonnal megsimogattam őket. Kosztya lelkesen dorombolni kezdett, de Naoko nem tudta elviselni, hogy már megint…..
Lina - Cicanapló 2010.09.07 15:54:28
@Messzenéző Minyon: Ezek állandóan nyalják-falják egymást. Viszont a mi ölünkben nem ültek önszántukból hónapok óta...
Cicanapló Tiszta szívás 2010.09.03 15:20:00
Éppen minden tökéletes és békés volt. A madarak csiripeltek (valahol Új-Zélandon), a nap hétágra sütött (valahol Új-Zélandon), a macskák a szekrény tetején aludtak összebújva órák óta. Fülükben bizonyára a Kispál és Borz Mialatt az ég című száma zümmögött, ha csak…..
Lina - Cicanapló 2010.09.03 17:11:54
@Daily Shark: Akkor várhattam volna napestig! :-D
Lina - Cicanapló 2010.09.03 20:29:04
@Messzenéző Minyon: Hát, két fiú cica? Mivel biztassalak? Most felidézem nagymamám két fiú macskáját a régmúlt időből... Télen, hidegben biztos összebújnak majd. ;-)
Cicanapló Csoda 2010.08.31 19:16:00
Történelmi pillanat: Naoko 5 percig tűrte zokszó nélkül, békés szuszogással, hogy kézben tartsák és két irányból is simogassák. Biztos fronthatás. Kövesd a Cicanaplót a Facebookon…..
Cicanapló Alvásidő 2010.08.30 13:04:00
A macskák az elmúlt hetekben sikeresen átálltak a fordított életmódra: napközben a cukin alvás művészetét gyakorolják, este és éjszaka pedig a sok felgyülemlett energiát vezetik le őrült rohangászással. Többnyire egymást kergetik, de olyan is volt már, hogy Kosztyára…..
Cicanapló Doboz-lak 2010.08.13 08:00:00
A macskák készülnek arra az eshetőségre, hogy ha kiraknánk őket - vagy önszántukból megszöknének -, és hajléktalanná válnának. Ezért a pihe-puha párnák mellett szoktatják magukat ahhoz is, hogy milyen lesz kartonpapíron, kartondobozon aludni. A nemrég vásárolt magnó doboza…..
Összefoglaló bejegyzés következik az elmúlt másfél hetünkről. Nem mintha nem lett volna miről írni, de a dolgos hétköznapok, ugye... Lánykáink lassan-lassan kezdenek hozzászokni a napközbeni kettesben léthez. Mivel Zserbó már nem igényel szigorú felügyeletet, így mi is…..
Cicanapló Menjek vagy maradjak? 2010.08.06 17:20:00
Amióta kiderült, hogy milyen gyávák, egyre kevésbé féltjük a macskákat attól, hogy megérezzék a szabadság illatát. Ezért Kosztya ma megszemlélhette az ablakból a zuhogó esőt. Nem köteleztem erre, magától üldögélt ott, és figyelte a vizes világot. De azért hátrébb…..
A kínai Panjinban található Dingxiang nevű rizsgyárban macskákat képeznek a termést dézsmáló egerek ellen. A képen látható kölyök a macskacsapat egyik diákja, aki éppen egy műegérrel okosodik. A rizsgyár munkatársai egérméreg helyett inkább száz macskát szereztek be,…..
"Prücsilla szerencsére szereti a vizet, a mai napig csak a zuhanytálcából hajlandó inni. A mostani nagyon meleg idő azonban még arra is rávette, hogy a csapot nyalogassa amikor szomjas - akkor is, ha nem folyik belőle víz. Ilyenkor megitatjuk és jól bevizezzük a szőrét, amit…..
Cicanapló Cuki vagyok 2010.07.16 08:30:00
Néha az embernek leküzdhetetlen vágya támad, hogy előhúzzon egy macskát, és megszorongassa. Szerintem mindenki így van ezzel, csak páran még maguknak sem merik bevallani. Nos, akinek van a háztartásában legalább egy előhúzható macska, az nem fél őszintének lenni magához, és…..
Naoko ma már nem nagyon szolgál rá a Sirajuki, azaz fehér hó névre. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint éppen az előző, tükrös bejegyzés, ahol alapos vizsgálatnak lehet alávetni a mi sziámi cicánkon előtörő kék jegyet, vagyis a barna hátat. De mikor is barnult be Naoko? Hogy…..
Lina - Cicanapló 2010.07.14 20:42:15
@Messzenéző Minyon: A farka elég hamar sötétült, mint a fülei meg a maszk. Mikor elhoztuk, már akkor is barnás volt. :-)

@Penya666: Szépek, bizony. Én kicsit sajnálom is, hogy Naoko besötétedett... Szép kort élt meg a cicád!
Már maga a kérdés is felesleges, hiszen köztudomású, hogy Naoko a legszebb e vidéken. Még ha egy nyafka, embergyűlölő rosszaság is, akkor sem lehet tagadni, hogy ő közel s távol a leggyönyörűbb. De azért néha nem árt a tükör elé állni... Valójában ez Naoko legújabb…..
A pontos időpontot nem ismerjük ugyan, de a származási hely és az állatorvos véleménye alapján is Kosztya július elején született. Most tehát, mivel július eleje van, elérkezett a pillanat, amikor nagy örömmel bejelenthetjük, hogy a mi kis szürke cirmos kandúrunk egy éves…..
Cicanapló Édes, kettes 2010.06.25 09:00:00
Felénk a helyzet változatlan: Naoko legjobb barátja Kosztya, Kosztya meg éppen annyi összebújásra és melegségre vágyik, amennyit Naokótól megkaphat - esetleg kicsit kevesebbre. Ebből egyenesen következik, hogy a két macska az emberek útját csak véletlenségből keresztezi…..
Kispöcs Hazatérés 2010.06.16 21:50:00
Tudjátok, vannak az ember életében olyan jelentőségteljes pillanatok, amiket nem felejtünk. Például az első kimondott szó, az első lépések. Na jó, ezeket pont elfelejtjük, még nálam fejlettebb hosszútávú memóriával megáldottak is, de azért van olyan, ami megmarad: mondjuk az…..
Megrovásban részesítettek minket, amiért hanyagoljuk Kosztyát. Persze csak a blogon, mert például itthon ő a lakásban lévő minden élőlény szeme fénye. Néha nem is győz elmenekülni a szeretet elől a szekrény tetejére. De hát íme a bizonyíték, hogy Kosztya jól van, és nem…..