Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sisque

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
sisque 2009.09.11 23:29:55
Hello.

Érdekes átolvasni a külömböző véleményeket.

Komolyan foglalkoztat engem is ez a téma, témakör.

Lényegében kutatásaim során rájöttem, hogy valójában létezik Isten, Allah vagy nevezzük bárhogyan is. Persze nem olyan formában mint azt a legtöbb keresztény gondolja. Az istent valójában egy irányító erőnek lehetne egyszerűen leírni. Nem mint személy létezik, aki dönt jóról és rosszról, hanem mindenkiben ott lakozik a saját istene. Hisz saját magunk döntjük el hogy mit teszünk, hogy érezünk magunkat. Szóval az akaratunk az mi "istenünk".
Aki többet akar erről tudni annak figyelmébe ajánlom a Mi a csudát tudunk a világról című filmet.

Sajnos (lehet hogy szerencsére) a legtöbb vallás arra épül, amit a legtöbb ember hallani akar. Jó lét, bűnbocsánat, mennyország (ugye ott az örök"boldogság"), stb. De persze 99%ban add ide a pénzed cserébe. És ez nem a modern korban jellemző, amióta vallás létezik azóta mindig szedték el az emberektől a pénzt, vagy kényszerrel, vagy megfélemlítéssel ( bűnbocsájtó cédulák, a fent idézet mondatok a bibliából vagy "a sok pénz nem vezet jóra" alapon lelkiismeret furdalást okoznak a hívőknek akik ennek hatásár adakoznak (és nem keveset).
És hát ez kell azoknak az embereknek akiknek nagyon kevés a felelősség tudatuk. Akármi baj is történik a környezetében, vagy saját magával a legkönnyebb ráfogni istenre : isten büntet valamiért, istenek ezzel célja van hogy ezt tette velem, stb a sok blabla. Arra nem képesek hogy beismerjék hogy én szartam el valamit és azért élek szarul. Vagy akár fordítva. Ha valami pozítív történik akkor is isten adta. Csezd meg én döntöttem hogy mit és hogyan éltem az elmúlt 5 évben, és annak az 5 évnek az eredményét kapom mostanra. Vannak ezek a szinte szállóigék : majd isten segít, majd isten .....bla bla, vagy segítesz magadon, vagy.... :)

Lényegében egy nagyon komoly hívőcsaládban lakom, vagyis nagyszüleim a hívők hívője. És nem is nagyon tetszik nekik hogy nem hiszek ebben a biblia átverésben. Dehát mit van tenni :)

Sajnos nem a legjobb a jövőkép sem.

Általában a vallás katasztrófák idején erősödik meg az emberek között. És lényegében elég sok szabad gondolkozású ember van jelenleg, de a közel jövőben ismét erősödni fog a vallás. Jelenleg évről évre több természeti katasztrófa sújt le egyre több országban, ugye aki reálisan tud gondolkodni az tudja hogy ez a globális felmelegedés végett van. Viszont az egyház olyan magas szinten fogja propagálni magát olyan dolgokkal hogy ez isten műve, mert már egyre többen tagadják őt, akkor hogy isten megmutatja a hatalmát. És aki most vesztette el a vagyonát pl egy viharban és már nincs semmije az szeretne megbocsátást nyerni.
Lehet látni hogy ahol vihar, szökőár, és hasonlók pusztítottak ott az elsők akik megjelenek a papok hogy "segítsenek". De persze nem pénzel, vagy ételel, ruhával, stb. hanem adnak hitet. Hogy ha helyre döcög az életed pár év múlva már te leszel az egyik legjobb adományozó. Sima piacgazdálkodás.
Tehát a jövőben várható az egyház megerősödése, de én bízok benne hogy azért az emberek lassan magunkban kezdenek hinni, a saját erejükben és nem egy szinte "semmiben".