Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kacsó

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hahó!Történt 1-2 dolog mióta utoljára hírt adtam magunkról, szal most egy kis frissítés. Időközben volt öcskös két hétre, és utazgattunk itt kicsit. Aztán megjött Vera is, elkezdődött a lakáskeresési mizéria ami kb két hétig tartott mire találtunk egy faszás…..
Huhh gyerekek most értem haza, baromi nagy zuhé van itt Pekingben, bicajjal toltam a metrótól haza hát megszenvedtem. Először egy tengeren kellett átvágnom ahol fölért a pedálig a víz, alig bírtam tekerni. A következő szakaszon szembe fújta a szél az esőt úgy hogy nem láttam…..
héhahóó!Érdekes volt ma, kitört egy vihar villámokkal pont mikor vége lett az órámnak a nyelvsuliban és a feka csaj már ott várt. Be volt szarva a vihartól és inkább jött velem metróval a hosszabb úton mint a gyors buszával. Aztán amikor kiléptünk az esőbe akkor fölém…..
Hali!Baromi nagy dugók szoktak lenni a sarkon nálunk reggelente:A suli megkezdődött, meglepően jók az órák, szinte mindenki angol anyanyelvű, aki nem annak is fasza az órája kivéve az én egyetemi mentoromét aki igazából nem nagyon vágja az angol és prezentációkat tartunk minden…..
Kacsó 2011.03.21 16:22:24
Tőlünk nyugatra teljesen megszokott, ha valaki nem akar „boldog” lakástulajdonos lenni, hanem beéri azzal, ha bérli a 300 négyzetméteres manhattani penthouse lakását. A tengerentúlon pedig még egy burzsuj is elgondolkozik a lakásbérlésen, hiszen így nem kell foglalkozni a…..
Kacsó 2011.02.24 08:49:45
@ficsilla: Nem lenne a bérléssel semmi gond, ha nem volnál rákényszerülve, hogy aktív éveidben megszerezz mindent, amire később nyugdíjas éveidben biztosan nem lesz pénzed! A lakás pont ilyen!

Nem tudom hány éves vagy, de a saját példámból kiindulva (26 vagyok), lesz az én korosztályom egyáltalán nyugdíjas?
Kacsó 2011.02.24 08:57:25
@spenci: Ha úgy számolok, hogy 45 ezerért bérlem, amire a tulaj 95 ezer törlesztőt fizet, az látszólag 50 ezer megtakarítás havonta, 600 ezer évente.
Mit kezdek a 600 ezremmel?
1. elkezdek vele lakástulajdonra gyűjteni,és később kezdem azt a kört, amit a bérbeadóm most kezdett.
2. félreteszem nyugdíjra és vagy van annyi hozama, hogy jó legyen vagy nincs
3. jobban élek belőle pillanatnyilag, de miből élek nyugdíjas koromban
Ha bérleti díjat fizetek, az gyakorlatilag nem saját felhalmozásom, aminek semmilyen hozama nem lesz. Tulajdonnál a kölcsöntörlesztés akkor is felhalmozás, ha rossz hatásfokú. Egyszer vége a kölcsönnek, és ott áll a lakás, amit a bank életjáradékra visszavásárol.

Ez egy igazán érdekes gondolatmenet. Az 1-es pont amit a leglogikusabbnak tartok és nem kell ezt annyira lebecsülni (később kezdem azt a kört, amit a bérbeadóm most kezdett). Ha megvan az önerő (>60%), már el lehet gondolkodni a vásárláson. Ezzel elkerülheted, hogy egy korai hitellel elásd magad. Ez az én véleményem.
HelóA Vera kapott egy egész kacsát bezacskózva ilyen bolti csomagolásban de faszán nézett ki. Először azt hittük csirke de most h kibontottam kiderült és bele volt hajtogatva az egész állat a zacskóba.Szal a Vera ma melózik egész nap ott ahol a nokia telók szövegét ellenőrizni,…..
Nah szasztok!! Akkor folytatódik a nagy kaland…Szal ott tartottunk hogy felszálltunk a Jining nanba tartó vonatra és hát az eddigi legszörnyűbb kínai vonat utunkat éltük át. Aztán mikor este 10re kb végre megérkeztünk jining nanba ami végül is a semmi közepén lévő kínai…..
Szevasztok!Ma kaptam egy fasza szakmai gyak felhívást emailen. 4 kérdésre kell válaszolni nem kell semmi önéletrajz meg ilyenek. A gond az, hogy ezt elküldték az összes hallgatónak az én évfolyamomon + egyel fölöttünk + a kínain tanulóknak is, szal akárhogy is számolom olyan 200…..
És akkor Makaó-kakaó, mint utolsó helyszín a nagy kirándulásunk alatt. Már előre izgulok, hogy tudom majd érdekessé tenni ezt a történetet...Ha majd nem megy, kitalálok valamit ;).Ha követtetek eddig, akkor tudjátok, hogy első délután Hongkongban sikerült megvennünk a komp…..
Szevasztok!Itt vagyunk Sy\zingapurban a hostelben minden fasza. Talalkoztunk a taiwani baratainkkal es egyutt lakunk egy 4agyas szobaban. a hostel kiraly sztem van par jo arc es a tulaj csaj meg csavo is tok rendes.Szingapur baromi meleg akkora itt a hoseg mint az allat, folzmatosan izzadok ugy hpgy…..
Remek metrókijelzőket nem csak katalán dizájnerek, hanem magyar bloggerek is kitalálhatnak. Volt ugye a zsúfoltság-előrejelző készülékről egy rövid bejegyzésünk, Kazal reblogolta, majd hozzáfűzte: apró, de annál nagyobb innováció lenne a budapesti metróban, ha a lent…..
Sziasztok!Nemrég érkeztünk meg Suzhouból ahol ma kirándultunk egyet, de erről majd holnap írok.Még szerdán volt egy szervezett osztályvacsink, amit a hotpotplacere szerveztünk. A tanárok közül csak a Listening tanárt hívtuk meg, a többi elég idős meg annyira nem is szereti őket…..
Még a kínai újévkor az utolsó napon éjfélkor a vera észrevette h nyüzsögnek lent a kínaiak, aztán észrevettük hogy pakolgatják le a rakétákat az udvarra. Szal gyors magamra kaptam pár cuccot és leszaladtam a fényképezőgéppel. Igazából az épülettől pár méterre lerakták…..
SzevasztokVera kihúzatta a második bölcsességfogát is. Sztem én jobban be voltam tojva mint ő. Újév napján mentünk szal arról nemtok írni milyen volt a városban, de a fogorvosnál nem voltak sokan. Egyébként két csaj haverunk Sziam aki francia-marokkói és a Hönn aki koreai ők…..
Csá!Nemrég volt a diplomaosztó vagy mi, megkaptuk a papírjainkat. Délelőtt egy kisebb ünnepséget rendeztek egy osztályteremben és sorban hívták ki a tanulókat. Először is azokat akik az osztályok 100%án részt vettek. Hát ebben a kategóriában győztes lettem és megnyertem az…..
Nyers számítások és útvonal: Első szakasz: Peking –Ulánbátor: Július 7 vagy 8: indulás Pekingből.   7ei indulással: (a számok ftra vannak átszámolva nem pontosan, csak nagyjából és egy főre értendőek) Opció 1: -alvós busszal a kínai mongol határig…..
Nah a minap sétálunk az utcán erre éppen egy birkamészárlásba futottunk bele. A kazahok nyitnak éppen egy új éttermet ahol húst grilleznek és hát az alapanyagot ott vágták az utcán az üzlet előtt.Kemény volt, kivezették a birkucit pórázon, aztán megkérték hogy dőljön le…..
Hohohohó!Nah írok pár sort a JP-ről a mostani szobatársamról aki vasárnap este óta lakik velem és holnap megy el. Igazából már félév eleje óta ismerem vlhonnan aztán elég jó arc közvetlen, meg ilyen tipikus jókedélyű kövér srác. Ő egyébként Fülöp-szigeteki és…..
Szasztok!Nah való igaz el vok maradva a történésekkel. Akkor mondjuk kezdjük szilveszterrel. A kamil szervezte az egészet egy vacsorával az elején, vagyis az elején elmentünk tescoba piát venni aztán kajálni. A kamil volt, a csaja, robert a másik cseh srác meg annak egy haverja Duhin…..
Szasztok!H1N1 mentes szexi újévet mindenkinek. Nem nagyon van most időm írni pedig sok minden történt. Tegnap meg ma is tanítás egész nap aztán hétfő-kedd-szerda félévzáró nagy vizsga. Szal tanulni nem nagyon volt idő majd meglátjuk mi lesz. Közben még intézzük a jelentkezést…..
Szasztok!!!Képzeljétek esett a hó Shanghaiban tegnap!! Csomószor ilyen bazi nagy pelyhekben de nem voolt nálam fényképező úgyhogy csak a kispelyheket tudtam lekapni.             Pénteken volt a Kamil-féle karácsonyi buli,…..
Sziasztok boldog karácsonyt mindenkinek. Mindenki egyen jó sokat helyettem is főleg töltött káposztát mert azt nagyon szeretem a halat azt nem annyira. Közben az egyetem is szervezett a nemzetközi diákoknak karácsonyi partit egy hotel nagytermében. Nem volt csak süti meg pár üveg…..