Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vivaNER

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soha nem látott pozitív várakozások előzték meg Orbán Viktor második kormányát. Egy nem csak a hatalom megszerzésére, de kormányozni is képes politikus csodát tudott volna tenni az egypárti kétharmaddal.Orbán azonban elbukott. Olyan helyzetbe lavírozta magát, ahonnan már…..
vivaNER 2011.06.01 13:28:37
Minden kormányra kerülő párt tevékenysége megjósolható az ellenzékben eltöltött idő alatt tanúsított hozzáállásával.
A Fidesz válogatás nélkül mindennek betartott amit az előző kormány elindított, csak hogy megbuktassa, a végtelen és mérsékelhetetlen hatalomvágy okán. Az ország csődbe vitele sem jelentett volna problémát, a hatalom megszerzése érdekében. Kormányon sem tesz mást mint a hatalmát bástyázza körbe.
Az MSZP több tehetetlen kormányt állított az ország élére, akik a "hátország" kiszolgálását végezték, aminek nem volt érdeke semmi komoly változás, ment a mutyi, nem volt érdekük ennek megváltoztatása, azaz nem csináltak semmit. Mint ahogy most, ellenzékben sem csinálnak semmit azon kívül, hogy felveszik a képviselői juttatásokat.
Az LMP-t ellenzékben ismerjük meg most, talán konstruktívnak lehetne mondani a hozzáállásukat, csak éppen kicsik, és még "zöldek", nomeg éppen nincs igény a valós konstruktivitásra a kormánypárt részéről. Átfogó programjuk nincs, bár ez sokkal kisebb baj, mint az, hogy a kormánypártnak sincs, pedig volt rá nyolc évük, hogy kidolgozzák.
Ennek ellenére az LMP-t tartom a leginkább parlamenti pártnak (egyenlőre).
A Jobbik, ellaposodott, nem is próbál parlamenti eszközökkel, kidolgozott javaslatokkal a céljaiért tenni valamit.
Ezek után el lehet gondolkodni azon, mitől alakulna itt valami pozitívan a zemberek javára? Mitől kellene pozitívan értékelni az elmúlt egy évet?
Mindig érdekes a politikusok és a média viszonya. Nem okoz csalódást Kövér László sem. "Az elmúlt húsz év médiatevékenysége miatt az emberek jelentős részének nincs kellő információja ahhoz, hogy összefüggéseiben lássák a dolgokat” – közli tényként a…..
vivaNER 2011.05.17 14:14:38
@nesze nektek két harmad...: "Na azoknak kell visszaadni-de azok meg a felső tizezer nem fogja tudni megvédeni a terror elhárítókkal együtt sem ezt a nemzeti ..."

Ugyan, egy évig még szorítják a zemberek nadrágszíját, utána megnyílik majd a pénzcsap, ahogy közeledik a választás.. ha elfogy a pénz, elindítják a nagy privatizációs szélben a milliárdosaink tulajdonába sodródott volt állami vagyon visszaállamosítását... Lesz miből nyögdíjat, orvost, tanárt, rendőrt, tűzoltót fizetni újra, lesz sör meg virsli osztás, oszt megnyerik a következő választást is.
vivaNER 2011.05.17 14:46:45
@nesze nektek két harmad...:
Nos, mi nem stimmelt? a visszaállamosítás, vagy az újrázás?
A "szegények" sokkal többen vannak, mint a "gazdagok", és mindegyik egy-egy szavazat. Sőt, még többen lesznek, sőt, egyre többen lesznek akiknek az idéző jel már extra.
Ha az ő zsebük kiürétése után benyújtják a számlát a privatizáción "megmilliárdosodottaknak" is, az igazságérzetük helyre billenne, mert megdöglött a szomszéd tehene -mit tehene.. csordái- :) is. Oszt ez így igazságos lenne, és lenne új Mátyás király :)
De ehhez előbb ki kell alakítani a kritikus tömegét az elégedetlen embereknek, ami így duplán jó. Mert befolyik a nagy zsebbe a zsé tőlük, és lesz honnan visszaadni nekik valamit, és már kicsivel is boldoggá tehetők lesznek...
Vagy rosszul látom a honi állapotokat?
vivaNER 2011.05.17 15:44:47
@Con Storm: Miért? Mi lesz szeptemberben? Tudsz valamit?
Bedobtak hát a tóba egy kézigránátot, és büszkék voltak a sikerre. Persze több halat is megöltek, mint kellett volna, az élővilág is kipusztult, de “nyicsevó”: csak kifogták a halat! (Fotó: Schmidt Andrea/delmagyar.hu) Módosítaná a Fidesz a hatályos alkotmányt, hogy…..
vivaNER 2011.05.16 15:13:53
@Hathajó:
"Mi legyen a vadászpilótából 35 évesen, mi legyen a kommandósból 40 évesen, mit csináljon az 50 éves tűzoltó."
Azt amit most is - a nyugdíja mellett-, elmegy dolgozni. A különbség csak az lesz, hogy a bére mellé nem kap 100.000-es nagyságrendű "bérkiegészítést".
Van jópár ismerősöm aki korkedvezményes nyugdíjas. Volt rendőrök, tűzoltók, bányász is van köztük. Egyedül ez utóbbi nem dolgozik a nyugdíja mellett, mert tönkre mentek az izületei. No, tőle nem venném el a nyugdíját.
De pl. nyugdíjas tűzoltó ismerős beállt ingatlanközvetítőnek az egyik nagy közvetítő céghez, a nyugdíja mellett "hobby szinten" megkeresi a nyugdíja másfélszeresét. Van aki kisközértet nyitott, jól keres vele, mert ügyesen választott helyszínt, de dolgozik is napi 14 órát, és nem panaszkodik, hogy nem bírja. Mert megéri neki dolgozni.
Egyik sincs még 50.
Azért nem mondanám, hogy jelen helyzetben mindegyiküknek "jár" a nyugdíj. Ahogy azt sem, hogy semmi esélye nincs egy 40-es évei elején-közepén járó, egészséges embernek megfelelő munkát találni.
Semmivel sem kevesebb, mint bárki másnak, akinek nem "jár" korkedvezmény, csak épp elvesztette a munkahelyét.
Jelentőségteljes nap volt a tegnapi, jegyezzük fel: Gyurcsány Ferenc visszatért.Igen, itt volt már egy ideje újra, felszólalt itt-ott, szervezett tüntit, mondott gyújtó hangú beszédet a majálison, beszólogatott Orbánnak, nyomult faszbúkon és blogon, orrszőr tépkedéssel…..
vivaNER 2011.05.12 13:47:42
@Chicano:
Szerintem meg okosabb Fletó, mint azt sokan gondolnák.
Mi volt az öszödi beszéd valódi tartalma?
(Ha mondjuk most egy pillanatra eltekintünk a "kurvaország, elkúrtuk, hazudtunk.. " szólamoktól)
Az, hogy elég volt a korrupcióból, a mutyiból, a szabad rablásból.
Nyilván akik haszonélvezői voltak a mutyi-politikának ellenálltak minden, az osztogatás megszűntetésre irányuló próbálkozásnak, betarthattak Fletónak is, nehogy elduguljon a pénzcsap.
Hogyan lehet kitakarítani egy pártot a régi, mélyen beágyazódott nem kívánatos erős emberektől?
Pl. úgy, ahogy történt az öszödi beszéd kapcsán az utolső választáson.
Persze, ez csak egy teória, de mivel továbbra sem tudjuk, hogyan került ki a hangfelvétel Öszödről, akár az is benne lehet a pakliban, hogy szándékosan, pontosan ebből a célból, mert nem volt más megoldás, mivel erős volt a belső ellenzéke bármiféle megújulásnak.

Egyébiránt véleményem szerint nem Fletó amortizálta le a pártját, hanem a korrupció, a mutyi, a repkedő "nokiás dobozok".
 Az NMHH ma délután egykor sajtótájékoztatón jelenti be, hogy milyen eredménnyel zárult a Való világ 4 elleni vizsgálat, ami azért meglepő, mert úgy tudjuk, hogy az esetleges bírságokról az RTL Klub is csak a sajtóból értesül majd. Merthogy őket nem értesítették.Úgy…..
vivaNER 2011.05.11 14:27:05
@Amusing:
"kívánom akkor, hogy pl szenteste dolgozzon valamelyik szeretted
baromállat"

Ezt annak a "csak" kb. 5000 embernek kívánd, aki emiatt veszíti majd el a munkáját.
Mert ugye 5000 elveszett munkahely, 5000 család megélhetése mit számít ebben az országban..?
Vannak "megválasztott vezetőink" akiknek ez "csak 5000"... statisztikailag elenyésző.. pedig inkább az az elenyésző, amennyivel többen járulnak ettől a perselyekhez...
"Az abortusz szabályainak szigorítása nem megoldás semmire. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) adatai szerint az abortuszszigorításhatására sehol nem csökkent az abortuszt igénybe vevő nők száma, csak anők egészségét veszélyeztető illegális abortusz és az…..
vivaNER 2011.05.09 11:42:41
@al kotmány aláiro álamfö: "Pontosan arról van szó, hogy feltételezhető a tetves kormányodról, hogy a következő lépésük ez lesz."

A 2/3 az 2/3...
A lapon - ott a fülkében - rajta volt, hogy nemcsak FiDESZ hanem KDNP is.. de így döntöttek a zemberek...
vivaNER 2011.05.09 13:09:54
@Nard: Nem jó érv.
De a szavazók 2/3 része arra voksolt, hogy ez a két párt az ő elképzelésének, világnézetének, értékrendjének megfelelően alakítsa át az országot, annak törvényeit, mindenki másnak nem osztva lapot.
A KDNP már az előző ciklusukban is tíltani akarta, szerintem már a szavazáskor is világos volt, hogy most is terítékre kerül.
Ha a többség nem akarta volna az ilyen változást, nem kellett volna 2/3 -os többséget megszavazni.
De az is lehet, hogy a szavazók 2/3-a egyet ért a szigorítással, akkor meg nincs miért háborogni.
Az, hogy az 1/3 -nak - aki nem a Fidesz-KDNP-re voksolt - annak ez egy fájdalmas pont ?
Lehet. Ezt (is) hozta nekik a "fülkeforradalom", mert véleményem szerint, a KDNP véghez fogja vinni a szigorítást.
Hogy ez igazságos-e, vagy sem illetve kinek a jogait csorbítja, vagy helyezi előre, az a politikusainkat nem hiszem, hogy különösebben érdekli, ez a hatalmi harc része.
Ismét terrortámadás történt Moszkvában. Alig kilenc hónappal a moszkvai metróban történt legutóbbi súlyos terrortámadás után. Az orosz főváros legforgalmasabb repterének számító Domogyedovo érkezési csarnokában bekövetkezett robbanásnak legalább 30 halálos áldozata és…..
vivaNER 2011.01.26 02:02:49
@HgGina: Ugyan, tudtak szerintem mindenről.
De most meg lehet indulni majd újra tankokkal a Kaukázus felé, ahol köztudottan zsíros olajföldek zöldellnek, ráadásul azok ott "maszek" vezetéket is építeni akarnak nyugat felé.
A pénz irányít mindent, meg a nagy emberek érdeke, ember élet nem számít...
 Nem szívesen lennénk most az imperialistákköztársaság barátai helyében. A tegnapi kis koalíciós affér eredményeként útelágazódáshoz érkezett a nemzeti progresszió: az első út az Orbán Viktor által javasolt, az MSZP és az SZDSZ által érthető módon nem vágyott…..
vivaNER 2008.04.01 10:05:22
68nyara: "egy kicsit részletesebben kifejtenétek a reformok mibenlétét?"

Olyan törvényeket, rendeleteket kell hozni, ami úgy tudja legalizálni a lenyúlt pénzeket,hogy a lenyúlásba a kisember ne tudjon bekapcsolódni, sőt, azt higyje, érte hozták a törvényt. Érdekes, hogy mikor a vizitdíjat bevezeték, Kókának már kész volt a vizitdíj-automatája, amit állami támogatással vehetett az egészségügy. Vagy mondhatnám a halasztott vámfizetésre vonatkozó rendeletet, vagy akár a színesfémkereskedelem ellenőrizhetőségének elmaradását, vagy a közbeszerzési törvényt. Széchenyi terv, amiből csak berkeken belül lehetett részesülni, és el ne felejtsem a 90 után nagy lendülettel megalkotott privatizációs törvényt, ahol esélye se volt másnak, mint urambátyáméknak (Ez utóbbit újabban Ibolya is valahogy nagyon elfelejti, mikor tömjénezi magát, meg a pártját). Ezek kiragadott példák, a felsorolás közel sem teljes és mindkét oldalnak megvoltak a saját idevonatkoztatható "reform" rendeletei. Aztán már nincs más feladat, mint a bebetonozni néhány kádert a megfelelő ellenőrző intézmánybe (APEH,Ügyészség,AB), és a felelősségre vonástól nem kell tartani... és ha néhány tucat olyan "haszonélvezője" is lesz a "reform elképzeléseknek", akiket nem terveztek (értsd: nem lehetett levakarni őket), azok legfeljebb erősítik a közhitet, hogy milyen hasznos volt a reform... hát ilyen reformokat kaptunk az elmúlt 18 évben, ezért ma már ha reformról hallok, borsódzik a hátam...