Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zolialmatyban

43 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Nahát megint eltelt egy hét és nem írtam nektek semmit. Mára összeszedtem egy kis történelmi anyagot, hátha mondjuk lefekvés előtt olvasnátok egy kis kazah történelmet:-) Magunkról sokat nem tudnék írni, ezért csak pár szóban ezt-azt. Iszonyatos hidegek vannak mostanában…..
Zolialmatyban 2011.11.03 20:28:33
@nolám: Én köszönöm, hogy még ennyi idő eltelte után is van aki olvassa a blogomat:-) Folytattam egyébként a www.zolialmatyban.wordpress.com oldalon. Remélem voltak benne szórakoztató részek tényleg!
 Elnézést az egy hét szünetért, de igazából semmi olyan dolog nem történt velünk a pisztrángozás óta, amire érdemes lett volna túl sok szót vesztegetni. Természetesen nem unatkoztunk, ismét ünnepek voltak. A pravoszláv Karácsonynak köszönhetően volt ismét egy pár…..
Zolialmatyban 2010.01.15 08:05:44
@kutyaütő: Nagyon aranyos vagy kérlekszépen, hogy hiányolsz. Nekem is ippeg a barátok (na meg a tágabb család), akik leginkább hiányoznak itten. Úgyhogy ha lassan is, de csak eltelik az az egy év. Na meg tervbe van véve egy hazautazás közben még mindig, úgyhogy mindenképpen tanálkozni kell akkor:-)
Zolialmatyban 2010.01.19 11:23:29
@pityke8: :-)))Küldöm.
Egy hét eltelt, amióta Mekler Laciék elindultak Mongólia felé. Elébe megyek az eseményeknek – elakadás eddig nem volt, csúszás, fura dolog viszont mind több. Mekiék lassan egyre jobban alámerülnek az ex-szoci Ázsia kreténségeiben, merev szabályok közé szorított ad hoc…..
Zolialmatyban 2010.06.10 04:02:05
@Ivarga: Azt a mindenit, de megkaptam! :-)Maradjunk abban, hogy ez a megjegyzés inkább rólad bizonyítvány. Utaztam elég sokfelé a világban és éltem is "elmaradott" és ennek a teljes ellentéte helyeken. Te mondjuk ezek szerint biztosan nem jártál még a Tien Shan-hegységben, az Aksu-Zhabagly Nemzeti Parkban, a Sharyn-kanyonnál, stb. ,mert akkor biztosan nem mondanál ilyen bődületes baromságokat.
Zolialmatyban 2010.06.10 04:03:55
@Ivarga: Azt a mindenit, de megkaptam! :-)Maradjunk abban, hogy ez a megjegyzés inkább rólad bizonyítvány. Utaztam elég sokfelé a világban és éltem is "elmaradott" és ennek a teljes ellentéte helyeken. Te mondjuk ezek szerint biztosan nem jártál még a Tien Shan-hegységben, az Aksu-Zhabagly Nemzeti Parkban, a Sharyn-kanyonnál, stb. ,mert akkor biztosan nem mondanál ilyen bődületes baromságokat.
Elnézést kérek a hosszú szünetért Mindenkitől. Mint azt legtöbben tudjátok, múlt csütörtökön este hazaérkeztünk 2 hétre. Számos fontos baráttal, rokonnal sikerült is találkozzunk, ezúton is hálás köszönet a ránk szánt időtökért:-) Sok mindenkivel még nem sikerült a…..
Megint eltelt egy hét, hogy nem írtam, sőt általában hétfőn teszek fel új anyagot, így ma már bőven tartozom egy bejegyzéssel.Nem sokat fogok írni most magunkról, mert nem szeretném ismételni a havas történeteket. Tényleg semmi különös nem történik velünk, éljük a…..
Zolialmatyban 2010.02.17 10:46:52
@kutyaütő: Teccik e nekem, ne szígyejjed! Amúgy meg a kedvenc kazah sörömet is Irbisznek hívják, ha mán ilyesmiről van szó.
Zolialmatyban 2010.02.19 14:15:02
@hispanic: Dzsekk, ha gondolod, viszek neked egyet haza ajándékba,ez a legkevesebb, amit tudok érted tenni. Majd berakod a hátsóülésre, aztán picit letekert ablakon keresztül adogatunk be neki mekis hamburgert.
Tsonga (the real one)
  Nem fogok senkit sem meglepni, nem tudok napozós-tengerpartos sztorikról beszámolni, de az igazság az, hogy most ezt a szép telet sem bánjuk. Valóban, ilyen tejszínhabos hegyek illegetik magukat nekünk bármikor kirándulunk, vagy snowboardozunk egyet: Múlt héten…..
Zolialmatyban 2010.02.17 03:56:30
@Szilva27: Megnéztem, ámultam-bámultam. Nicaraguával kezdtem, gondoltam, na ezek a legszebbek, ez tetszik a legjobban. Aztán megnéztem Panamát,hát, legalább annyira tetszett. Costa Rica úgyszintén. Eszméletlen szép, színes helyek. Persze most a hosszú télben, az amúgy sem túl színes Almaty után igazi felüdülés volt nézegetni őket.Az utolsó képeken néztem a befestett pálmafákat. Na mondom, helyben vagyunk, mindegy milyen fa, itt is, ott is lefestik fehérre a törzsét. Aztán ott voltak az afro-fák, na ezután már tényleg nem tudom hová tenni, hogy miért kell fehérre festeni őket, ha lehet afrora is:-)
Gondolom megvan még legtöbbetekben az "igyot sznyeg" kifejezés, a taváris ucsítyelnyica ja dakladiváju vam..., a tramváj, a Krásznaja Plósagy, a Mavzaléj Lényina mellett talán a leginkább megmaradt orosz "tudás" bennünk.Szóval havazik. És még mennyire! Ez…..
Kazahsztán az én szememmel TIK 2009.12.28 16:11:00
Az alábbi bejegyzés, mondhatnám, hogy már nem aktuális. Pedig dehogy nem az! Megígértem már korábban is, hogy fölteszem ezt az írást, akármennyire is ünnepek vannak, a blog elsősorban Kazahsztánról szól. Eddig kevés kivételtől eltekintve szép, kellemes dolgokról írtam. Az…..
Zolialmatyban 2009.12.30 17:29:01
@Ekepisti:
Jaj Pisti, de jó hogy itt vagy, örülök, hogy írtál! Kriszti szerint egy kazah vidéki szálloda (konkrétan a Kapcsigaj tó mellett) is elmegy tömlöcként, a színvonal egy 1938-as kazah kórház és egy 1952-es szibáriai átnevelő tábor között van valahol.
Zolialmatyban 2009.12.30 20:30:44
@hispanic:
Éljenek a Krautok, mondanák az angolok! Imádom a kajákat arrafelé, mondd meg Bird-nek! Mikor lesz a szekszárdi pörifőzés?
Zolialmatyban 2010.02.04 12:16:51
@pénégyzet:
Azért egy véres comb jobb lenne. Azt jobban értékelnék itt:-)
Csak nem hiányolsz tőlünk egy képeslapot? Már küldtem egy pár helyre, 3-4 hét alatt oda is ért. Nem tudom a címed pontosan, majd küldd el mailen.
Udvozlet innen Panamabol, Bocas del Torobol, ami eskuszom egy foldi paradicsom! Csak most kint zuhog az eso, kb. fel oraja, es ma mar egyszer esett. Itt sokat esik, az LP csak ennyit ir: "It rains a lot. Period." Bocas del Toro Panama eszaki reszen van, kozel a CR hatarhoz, es ez a nev egy…..
Udv mindenkinek a Karib-tenger partjarol :-) Ma itt egy 90% tokeletes napunk volt, a 10% levonas annak szol, hogy errefele eleg eros az afro befolyas, ami nem lenne baj, ha ez nem allando reggea zenevel jarna, ami tudvalevoleg nem a szivem csucske... Szoval ma reggel ertunk ide, de majd errol egy…..
Costa Ricaban tobb hires es szep vulkan van, amibol mi kettot valasztottunk ki, es egyiket sem sikerult megneznunk pedig mindkettonel ott voltunk. Ennek pedig az idojaras szeszelye az oka: mindketto kodfelhobe meltoztatott burkolozni, szoval az utobbi par nap kicsit deprimalo volt, de azert jol…..
Kazahsztánról általában keveset tudunk, nem csak magyarok, hanem bárki a világon. Pedig hatalmas ország, sok szép természeti látnivalóval, szóval igazán több figyelmet is fordíthatna a világ errefelé. Bár lehet, hogy elsőre hülye példa, illetve negatív gondolatok jutnak róla…..
Zolialmatyban 2010.01.27 11:54:56
@kutyaütő: :-)))
Aztat a 4 áruházat még én kezdtem el beillatosítani kéremszépen:-)
Mijez a lecsúszás? Mán nem vagyol senior copywriter, csak junior? A fiatalodás nem is olyan rossz:-)
Zolialmatyban 2010.01.28 04:59:23
@Isiz:
Én is olvastam magyarországi lapokon róla. Nem tudom, hogy mit jelent pontosan a lila pálya, a rajz alapján ez bent jön a fák között, szóval szlalomozhatsz kedvedre. A síelés sem olcsó, mint általában a legtöbb minden. Itt Chimbulakon 600 tengéért (kb. 750 Ft-ért) visznek föl egy pályát. A napijegy 5000 tenge (durván 6000 Ft). Ak Bulakon 4000-be kerül a napijegy.Ott mondta nekünk egy kazah hapsi, hogy ők egyet használnak a feleségével, szóval ő fölmegy, lejön, majd az asszony is. Így lehet rajta spórolni:-)
Az utobbi ket napot a termeszet lagy olen toltottuk, nagyszeruen! Santa Elena kornyeken rengeteg felhoerdo van (mar, ha van ilyen magyar szo, mert a Google csak nehany talalatot adott ra), ahol mindenfele tevekenyseget lehet uzni. Ebbol mi tegnapelott a fuggohid setalast es a lombkorona turat…..
Ma a rovid nicaraguai tartozkodasunk utan megerkeztunk Costa Ricaba, ami egy kicsit masik vilag. Rendezettebb, a buszok peldaul nem veletlenszeruen, hanem menetrend szerint jarnak, az emberek beszelnek angolul is, es a tobbi. Az utobbi harom napunk nagyon sok buszozassal es egyeb kozlekedesi eszkoz…..
Zolialmatyban 2010.01.25 11:54:54
@ness: :-)))
Én mindenhol felhőerdőnek olvastam. Annyit hagytam ki az okoskodásból, hogy ezek a felhőerdők, vagy köderdők sima esőerdők, de minimum 1400 m tengerszint feletti magasságban vagy afölött, így lógnak beléjük a felhők. Én javaslok egy közös italt:-)
Zolialmatyban 2010.01.25 12:00:52
@ness: Még annyit, hogy most tényleg jó dolgunk van a hegyekben, nagyon jó a hó bármilyen téli sporthoz. Most írtam róla éppen a blogomon. Felmegyünk 3000 m magasságig is, ide is bejönnek a felhők természetesen, de itt nem hívják az erdőket sem köd-, sem felhőerdőnek:-)Azért Costa Ricában izgibb lehet most, így jó lenne, ha Szilvi felrakná az újabb kalandokat is:-)
 Ha nem unjátok még a thaiföldi sztorit, akkor folytatom. Ugyanis még csak a 4. napnál tartottam, de ígérem ez az utolsó thai bejegyzés aztán jöhet újra Kazi! Még fölteszem azért azt az írást, amit Kriszti írt az odaúton a repülőn, azt még korábban megígértem.A…..
Zolialmatyban 2009.12.22 17:00:09
@kutyaütő:
Déneském megadom azt az engedéjjjjt, azír vigyázzál a beszarással. Bár ki tudlak segíteni, vettem egy pár oridzsinál thaiföldi Calvin Klein alsógattyát is, küldök belőle majd néked!Csókollak!
Zolialmatyban 2009.12.23 12:46:24
@BBTC:
Nektek és szép és boldog Karácsonyt, illetve sikeres 2010-et kívánunk! Említed Anthony-t, hazafelé jövet a repülőn (8 órás út, jáj a seggem!)leadták az egyik filmjét, Shanghajban járt, majd még Tibetben is, kész voltam tőle. Most Kínára fanyalgom:-)Persze eszembe jutott az előző 10 nap hasonló élménye. Irgalmatlan jó kaja a thai, rengeteget zabáltunk, 10 mennyországot is bejártunk és nem híztunk egy grammot sem.Kíváncsi vagyok mit raksz össze a családnak az ünnepek alatt? :-) Tegnap vettem a piacon kaxamellet (persze csájníz), 4 db-ot, kb. 700 Ft volt az egész. Egy gumó zeller kerül ugyanennyibe. Nem tudom nem kéne-e ideküldeni pár szakorvost otthonról, hogy nézze már meg őket!? :-)))
Zolialmatyban 2010.01.25 06:22:35
@pénégyzet: Örülök, hogy sikerült elolvastad az elmaradt sztorikat:-) Megváltozott a kommentneved is, talán az előzőnek a belépési dolgait elfelejtetted?
Hát olyan helyeken nem hiszem, hogy tudunk majd járni, mint ti, az viszont biztos, hogy ki kell használni azt, hogy Ázsiában vagyunk, innen olcsóbban és könnyebben el tudunk jutni legalábbis Ázsiában bárhová, mintha otthonról tennénk mindezt.
Néhányat kell már csak aludni és indulunk a következő utunkra, ezúttal megint Közép-Amerikában keressük a kalandokat. Nicaraguát, Costa Ricát és Panamát próbáljuk felfedezni.A térkép mutatja az tervet, remélem minél több minden belefér az időnkbe. A kékkel jelzett helyekre…..
Zolialmatyban 2010.01.23 13:07:51
@Szilva27:
Persze hogy tetszik, pláne ha lenne már valami fönt Costa Ricáról:-) Na meg majd Panamáról. Arról az országról keveset hallani. Minden amit tudok róla, az a Panama csatorna, meg talán Costa Ricán kívül ott élnek egyedül feketék Közép-Amerikában, ha jól tudom. Na meg azt is hallani, hogy a Kolumbiai határnál jó vigyázni, mert az emberreblás, kokaincsempészet, lövöldözés mindennapos:-)
Hola, que tal? Most mar minden nagyszeru, de az elso napot egyedul toltottem itt Nicaraguaban. Utitarsaim, akik a British Airways kesesenek jovoltabol lemaradtak a csatlakozasunkrol Miamiban, szombat delutanra ertek be engem Leonban.Szoval nalam a repulesekkel semmi gond nem volt, minden rendben…..
Zolialmatyban 2010.01.22 11:04:01
@ness:
Kriszti a főnök, akkor megyünk,amikor neki jó:-)
Itt Kaziban amúgy az tetszik nagyon, hogy annyi koriander van, mint ha Mexikóban lennénk. Chili is ezerrel még télvíz idején is, lime juice-szal már bajban vannak, talán még húzósabb a lime ára, mint otthon:-)
Szilvi, ne festményekre költsd a pénzed,
hanem vigyél haza jó sok lime-ot:-)))
 Hát akkor Mindenkinek boldog, sikerekben gazdag 2010-es esztendőt kívánunk! A címben is kb. ezt szerettem volna kifejezni, hogy a kazah tudásomat fitogtassam. Cirill billentyűzetem nem lévén, más trükkökkel próbálok cirill betűkhöz hozzájutni. Sajnos nagy "zs"…..
Kedves Családtagjaink, Barátaink, Kollégáink, Ismerőseink és Bárki aki esetleg rátéved még a blogra! Mindannyiótoknak áldott, békés Karácsonyt kívánunk Krisztivel! Nagy mondandóba nem megyek bele, meghagyom mindenkinek a Karácsony szent estéjét, úgy, ahogy szereti…..
Zolialmatyban 2009.12.25 04:56:31
@pityke8:
Szia Pisti! Kösz, hogy Karácsony este is rákukkantottál a blogra:-) Nektek is boldog Karácsonyt:-)
Zolialmatyban 2009.12.26 19:05:24
@Szilva27:
És ma?:-)
Én már a szilveszteren gondolkodom,hatan biztosan leszünk nálunk. Elég furcsa lesz úgy ünnepelni 2010-et, hogy otthon még csak 7 óra lesz. Fenn kéne maradni 5-ig, akkor is pezsgőzni egyet, úgy lenne az igazi:-)
Zolialmatyban 2010.01.03 13:14:22
@kutyaütő: Debiza, a skorpilyó fotólya 10 buznyák. Minden külföldi csak nézegette, meg
fotózgatta,a kiskoma meg megunta oszt csinál véle így is egy kis pízt.
Lassan elérkezik az Újév, ilyenkor a legtöbben a szilveszteri készülődéssel vagyunk elfoglalva. Még az is, aki egyébként nem megy el semmilyen buliba, vagy ő maga nem hívott meg senkit magához. Igazából egyetlen egy ismerősöm sincs, akinek ne lenne leegalább egy családtagja, vagy…..
 Tartalékoltam a szép emlékeket, hogy itthonról írva magamnak is örömet okozzak vele. Persze nem csak ez az oka, hogy Thaiföldről csak egyszer jelentkeztem. Aki írt már blogot, az tudja, hogy az nem olyan, mint az e-mailezés. Sokkal tovább tart, mire mindent összeraksz ahhoz, hogy…..
 Bocs a picit hosszabb szünetért, ezért mindennél forróbb üdvözletünket küldjük Thaiföldről! Természetesen lehetett volna már föltenni újabb bejegyzést, hogy szórakoztassunk benneteket, de nem is volt eddig mindenütt elérhető WIFI, a másik pedig az, hogy hosszabb időt is…..
Zolialmatyban 2009.12.17 17:17:50
@Vérsógor:
Sőgi,
Még a második nap beszereztünk magunknak eredeti thaiföldi órákat, én egy Armani-t, Krisztinek meg egy Levi's-t. Ezek tetszettek, na... A 2 óra került 3000 Ft-ba:-)))
Másik fölvetésedre elárulom, hogy indulásnál még vissza kellett reggel szaladjak bizonyos okból egy bizonyos helyiségbe, Krisztinek kellett a taxisofőrt szóval tartania, de elértünk végül is minden "csatlakozást":-)A kaja valóban fenomenális, ez a világ közepe, állítom neked:-)
Zolialmatyban 2009.12.17 17:22:49
@hispanic: Dzsekszike, tényleg az van, hogy nem kell itt színezni semmit, bár az önkéntelenül is megy.Elefántokkal fürdeni, tigrisekkel együtt reggelizni, medvékkel bírkózni fürdőgatyában ez itt mindennapos, így teltek a napjaink. Majd írok róla többet, képek vannak, sztorik is, csak sok időbe telik míg az ember föltesz ezt-azt, aztán inkább magával, meg a kis feleségével törődik inkább:-) Szombaton repülünk vissza a cidribe, majd otthonról, a "kandalló" mellől írok többet, most élvezzük az Egyenlítő közelségét:-)
Zolialmatyban 2009.12.18 19:09:16
@rkaroly:
Karcsi, nem tudom, mire gondolsz? Ha esetleg neked lenne szükséged ilyesmire, akkor azt tudom mondani, hogy kókusztejet otthon is kapni egész jó áron kínai boltokban:-)Amúgy itt minden kaja fantasztikus, tényleg, tisztít, nem tisztít, de nagyon ott van. Nem is tudom, mi lesz velünk vasárnaptól újra Kaziban:-(
Hosszú mesébe is belefoghatnék, mert van miről mesélni, ahogy mindig. Röviden arról van szó, hogy 10 napra elutazunk Kazahsztánból. Hosszabban pedig ez úgy néz ki, hogy először is azzal kezdődött a dolog, hogy decemberben nem megyünk sehova, hanem januárban lesz szabadság és…..
Zolialmatyban 2009.12.10 03:03:54
@Szilva27: Olvassuk, köszi:-)
Még nem tudjuk pontosan hová megyünk, az első estén túl vagyunk és az az igazság, hogy ha nem csinálnánk semmi mást, csak itt a Khoa San utca környékén eszegetnénk az utcán, már az örök élmény lenne:-) Beszarás ez a sok eszméletlen jó kaja! Utána lábmasszázs az utcán, csupa kedves kis 150 centis kis mini nénitől:-)Na majd írunk erről is. Az utazás fantasztikusan kalandosan indult, "hála" az Air Astanának.
Zolialmatyban 2009.12.11 17:27:25
@Gratula: Tomi,
Ezt nem hiszem el!!! Még itt nyomom a Sawadee Guset House bárjában Bangkokban (Khao San area), mert ma tudtuk csak intézni az új kazah vízumot. Csak holnap reggel tudunk indulni tovább, és volt 2-3 ötlet.A spirit összebeszélt, mert Khao Changra megyünk!!!:-)))Ott leszünk 5 éjszakát, aztán vissza Bangkok. Egyébként olyan hely, ha semmi mást nem csinálsz, csak leülsz itt és minden este mást eszel, már akkor megérte.Folyamatosan kajálunk az utcán, majd este valami vadállat curry. Ma láttam disznófület a vacsi előtt, gondoltam lefojtom vele a noodle soupot, de hiába jártuk körbe 2x is az utcákat vacsi után, már eltünt a faszi:-(
A többiről majd beszámolunk, eddig 2 full nap volt, tegnap 3. osztályú vonattal Ayutthaya, varázslat az egész. A legjobb hely eddig mindkettőnk életében:-)
Zolialmatyban 2009.12.11 17:29:55
@Zolialmatyban:
Bocsi. Guest House, persze, 750 baht egy éjjel kettőnknek:-)
Most egy kicsit megosztó leszek, mert egy olyan témával kapcsolatban írok, amely tudom, nem mindenki számára érdekes. Ők sajnálhatják, sok minden kimarad az életükből. De tudva azt, hogy a vodkás cikkemet is elolvasták olyanok is, akiket nem feltétlenül érdekelt a téma, azt…..
Zolialmatyban 2009.11.29 05:52:37
@szabbb: Tetszene neki gondolom, még vinnék neki valami piacos bort is, tudod, nyomta annak idején az mdf-piacot Újpesten:-)
Zolialmatyban 2009.11.30 13:15:14
@Isiz: Meglátod nemsokára, ma felrakok egy pár képet. Ez az új képzett ige, a kossuthosodik nagyon tetszik:-)
Zolialmatyban 2009.12.03 15:02:53
@hispanic: Innál vele te is egyet, aztán cselekednél is. Egyébként meg olimpiai bajnok, mégsem akárki, tudnál nekünk mesélni róla Bogácson, vagy Szarvason, de az is lehet, hogy már közben hívnál minket. Ha arról van szó, aki énekel, arról is mesélhetnél:-) Dzseki, ha tetszik, olvasd el negyedszerre, ötödszörre is:-)