Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1vidéki

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes, még manapság is bátor mondatra vállalkozott egy Valkó Gábor nevű blogger a Klubrádióban. Azt bírta mondani, hogy az Orbán feletti győzelem érdekében a balliberális oldalnak rehabilitálni kell Gyurcsány Ferencet. Nem kell hozzá nagy töprengés, hogy igazat az adjunk az úrnak. Legalább "tiszta…..
1vidéki 2016.07.19 11:11:58
1 .Gyurcsány kormányzásáról azt írta az Economist, hogy a gazdaság legdrámaibb félremenedzselését végezte a kelet-közép-európai országok valamennyi kormánya közül a rendszerváltás óta..(éllovásból sereghajtó) Fiskális alkoholizmus!
2. Amikor pedig 2006 és 2008 között nekifogott a "megszorításoknak", és 10%-os GDP arányos államháztartási hiányt 4%-ra faragta iszonyú szociális rombolást végzett. Ferge Zsuzsa 2009-ben írt a perverz újraelosztásról, a szociális jkiadások nagy részét a gazdagok kapják..Bevezették például, hogy egy háztartásban csak egy segélyezett lehet,, tehát ha egyszerre lett munkanélküli férj és feleség, csak az egyikük kapott segélyt (a mai napig lakcímbejelentési trükköznek a szegények..Szűcs Erika minisztersége idejétől)
3. A tömeges vagyonosodási vizsgálatokkal a középosztály, és lecsúszástól fenyegetett alsóközéposztálytól kikerült vállalkozói-kényszervállalkozói-réteg elleni háborút indított..(nem felejti el a megurcolt kisember, fodrász, vizvezetlk-szerelő, stb) ezek ráadásul olyan sok bevétel nem is származott az APEH terrorból..A TB reformja miatt százezreknek rendezetlen ma az eü.ellátásuk, jogviszonyuk.
4. A korrupció mértéke Gyurcsány idejében is nagy volt.."Magyarország továbbra is a korrupció foglya, az európai uniós forrásokat például egy "meghitt kartell" osztja fel- írta az Economist akkoriban...
www.origo.hu/itthon/20090327-economist-gyurcsany-ravasz-jatekos.html
Még sorolni lehetne tovább, de a legfontosabb, hogy Gyurcsány-éra rossz-emlékű korszak volt, később egybeesett a gazdasági válsággal és a devizahitel-csapdával, a társadalom többsége nem kedveli, nem felejti...népszerütlen politikus.
Ennek ellenére demokrata, a köztársaság híve, nem baloldali, hanem inkább neoliberális...kár volt elolvasnia és magáévé tenni a Giddens könyvet..24.hu/belfold/2011/06/16/baloldali_e_gyurcsany_ferenc/
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása. A történelem nyilván nem ismétli önmagát. Viszont a társadalmi szabályszerűségek meglehetős állandóságot mutatnak. Ha tehát valamely jelenségről vagy elgondolásról az az érzésünk támad, hogy korábban már szerepelt a „műsoron”,…..
1vidéki 2015.04.20 09:29:59
@kvp: Véleményed szerint, ha bevezetik az alapjövedelmet, akkor a lakosság túlnyomó többsége soha nem fog dolgozni többé, mert munka nélkül is megélnek....Én ezt nem így látom. Személyesen ismerek olyan volt katonatiszteket, rendőrtisztet, rendvédelmi dolgozókat például, akik korengedmény miatt, erejük teljében 44-45 évesen nyugdíjba vonultak. Nem 50 ezres alapjövedelmet, hanem jóval magasabb összeget, jó nyugdíjat kapnak, érdekes módon mégsem üldögélnek otthon a négy fal között, tévézgetve, hanem tovább tevékenykednek, dolgoznak, vállalkoznak...Idősebb nyugdíjasok is dolgoznak sokan, ha egészségük engedi, még 120-130 ezer Ft mellett is..
"Abszurdnak tartom azokat a felvetéseket, hogy havi ötvenezer forint bárkit is arra sarkallna, hogy ne akarjon jobban élni, mint amennyire ennyi pénzből telik. Aki ezt állítja, annak azt javaslom, hogy próbálja ki egyszer, hogy ennyi pénzből kell megélnie egy hónapon keresztül. Az FNA ilyen értelemben nem tart vissza senkit semmitől. Másfelől, ami visszatart, az a kilátástalanság, a reménytelenség, a lehetőségek hiánya. Az visszatart, ha a minimálbérből, amit kapok, alig élnék jobban heti 40 órányi (haha, ugye ezt a számot nem vesszük komolyan) munkát végezve, mint az a havi ötven, amit alapjövedelemként kapnék. Az visszatart, ha a részmunkaidős bérem a csak névleg félállás után nettó negyvenezer. Bizony nem ösztönöz, ha azt tapasztalom, élem meg, hogy hajtva, gürizve, megszakadva sem jutok előre (kivéve Lőrinc), hogy esélyem sincs új autót venni, a gyereket táborba küldeni, étteremben vacsorázni (hetente egyszer) és még sorolhatnám. De ez nem az FNA hibája! Pogátsa Zoltánnak igaza van, amikor az mondja, hogy alacsonyak a bérek. Azok. Abban is igaza van, hogy a „jobban szeretnék élni” vágya hajtja az embert, hogy dolgozzon, ám ahhoz, hogy ez a vágy munkálni tudjon, ahhoz olyan munkajövedelmek is kellenek, amelyek mellett a vágy realitássá válhat. Meggyőződésem, hogy ezt a feladatot mindenképpen el kell végezni Magyarországon, bérfelzárkózásnak márpedig lennie kell. A jelenlegi alacsony hazai bérszint azonban nem az FNA ellen szóló érv, hanem az FNA bevezetésétől független kihívás. Isten irgalmazzon nekünk, ha emberek százezreinek kell a létminimum alatt élniük miközben heti 40-50 órát dogoznak!" dinamo.blog.hu/2015/04/14/az_alapjovedelemrol_313?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201504
1vidéki 2015.04.21 08:37:02
A feltétel nélküli alapjövedelmet támogató Centrum Párt nyerte a parlamenti választásokat Finnországban. A Centrum Párt lesz a legnagyobb frakció a finn parlamentben! EZ igazi áttörés!
www.basicincome.org/news/2015/04/finland-pro-basic-income-centre-party-wins-election/

Jaj szegény finnek! Mi lesz így velük? Elindultak a speenhmlandizálódás lejtőjén, szétzúzzák a társadalmuk finom szöveteit..Nincs bölcs vezetjük, mint nekünk, nincs en konzervatív értelmiségük, mint Bencsik Gábor, mi lesz velük?
De, hát így jár az a társadalom, amelyben:

"Az április 19-i parlamenti választáson induló finn parlamenti képviselőjelöltek közel 65,5 %-a foglalt állást nyíltan az alapjövedelem valamilyen formájának bevezetése mellett. Az YLE online hírportálon mintegy 2.000 jelöltnek feltett konkrét kérdés így hangzott: "Vezessenek-e be Finnországban alapjövedelmet a jelenlegi rászorultság alapú jóléti rendszer helyett."
Igen érdekes tanulságokat vonhatunk le a támogatók és ellenzők párthovatartozásából. A Zöldek (99 %), a Baloldali Szövetség (95 %) és a Centrum (83 %) jelöltjeinek elsöprő többsége a támogatók közé tartozik. A nacionalista Igazi Finnek (57 %) és a Svéd Néppárt (53 %) jelöltjei is inkább mellé álltak az alapjövedelem gondolatának.
A másik oldalon a Szociáldemokrata Párt (80 %), a Konzervatív Párt (67 %) és a Keresztény Demokrata Párt (57 %) tagjai a határozottan elutasítók közé tartoznak.
A cikk szerint a jelenlegi közvélemény-kutatási és pártnépszerűségi adatok mellett lehetőség adódhat arra, hogy az alapjövedelem különböző pártokhoz tartozó támogatói a parlamenti helyek 40-60 %-át megszerezve önálló kormányt alakítsanak.
Az UBIE vezető aktivistája, Stanislas Jourdan írásából az is kiderül: a finn állampolgárok 70 %-a támogatja az alapjövedelem valamilyen formájának bevezetését."
A Fidesz 20 százalékpontos előnyből indult (ha a tavaly áprilisi eredményeket nézzük), és így futott bele egy 9 százalékpontos vereségbe. Óriási bukta. De nézzük meg közelebbről! …Úgy még nagyobb! Azonban mindjárt látszik az is, hogy nem annyira az -- egyébként fényes…..
1vidéki 2015.02.23 21:23:35
dr. Boda György a Corvinus Egyetem docense mondta, hogy Alapjövedelem (létpénz) nélkül NEM LESZ FELEMELKEDÉS Magyarországon, így én nagyon örülök,hogy végre igazából felvállalja egy párt, a PM az alapjövedelem realista programját! Azt gondolom, hogy az emberek többsége erről meggyőzhető, ezzel mindenki nyer! Visszahozza a szociális létbiztonságot az emberek életébe (bármi történik is,bármikor elveszti az állását, legalább az 50 ezer Ft stabilan megvan, (2 felnőtt-2 gyermek háztartásban 150 ezer Ft) Legalább a csekkek be lesznek fizetve, és nagyon szűken (paprikás krumpli, lebbencsleves) szinten túlél a család egy krizist eladósodás, lecsúszűs nélkül..Munkahelyteremtés pedig úgy is lehet, hogy többen vállalnak 4, vagy 6 órás órás munkát az alapjövedelem mellé, terjed a részmunkaidő..(a magas foglalkoztatottsággal rendelkező országokban, pl. Hollandia, skandináv államok nagyon elterjedt a részmunkaidős állás)...Herényi Károly írt egy nagyon jó publicisztikát a témában, ajánlom az értetetleneknek, az irigyeknek, az érzéketleneknek, antiszociálisaknak is tanulmányozásra..(dr.Csepeli György említett egy 2014 tavaszi Szonda Ipsos felmérést, 1000 fős mintán, ahol 45% támogatta az alapjövedelmet, 44% ellenezte, 11% bizonytalan volt..Úgyhogy fel a fejjel, más országokban is téma ez(Spanyolország-PODEMOS) meg lehet és meg is kell csinálni! Hajrá PM!
nol.hu/velemeny/egyszeruen-az-fna-rol-1482905
Szili Katalin megkezdte a politikai kampányok és esti mesék időszakát. Magyarországon elképesztő mértéket öltött az a nézet, miszerint mindenki a biztosra és fixre vágyik, várja az állam erőteljes közbeavatkozását és a szociális hálót, miközben adót továbbra sem szeret…..
1vidéki 2013.09.10 10:25:09
"A modern gazdaságok alapvető problémája, hogy a technikai fejlődés (automatizálás, digitalizáció, miniatürizálás stb.) miatt a munkaerő jelentős részére nincs szükség. Ezt a helyzetet meg lehetne oldani: dolgozhatnának többen - kevesebb ideig. Ez a profitok csökkenéséhez vezetne, hiszen több munkabért kellene kifizetni több embernek. Így nem csoda, hogy a tőke, a menedzsment és a tőkés állam nem ezt választja: egyre kevesebben dolgoznak egyre növekvő munkaidőben, növekvő munkaintenzitással. Közben egyre nagyobb populációk szorulnak ki a tőke-munka kontinuumból, és válnak "társadalmi hulladékká". Az "inaktívakat" egyszerűen el kell tartani, mert ezt követeli az erkölcs." írta Tamás Gáspár Miklós.
Majd:
"A technika fejlettsége lehetővé tenné, hogy az emberek hetenként három-négy napot, napi négy-öt órát dolgozzanak, és kiszabaduljanak a munkából, amely a görögök és az "Ószövetség szerint is átok és büntetés - de sajnos nem ez hajtja a kapitalista gazdaságot, hanem a fölhalmozás logikája, a tőke személytelen hatalma, destruktív dinamikája"

A Feltétel Nélküli Alapjövedelem ötlete nem Szili Kati találmánya, hanem több országban jelentős támogatottságot élvező, neves közgazdász professzorok által is lehetségesnek tartott lehetőség. (Götz Werner, a DM elnök-vezérigazgatója, Németország egyik leggazdagabb embere az egyik fő élharcosa, könyve is jelent meg erről.

Mielőtt véleményt mondanánk róla, javaslom megnézni ezt a filmet:
www.youtube.com/watch?v=UGj8Xx0BD8Y

És ezt az előadást is:(Takáts Péter közgazdász)
www.youtube.com/watch?v=XIG_ZFJWCRI
Ultrák, jól elqurtátok! Magukról megfeledkezett magyarok és bolgárok miatt lesz zárt kapus meccs két kelet-európai derbi. Az eset nemzetközi visszhangja és a kemény büntetés mutatja: Magyarország az európai antiszemitizmus központja, a poszt címe pedig egy svejki idézet, még…..
1vidéki 2013.01.09 16:24:47
@Mystes: "Szar helyzet lehet az, ahol minden szomszédjával össze van veszve az ember"

Ezt mi is tudjuk,hogy "szar", ugye románok, szerbek, szlovákok, ukránok (Kárpátalja miatt), bár igaz, hogy az osztrákokkal, szlovénokkal nem vagyuk összeveszve..sőt a horvátokkal sem, az Ő országuk egy az egyben szerepel a Nagy-Magyarország térképeken, ez biztosan tetszik nekik is.

amúgy meg Izrael is békében él a legnagyobb szomszédjával a Jordán Hasemita Királysággal, és van békeszerződése (1978, Camp David) óta Egyiptommal is..
1vidéki 2013.01.09 17:21:11
@Mystes: Sajnos, nem vagyok Közel-Kelet szakértő.

Viszont úgy olvastam, hogy Izrael területe mindössze 22.000 négyzetkilométer, kisebb, mint a Dunántúl fele. Ebből is 11 ezer négyzet km terméketlen sivatag (Negev)

Az arab országok összterülete mennyi is lehet? (Marokkótól Szaud-Arábáig, Jementől Irakig, stb?)

Most, ahogy ezután kerestem a google-n, ezt dobta ki: dzsihad.blog.hu/2007/12/16/izrael_teruletenek_otszorose_zsido_tulaj
(850 ezer zsidó menekült az arab országokból Izrael 1948-as megalapítása után, több mint 300 milliárd dollárnyi vagyont hátrahagyva...az arab országokban élő zsidók Izrael területének ötszörösét birtokolták, (és jogilag birtokolják mind a mai napig) ám földjeikről elüldözték őket)

", Izrael szomszédjai meg azért haragszanak Izraelre, mert Izrael tőlük vett el" ...hmmm... nem úgy volt, hogy az ENSZ 1947-es határozata szerint két állam, egy zsidó és egy palesztin jött volna létre, de ezt a zsidók igen, de az arabok nem fogadták el..
hu.wikipedia.org/wiki/Izrael
1vidéki 2013.01.09 17:21:42
@Mystes:
Hát, hogy pontosítsunk...feltéve, hogy hinni lehet a wikipediának az örmény népirtás témakörben.

hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96rm%C3%A9ny_n%C3%A9pirt%C3%A1s

1.Válaszul arra, hogy a török állam tagadja a népirtást, az örmény szórványközösségek aktivistái a világ országainak kormányainál szorgalmazzák a népirtás hivatalos elismerését. Máig huszonkét független ország (Magyarország nem), az Egyesült Királyság tagországát alkotó Wales[115] és negyven USA-tagállam adott ki olyan hivatalos nyilatkozatot, amelyben valóban megtörtént történelmi eseménynek ismerik el az örmény népirtást.

2.Izrael fennállásának első éveiben (Törökország Izraellel szemben tanúsított ellenséges magatartására válaszul) elismerte, hogy az örmény népirtás kapcsán párhuzam vonható a zsidóság elleni második világháborús népirtással. Legutóbb 1994-ben Joszi Beilin jelentette ki a Knesszetben, hogy Izrael genocídiumnak tekinti a történteket. Azóta azonban kerülik az izraeli politikusok ezt a kényes témát. Ennek oka, hogy – az Egyesül Államokhoz hasonlóan – Izraelnek is legjelentősebb muzulmán többségű, közel-keleti szövetségese Törökország. A kapcsolat megromlását nem kockáztathatja az izraeli vezetés. A törökök is igyekeznek megakadályozni a zsidó-örmény szolidaritást..

3. Nem lenne itt az ideje, hogy Magyarország is elismerje népirtásnak az örmény genocídiumot..
Az azeri baltás gyilkos kiengedése miatti bocsánatkérés részeként..
Drágább lesz a BKV-n utazni, ez már biztosnak látszik, csak az a kérdés, hogy mennyivel? Az én tippem a 355,- forintos jegyár, ami „természetesen” az infláció és a Demszky féle városvezetés hibája… Hát nem? A minap Vitézy Dávid BKK vezér, a Kossuth Rádió Krónika…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
1vidéki 2012.10.14 20:28:43
@Babette_: Szerinted kinek a dolga "beleszólni, hogy mennyit keres a posta vezérigazgató és mennyit egy kézbesítő? A kettő, hogy aránylik egymáshoz...

Én úgy tudom, hogy pl.Hollandiában 3-szor keres többet a csúcsvezető a ranglétra legalján lévő alkalmazottnál(pl,takaritónál)

Franciaországban 6-szoros a különbség.

És nálunk ???? Hányszoros?

A posta állami cég. Miért kap 2 milliót a vezérigazgató, és nettó 60 ezer az egyszerű kézbesítő??
www.origo.hu/itthon/20120104-az-allami-cegeknel-adott-jutalmak-es-premiumok-2011ben.html
És még a fizetésen kivüli 20 milliós prémiumokról nem is szóltam....
1vidéki 2012.10.14 20:51:15
@SZAVCSENKO: A munkahelyi terror hátteréről TOTENKOPF nevü kommentelő írt egy véleményt a saját élettapasztalata alapján a "lelki terror a postán" cikk után.

Idézem:

"volt barátnöm postavezetö volt egy kis faluban..
el kellett mennie "tréningre"tudod mit tanulnak ot?l.r hubbard tanait.
hogy alázzuk meg az alárendeltünket nyilvánosan,

hogy találjuk meg a gyenge pontját,és azt erösen felnagyitva,állandoan az arcába vágva a porba tiporni öt.

hogy használjuk az"oszd meg és uralkodj" modszert.

a barátnöm egy normális nöböl a tréning végére egy agymosott zombi lett,aki csak azt tartotta a szem elött hogy a hidon elindulhasson.

utána lehet nézni ki volt ez a hubbard,és mi a szcientologia.

nos az ÖSSZES vezetö részt vesz ezen a tréningen.

aki dolgozik vagy dolgozott postán annak szerintem most esett le sokminden,hogy mi miért van-volt..."

Ezt is írta: "ha ezeket a szavakat halljátok hogy (AUDITÁLÁS,WISE,ELINDULNI A HIDON,MINÖSÉGBIZTOSITÁSI IRÁNYELVEK)és a falra jol láthato helyre ki van függesztve a minöségbiztositási irányelv na akkor biztosak lehettek hogy nálatok is ott vannak
pl a 100 legbefolyásosabb szcientologus között is találunk "tanácsadókat"akik bedolgoznak a magyar postának.
ök hoznak mindenféle álomtervet ami persze teljesithetetlen.
aztán vannak az ugynevezett "támogatok",akik végrehajtják a megalázást,ott koslatnak az ablakban ülö kolléganö nyakában,és figyelik minden rezdülését,közben jegyzetelnek,minden apro hibát felirnak,és késöbb a fejére üvöltik.
nem egy kolléganöm ült az ablakban kisirt szemekkel,az ügyfeleknek is feltünt,de ha rákérdeztek(mert régi ismerös)nem mert semmit mondani,mert nem lehet tudni ki áll a sorban,

ha postán jártok és az ablakban ülö kolléga mögött álldogál egy jol öltözött kivénhedt csatakanca,vagy egy dagadt mangalica jegyzetfüzettel,akkor tudjátok mostmár kicsoda..

szoval igaz a régi mondás:fejétöl büzlik a hal.

most például uj vezérigazgatoi iránylevet tettek közzé.
körbehordoztak egy darab papirt,amit mindenki elolvashatott,és alá kellett irnia.
hogy tudomásul vesszük,aki nem megfelelöen,a posta arculatához méltoan tartozkodik a munkahelyen,annak azonnali hatályu felmondás a vége.
és itt kitértek a munkaruha viselésére,a hajviseletre,a bortválkozásra.
szoval megint egy kidobo ok,amiért ki lehet rugni ok nélkül valakit,ugyanis nincs leirva hogy milyen a posta arculata,minek kell megfelelni.
ha ugy teszi kedve a fönöknek kirugja a 4 hoszu haju kollégát,kirugja a szakállas mikulásbácsit(mi csak igy hivjuk öt)mert nem illenek bele a képbe.

amikor megkérdezem hogy ebböl a papirbol kaphatnék e másolatot,az volt a válasz hogy ez egy belsö dokumentum,akkor kaphatok másolatot,ha ügyvédi meghagyást viszek,ami azonnali felmondással jár,csak tudjak rola.

szerintem kollégák készüljetek fel ti is. "

Én elovastam dr. Veér András és dr. Erőss László könyveit, amit írtak a szciontológiáról, pl.a Magyarország a szcieontológia pókhálójában címmel, és azt gondolom, hogy TOTENKOPF kommenttárs a LÉNYEGRE TAPPINTOTT RÁ, amikor felvetette a szcientológus kérdést...

A fején találta a szöget!
1vidéki 2012.10.14 21:46:09
@droid_:A többiek jussát Te is megtudod tippelni, droid létedre..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
1vidéki 2012.10.10 13:16:00
@nemakaromezt:

Véleményem szerint egy részleges sztrájk kellene a helyzet orvoslására.
Például: a sorsjegy-árusítás, meg a biztosítások értékesítésének MEGTAGADÁSA!
Valamint a kézbesítőknek a Helyi Téma nevü újság kihordása, a normál levelekkel foglalkozzak, ne a levélszekrények reklámszeméttel való elárasztásával! Tehát ezt tagadják meg, EZ NEM HIÁNYZIK az ügyfeleknek!

Más. Most olvasom a wikipedián, hogy a szcientológiai egyház célja a kritikusai szerint:

"Cégek bekebelezése: "független" tanácsadóként, és/vagy pénzügyi tanácsadói fedőszervezetként beszivárognak cégekbe a profit jelentős részéért cserébe, majd az egész céget kizárólag a saját módszereik szerint kezdik irányíttatni, a dolgozókat egyre jobban kihasználják és megalázzák, ha nem úgy haladnak, ahogy ők diktálnak. Akinek ez nem tetszik, vagy ellenszegül, azt különböző módszerekkel igyekszenek elhallgattatni, van, hogy halálosan megfenyegetik.

"a dolgozókat egyre jobban kihasználják és megalázzák, ha nem úgy haladnak, ahogy ők diktálnak."

Ha igaz, amit TOTENKOPF állít, akkor ez a folyamat zajlik jelenleg a postán!
1vidéki 2012.10.10 20:22:02
@Babette_:

Ezeket a dolgokat a wikipedián olvasni a szcientológiáról.

Meg a következőket is írják róluk többek közt:
Jellemzőik..
- álvallási őrület (www.xenu.net/archive/leaflet/xenuhu.htm, Xenu röpirat)
- GAZDASÁGI PROFITSZERZÉSI KAPZSISÁG
- jól kiötlött, rafinált pszichotechnikák, melyekkel az embereket manipulálják

Az a megdöbbentő, hogy TOTENKOPF állítása a szerint az összes postai vezető szcientológiai tréningeken vesz részt, és ahogyan fogalmaz, " egyre keményebb gyökerek " jönnek ki a trénigekről, és a szervezetükben megszokott zsarnoki, lelki terrort kiterjesztik a postai dolgozókra..

Hogyan, mikor, milyen módon kerültek a szcientológusok a postára, milyen mértékű a befolyásuk? Ezt a témát érdemes lenne boncolgatni (feltéve, hogy igaz a kommentelőtársunk állítása)
1vidéki 2012.10.11 18:43:22
@TOTENKOPF:
Budapesten is így van..
Minőségbíztosítási irányelvek,falon jól látható helyen...ugyanez az aláírás..hajviselet,stb

Úgy tudom, hogy nagy a fluktuáció a postán, az új dolgozók nagyrésze hamar kilép..mert nem bírja az (el)nyomást..inkább vállalva a munkanélküliséget..

Hol, mikor és hogyan szivároghattak be a scientológusok a posta vezetésébe?
Milyen szinten lehet fertőzött a posta vezetése ezzel az ördögi eszmével?
A felfokozott érdeklődésre való tekintettel Sörapu megmutatja a főzdéjét a kíváncsiaknak! Most szombaton, szeptember 29-én déli 12-kor pár órára megnyitja kapuit a Fóti Kézműves Sörfőzde, és sűrű kóstolgatás közben minden vitás kérdést meg lehet vitatni Sörapuval. A…..
1vidéki 2012.09.27 14:58:38
Pénzkérdés A nagy BKV teszt 2012.03.11 22:54:00
Annyiféle ötlet felmerült kik és hogyan segítsék kimenteni a BKV-t az ismételt eladósodás karmai közül, hogy bennünk is megfogalmazódott egy javaslat a bevételi oldal átvilágítására. A terv nagyon egyszerű - egy hét, amikor mindenki csak díjfizetéssel használhatja a BKV…..
1vidéki 2012.03.12 14:45:43
Először is, az átlagfizetéshez képest IRREÁLISAN drága a BKV. A kelet-közép európai régió fővárosaihoz képest kirivóan sokba kerül. Példa: Prága, Varsó, Bukarest, Szófia, Kijev. Sokkal - sokkal olcsóbb. Bukarestben 85 Ft a vonaljegy, míg pl. Kijevben 50 Ft átszámolva a metrójegy-korlátlan átszállással, 2000 Ft a havi metróbérlet. Varsóban amikor átszámolva 6000 Ft-ra emelték a bérlet árát nagyon komoly engedetlenségi mozgalalom bontakozott ki. A budapesti magas bliccelési arány amiatt van, mert nagyon drága a jegy, sokak számára megfizethetlen (pl. többgyermekes családok, 2 felnőtt, 3 gyerek bérlete 32 ezer Ft, munkanálküliek, minimálbért vagy rosszul keresők, stb) De, a BKV árai magasabbak több, nyugat-európai főváros tömegközlekedési tarifáinál is.
Forrás:
www.vg.hu/gazdasag/draga-a-pesti-buszjegy-253492

Egy ilyen erőteljes ellenőrzési kampányt szerintem nem lehet megszervezni, vagy csak nagyon nehezen, nagy kapacitással (ellenőrök, közterületfelügyelők véges száma miatt például, bár így is sok van belőlük)
Maximum sokan gyalogolnának, kerékpároznának azon a "keményen ellenőrzött héten" vagy esetleg arra az időre vennének jegyet, aztán mihelyst lazul az ellenőrzés visszatérnek bliccelni.(kényszerből)

Szinte jóformán csak az vesz bérletet, akinek a munkahelye részben vagy egészben kifizeti, illetve kedvezményesen tud utazni (diák, nyugdíjasbérlet)
Most arról van szó, hogy törvény kötelezne minden munkáltatót július 1-tők, hogy téritse meg a munkavállalók teljes utazási költségét. (nagyon lázadoznak ellene, kérdéses, hogy keresztül vihető-e a törvény)

Hogyan blicceljünk sikeresen?
modoros.blog.hu/2012/02/15/hogyan_blicceljunk_sikeresen
1vidéki 2012.03.12 15:31:36
Egy autóbusz sofőr mondta, aki olyan járaton dolgozik, ahol bevezették az első ajtós felszállást, hogy az intézkedés óta azon a vonalon JELENTŐSEN visszaesett a forgalom. Kevesebb használják azóta.
Bár egy dörzsöltebb bliccelőt ez az intézkedés aligha riaszt el.
Ahogy írva van: "Az első ajtós felszállási rendszer ne ijesszen el senkit! Egyrészt szinte sehol nem tartják be, másfelől igény esetén felmutatunk a vezetőnek valami alig használt jegyet, majd azt teátrális csattogással érvényesíthetjük is rögtön. Soha nem fogja megnézni utána."
modoros.blog.hu/2012/02/15/hogyan_blicceljunk_sikeresen

Na, de visszatérve, az egyhetes Nagy BKV-teszthez, a szigorú ellenőrzés hetéhez...
Például én gyakran használom a Combinót 2-3 megállóra, de ezért semmiképpen sem fizetnék 320 Ft-ot, ha megszigorítják az ellenőrzést, inkább legyalogolok pl. Oktogon-Blaha Lujza tér távolságot, úgy ahogy a földalattit sem használom, mióta minden állomást ellenőriznek a biztonsági őr/ellenőrök. Ott is marad a séta...Gondolom,mások is lesznek így..1-2-3 megállóra szerintem kevesen kezelnének jegyet.

A teszt megállapitja, hogy kevesebb az utas, lehet járatokat csökkenteni, járművezetők 10-15-20%-át elküldeni, a 12500 fős BKV-ra amúgy is ráfér a karcsusítás más területeken is (főként vezetői vonalon, és szellemi foglalkozásúak között)
A metrók, buszok, villamosok jóval ritkábban járnak.( járatok 10-15-20-25%-át megszüntetik.)

Viszont akkor újra nagyobb lesz a zsúfoltság. A tömött villamosokon nem tudnak jegyet ellenőrizni, a bliccelők újra ellepik a járatokat. Jobb lesz? Olcsóbb az bizos!
Bár a BKV-nál két kézzel szórják a pénzt ma is.
www.bkv.hu/ftp/fajlok/hatalyos_szerzodesek.pdf
Lehet szemezgetni, hemzsegnek benne a több tízmilliós, százmilliós, milliárdos feleslegesnek tünő kiadások, tanácsadói szerződések,stb.
Egy érdekes álláshirdetésen akadt meg a minap a szemem. A BKV jegy- és bérletpénztárost keres, havi bruttó 110 ezer forintos fizetésért: __________________________ Nem oly régen, a minimálbéres posztsorozatunk kapcsán rengeteg támadás érte blogunkat, mondván, hogy…..
1vidéki 2012.03.09 12:26:22
Annyit tennék hozzá, hogy Budapesten a tömegközlekedés árai a legmagasabbak közé tartoznak egész Európában.
Lehet, hogy találunk 1-2 kivételt, pl. London vagy Stockholm, ahol bizonyos vonatkozásban drágább,de pl. Londonban a buszokon 16 év alatt ingyenes az utazás. Tehát ha családi szinten nézzük, (átlagos 2 felnőtt, 2 gyerek) akkor kirivóan drága a BKV.

www.vg.hu/gazdasag/draga-a-pesti-buszjegy-253492

Már 2008 végén, az akkori áremeléskor is arról cikezett a sajtó, hogy a BKV tarifái érezhetően magasabbak a prágai tarifáknál, a varsói és a pozsonyi szintnek közel kétszerese, a bukarestinek és a belgrádinak pedig a háromszorosa.
Vagy még egy példa: Kijev, ahol hasonló az átlagbér, mint Magyaroroszágon, (!) a metrójegy alig 50 Ft-nak megfelelő hrivnyába kerül, a metró havi bérlet pedig átszámolva 2000 Ft körül van.
És jól müködik, jobban behálózza a várost, mint Bp-en, tisztább, stb.

Bp-en az emberek jó része már ezeken a jelenlegi, brutálisan magas, irreális árakon sem tudja megvenni a jegyet, vagy bérletet. Minden áremelés kevesebb bevételt hozott az utóbbi években, a legutóbbi konkrétan 4%-kal kevesebb viteldíj-bevételt. Pedig növelték az ellenőrök számát, emelték a büntetések, pótdíjak összegét, bevetették a közterületfelügyelőket, de hiába..több bevétel a jegyekből nem lett.

Azt, hogy pontosan mennyi a bliccelők aránya, nem lehet tudni...ha egy bliccelőt elkapnak, a többiek akikhez nem ért el az ellenőr, gyorsan lyukaszt vagy leszáll.

Bliccelni pedig így kell, így lehet sikeresen:

modoros.blog.hu/2012/02/15/hogyan_blicceljunk_sikeresen
  Kösz, HáZsé. Ez kellett, főleg az eredeti meg hácsé után. Akik 1990 után születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, az 1990 után születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben vagyunk. Nekünk…..
1vidéki 2012.03.02 10:47:49
Én Moldova György álláspontját osztom a Kádár-rendszerrel kapcsolatban. Néhány idézet a Kádár János című könyvéből:

""... annyi mindenképp tény, hogy a rendszerváltás felszámolta a magyar nehézipart, a nagyüzemi mezőgazdaságot, alapjaiban rengette meg az oktatást és az egészségügyet. Mindent egybevetve nagyobb veszteséget okozott az országnak, mint a második világháború, azzal a különbséggel, hogy a 'békebűnösöket' senki sem vonja felelősségre. Újjászületett a nemzeti nyomor, ma éppúgy hárommillió nyomorgó él az országban, mint a Horthy-rendszerben." 135. oldal

"Egy dolgot azonban meg kell említenünk: a Kádár-korszakban előforduló korrupciók arányai kétségtelenül elenyésztek a mai állapotokhoz képest. Pozsgay Imre úgy jellemezte a különbséget: "-Akkoriban tízezer forintba kerülő vacsorákon beszélték meg, hogy miképp lehetne elsikkasztani egymilliót, mostanában pedig milliós vacsorán döntenek, hogy lehetne 'lenyúlni' egymilliárdot."
120. oldal

"1972-ben Magyarország a tőkés országokkal szemben fennálló tartozása 1 milliárd dollár körül mozgott, a Kádár-rendszer három és fél évtizede alatt valószínűleg kevesebb adósságot halmozott fel, mint a Medgyesi-Gyurcsány-kormány 3 év alatt.."

A Pozsgay Imre által adott jellemzés a korrupció nagyságával kapcsolatban is igaz.
Én egy vidéki városban nőttem egy kétszobás lakótelepi lakásban. A városi párttitkár ugyanabban a házban, a tanácselnök pedig a(polgármesternek felel meg) szomszéd házban. Annyi volt a különbség az akkori "urak" és az átlagember között, hogy ők háromszobás lakásban laktak..meg néha elmentek az elvtársakkal (megyei párttitkár, rendőrkapitány, stb) vadászni fácánra, meg nyúlra.

Na,meg arra is emlékszem,hogy Mikszáth Kálmán: Fekete Város című regényéből készült kiváló tévéfilmsorozatot nézte az ország népe Bessenyei Ferenccel főszerepben, ma pedig a TV 2-t, meg a Retek Klubot, valóságshowt... azt hiszem, ezzel mindent el is mondtam!

hirszerzo.hu/velemeny/2011/12/30/Orban_Achillessarka_avagy_a_nyomor_halalrai_4SA7KP

A jelenlegi magyar valósággal, mélyszegénységgel, nemzeti nyomorral kapcsolatban pedig Sebők János írásánál jobbat nem tudok.
1vidéki 2012.03.02 12:58:53
@Brother Love: "ha valakinek annyi volt az igénye, amit egy korszerű ZOO biztosít a páviánoknak (elfogadható mozgástér, friss víz, banán, szárazeledel, játékok), remekül érezhette magát akkor is. Én spec. nem tudom elfelejteni, hogy a SZOT üdülő és Űttörővasút mellett a rendszer gorombább arcát akár már kamaszként is könnyen meg lehetett ismerni."

A rendszer goromba arcát? Maximum egy március 15-i gumibotozást kaphattál esetleg. Annyira fájt? Inkább poén volt.
Ennek a rendszernek nincs goromba arca az ellene hőbörgőkkel szemben? Az Orbán kormány már 1998 és 2002 között is bevetette az APEH-et politikai okokból a vele szemben állókkal szemben. Kovács Attila egykor MLSZ elnök tudna erről mesélni.
Napokban egy friss hír: mandiner.hu/cikk/20120229_raszallt_a_nav_a_milla_szervezoire
Rászállt az adóhivatal az Orbán elleni tüntetés szervezőire. Ha valakire ráuszítják az Apehet,(NAV-ot) akkor teljesen tönkretehetik egzisztenciálisan, ha akarják..bárkit. Szerintem a rendőrszakszervezetes (TETTRE KÉSZ) hölgy elleni hatósági támadás is része ennek a "gorombaságnak".Ne szervezkedjen, már annyira....

Az, hogy milyen volt élet kamasz szemmel a Kádár rendszerben, a nyolcvanas években?
Nos, az én emlékeim -például a zsebpénz vonatkozásában, mint abszolút átlagos kollégista Bp-en.
A kollégiumban ugye teljes ellátást kaptam. Minden reggel megvettem a Nemzeti Sportot (Népsport volt a neve), majd tízóraira gyakran 2xfél liter kakaót, sajtos kifliket, túró rudit..Mind jobb ízű volt, mint ma. Suli után a 2.napilapot az Esti Hírlapot. Mindennap.Időnként hetilap is (ez ma kb.800-1000 Ft lenne naponta) Soha nem volt gond a mozi, a koncert, a futballmeccs belépője sem. Emlékszem egy esős, sulimentes novemberi napra, amikor egymás után 4(!) filmet néztem meg a moziban egy nap alatt.(Uránia, Bástya, Vörös Csillag mozi a körúton) Ma hol engedhetne meg ilyesmit egy átlagdiák? 1000 meg 1500 Ft-os mozijegyek mellett? Sokkal több mozi volt persze.
Meccs: nem csak a saját csapatom, az Újpest meccsére mentem,hanem még a Fradi és Vasas meccsekre is rendszeresen. Akkor még Nyilasi, Ebedli, illetve nálunk Törőcsik játszott. Gyakran volt telt ház. De, belépőjegyre nem volt gond, ma megfontolandó.
Koncertjegy, Budai Ifjusági Park, soha egyetlen alkalomra sem emlékszem, hogy financiális okból kellett volna kihagyni bármelyiket is.
És később az a 2-3 korsó sör is gyakran belefért a zsebpénzbe. Az olcsó BKV-bérletről nem is beszélve.
Egyébként kitűnő volt a tömegközlekedés, remek az ingyenes egészségügy, ugye nem létezett munkanélküliség, szegénység, hajléktalan ember sem igen volt Budapesten. Létbiztonság, kiszámíthatóság,fejlett sportélet,müködő szakosztályok, szinte minden család nyaralt évente a Balatonon, és aki akart olcsón elmehetett külföldre, főként a szocialista blokkon belül, akár Kubáig is Varsóból. Nem az idő szépíti meg, így volt.

Ma...ettől jobb írást a magyar valóságról nem olvastam.
hirszerzo.hu/velemeny/2011/12/30/Orban_Achillessarka_avagy_a_nyomor_halalrai_4SA7KP

Múltkor szidalmakkal illettél (fillérbaszó jelzővel) a bliccelés miatt.:))
Tessék, mai hír:
index.hu/belfold/2012/03/01/ehsegsztrajk_a_bkv-szekhaz_elott/
Éhségsztrájkba kezd egy kétgyermekes BKV-dolgozó családanya, mert a családi bérletkedvezmény megszüntetését már nem tudja kigazdálkodni.
Nem vitás: történelmi időket élünk, és bizony a bérletpénznek: a havi, fejenként 4-10 ezer forintnak a családi költségvetésben sokkal jobb helye is lehet. Ennyi pénzből elvihetjük kedvesünket egy romantikus vacsorára a környéken, de a gyerekeket is elküldhetjük moziba, ha…..
1vidéki 2012.02.18 11:26:50
@HAnonymus: Pedig borzasztó barom hozzászólás volt!

@Professor Pizka: A kurvás hasonlatod több szempontból is nagyon rossz volt. Egyrészt, mert ha rájuk lenne szükségem,és bekövetkezne a szituáció, amit leírtál, akkor csak átsétálnék (vagy átbliccelnék villamossal) a következő kuplerájba.
A BKV-nak viszont nincs alternatívája.

Másrészt a BKV,a közös KÖZcégünk... mivel az adónk a működési költség 2/3-a ezért aki adózik, az joggal" igénybeveheti. Vagy a kurvát is adónkból finanszirozzák??
Egyébként én, mint nagy sörivó, csak a felemelt áfa és jövedéki adó formájában is sok adót fizetek. Továbbá sok éven keresztül megvettem a bérletet, sok pénzt fizettem a BKV-nak közvetlenül,és a villamost is (a Combinót is) a sajátomnak tekintem, az én pénzemből (is) vették, meg a Tiédből is. (mégha EU támogatás, akkor is)
A vonaljegyet pedig a borravalónak tekintem, és amikor jönnek az ellenőrök közterületfelügyőkkel, akkor kezelem, és átadom nekik. Bár még ebben az évben nem volt szerencsém találkozni velük, a havi bérletként használt jegyem ott gyűrődik a zsebemben lassan két hónapja.
Szóval a BKV közszolgáltatás! Bár nem kötelező igénybevenni, ahogy a többi közszolgáltató céget sem (+gáz +csatorna +víz +villany stb). Gondolkodom is, hogy a jövőben nem fizetem a víz és csatornadíjat,a közös költségben, mint minálunk, a társasházban más lakótársak sem fizetik. És vödörben végzem el a szükségemet, és majd odahordom a Te házad/lakásod elé.

Bliccelésről: az önkéntes együttmüködést a BKV-val felmondtam. Ha megoldják, hogy minden villamoson lesz ellenőr,és biztonsági őr, és közterületfelügyelő, és nem lesz lehetséges bliccelni, akkor gyalogolni fogok. Úgy mint, ahogy a kisföldalattit sem használom, mióta minden állomáson ott vannak a Di-Sec Security emberei. Vagy átsétálok az Oktogontól a Deák térig, vagy az ingyenes 105-ös busz elvisz, de 320 Ft-ot nem fizetek a BKV-nak a 3 megállóért.

Mindenki saját maga eldönheti, hogy azokon a járatokon, amelyet használ, mennyi esélye van ellenőrrel találkozni, mennyire éri meg bliccelni. Ha valaki a reggeli órákban utazik, biztos nem jön ellenőr, vagy este amikor, hazamegy, akkor sem. Ha megbüntetik minden 2. hónapban, akkor megéri bliccelni. Ha egy hónapban viszont elkapják 2-szer, 3-szor, akkor veszteséges a dolog, vegyen bérletet.

És akkor most Rólad egy pár szót!
Bevallom őszintén, ritka nagy, degenerált barmot volt szerencsém megismerni a személyedben.
Mindent elmond Rólad ez a mondat, idézlek: "az utasok nagy része a golyót nem éri meg, amivel meg kéne szabadítani a bolygót tőle."
Ahogy a nácik is azért vezették be a Zyklon–B használatát, hogy a golyót megspórolják azoktól, akiktől szerintük meg kellett szabadítani a bolygót.

Vagy szimpatikusabb Neked, Feliksz Edmundovics Dzerzsinszkij, aki közlekedési népbiztos korszakában Szibériába deportáltatta a jegy nélkül vonatra szállókat. Sztálin alatt volt még olyan is, hogy a legkisebb lopást is hazaárulásnak tekintették, és halállal büntették (de az már Jezsov idejében) Született is pármillió halálos ítélet. De, szép korszak volt, igaz?

Zárásként, ha nem tetszik, hogy bliccelek, akkor jelentkezzél bkv-ellenőrnek, és próbálj meg elkapni vagy megcsókolhatod a seggemet! Azért írom így, mert szakmunkásban elcseréltem a tankönyvemet, Tóth Árpádról nem is hallottam, két magyar költőt ismerek, Arany Jánost, aki megírta a Nagyanyám tyúkját,amiben az van,hogy "hej, mi a kő, tyúkanyó kend", meg József Attilát, akinek a szobrát, mostan akarják elvinni a parlamentből egy másik helyre, mert trippert, azaz vérbajt kapott Csinszka nevü szeretőjétől, és ezért a metró alá aláugrott..pedig de szép verset írt a mamájáról, hogy "röpült felém anyám" vagy valami hasonló.

Viszont a Svejket olvastam:

"Tudja mi az, ha valakiről azt mondják, hogy degenerált?
-Minálunk a Bojištĕ meg a Kateřina utca sarkán, lajtnant úrnak jelentem alássan, szintén volt egy degenerált ember. Az apja egy lengyel gróf volt és az anyja egy bábaasszony. Ez az ember utcát söpört, és a kocsmákban nem hagyta magát másképpen szólítani, csak gróf úrnak.

Kb.így vagy Te, jogász, meg professzor! Utcaseprőnek is alulképzett vagy, barom!
1vidéki 2012.02.20 12:22:52
@Kotyomfitty: Nem a jó balkáni-magyar mentalitás miatt van rá szükség, hanem azért, hogy még több bőrt lehúzzanak rólunk, már aki hagyja magát, és fizet a BALKÁNI KORRUPCIÓS VÁLLALAT-nak!
www.vg.hu/gazdasag/draga-a-pesti-buszjegy-253492

Például Münchenben 42 euró a havibérlet, a bruttó kb. 3000 eurós havi átlagfizetés mellett. Ott kerül kb. annyiba (csak kicsivel többe), mint Bp-en. Ráadásul a müncheni havibérlet ÁTRUHÁZHATÓ (tehát nem személyhez kötött, mint a pesti) délelőtt használja az asszony, délután meg este a férj,vagy elkéri a szomszéd havertól.
eletemmuenchenben.blogspot.com/2011/03/atlagfizetes-nemetorszagban.html (fizetés Münchenben)

Münchenben a nettó átlagfizetés: (2000 euróval számoltam) 2,1 %-az ÁTRUHÁZHATÓ, több személy által is használható havi bérlet ára, persze a metró, villamoshálózat azaz a szolgáltatás is sokkal jobb!

Budapesten: az átlagfizetés 7,8% megy el BKV-ra.
(Nem beszélve a szociális hálóról, az ottani és itthoni munkanélküli segélyről, stb)
Bp-en aki elveszíti az munkahelyét,és új munkahelyet keres,akkor az gyalogoljon,ha BKV-ra nem telik neki?

Aki meg elhiszi, ráadásul szajkózza a hülyeséget, hogy ha senki nem bliccelne, akkor eljönne a Kánaán, és felújítanák/lecserélnék a járműveket,stb..az a BKV eddigi milliárdos pazarlásai, stb fényében, hát az magára vessen.

vastagbor.blog.hu/2012/02/10/premiumeso_a

"Nagy huzavona után a Fővárosi Közgyűlés január végén megszavazta, hogy 9 milliárdos kölcsönt és 6 milliárd támogatást adjanak működésre a BKV-nak, azért, hogy ha lehetséges, akkor ne csődöljön be februárban. Ezt a pénzt csak úgy tudta előteremteni a Főváros, hogy a fővárosi intézményeknél tízszázalékos zárolást rendeltek el, óvodák, iskolák, kulturális intézmények kerültek nehéz helyzetbe, a BKV miatt.
A BKV-nál pedig úgy megörültek a hirtelen jött segítségnek, hogy az összes vezetőnek kifizetették a 2011-es év harmadik és negyedéves prémiumát....Körülbelül félezer, jobbára vezető beosztású BKV-s kapott a napokban kétszer negyedéves prémiumot, művezetőtől vezérigazgató-helyettesig"

Aki, meg ezek után is a bliccelők ellen ugat, mint pl. Brother Love, Professor Pizka és még jópáran,
tőlük megkérdezem Petőfi Sándor szavaival:

"Ha már kutyákká aljasodtok:
Miért nem jártok négykézláb?"
1vidéki 2012.02.20 12:57:13
www.youtube.com/watch?v=x2XwFic4_LE

1962-ben, amikor még kalauz volt a villamoson, illetve kezdtek átállni az utólagos, szurópróba szerű ellenőrzési rendszere, mert "az utasok megérdemlik a bizalmat:)", akkor amikor még "ilyen olcsó tömegközlekedés mellett igazán nem volt teljesítmény a bliccelés" nos, akkor még valóban hihető, hogy 6 db vadonatúj villamoskocsit vásároltak a "váratlan" pluszbevételből, mert - a film végén látható-, hogy addigi bliccmenek-Gobbi Hildával az élen- belátták ezt!:)))

De, ma sokan -köztük én is -nem látjuk be!

Ezért bliccelésre, szabotázsra fel!

Egyébként rongálás az, ha a zsebből kihúzott jeggyel VÉLETLENÜL egy 5 forintos is belekad a kezünkbe, és az a jeggyel együtt, egyidőben, mindenki számára láthatatlanul belekerül a lyukasztóba?

Elektronikus jegykezelő készülékek eseti hibajavítása, karbantartása (ADIS KFT, évi 25 millió 252 ezer Ft), vonaljegyek érvényesítéséhez szükséges 9 lyukú jegykezelő-készülék javításának elvégzése, V-Mobil Kft, évi 27 millió, 264 ezer Ft -mint felhasználható keretösszeg.

Mert az nem engedhető meg, hogy szegény V-Mobil Kft, Dabason, megrendelés, megbízás, munka, és így bevétel nélkül maradjon!

Mert látni kell ott a "dolgozót is, ki dolgáért remeg".

A V-Mobil Kft-nek sok megrendelést és 2012-ben különösen sikeres esztendőt kívánok!!:)