Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nardis

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szecesszió épségben megőrzött egyik legszebb alkotása a Fasori református templom és parókia* baloldali homlokzati toronnyal, háromszögletű oromfalakkal. Az Árkay Aladár tervei alapján 1911 és 1913 között fölépült templom magán viseli a lechneri "magyaros" stílus, valamint a német, a skandináv és…..
A „Pinar” név már első isztambuli utunkon szembejött, de arra hogy a céggel is találkozzunk egy tavaly szeptemberi konferenciára kellett várni. Az árazása, az elemző lelkes szavai és a menedzsment annyira meggyőzőnek bizonyult, hogy legyőzve kezdeti idegenkedésünket jobban…..
nardis 2013.09.14 15:35:35
még egy pillanatra visszanézte, mert azt hiszem, nem vagyok elég világos, mi is a bajom. A török témájú elemzésekkel egyetértek, nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Bár megjegyzem, nyelvismeret nélkül én biztosan nem mernék egy országra specializálódni (mint elemző). Viszont azt kifogásolom, hogy ha megvan a szakértelem, a jól teljesítő gazdaság miért nem tükröződik az alap hozamában. Valami csak nem jó a portfóliókezelésben, ha jól teljesítő tőzsdén, jól teljesítő vállalatokkal többnyire negatív hozamot ér el az alap. És erre nem ad magyarázatot sem a dollár-líra, sem az euró-líra, sem a forint-líra árfolyam volatilitása. Ha én magam kezelhetném a portfóliómat, biztos nem ez lenne a végeredmény. De mivel nem vagyok PB ügyfél, és alapvetően nem olyan nagy összegről van szó, ezért aztán lehetőségem is csak annyi van, hogy válasszak egy jóképű alapot, és rábízzam az alapkezelő szakembereire a pénzem és utána bosszankodjak. Persze, nyilván követhetném történéseket, és a befjegyek adásvételével lehetne a mozgásokon profitot realizálni, csak éppen napi szinten kellene legalább egy óra hosszat foglalkoznom csak a török hírekkel és makro adatokkal. Pedig az alapot mint terméket azért találták ki, hogy ezt helyettem a brókerek tegyék meg a benne levő papírokkal. Májusban pl. az első tüntetés után tudtam, hogy ha még két napon keresztül tart, baj lesz a hozamokkal. Nem lehetett volna valamit másképpen súlyozni, ezt kivédendő? Nem azt kifogásolom, hogy nem teljesít az alap évente 12% fölött, pláne nem 20%-at. De azért hogy indulástól -3% körüli legyen... ezt egyszerűen fel nem foghatom. Mi lenne, ha recesszió lenne ebben az országban?! 18 éve vagyok befektető, és nem csak az OTP termékeit ismerem, de a tapasztalatom általánosnak mondható. Azért maradtam csak meg nagyobb bankok befektetési alapjainál, mert a kisebb önálló cégekben nem bízom. Nagy hozamot sokan ígérnek, de amikor az ember a mögöttes ügyletekről kérdezi őket, csak maszatolnak, és olyan válaszokat adnak a befektetési politikájukról, amely nem magyarázat a kérdésre. Magyarul, tendenciózusan hülyére akarnak venni, és nem kiteregetni a lapokat. Így aztán a választás annyi, hogy az ugrom-e csukott szemmel vagy nem ugrom. Ez különösen akkor szép, amikor alá kell írnom a nyilatkozatot, hogy tudomásul veszem a kockázatokat. Visszatérve a török alapra, elárulom, hogy választások után (amennyiben az AKP nyeri meg, és sztem megnyeri) fogok kiszállni, és majd meglátjuk, rá egy évre, hogy alakulnak a mutatók és hogyan tovább.