Regisztráció Blogot indítok
Adatok
one male individual

60 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bombasztikus a hír, írja mindenki, a tévé is bemondta, hamarosan indulhat a Malév utódja. Dobbanhat a szív, szinte hihetetlen, hogy kibírtuk majd egy évig nemzeti légitársaság nélkül. Egy apró bökkenő van csak: a Hungarian World Airways nem több néhány idióta vágyálmánál és…..
one male individual 2013.01.26 14:23:43
@doricska: Csiky Laci tán még emlékszik rám, de majd küldök, ha kell. ;)
one male individual 2013.01.26 14:34:41
@doricska: Tűnjek bár nagyszájúnak, de sebaj: köszönöm, van munkám, szeretem is, stabil is. Ez fontos. A légiközlekedés érdekel, talán még értek is hozzá valamennyit. Hazai repteres/repülős körökből sokan ismertek, ismernek. Ha valaki pont velem szeretne dolgozni a repülésben, megtalál. De az is lehet, hogy ezen a téren már lejárt a szavatosságom. Ami nem baj, mert legalább másfelé vitt az utam. Annyi tartalékom sajnos nincsen, hogy kockáztathassak és próba szerencse alapon elmenjek dolgozni egy olyan légitársasághoz, ami pont azon a piacon készül versenyezni, ahol a nála sokkal erősebbek teszik ezt már nagyon régen. Ez nem magyaros fanyalgás, ez tény. Ezzel együtt tényleg drukkolok. Viszont a weboldalt mielőbb tegyétek rendbe, úgy a dizájn mint a nyelvhelyesség szempontjából. Per pillanat nem árulkodik profizmusról. Ez sem fröcsögés, hanem ezt látom. De nyilván figyeltek a visszajelzésekre és hamarosan változtattok, igaz?
one male individual 2013.01.26 14:46:34
@doricska: Nem vagyok pilóta, sosem voltam. Sajnálatos módon a Malév csődjét követően sem változott az a kép, melyben rendre csak a pilóták és a stewik jelentek meg a nyilvánosság előtt, mint a légitársaság alkalmazottai. Pedig voltak/voltunk még ott 1-2 ezren, akik a földön végeztük a dolgunkat, és a földi meló nélkül sem utas, sem csomag nem került volna a repülőgépbe. Erről ennyit. Nem,nem várom, hogy hívjanak, attól pedig nem félek, hogy kihullanék a felvételin. És ne értsd félre: nekem a légitársasági munka legfeljebb nosztalgia, a régi szép idők emléke, stb. Ha fix megélhetést szeretnék (márpedig azt szeretnék), akkor nem mehetek egy enyhén szólva furcsa 'kampánnyal' és összetákolt weboldallal megjelenő légitársasághoz dolgozni, még elméletben sem.
A mai posztunkkal megkezdjük tudósításunkat a Budapest Horror Show-ról. Mivel a szervezők voltak olyan kedvesek és felajánlottak nekünk egy páros belépőt minden előadásra, így teljes képet tudunk adni nektek a fesztiválról. Úriember lévén először egyetlen hölgy tagunkat…..
Utolsó darabjához érkezett aktuális étlapszériánk (korábban: itt és itt). Azért egyszerre tesszük ki a maradék öt oldalt, mert ebben némi ismétlés is van már, de azt reméljük, nem bánjátok: Legelőször is szögezzük le, hogy az első sorban rögtön mindkét nyelven…..
one male individual 2012.08.06 11:23:07
@opel123: Remek dolgokat. Pl. "A Chief A Fresh Lettuce" = a főnök egy friss saláta; vagy: "pumpkin of a cock" = a sütőtök egy kakas; és még: "Hungarian tripes stew = magyar gyomor pörkölt. :))
(forrás: google fordító... mi más lenne?:) )
Végre! Egy emberként lélegzenek fel azok, akik már a listát várják lassan egy éve. No igen, jó munkához idő kell. Azonban végig nézve a címeket, sajnos meg kell állapítanom, hogy teljesen felesleges volt ennyit várnom, kutakodnom és megnéznem mindenféle jött-ment hulladékot.…..
one male individual 2011.08.24 08:48:47
@superben: A Két Nővér szerintem is remek darab, nálam mindenképpen ott a helye aTop 10-ben.
Appleblog Na de milyen a Lion? 2011.07.24 09:37:00
Nem lesz hosszú poszt. Elég röviden el lehet mondani.Az új funkciók: feleslegesek. A többségüket, például a Launchpadet szerintem sosem fogjuk használni, a fordított scrollt eddig minden ismerősöm kikapcsolta, a Mission Control kevésbé átlátható, mint az Exposé és társai, a…..
one male individual 2011.07.25 13:44:55
Eddigi verdikt: nem érzem sokkal gyorsabbnak, de azért gyorsabb a gép, viszont mintha még takarékosabban használná az akksit..legalábbis sokkal hosszabb ideig bírja hálózati áram nélkül.. A launchpadot nem fogom sokat használni, de jópofa. A desktopok közötti lapozgatás tetszik, főleg ha nem fog lefagyni; számomra a Propellerhead Reason a legfontosabb program, ebben sokszor 15-20 dalt kell megnyitnom, melyek között tudnom kell lefagyás nélkül mászkálnom. Eddig nem volt baj, de még csak finom tesztelgetéseket csináltam 10.7 alatt, semmi full-on bevetés. Hamarosan kiderül itt hogy teljesít. Összességében nem bántam meg, bár a mai tudásom birtokában még nem tölteném le, hanem várnék pár update-et. Az egyetlen igazi bajom az, hogy a telepítés óta a T-Mobile mobilnetet nem tudom használni a Mac-en, valószínűleg a ZTE modem nem kompatibilis. A T-Mobile leginkább a fejét vakarja és a vállát vonogatja, a ZTE-re mutogat, 'jeleztük nekik a problémát és majd jön a új firmware... még nagyon új a 10.7, nem lehetett felkészülni....' lóf@szt nem lehetett, kérem tisztelettel. Kis színes a végére: írtam a ZTE-nek és a T-Mobile ügyfélszolgálatnak is egy időben a levélkét. A kínaiakkal folyamatos levelezésben vagyok, effektív meg szeretnék oldani a problémámat. A T-Mobile még nem is válaszolt.... No, ezért (is) kell Kínára figyelnünk, erősen más a hozzáállásuk mindenhez...ha tetszik nekünk, ha nem.
Óriási lendülettel indult az OS X 10.7: nemcsak pozitív visszajelzésekből akadt bőven, de letöltőkből is, hiszen a legelső napon egymillióan vásárolták meg a 24 eurós operációs rendszer. Az 24 millió euró, 6,5 milliárd forint bevétel 24 óra alatt. Márpedig ez rekord:…..
one male individual 2011.07.22 12:51:28
@huta9020: Nekem elég gyors a mobilnetem van (elvileg a T-Mobile opciók közül a leggyorsabb), így kb. 4 óra alatt jött le a három és fél gigányi Lion.
one male individual 2011.07.22 13:10:33
@#!/bin/bash: Köszi. Telefonon azért bíztattak, hogy ugyanez a stick Lion alatt beindult, csak be kell állítani ezt-azt. Az eszköz valóban jó, PC-n dolgozik, épp most is. Azért beugrok, útba esnek hazafelé, hadd próbálkozzanak.
one male individual 2011.07.22 13:12:14
@one male individual: A Dashoardos kritikámat visszavonom, most látom, hogy be lehet állítani úgy, ahogy eddig is használtam.
Zenék a hetesről Költözés 2011.03.23 21:49:00
            Ezúton tájékoztatom ezidáig kislétszámú olvasó-táboromat, hogy innentől az alábbi linken elérhető új zenés blogomban garázdálkodok:zenebonazanza.blogspot.com/Az új felület számomra könnyebben kezelhető,…..
PTinfo Hogy hívják a reptereket? 2011.03.20 13:41:00
Március 16-án átnevezték a budapesti repteret, a jövőben Ferihegyi nemzetközi repülőtér helyett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lesz a hivatalos neve az orszég legnagyobb légikikötőjének. A tárcaközi földrajzinév-bizottság az elnevezést nem támogatta,…..
one male individual 2011.03.22 08:54:24
@one male individual: Azt akartam írni természetesen, hogy én SZERETEM a másik felet megismerni. Bocs.
one male individual 2011.03.22 12:41:18
@kén-e egy nick?: I'm not Joó Gabi from Index. There are more Joó Gabis out here. I'm another one. And no, I didn't work at the airport as a cleaner. You'd be surprised, douchebag. You're just a coward, a piece of faceless shit. You don't even speak any proper English, do you?
I suggest that you pick a new nick. 'Smartass Bunny' would be appropriate. It always is for cowards like you.
Have a nice week! :)
one male individual 2011.03.22 13:40:34
@Rubens: "Don't feed the troll" Word! :)
                Az igencsak termékeny (ez a 12. albumuk..)  bostoni duó szándékosan a tél/tavasz forduló közeledtére időzítette legfrissebb anyagát. És ez bizony 'perfect timing'. A Nostalgia for the…..
                  Az elmúlt időszakban az analóg szintik reneszánszának jegyében fogant új albumok bőséges kínálatából elég sokat fogyasztottam el, ezért nem meglepő, hogy az eredetileg 31…..
 A Beach Fossils által járt útról egy másik vándort, a Wild Nothing-ot már ismertem. A két projekt nem csak hasonló zsánerben alkot, hanem egyébként is sok a párhuzam és a kapcsolódás. A Fossils friss minialbumán pl. a Wild Nothingot jegyző Jack Tatum is énekelget kicsit, de…..
Ismét egy régi versenyző, akibe csak most futottam bele. A Destroyert még 1995-ben indította útjára lo-fi hálószoba projektként a vancouveri Dan Bejar (aki nem mellesleg a kanadai alt-rock szcéna egyik jeles zenekarának, a New Pornographers-nek is tagja..), hogy aztán néhány év alatt…..
 A már 10 éve aktív ausztrál Cut/Copy legfrissebb albuma csupa meglepetés, számomra legalábbis. A lemezt nyitó  két track alapján azt gondoltam, hogy végre itt egy olyan elektropop zenekar, amelyik a '80-as években feladott new wave leckéket gondosan megtanulta és a…..
                  Erre az albumra a Brothertiger név miatt ugrottam rá, utóbb kiderült, hogy ebben számomra ez minden, ami érdekes. A zenére nem is vesztegetnék túl sok szót. A Brothertiger mögött…..
                    Akkor is csóválnám a fejemet, ha a Belong mögött egyetlen ember állna, de a Belong bizony egy duó (Turk Dietrich és Michael Jones) New Orleans-ból. A fejcsóválásra az…..
                 A Bibio az angol Stephen Wilkinson egyszemélyes projektje, melynek legfrissebb munkáját a patinás Warp Records gondozta. A Mind Bokeh a jó értelemben vett experimentális elektronikához…..
A beszédes nevű (kb. vihar előtti csend) chicagói kvintett az elektronikus eszközökkel jócskán megtámogatott experimentális rockzene művelőinek táborát növeli. Nagyjából azon az ösvényen járnak, amit egyebek mellett a TV On The Radio, az Animal Collective és a Liars már elég…..
 Meg voltam győződve arról, hogy ez valami skandináv formáció. Az énekesnői poszton szolgáló Tiffany Preston dalolása ugyanis kísértetiesen emlékeztet a The Knife révén ismertté váló, majd Fever Ray-ként igazán befutó svéd Karin Dreijer Anderssonéhoz. De nem, a Rainbow…..
 A Teeel-ről a legtöbbet maga a 'projektgazda' (született Jim Smith, Trenton, USA) mondja el saját weboldalán: "Inspirációimat az Italo (diszkó) és a '80-as évek new wave/elektro mozgalmaiból merítem. A zenémre hatással van még a maratoni hosszúságú filmnézés és az a…..
Fülem útjába került ez a friss EP is, melyet a new yorki Warm Ghost jegyez. Eredetileg nem zenekar, hanem a szélesebb körben egyelőre kevésbé ismert Paul Duncan monikere. Egy ideje duóvá hízott a projekt, mivel Duncan-hez csatlakozott régi cimborája, Oliver Chapoy, így már kettesben…..
Zenék a hetesről Kettő EP ... 2011.03.04 22:06:00
 ... mindkettő viszonylag rövidke, ezért egy bejegyzésben adom közre a velük kapcsolatban szerzett eléggé vegyes benyomásaimat.Pale Sketcher: Seventh Heaven (2011)E projekt mögött az egészen más zenék által ismertté vált Justin K. Brodarick áll. Leginkább a '80-as évek…..
Bajban vagyok az Aucan beazonosításával, mert a weben kevés infó áll róluk rendelkezésre és maga a zenekar sem éppen bőbeszédű saját myspace oldalán. Annyi bizonyos, hogy három tagú a formáció és vélhetően európaiak, mivel a frissen megjelent Black Rainbow turnéja…..
A magát kb. megtört húgocskának keresztelő yokohamai japán trió debüt lemeze tavaly év végén jelent meg, bár a zenekar már 2005 óta alkot. Az album a shoegaze és az elektronikus dreampop vidékein utazgat, de leginkább e kettő zsáner jól sikerült elegyét nyújtja. A zenei…..
Ez is egy olyan előadó és album, melyről eddig semmit nem tudtam, pedig a jelek szerint érdemes lett volna már korábban is megismerkedni az Album Leaf munkáival. De sebaj,jó zenéhez sosincs késő....Az Album Leaf elvileg egy 'one-man show', amennyiben még 1998-ban amolyan…..
Ez nem egy friss lemez, ráadásul a lejátszómban is elég sokáig várakozott míg végre meghallgattam. Pedig, pedig.... milyen jó album is ez! A Ten Kens-ről keveset sikerült kiderítenem. Annyi bizonyos, hogy torontóiak, ez a bemutatkozó lemezük és a jónevű Fat Cat kiadóval…..