Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zéka (törölt)

4 bejegyzést írt és 1535 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Ez az év is jól kezdődik 2012.01.01 00:01:00
Az úgy volt, hogy miközben a zenés Skyrim-nyereményjátékhoz az ajándék cédéket meg pólókat kerestük, találtunk a fiók mélyén még pár kisebb-nagyobb kincset. Ennek örömére most megajándékozzuk a leghardcore-abb IDDQD-olvasót, akit még Szilveszter éjjelén / Újév hajnalán…..
zéka (törölt) 2012.01.03 19:30:57
@moli: gratulálok elérted a level 80 pala szintet:D
Az év első hetében azt csináljuk, ami 2010 elején is nagy sikert aratott: jönnek az évizéi, kommentek, besztofok, mindenekelőtt a legjobb keresőszavak. Először is, minden keresőkifejezés volt idén is, amit tavalyi hasonló posztunkban kiemeltünk, tehát megvolt az „amiben a…..
zéka (törölt) 2012.01.03 19:26:42
@Csacsis: Szerintem erre gondolt az illető szüretelős szimulátor alatt: www.google.hu/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=farm+simulator

@Ayleexin: Igen, ide az oldal keresőjébe írták be.

@MrEd: Abban szerintem megegyezhetünk, ha ez megtörténik, akkor az iddqd olvasótábora a blog fennállása óta először tökéletes egyetértésben ezt fogja reagálni:

weknowmemes.com/2011/12/mother-of-god-meme/
IDDQD Retro Scrolls: Skyrim 2011.11.13 10:32:52
Két napja megjelent a Skyrim, és két napja nincs új poszt az IDDQD-n, nem mondom, hogy bármilyen ok-okozati összefüggést kéne látni a kettő között, csak egy érdekes adat. A nap videója mindenesetre a játék retrósított, nyolcbites trailere.     ..
Nem ismeretlen jelenség, hogy egy-egy nagyobb játék megjelenésekor a Metacritic nevű, különböző értékeléseket összegyűjtő portálon elszabadulnak az indulatok. A hivatalos tesztek általában hozzák a papírformát a 70-90 százalékos ítéletekkel, azonban a felhasználók,…..
zéka (törölt) 2011.11.10 18:48:21
Torrentes, 2 nap alatt végigtoltam a singlét, gondolkodok a megvásárláson (tekintve, hogy a cod4-el azóta is multizok, igaz közel sem annyit még régen). Nagy visszahúzóerő a megvásárlásban, hogy nincs HC mód és túl kicsik a pályák, pikk-pakk körbe lehet rusholni állítólag.

Ez egy lezáró sztorija annak ami a cod4-el kezdődött. Furcsa mindig a harmadik rész az utolsó (kivéve a robotzsarunál, ahol készült 8 rész:D). A történet jó, spoilerezni nem akarok, aki mind a három mw-t végigjátszotta, annak a végére egy elég kerek sztori jött össze, igaz ebben a részben néhol erőltetett elemeket találtam, főként a karaktereknél (talán azért mert túl sok főkarit gyilkoltak meg az mw2-ben). Ettől függetlenül teljesen fogyasztható, a grafika engem nem zavart, igaz engem a grafika annyira nem érdekel, jelenleg a Might and Magic 7-el és az eredeti Settlers 2-vel játszok.

NEKEM jobban tetszett az MW3 mint a BF3, főként azért, mert a BF-nél nagyobb volt a marketinghype (legalábbis én ezt éreztem), szó szerint egy háborút képzeltem magam elé, de megmondom őszintén, hogy ugyanolyan scriptes vonaljáték volt, mint az MW3, valamivel szebb* grafikával. Minden pályán elmondhatom, hogy milyen szép a játék és kb. ennyi. Ráadásul minél előrébb tartottam a játékban annál inkább azt éreztem, hogy össze van csapva a történet. Az MW-nél ez nem volt meg. Nem akarok flame-war-t indítani, nekem ez a benyomásom azután, hogy mind a két játékot végigvittem közel azonos idő alatt.

*és bugosabb sajnos nem találtam meg azt a képet, ahol a Humvee gépfegyverese a levegőben áll a semmin, nem egy járműnél, hanem az összesnél.
zéka (törölt) 2011.11.10 18:52:02
Hoppá, jól átaludtuk a születésnapunkat. Az úgy volt, hogy tavaly október 4-én ünnepeltük, hogy egyévesek lettünk, mert ekkor született az első poszt a blogban. Aztán később rájöttünk, hogy ez a poszt még csak próbaposzt volt, amin a dizájnt reszelgettük, majd az IDDQD…..
zéka (törölt) 2011.11.02 16:31:49
@hancu: Miért van azaz érzésem, hogy a kérdezd az IDDQD-t poszt átment a kérdezd Hancut rovatba?:D
Csodás crossoverre hívta fel figyelmünket Grath: az Így jártam anyátokkal című (sajnos évadról évadra gyengébb) sitcom egyik legviccesebb része utat talált a Just Dance 3 című táncszimulátorba. Az említett részben kiderül, hogy Robin nem mindig volt jócsaj: kamaszkorában…..
Egy nagyon hálás (vagy hálátlan?) témával szeretnék ma foglalkozni, méghozzá a különböző főiskolai és egyetemi szakok szükségességéről, illetve szükségtelenségéről. Már előre félek attól, hogy milyen háború lesz a kommentek között ahol a virtuális bitófán én…..
zéka (törölt) 2011.09.12 16:11:55
@Kora Délutáni Kornél:
1.Nem Zéká, hanem Zéka
2.A minden bizonnyal reális a felvi.hu-ról van
3.A 141 ezernek a döntő többsége most bekerülő lesz, nem második szakot vesz fel vagy vált. Utóbbi kettő száma, ha nem is elhanyagolható, de hidd el, nem ők teszik ki a döntő többséget.
4.Mihez képest? Évenkénti felvételizőkhöz képest. Jah, hogy Európában? Európában hol? Kelet vagy Nyugat? A hasonló gazdasági és egyéb problémákkal és hasonló lakosságszámmal küszködő országokkal a legideálisabb ezt összehasonlítani (nem tudom van-e ilyen Európában), nem Németországgal pl., ahol majdnem 82 millióan laknak.
5.Aki matekosnak megy, annak elsődlegesen nem a humántantárgyai lesznek a fontosak. Nem is vagyok benne biztos, hogy alkalmazott matekosoknál figyelembe vehetik-e a magyar-töri kombót (szerintem nem, de lehet, hogy tévedek) ha a delikvens a 2 érettségis pontszámítást választja.
6.Szerintem nem egy fenntartható rendszer az, hogy a vállalatok 3-5-8 év tapasztalatot elvárnak, de az nem érdekli őket, hogy honnan van.
zéka (törölt) 2011.09.12 18:17:00
@tildy:): ha félreérthető volt, akkor elnézést, nem akartam a kettőt összefüggésbe helyezni. Van aki mind a kettőből jó, valaki egyikből sem.
zéka (törölt) 2011.09.12 19:20:49
@hackbard.celine: Szerintem nem csak az IT, hanem a legtöbb szakma olyan (ahogy fentebb is valaki említette), hogy az iskola elvégzése után folyamatosan tovább kell képeznie magát az embernek, különben a tudása gyorsan versenyképtelenné válik.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
zéka (törölt) 2011.09.08 17:07:08
@yxcvbnma: Parancsolj: www.profession.hu/hu/allas/telefonos-ugyfelszolgalati-munkatars-praktiker-kft-budapest-416313

Vagy a Praktiker vagy a Profession észkombájn IT srácokat alkalmazhat. Ha kiírja, hogy nem sikerült, akkor bemásolod a linket egy másik böngészőbe (chrome-IE-ben működik) és kezded elölről. Ráadásul ha valakinek dinamikus Ip-je van akkor egy disconnet-reconnect is hasonlót eredményez. Ha gondolom valaki törli a böngészési előzményeket akkor szintén.
Ez a trükk maximum 10 éve volt hatásos itthon, ma már úgy kerülöm meg a szerencsétlen védelmüket 800 proxin keresztül, hogy aztsem tudják honnan jön a pofon.
zéka (törölt) 2011.09.08 19:19:25
@yxcvbnma: ez azért epic:D
Előre is elnézést kérek, hogy bár megígértem, kicsit elmaradtam a jelenlegi bejegyzéssel. Amint az alsó képből is láthatjátok, a térkép a munkanélküliség eloszlását mértékét jelöli az ország különböző régióira vonatkozóan. Talán nem túlzás azt állítani, hogy…..
zéka (törölt) 2011.09.02 10:07:08
@nyíregyházi betti: bevallom képtelen vagyok moderálni (ha az olyan technikai dolgokat leszámítjuk, hogy 2x jelenik meg ugyanaz a komment stb.) :D
Számomra nagyon sok belefér a vélemény nyilvánítás szabadságába, a személyeskedésből meg jobb szeretném kivonni magamat:)

Jah és 100.:D
zéka (törölt) 2011.09.03 10:39:52
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Igen, egyre gondolunk, az ÁFSZ az állami foglalkoztatási szolgálat:D
zéka (törölt) 2011.09.05 16:27:07
@irolvas: Erre a problémára én is felhívtam a figyelmet a kommentek között. A hivatalos adatok is elegek arra, hogy megtanuljunk a sorok között olvasni. Ha mást nem, hát szkepticizmust.
Onlinemarketing blog KKV sorozat 2011.08.16 23:02:01
Őszintén azt hittem, jobban állunk. A hazai kis- és közép vállalkozások jelenlétét folyamatosan "tapasztalom" az interneten, hiszen látom a weboldalakat, hirdetéseket. Látom, hogy mozgolódnak, de azt is látom, hogy nagyon sokan tudnak nagyon keveset az online marketing…..
"Az első rész a rendszerváltás, és főként a ’90-es évek magyarországi munkanélküliségi és foglalkoztatási helyzetéről szólt. Nem hiába húztam meg a határvonalat a 2000-es éveknél, az ezredforduló után gyökeres változások történtek. Nemcsak itthon, de a…..
zéka (törölt) 2011.08.15 09:43:08
@Debra01: Így is érthető, köszi a kiegészítést:)
 „Sziasztok, Despivel beszéltünk és mind a ketten egyetértettünk abban, hogy a blog ezentúl ne csak beérkező levelekkel és jogi segítségnyújtással foglalkozzon, hanem önálló bejegyzésekkel is. Természetesen minden építő kritikát szívesen fogadunk, illetve, ha van…..
zéka (törölt) 2011.08.08 11:24:15
@KissGecihuszár: nagyon király kiegészítés, köszi:D "A munkanélküliség eloszlásáról területei szerint" -ről lesz majd valami bejegyzés a későbbiekben:)

@Babette_: nem piszkáljuk a kommenttársat:D
zéka (törölt) 2011.08.08 15:58:37
@nyíregyházi betti: Természetesen beérkező levelek és munkaügyi kérdések ezentúl is lesznek változatlan formában
zéka (törölt) 2011.08.08 20:34:32
@telkoe: @Babette_: @nyíregyházi betti: Befejezni, nem érdekel, ki mit hogyan kezdett. Inkább foglalkozzatok a témával. Egyébként egy összeomlás nem egyik pillanatról a másikra következik be, ez inkább egy folyamat. A Római birodalomnak is több mint száz év kellett a dezintegrálódáshoz.

A befektetői hangulat az amiknál mondjuk nem a legjobb, napon belüli 5 százalékos esés majdnem olyan mint egy infarktus (0,5% már nagynak számít a piacon!!!) stockcharts.com/h-sc/ui

@Tomasz_a_gozmozdony: Köszönöm az infót.
Van ez a toplista-sorozatunk, amiben ugyan eddig csak egy cikk ment le, de éppen attól lesz sorozat, hogy itt a második (és remélhetőleg ezentúl legalább havi rendszerességgel tudunk írni tíz akármiről a játékiparban). A mostani cikknek már csak azért is lesz folytatása, mert azt…..
IDDQD A PC Guru története 2011.07.14 11:00:00
Ahogy a minap jeleztük, itt az első visszaemlékezős-nosztalgiázós (és egy kicsit talán bálványdöntögetős) poszt a PC Gururól, amiben Sashegyi "Sasa" Zsolt mesél arról, hogy is volt ez az egész. Előreláthatólag két részletbern, mert nem lesz rövid. Egyben itt…..
zéka (törölt) 2011.07.14 17:12:56
@hancu: A GDP kb. hány százaléka ahány céget tönkretettél?:D Te nem az a japán csaj vagy, aki bármit ír/mond/csinál abba villám csap?:D
zéka (törölt) 2011.07.14 23:16:25
@Dagosta: Azthiszem a tavaly novemberi Guru került a kezeim közé, Stöki írt benne az Online Fps versenyek világáról, igényes cikk volt. A játékokkal más a szitu, szerintem itt a szarból nem lehet várat építeni, 10 játékból 9 nettó szar a maradék 1 meg élvezhetetlen gyenge folytatása egy olyan játéknak, ami nagyonrégen név volt.
Az elmúlt 10 évből nem tudok 10 olyan játékot felsorolni, amit elő fogok venni...és nem azért mert nem szeretek játszani. Ebből a megvilágításból nemtudom nézte-e valaki a dolgot. A fent említett Guruból azért nem olvastam többet, mert a képek alapján nem érdekeltek a játékok. Egy újabb zombi lövöldözős horror, versenyautós, horrorjáték megint, régi néven élősködő folytatás, horrorjáték stb. Ez nem az én világom. A véleményemre vagy kíváncsi? Nem? Nem érdekel, régen jobb játékok voltak és slussz. Nemtudom pontosan, hogy mikor kezdett elFIFAsodni a játékipar (elfifásodás=évente kiadunk valami harmatgyenge folytatást, ami az installálásig leköti az embert), de az idei E3 már teljesen ebben a díszben telt.

Ellenben jelenleg a Might & Magic 6-al játszom Lily leírásával, ha valaki beszél vele, köszönök mindent:D
(Üdvözöljétek a blogban új szerzőnket, Tylert, akinek a nevével már találkozhattatok több játéklapban is. Az IDDQD-n olyan posztokat fog megírni, amik egy magazinból kilógnának, illetve valószínűleg a konzolpiac wtf-jeiről is sűrűn írogat majd.) Szomorú lenne, ha Peter…..
zéka (törölt) 2011.07.01 12:47:41
Mi a hisztinek most a tárgya? Nekem tetszett az írás, szerintem @Tyl3r: jól ír, érdekes témát fogott meg pont. Az építő kritika nevében mondom, hogy tényleg ráfért a blogra egy új szerkesztő, gondolom ezt nem csak én vettem észre.

@Stöki: -t pl akkor ismertem el mint újságíró, amikor olvastam egy régebbi Guruban az online fps-ek világáról, meg a versenyekről. Persze ha egy sör mellett kéne ezt megbeszélnem sokmindenre felszisszennék, de örülök, hogy elgalább valaki vette a fáradtságot, hogy utána nézett a témának:D
Tisztelt MT! Rengeteg problémám van a munkahelyemmel nincs szabadság,nincs eüszabi,fizetés stb, kérlek olvassátok el és aki tud segítsen abban,hogy mihez kezdjek.Elmesélem röviden a dolgokat. 3 hónapja dolgozom a mostani munkahelyemen, pár napon belül lejár a próbaidőm.Úgy…..
zéka (törölt) 2011.06.03 23:30:11
@novákandris: szívesen segítenék, de én csak angolból vagyok releváns, a többi átlagban megvan, vagy ha nincs, akkor valami kiváltógyakorlattal simán megvan :D:D:D:D
Tisztelt Mt!  Több dolgot is érintő történetemet küldeném önöknek, ha gondolják, nyugodtan tegyék ki az oldalra. Állást keresek már lassan egy éve, sajnos eddig semmit nem sikerült találnom, pedig legalább 300 önéletrajzot elküldtem már az elmúlt közel egy év alatt. A…..
Nagyon-nagyon kérdőjeles a cím, bár a Develop nevű portálnak név nélkül nyilatkozó bennfentes szerint nyugodtan lehetne kijelentés is: az Electronic Arts már próbálgatja, mit tud az Xbox 360 utódja, a még nem létező, következő konzolgeneráció előfutára. A Develop csak annyit…..
zéka (törölt) 2011.05.10 16:12:24
@MrEd: átlagos netbook alatt mit kell érteni? A netbook-ok nagyrésze intel atomos 1,66-os kifejezetten irodai alkalmazásokra van kitalálva.
IDDQD Ekkora királyok vagytok 2011.04.18 18:46:00
Alant az Official Playstation Magazine UK friss számának harmincvalahányadik oldaláról egy részlet (nagyobb méretben itt), rajta a februári fotosoppályázatunk néhány képe. Világhírűek lettünk, köszönjük szépen nektek.Megjegyzem, példaértékű, ahogy a PSM-esek kezelték a…..
És ez bizony (játék)történelmi esemény, mert ilyen még sosem történt, ahogy a díj átvételekor a szerző, Christopher Tin meg is jegyzi. Az 53. Grammy-gála "Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)" kategóriájában nyert a Baba Yetu, amit eredetileg a…..
zéka (törölt) 2011.02.15 12:53:31
@krycek07: köszönöm, már majdnem csalódtam a kockákban, hogy senkinek nem jutott eszébe a BF42, pedig az játékzenében számomra olyasmi, mint az Ellenség a kapuknál film zenéje...egyedülálló és utánozhatatlan
Fogadóórának vége lett 13 órakor. Elvileg azt nyomtam az indavideón, hogy mentse el a közvetítést, de nem úgy néz ki, hogy lesz is belőle valami.Írjatok IDE a kommentekhez kérdéseket, vagy az indavideó adásnak a kommentjeibe  ..
Ami miatt billentyűzetet (jelenleg inkább netbook-ot) akartam ragadni, annak köszönhető, hogy előző év novemberében kirúgtak a munkahelyemről, azóta próbálok visszailleszkedni a társadalomba...néha úgy érzem, hogy annyi esélyem van, mint a börtönből szabadul volt…..
zéka (törölt) 2011.02.04 14:26:06
@Ladyb: köszönöm, nem ígérem, hogy kipróbálom, de elgondolkodok rajta:D
zéka (törölt) 2011.02.04 14:28:00
@Büszke_troll: végre egy troll is megjelent:D Egyáltalán nem aggódok:)
zéka (törölt) 2011.02.05 09:31:38
Köszönöm az elismeréseket és a jókívánságokat:D

@Tomasz_a_gozmozdony: Én meg azt hiszem, hogy nézesd meg magad egy elmeorvossal. Semmi közöm a gazdagsághoz, sőt, egy panellakásban lakok, de jó érzés tudni, hogyha valaki, nem vért sírva posztol ide, akkor már egy undorító újgazdag féreg, akinek nincs semmi gondja az életben. Ásít.
Nyomozó ne legyél.
IDDQD Heti retro: Stunt Car Racer 2011.02.03 17:00:00
Akik a Stuntsra gondoltak, amikor a múlt heti Worms-poszt alatt megszavazták a Stunt Car Racert, azok most kicsit csalódottak lesznek, ugyanis az SCR egy másik játék, bár egyes elemei valóban hasonlítanak kicsit a Stuntshoz. Míg azonban a Stunts már a kilencvenes évek játéka, amit…..